פרטיות

Harrington

Well-known member
מנהל
פרטיות מתה: השלמנו עם זה או שעדיין יש על מה להילחם?
רובנו השלמנו עם זה כנראה. יש כאלה שמשוכנעים שבכוחם להימנע מפגיעה בפרטיותם על-ידי מאבק כזה או אחר או התחמקות כזאת או אחרת. בדרך כלל הם שוגים ומי שנורא ירצה לאתר מידע פרטי עליהם, יוכל לעשות זאת ללא קושי מיוחד. בוודאי אנשי מקצוע בתחום או כאלה שמבקשים להרע.

ברמה האישית אני לא מתענין בזה מיוחד. דווקא בגלל שברור לי שמי שבאמת יחפש ימצא את מבוקשו, לא רק שאיני רואה ענין להתנגד, אני גם לא רואה סיבה לתסכול כלשהו מצידי בענין. זה העולם והתקופה שאני חי בה, לטוב ולמוטב. השאלה היחידה היא עד כמה בא לי לשקר בעצמי שעדיין יש לי שליטה כלשהי :cool:.

SupermanZW

Well-known member
מה דעתך על קבלות ירוקות? ( החשבון נשלח לפלא פון)

על מה לוותר כדי לשמור על פרטיות?
אני דורש קבלות מודפסות. נייר אפשר למחזר. לא מעוניין לתת את כתובת האימייל שלי לעסקים.

אני לעולם לא מעלה תמונות שלי לאינטרנט, לעולם לא מפעיל את פונקציית המיקום בטלפון שלי, אני משתמש בג'י פי אס עצמאי, יש לי כרטיס המגן על כל הכרטיסים שלי מפני סריקה, אני תמיד משתמש בVPN, באתרי המדיה החברתית היכן שאפשר להיות אנונימי או להשתמש בשם בדוי אני עושה זאת, היכן שלא הגדרתי שמי שאני לא מכיר לא יכול לקרוא את הפוסטים שלי, אני אף פעם לא עונה לטלפונים ממספרים שאני לא מכיר, יותר מכך, אני ממתין עד שהם מנתקים ולא מנתק בעצמי כדי שלא ידעו שהייתי זמין ולאחר מכן חוסם לצמיתות, ויש לי אפילו נרתיק פאראדיי לטלפון לכל צרה שלא תבוא, אני מוכן למגפה המתוכננת ל2030. השתמשתי בנרתיק פאראדיי בין 2020 ל-2023 ליתר ביטחון. אני משתמש בכסף מזומן רוב הזמן, ואני לעולם לא מעדכן איפה אני (מיקום מדויק) או מה אני עושה.

ריקי זו אני

Well-known member
הפרטיות למעשה מתה מוות קליני לפני שנים...
אני לא זוכרת את השנה שבא ירד לנו האסימון שהשימוש בכרטיסי האשראי חופשפות אותנו לעייני כל.
למשל אם את עורכת קניות הביתה באותו מרכול...., למעשה אחרי שנה גג שנתיים המרכול יכול לשלוח לך הביתה את רשימת הקניות בלי שתזמיני... הרי המרכול יודע מה הצרכים של הלקוחות לפי עונות השנה... ומרגע שניתן לחבר בין מחשבים... רמי לוי יתחבר לקופ"ח לאומית, ולפיצה השכונתית... ואז הבדיחה היתה שהפיצה יודעת את הרגלי ההזמנות שלך..., וביום אחד הפיצה מקבלת error..., הסיבה עודף כולסטרול בדם... היום כשקצין משטרה בכיר מחפש האשמות נגד... נניח ראש ממשלה...

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הפרטיות למעשה מתה מוות קליני לפני שנים...
אני לא זוכרת את השנה שבא ירד לנו האסימון שהשימוש בכרטיסי האשראי חופשפות אותנו לעייני כל.
למשל אם את עורכת קניות הביתה באותו מרכול...., למעשה אחרי שנה גג שנתיים המרכול יכול לשלוח לך הביתה את רשימת הקניות בלי שתזמיני... הרי המרכול יודע מה הצרכים של הלקוחות לפי עונות השנה... ומרגע שניתן לחבר בין מחשבים... רמי לוי יתחבר לקופ"ח לאומית, ולפיצה השכונתית... ואז הבדיחה היתה שהפיצה יודעת את הרגלי ההזמנות שלך..., וביום אחד הפיצה מקבלת error..., הסיבה עודף כולסטרול בדם... היום כשקצין משטרה בכיר מחפש האשמות נגד... נניח ראש ממשלה...
משלמים על הנוחות בוויתר על הפרטיות.

ריקי זו אני

Well-known member
אמא שלי ז"ל היתה אשה הכי פשוטה, היו לה שאיפות במימדי הפשטות שלה..., אז היא כמו מרבית בני הדור ההוא עשו המון עם הידיים. הן בישלו מא-ת ולכן רכשו רק חומרי גלם..., כשהיה קצת כסף 'פינקו' בפרי... לא היה לא פינקו...
אמו של בעלי ז"ל היתה בעלת אמצעים, אבל גם היא בשלה לבני ביתה. נכון שהיא לא פינקה בפרי... אלה בסלי פירות אבל עדיין...
כיום, גם בשלניות רוצות לעיתים 'לנח מהמטבח'...
נח אבל יקר... - משלמים...
מאחר ובסופו של עניין הרב המכריע מבני עמנו עשירים... נחים הרבה - משלמים הרבה... ב"ה...

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אמא שלי ז"ל היתה אשה הכי פשוטה, היו לה שאיפות במימדי הפשטות שלה..., אז היא כמו מרבית בני הדור ההוא עשו המון עם הידיים. הן בישלו מא-ת ולכן רכשו רק חומרי גלם..., כשהיה קצת כסף 'פינקו' בפרי... לא היה לא פינקו...
אמו של בעלי ז"ל היתה בעלת אמצעים, אבל גם היא בשלה לבני ביתה. נכון שהיא לא פינקה בפרי... אלה בסלי פירות אבל עדיין...
מאחר ובסופו של עניין הרב המכריע מבני עמנו עשירים... נחים הרבה - משלמים הרבה... ב"ה...
אכן מי שרוצה לנוח משלם הרבה, רואה בסביבתי נשים מפעילות מייבש ביום שמשי, או קונות ירקות ופירות חתוכים, ובסוף מתלוננים שאינם גומרים את החודש :-(

סיפור יפה, אולם איך הוא קשור לנושא השרשור?
קצת קשור לתגובתך הקודמת ותו לא.

ריקי זו אני

Well-known member
סיפור יפה, אולם איך הוא קשור לנושא השרשור?
קצת קשור לתגובתך הקודמת ותו לא.
כל הטעם זה בלספר סיפור יפה... שבקצה נגיעה בעניין. וכאן?
אני תמיד מספרת את הסיפור שלי וכאן בקשתי לעסוק במחיר הנוחות.
אתמול כמשל ראיתי כתבה על אוכל מוכן...
אני לא קונה עוף של 1.200 ק"ג במחיר מצחיק של -.35 ₪... הכי זול בארץ... כי בחיר הזה אני קונה 2 עופות...גדולים בהרבה... ויהיו טעימים לאללה...

למעלה