פרח בגן

פרח88

New member
פרח בגן../images/Emo140.gif../images/Emo122.gif

אני כל כך כועסת - כל כך מאוכזבת ,
כל יום מתחזקת אצלי הדעה שאולי כדאי לגדל אותו בבית וזהו
הרחק מהילדים שרוצים לטרוף את הבן העדין שלי ,
אחרי שנתיים שלמות שאף אחד לא העז לפגוע בבני הקט. החלטתי להוציא את מיטב כספי ולשלוח אותו לגן פרטי ממש אחד הטובים בסביבה שלי , אבל מה... הילד כל יום חוזר עם צלקות של נשיכות על הידיים ומספר שהיום הילד הזה זרק עליו מזלג והילד ההוא נתן לו מכה בראש ,
למה הילד שלי צריך לעבור את זה? - למה הוא לא יודע לגונן על עצמו ? ואני כל יום מנסה ומדברת איתו שכן - שצריך להחזיר לילד ההוא שהירביץ ולילד ההוא שנתן מכה או נשך, אני יודעת שזה לטובתו והוא יום אחד יבין שהוא צריך לשרוד בעולם בחוץ ויתחיל להחזיר אבל זה כל כך מכעיס אותי שאני בתמימותי חשבתי שאני לוקחת אותו למקום מוגן ,למקום שיהיה לו טוב , ומה שיוצא הוא - ששם דוקא הוא מגיע עם סימנים על גופו - ואני לא יכולה להיות שם ולגונן עליו ,

טובה37

New member
בא לי רק....

לחבק חיבוק גדול אותך ואותו כל כך מבינה ... הבן שלי דוקא מהמרביצים והנושכים...לא תמיד בגן דוקא בסדר בבית מוציא הכל על אחותו הקטנה והבובה שלי היא כזו מתוקה היא חוטפת ובוכה ולא מחזירה ,לא בגן ולא בבית אבל..אולי כדאי לשוחח עם הגננת שתשים יותר לב שישב לידה שתשוחח עם הילדים המכים שתעשה פעילות סביב הנושא שבת שלום

פרח88

New member
נישארו מעטות כמוך -

בפעם הראשונה שזה קרה , ניגשה אליי אמא של הילדה שנשכה את בני - וכל כך היתנצלה , ראיתי שלא נעים לה מהמקרה ודרשה מביתה לגשת לבני לחבק ולהבטיח שהיא לא תחזור על אותו מעשה .. זה ממש נתן לי הרגשה טובה , הרגשה שיש עוד הורים שלא ממש נהנים שהילד שלהם מכה ומרביץ . אבל לצערי לא כולם כאלה , רובם - בדעה של - נו מה לעשות - ועונים בתשובה מפגרת - אחח ילדים - מחייכים בגאווה קטנה וממשיכים הלאה .

leelach

New member
עצוב לשמוע שיש הורים כאלה../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

שמתגאים שהילד שלהם מרביץ ומכאיב לילד אחר, פשוט עצוב!

פלגיה

New member
קצת קשה לי להבין מה את רוצה?

את רוצה שאף אחד לא יפגע בו, או שאת רוצה שהוא ילמד להחזיר לאחרים? התיאור של נשיכות בכל יום נשמע לי קצת מוגזם, ונראה שהמטפלות בגן לא עושות עבודה כל כך טובה אם הן לא מצליחות למנוע כמות כזאת של נשיכות. לגבי ה"להחזיר"- שום דבר שתגידי אחרי הגן לא יעזור לדינמיקה שבתוך הגן עצמו. האירוע קרה מזמן, הוא כבר שכח ממנו. מה שאת אומרת לא רלוונטי לגביו.

אדומה2

New member
זה מרגיז נורא!!!

ותגידי, מה הגננות אומרות? אולי שווה להתייעץ עם אימהות אחרות שהילדים שלהם גם עברו דברים דומים, ואפילו עם איש מקצוע, שיתן לך כלים לעזור לו ולתמוך בו וללמד אותו מה צריך לעשות..... אני יודעת שזה מה שאני הייתי עושה, אולי זה משהו שיוכל לעזור גם לך?

ללמד אותו להחזיר ???????

הגן רק התחיל, שנה חדשה, ילדים חדשים, המון חגים, התפקיד של צוות הגן להקפיד שהנושכים והמרביצים ילמדו שלא כך מתנהגים בגן. חכי עוד קצת ותראי אם זה מסתדר. אין הרבה מה לעשות בינתיים, מלבד ללמד את הילד ולבקש מהגננת להרחיק אותו מהילדים האלימים.

leelach

New member
סליחה אבל אם ירביצו לילד שלך את מעדיפה שהוא

יעמוד ויספוג חסר אונים או שילמד להגן על עצמו??

אולי מעדיפה שילך ויקרא לגננת/מבוגר אחראי

ולא שילמד גם להיות אלים - מה עשינו בזה? כל אלימות זה ואלימות רק מובילה לעוד אלימות

leelach

New member
אני לא בעד שיילכו מכות, מעניין אותי לראות את

התגובות שלגן לגבי הנושא הזה פשוט מפני שאני דיי אובדת עצות בנושא--בעלי כמובן בעד ללמד את הילד להחזיר ולא להיות שק אגרוף של אף ילד, אני לעמות זאת מסבירה שיגיד שלא נעים לו ושאסור להרביץ ושיילך לגננת אם זה קורה, מהיכן שלא תסתכלי זה עושה את הילד קצת עדין (והילד שלי עדין) לא ראיתי אותו מחזיר בנתיים, הייתה סיטואציה עם ילדה קטנה ממנו שדחפה אותו והוא פשוט עשה לה פרצוץ כועס ואמר לה--go away כנראה שהוא הבין שהוא קטנה ממנו כי גם לאחותו הקטנה הוא לא מחזיר למרות שהיא מרביצה לו, השאלה היא עד כמה לתת לילד שלך להיות שק אגרוף, אני גם לא בעד אלימות ולא בעד שיחזיר אבלללללל אני כן רוצה שיעמוד על שלו ושילמד להתגונן, ילד שלא מחזיר מראה לילד השני שהוא חלש ושאפשר להרביץ לו וככה זה לצערי בחיים, ילד זה ילד אין ילדים רעים או ילדים לא טובים הם פשוט ילדים והם ירביצו ודקה אחרי יתחבקו וישלימו עד לפעם הבאה, אני מאוד חצויה בעניין הזה למרות שאני כן מלמדת את הבן שלי שלא יחזיר ושזה לא נעים, עדיין קשה לי עם הידיעה שהבן שלי יחטוף מכות והוא פשוט יעמוד ויספוג--הגן שלו מקסים הגננות מדהימותתתתתתת ותודה לאל אין שם ילדים מכים טפו טפווווווווווווווווווו

הילד שלי גם חזר לאחרונה עם נשיכות

ולא, אני לא מעדיפה שילמד להחזיר. הוא יכול להתגונן, להמנע ממגע או ללכת ולספר לגננת מי נשך אותו. מבחינתי זה להגן על עצמו הרבה מעבר ללהחזיר. כי אם הוא ילמד להחזיר, מחר הוא גם יחטיף ויחטוף בחזרה.

פרח88

New member
מצטערת אבל כן

כן , כשהבן שלי יוצא בבוקר לגן מחייך ומרוצה , וחוזר עם כוייות של נשיכות על 2 הידיים , הייתי רוצה ומעדיפה שאותו ילד שעשה לו את סימני האלימות האלה שיחזור הביתה גם עם 2 שעוני דם על הידים, ואמא שלו תיסתכל ותתעצב בדיוק כמו שאני נעצבת שאני רואה את סימני האלימות האלה ,

ומה יצא לך מזה?

עצוב מאד בעיני שזה הפתרון שאת מחפשת. עצוב בעיקר כי אני לא רואה איך זה חוסך מהבן שלך את הכאב, העלבון והסטרס שהוא חווה ככתוצאה מהנשיכות. לא עדיף למצוא דרך למנוע מהבן שלך מראש את הנשיכות?

פרח88

New member
איך אני יכולה למנוע

את הנשיכות מהבן שלי ... אם אחרי שהוא נינשך , הגננת לא עושה מעשה כדי להרתיע את שאר הילידים ממצב כזה , אלה מסבירה להם שהם עכשיו שוב חברים , איך אני יכולה למנוע את הנשיכות אם אני מבקשת מהגננת שתיפקח עין על בני ובסופו של יום היא אומרת שזה קורה בשניות והיא לא יכולה לשלוט על זה ,, והבן שלי - הוא זה שצריך לדעת לשרוד ,, מה זה לשרוד ? מה הוא בגונגל ? ואולי רק אולי עם פעם אחת הבן שלי ינשך חזרה את אותו ילד שנשך - אז הילד הזה יבין שזה כואב ואז יפסיק .

פרח88

New member
הגננת אדישה

ממש לנושא - אומרת שהיא לא יכולה ללמנוע את זה - כי זה קורה בשניות , לילד שנושך היא אומרת - נו נו נו - וישר משלימה בין שתי הילדים - הילד שנושך יוצא ללא תיזכרות מיוחדת מהמקרה והילד שנינשך חוזר הביתה עם שעון על היד בצבע אדום עז , וכך הם חוזרים ממש מהר ובקלות יתרה להיות חברים הכי טובים . היא לא מענישה , היא מודיעה בחיוך להורה שהילד שלו נושך , ההורה מחייך וממשיך לדרכו כאילו מין גאווה קטנה בלב ההורה שהבן שלו יצא גבר גבר .

lilend

New member
אני מניחה שההורים יוצאים עם אותו חיוך שלך

על הפרצוף אם תשמעי שבנך "החזיר" לאותו ילד. נורא עצוב מה שאת מתארת- עצובה תרבות האלימות אליה הילדים שלנו מחונכים. אני לא רוצה שבתי תנשך את כל מי שנושך אותה, אני גם לא מקללת חזרה כל מי שמקלל אותי בכביש, אני לא חיה על פי קודים של כבוד ושל "עין תחת עין" אלא מעדיפה שהגננת תעשה את העבודה שלה ותחנך (אני יודעת שזו מילה קצת זרה להרבה הורים) את הילדים לאי אלימות. כן, השלמה בין שני ילדים שרבו והבאתם למצב שבו הם חברים טובים שוב היא פתרון מצויין! תחשבי על זה רגע באמת לעומק- יש לך שתי אופציות. בראשונה, הילד שלך ננשך ואז נושך בחזרה. סביר להניח שהוא יינשך שוב וייכנס למעגל שאין ממנו מוצא. מעגל אלימות. אולי זה יעבור לפסים של משיכות בשיער, בעיטות וכו' (בשנים הבאות). הוא יחזור הביתה עם הרבה יותר סימנים מאשר באופציה השניה. להלן האופציה השניה- הילד שלך ננשך. הגננת מפייסת בינו לבין הילד הנושך, הם משלימים והילד שלך נינוח ומרוצה- הוא משחק עם חבר שלו. באופציה הראשונה הילד שלך לא מפסיק לסבול, הוא ממשיך את מעגל האלימות ועובר אין ספור השפלות. באופציה השניה, הבן שלך גם חוטף פחות וגם לומד ש"כבוד" או "שוויון בסבל" הם לא פתרון ואף אחד לא יוצא מרוצה מהם, כולם נפגעים במצב הזה. למה את חושבת שתשאבי עונג מזה שגם ילד אחר (זה ילד, אלוהים אדירים!) ייפגע, אפילו אם הוא פגע בבנך, עד כדי חשובה לך הנקמה?

זה שאת חושבת שזו התגובה של ההורה השני

מראה את רמת העיוות בחשיבה שלך - לידיעתך, בתור אמא שהילד שלה הוא הילד ה'תוקפן', התחושה שלי הייתה פשוט איומה והרגשתי גרוע מאד בכל פעם שהיה מקרה (הילד שלי היה דוחף) מי שאשם פה זו הגננת שלא מטפלת ביעילות במקרי נשיכות, לא הילד שלך, וגם לא הילד השני, שגם הוא ילד קטן ולא ידע שזה לא בסדר אם לא ילמדו אותו. אז מה נקמה בילד בן שנתיים נותנת לך? את בכלל קולטת את עצמך - זה ילד בן שנתיים!!

פרח88

New member
אני לא חושבת

שזו התגובה - אבל זו ממש התגובה הייתה אמא אחת שביתה נשכה את בני וראיתי שהיא באמת ובתמים לא מרגישה בנוח עם המצב , אבל רוב האמהות פשוט מחייכות אל הבן שלי - ופונות אלי - ב- במשפט מפגר - נו מה אני כבר יכולה לעשות - בחיוך דבילי לילד הנשכן שלהם , אז איך הילד הקטן הזה בן השנתיים שנשך או זרק מזלג יבין שהוא עשה משהו לא בסדר . אני לא רוצה שהבן שלי יחזיר נשיכה או מכה מתוך נקמה , הייתי מעדיפה שפשוט יפסיקו להיתנפל עליו - ואולי רק אולי עם הוא יחזיר לאותו ילד מכה / נשיכה ... אולי הילד הנשכן יבין שלא כדאי לנשוך כי זה כואב ולא נעים , אני פשוט לא רוצה שהילד שלי יהיה שק איגרוף של ילדים שלא יודעים גבולות מה הם כי אף אחד לא מסביר להם .

למעלה