פרחי באך

תודה :) מוסיף ושואל ../images/Emo22.gif

מדבריך הבנתי שלא די בפרחי באך אלא יש צורך במנחה/מטפל שיעורר במטופל את המודעות לגורם הבעיה. שואל, האם המזור טמון ביכולתו האישית של המטפל, או בתמצית הפרחים עצמה? ואם המזור ( ´מעורר המודעות´ ) בתמצית הפרחים,,למה צריך את המטפל ? ובאם במטפל למה שלא נקרא לזה ´פסיכולוגיה אלטרנטיבית ´? ושוב תודות לרוב תומר :)

bluebirdi

New member
ותשובתי היא...

גם וגם. הטיפול הוא כמובן דרך התמציות, הן אלו שעושות את העבודה, אבל חשוב גם לדעת לבחור את התמציות המתאימות, וזו העבודה של המטפל. אין ספק שהמטפל צריך להיות מחובר וקשוב למטופל שלו, בדיוק כמו שאין ספק שכאשר מטופל מקבל את התמציות המתאימות לו, תהיינה תוצאות מדהימות.

m_katzmann

New member
למה כואב הגב ואיפה?../images/Emo122.gif

היי תומר, למה כואב הגב ולמה אדם סיגל לעצמו דפוס התנהגות של לקוי תנועה ולא לקוי דיבור? ואתן לך דוגמא אישית שלי. במשך כל הילדות שלי רקדתי בהפסקות בלט. אילו ראית אותי לפני כמה שנים לא היית מאמין שאני אדם שרקד אי פעם בלט. כל גופי אמר קשיחות. הייתי כל כך קשוחה שיכולתי להתמודד עם כל מצב ולו הקשה ביותר. אילו נשארתי גמישה כפי שהייתי - לא הייתי שורדת. הייתי זקוקה לקשיחות הזאת, שזהו בדיוק הפאן ההפוך של גמישות יתר אל כל הסובב אותי. והקשיחות התבטאה בדרישה ממני ומהסביבה הקרובה לי, ברגל שהתקשתה ונשברה,בהליכה מאוד קשוחה. שנים לא העזתי לקפוץ ורק לפני כמה שנים התברר לי שזה בכלל לא קשור לסחוס שנשחק שם לגמרי זה קשור לעובדה שפחדתי לעזוב קרקע בטוחה תרתי משמע. והיום כאשר קילפתי כבר כמה קליפות מעצמי, אני יכולה שוב לקפוץ, עדיין לא כמו בלרינה אבל אני הרבה יותר גמישה עם עצמי ועם אחרים ולכל זה יש השלכות פיזיות ורגשיות. תמציות בך לא יוצאות מנקודת מבט של בעיה פיזית מסוימת, אלא מיועדות למצב רגשי מסויים שגרם למצב הפיזי והטיפול ברגש מנטרל את הצורך להביע זאת בגוף (במיגרנה). תומר אני מציעה לך לעבור טיפול בפרחי באך וזה אולי ידגים יותר מכל הסבר, בתנאי כמובן שתתן לזה צאנס ואל תאמר אין לי שום בעיה, כי אני לא מכירה אדם שכזה. מאיה

תודה מאיה

בעיקר על זה שבחרת לשתף אותי בסיפורך האישי :) תודה . לשמחתי, אין לי סיבה להיות כרגע מטופל בפרחי באך, וכמטפל בשיאצו אני מנסה למצוא מכנה משותף בין שיטת פרחי הבאך לחלק מהדינמיקה הטיפולית שבשיאצו. אחת מכללי היסוד בגישתי הטיפולית מחייבת הסתכלות מעמיקה לאורח חייו של המטופל וללא שינוי מהותי במישור זה אני לא מוצא שיתכן שחרור מחסימה כלשהי בעיקר אם היא כרונית והתהוותה לה לאורך זמן. בעיה כרונית טבעה שתיצור גם השפעות פיזיות בצורות שונות של חולשת תיפקוד פיזי ומנטאלי של איברים, ופה אני שואל: איך בדיוק משפיעה תמצית הבאך על אותם איברים, ואיך הם גורמים לשינוי באורח חייו של המטופל. ממה שהבנתי, למטפל יש חלק לא קטן בהבאת המטופל למודעות מעמיקה שדי בה לאותו שינוי מהותי. וגם אותך אני שואל, האם זו לא ´פסיכוטרפיה אלטרנטיבית´ , והתמצית, על טבעיותה, דינה ככל תרופה או צמח מרפא ? (מה גם, ולצמח מרפא יש השפעות מנטאליות מעצם השפעתם על איברים,,ונפש,,) ושוב, תודות על ההארות תומר

bluebirdi

New member
עבודה אנרגטית

הגישה הטיפולית שלך תואמת לחלוטין את הגישה הטיפולית שלי ביחס לטיפול בפרחי באך. ההבדל הוא, שאתה משחרר את החסימה דרך המגע, התמציות פועלות בצורה אנרגטית. הן משחררות את החסימות האנרגיות בערוצי הגוף. בגלל העבודה האנרגטית הזו, השינוי הרבה יותר איטי, ולפעמים עד שייראה שינוי במצב גופני יעבור זמן רב. אבל בסופו של דבר, יהיה שינוי באופן פיזי. התמציות יגרמו לאדם להכיר בשינויים שעוברים עליו וברגשות שהוא חווה, וזאת המודעות שבה אנחנו דנים כ"כ הרבה זמן, כאשר תפקידו של המטפל להאיר את עיניו לצורת ראיה נוספת או שונה, לעזור לו ובעצם להגיע יחד איתו לשורש הבעיה. בקשר לכינוי שלך "פסיכותרפיה אלטרנטיבית", בתור סטודנטית לפסיכולוגיה אני יכולה לומר שבכל טיפול יש מן הפסיכותרפיה אבל לא רק. לדעתי, מטפל טוב הוא במקום מסוים גם פסיכותרפיסט, דבר שמתבטא בעיקר ביכולת ההקשבה, הניתוח ושיקוף הבעיות כלפי המטופל.

למעלה