פרחי באך

פו הדב1

New member
פרחי באך

הייתי אצל מישהי שמטפלת בפרחי באך (יש לה תואר ד"ר ברפואה אלטרנטיבית והגעתי אליה דרך האינטרנט). מאחר ואני נמצאת בתקופה קשה בחיי,סיפרתי לה הכל והיא נתנה לי בקבוק עם טיפות פרחי באך שאמורות לשפר את המצב רוח שלי,לגרום לי לא להיות יותר עייפה נפשית וכיוב´. עברו 4 ימים והטיפול (הטיפות) לא שינה אצלי מאומה.הפסקתי לקחת את התמצית-מה עושים? מה דעתך ?

odeia

New member
פו הדב, לפעמים לוקח קצת זמן עד

שטיפול מתחיל להשפיע במידה כזו שמספקת את המטופל, 4 ימים בהחלט לא מספיקים, בדר"כ ממליצים על חודש אחד לפחות לנסות ברציפות. מה שעוד ידוע לי על פרחי באך, זה שלפעמים הם "מנקים" את הגוף ואז יש תחושה אפילו יותר רעה, אבל צריך להתעזר בסבלנות ולהבין שזו ירידה לצורך עליה. מצב זה לא מחייב אצל כל אחד ובכל טיפול. המשך/י בטיפול לפחות חודש ואז תחזרי למאבחן שמטפל בך ותחשבו יחד מה עושים הלאה. גם עכשיו את/ה יכול/ה לפנות למטפלת שמטפלת בך ולהתייעץ איתה.

נסי לשלב טיפול אחר

שלום לך :) לדעתי עשית נכון, וטוב שהפסקת עם אותה תמצית. מיותר. לעיתים מאוד רחוקות די בתמצית פרחי בך לפתור בעיות כרוניות, והמקרה שאת מתארת, התמצית עלולה רק לטשטש את הסימפטומים, ויש בה לשמש כטיפול משלים אך בטח לא כטיפול עיקרי. לדעתי, אין בכוחה של התמצית לפתור את תוצאות התמודדות גופך עם גורמי הבעיה, ורק סיגול דפוסי תזונה, תנועה ונשימה המאזנים לנסיבות מצבך - הם אלה שיחוללו בך תמורות יעילות, יורידו ממך את המתח, ורק אז השפעת תמצית פרחי הבאך תהייה אפקטיבית. עושה רושם שאת נמצאת במצב זה תקופה ארוכה ויתכן מאוד שגופך הספיק כבר להפגע מהעומס שבו הוא נמצא. טיפול במגע בהחלט יוכל להפיג ממך את המתחים ויקל עלייך להתמודד עד תחלוף לה התקופה הקשה. ממליץ לך לחפש אחר טיפול אינטנסיבי יותר, ומציע לך לבדוק אפשרות של טיפול כלשהו במגע. אשמח להרחיב בשאלות נוספות, ומקווה בשבילך לימים שקטים יותר :) תומר הר חורב

m_katzmann

New member
מקווה שלא אבלבל אותך עוד יותר

שלום לך, אני מקווה שלא אבלבל אותך עוד יותר, אבל גם אני חושבת שלאחר 4 ימים קשה קצת לקבוע אם פרחי בך עזרו או לא ולכן מאוד הייתי ממליצה לך להמשיך לקחת את התמצית הזאת כי כמו שאת מספרת נערך לך תשאול מקיף וסביר להניח שקיבלת את התמצית הנכונה וגם אם לא אז הגוף יקבל רק את מה שהוא זקוק לו ויפריש החוצה את מה שאיננו זקוק לו, אך גם אני חושבת שפרחי באך לבד לא יביאו את המזור, אני לא חושבת שפרחי באך יטשטשו את הסימפטום, הם אולי ישנו את ההדגש. בחרי לך טיפול נוסף אליו את מתחברת כעת:יוגה,דיקור, רפלקסולוגיה,קנסיולוגיה, או מה שזה לא יהיה והתמידי בו יחד עם לקיחת התמצית. שני את אורח חייך, את התזונה, את הפעילות הגופנית ולי רק נותר לקוות שאכן תרגישי הרבה יותר טוב פיזית וגם רגשית. מאיה

היי מאיה :)

אשמח אם תאירי את עיני, מה בין טשטוש סימפטומים לשינוי בהדגשם ? תודה למפרע :) תומר

m_katzmann

New member
עבודה על הגוף הרגשי

היי תומר, פרחי באך עובדים על הגוף הרגשי שמשפיע על הגוף הפיזי ולכן טיפול בבעיה רגשית משפיע על התופעה הפיזית. אז אם אדם שבא אליך עם בעיות שהמקור שלהן הוא סתם לדוגמא חסימה בצאקרת הלב שיכולה להופיע בגוף הפיזי במגוון רחב של תופעות תמציות פרחי הבאך יכולות לשפר את הגוף הרגשי ולשים את הדגש על תופעה שונה במקצת הקשורה גם היא לצאקרת הלב. מאחר שאנחנו לא עובדים על סימפטומים,אלא על כל הגוף והנפש אני לא רואה כאן בעיה כל כך קריטית, כי את החסימה אתה תחוש בעיסוי ותעבוד על מה שנשאר חסום, כדי להגיע לאיזון. מאיה

היי מאיה ((:)

לצערי , לא מצאתי בתשובתך מענה לשאלתי, ויתרה מזו, אני מוצא שלפי תיאורך את השפעת צמחי הבאך אני מוצא שאין בו מזור של ממש. נראה לי שיש ביננו הסכמה שבדרך כלל החסימות הפיזיות מקורן בחסימה מנטאלית, אך מאוד קשה לי לקבל שפרחי הבאך יכולים לשמש כאמצעי להבאת המטופל להכרה ומודעות מנטאלית למקור הבעיה. לדעתי, הפיתרון נעוץ בהבאת המטופל למודעות למקור בעיתו המנטאלית , זו היוצרת בסופו של דבר את החסימה הפיזית. אם כך, איך לדעתך תמצית פרחי הבאך יכולה להביא את המטופל למודעות למקור הבעיה ? ואשמח על נסיון נוסף שלך להסביר את דברייך : "אני לא חושבת שפרחי באך יטשטשו את הסימפטום, הם אולי ישנו את ההדגש." המשך יום אביבי נעים ושקט תומר הר חורב

samuel54

New member
פרחי באך

סבלנות! לעיתים לוקח יותר מארבעה ימים. בשם שמטפלים נתנו לפרחי באך הוא"תמציות פתאום" לעיתים זה מאד מתאים. מלבד זאת כל מקרה לגופו. היו לי מטופלים שההשפעה הופיעה גם אחרי 8 ימים ולעומתם כאלו שההשפעה הופיעה אחרי מס´ שעות. בהצלחה

תומר

אני אינני בקיאה בתמציות הצמחים לשם טיפול אבל את העיקרון הטיפולי אני יודעת. לא הבנתי את שאלתך , האם אתה מכיר מהם פרחי באך וכיצד הם עובדים או שזוהי שאלתך? אם תסביר שוב ,אנסה להתיחס.. יעל

bluebirdi

New member
מנסיון

כמטפלת בפרחי באך, וגם כמטופלת בפרחי באך, התמציות עובדות !!! יכולות להיות מספר סיבות למה התמציות עוד לא השפיעו. כמו שכבר נאמר, מספר ימים אינם מדד להשפעת התמציות. מלבד זאת, יתכן והאבחון שנעשה לא היה מדויק. אבל אני ממליצה בחום להמשיך לקחת את התמציות ולבחון את השינווים שקורים בחיים, גם אם על פניו השינויים לא נראים קשורים ללקיחת התמצית. אני לא יודעת באיזו שיטה המטפל/ת שלך אבחנו את מצבך, אבל תני צאנס, זו שיטת טיפול נהדרת. אני אשמח לענות על שאלות יותר ספציפיות, אם יש כאלו.

שלום לתכולת הכנף :)

אשמח אם תאירי את עיני בנפלאות פרחי הבאך. איך בדיוק התמציות פותחות חסימות מנטאליות, או , איך הם מביאות את המטופל למודעות למקור בעיתו המנטאלית? תודות תומר

היי יעל :) עיקר שאלתי הופנתה למאיה

אני לא מבין בצמחי באך , ואני מתייחס אליהם כאלמנט תזונתי עם אורינטאציה לנטרופתיה. אם כי אשמח לשמוע מכל מי שמבין בצמחי באך. תודה תומר

m_katzmann

New member
מודעות

היי תומר, מודעות זה מונח רב עוצמה ואינני יודעת אם אצליח להבהיר לי ולך איך פרחי באך משפיעים על המודעות. מנסיון אני יכולה לאמר לך שהם עובדים. ושוב לדעתי רק פרחי באך לא ישנו את המטופל הם יביאו לשיפור, אולי בהמשך לתחילת תהליך של שינוי שיערך אולי שנים, אולי כל החיים. אבל זו בהחלט התחלה. פרחי באך כמו תמציות אחרות שעובדות על ויברציה, עובדות על הרמה הרגשית. כידוע לך עוטפות את הגוף הפיזי כמה שכבות כאשר השכבה האחרונה היא הגוף הפיזי ובצמוד אליה הרמה הרגשית. פרחי באך עובד על הנדבך הרגשי שמשפיע על הנדבך הפיזי. וכל שינוי ברגש התקוע גורם לשינוי שגורם להבנה חדשה. זה מה שאני חושבת על פרחי באך. יתכן שאני טועה. ההצלחה בשטח אבל לא. מאיה

למה מתכוונת, ../images/Emo140.gif

,,,כמו תמציות אחרות שעובדות על ויברציה,," ? ושוב, תודות מראש תומר

bluebirdi

New member
לא ממש ויברציה

מדובר במעין "קילוף". אדם בנוי שכבות שכבות, כמו חומות שמגנות עליו, על ה"אני" האמיתי. התמצית "מפרקת" את החומות, ועוזרת לאדם להתחבר עם הקול הפנימי ועם הנכון שלו באותו הרגע ובכלל. התמצית עוברת בערוץ החסום בגוף וכמו מפרקת את החסימה. זה לא תהליך שקורה ביום, ובדר"כ נדרשים מספר טיפולים, והחלפת תמציות תוך כדי טיפול, בהתאם לשלב בו נמצא המטופל. אני רואה את התמציות כמנקות ומטהרות, וע"י כך פותרות בעיות מנטליות ופיזיות.

תודות לתכולת הכנף ולמאיה../images/Emo39.gif

אגב, יהיה נכון לומר שזה כמין ´פרוזאק מן הטבע´ ??? הארתם את עיני ועל כך התודה
תומר

bluebirdi

New member
לא ממש פרוזק...

אל תשכח שפרוזק מטפל בסימפטום, בדכאון ובכבדות,וברגע שאדם מפסיק לקחת אותו, הבעיה יכולה לשוב לקדמותה. פרחי באך מטפלים באדם, ולא בסימפטום. כחלק מהטיפול נפטרים גם הסימפטומים המלווים. שמחתי להאיר את עיניך.

אמממממממממממ,,,,:(

קשה לי להשתחרר מתחושת היומרנות (חלילה ללא כוונה אישית) שיש באמירה שצמחי מרפא - פרחי פאך- מטפלים ב´אדם´ ולא בסימפטומים. איך למשל תמצית יכולה לפתור בעיה כאב גב הנובע מהרגל תנועה לקוי? איך יכולה תמצית להביא את ה´אדם´ לאותה מודעות נקודתית רק בעזרת תמצית? או איך למשל יכולה תמצית להביא למודעות למקור נפשי של מגרנה? ממשיך לתהות ולהודות תומר

bluebirdi

New member
תומר

אני יודעת שקל יותר לחשוב וגם לטפל מתוך היבט גופני גרידא, למרות שלפי תגובותיך אני חושבת שגם מסתכל על סימפטומים בראיה הוליסטית. התפיסה שלי היא שכל כאב שהוא נובע מחוסר איזון של הגוף, כאשר בדר"כ חוסר האיזון נובע ממקור נפשי. את האיזון הזה אני רוצה להשיב לאותו אדם שסובל מאיזשהוא סימפטום פיזי. הכוונה במודעות בעיני היא הידיעה של אותו אדם לדוגמא שהמתח שממנו הוא סובל בעבודה הוא הסיבה למיגרנות. יכול להיות שאותו אדם לא יגיע ל"מודעות" הזו בעצמו, ולשם כך יש לו מטפל, שמקשיב לדבריו ולשינויים שאותם הוא חווה, ומנחה אותו. מנסיוני, אנשים מבינים די מהר כיצד הפן הנפשי מתקשר לבעיות הפיזיות מהן הם סובלים. אם ממשיכות התהיות, אני אשמח לענות יותר ספציפית. מקווה שעזרתי.

למעלה