פרחים וחיוכים

ALON AA1

New member
פרחים וחיוכים

בהצלחה לפורום החדש!! מקווה שגם אס-קריטריונים מוזמנים...נכון?

magy

New member
היי למצטרפים ......אס-קריטריונים

אני לא מכירה את הביטוי ואת משמעותו..... משהו יודע מה זה?

ALON AA1

New member
פרשנות

אקס= חיצוני (לטינית) כמו ששטח ששייך לרשות אחת אבל נמצא בפיקוח רשות אחרת הוא אקס-טריטוריאלי, ככה בדיוק כל מי שכאן והוא מתחת ל50 הוא אקס-קריטריוני (הגיל הגיל...)

magy

New member
מה היה קורה אם היתה

נופלת הקופה? אוייייייייייי

ALON AA1

New member
הקוף של ....

העיקר שזה לא קוף שברח מיער הקופים של יודפת. מכירה?

magy

New member
יש קופים גם בפארק בקרית מוצקין

אולי גם בביאליק.....לא בדקתי

ALON AA1

New member
ומי חסר?<

יוספוס פלאביוס אבל זה כבר מערוץ ההיסטוריה

ענבר.

New member
למען הדיוק ההיסטורי,

יוספוס לא שייך למשפחה. הוא בס"הכ היה מדריך טיולים מקומי במצדה.

ALON AA1

New member
איש שנוי במחלוקת

טרם הוכרע הויכוח של מעמדו בהיסטוריה...אבל ללא ספק הוא הביא איתו את תמצית ההיסטוריה של מלחמות היהודים ברומאים...

magy

New member
ענבר ואלון.....ספרו עליו קצת

שאלמד משהו...... לא יזיק לי

ALON AA1

New member
מפקד המרד

היהודי בגליל, התבצר ביודפת ושם החליטו היהודים להתאבד, הוא כמפקדם בסוף לא התאבד חבר למחנה הרומאים ולכן יש אומרים שהיה בוגד הוא ליווה את הצבא הרומאי בעת החרבת ירושלים ואחר כך חי ברומא בחסות הקיסר וכתב את ההיסטוריה של מלחמות היהודים ברומאים. ספרו: "מלחמות היהודים"מקור חשוב ללימוד התקופה

ענבר.

New member
ומשהו קטנטן לתוספת

על החוכמה היהודית - כשנפלה יודפת ברחו יוסף ו- 40 חבריו והסתתרו במערה. שם, במערה, נלקחה החלטה על התאבדות המונית. הוחלט שהם יעמדו במעגל וכל אדם שלישי יתאבד, עד שכולם ימותו. יוס'קה, לא כל כך אהב את רעיון ההתאבדות, וחישב איפה כדאי לו לעמוד על מנת להיות האחרון בתור... בסופו של יום, או בסופו של סיפור, הוא ועוד אחד נשארו בחיים. חוכמת הבייגעלה.

magy

New member
בשביל החישוב הזה.

צריך להיות לא רק חכם גם מתמטיקאי......שנון

ALON AA1

New member
משנה מקום משנה מזל

ממש כמו השיר של "כוורת" (מי זוכר?) על ההוא שביקש העברה מהכיסא החשמלי. אז מה דעתך על יוסף. פטריוט מציאותי או בוגד ואנוכי?

ענבר.

New member
בשמחה הייתי מאריכה בנושא

אבל יש לי תחושה שלא זה המקום לסוגיות הסטוריות. לדעתי - בוגד, שפן, אנוכי ומניפולטור. אבל זו רק דעתי.

למעלה