פרחים בקנה?!

אלי ו.

New member
אולי, אבל זה קצת מייגע

בשלב מסויים הפסקתי לנסות. את חלק מהניקים אני מצליח לזהות, ולשאר אני מתייחס בעיקר לכתוב ולא לכותב. אני יודע שכך אני מאבד רובד מסויים בהודעה ומפספס דקויות אבל כמו שכתבתי זה פשוט מייגע לזהות. לפעמים זה גם מטעה, את ההודעה הראשונה של "פסנתר לשירי נעמי שמר" ייחסתי לך (כהודעה צינית), לקח לי קצת זמן להבין שמדובר באדם אחר.

טופז2

New member
לסיור, שנשמע רעיון נהדר, לצערי

לא אוכל הפעם. אבל למפגש או הסיור הבא אשמח להגיע. (הצצתי אמש לראשונה לפורום מוזיקה עברית ופשוט מורגשת אחלה של אוירה מאחלה אנשים חלקם מוכרים) תהני/ו הלילה!!!

diday

Member
השבועון הכי גדול.

אני משער שהתמונה אינה מזוייפת. אולי קצת מבויימת כפי שאמרת. בקשר לזיוף: לפני מספר שנים, בתחילת האינתיפדה השניה ראיתי כתבת טלוויזיה (ZDF) על ישראל. איני זוכר בדיוק את הפרטים, זוכר שאחד המתנחלים שרואיינו אמר משהו כמו "אצלינו יותר ירוק". התרגום לגרמנית היה משהו כמו: "זוהי האדמה שלנו ולא נזוז מנה". התקשרתי למחרת כדי למחות. לצערי לא הצלחתי להשיג את עורך הכתבה, נאמר לי אבל שזוהי אינה כתבה אקטואלית אלא לקחו סרטים ישנים והוסיפו להם מלל עדכני
. אם ZDF מרשים לעצמם, השפיגל שמעולם לא היה אוהד ישראל, ודאי יכול. אהדת ישראל: סדרת התמונות כביכול מאוזנת. אבל רק כביכול. מראים הרס בשני הצדדים. ההרס בלבנון חריף יותר, הכאב של האנשים מוחשי יותר. בצד הישראלי פרט לאופוריה של ילדות (= הכל בסדר) גם פנוי של פצוע קשה נראה שנעשה בשלווה.

שרוֹן

New member
גם האימאג' הכללי שלהם לנושא

המלחמה ביננו לחיזבללה: מצד אחד משהו שנראה כמעט חיל ישראלי מכוון נשק, מאחוריו דגל ישראל, ומהצד השני זוג עיניים זכות של ערבי בכאפיה, בלי נשק ועם דגל פאלסטין (משום מה). תראה, ההרס וההרג בצד שלהם באמת גדול יותר. הבעיה היאף שאת הצד שלנו אפשר להסביר בעיקר במילים, ואת הצד שלהם קל להראות בתמונות. כך או כך, אין ספק שהעיתון לא אוהב בכלל את הצד של ישראל.

mucool2

New member
אני מבין שבשביל הגרמנים

אנחנו לא סובלים מספיק. סליחה. בפעם הבאה נשתדל שייפגעו יותר יהודים, כי מה יותר טוב מסימפתיה של גרמנים?

לא מדויק, אתמול בערב צפיתי במהדורת

החדשות של ARD (הערוץ הראשון, גרמניה). הופתעתי (לטובה) מהפרו ישראליות. פרשנים טרחו לחזור ולהדגיש שהפרובוקציות הגיעו מלבנון (ע"י החזבללה) ושהאיפוק הישראלי היה מאוד מרשים לאורך זמן ושלא מדובר "רק על שני חיילים חטופים" אלא על תגובה לירי חוזר ונשנה של החזבללה על ישראל.

mucool2

New member
האמת,

מבין מדינות מערב אירופה, גרמניה היא מהפחות ביקורתיות על ישראל.

mucool2

New member
מה שאת אומרת זה ש"המצב הטבעי"

של העולם הוא ביקורתיות-יתר כלפי ישראל, והגרמנים לא יכולים להרשות לעצמם לומר את מה שהם באמת חושבים בגלל העבר הבעייתי? מעניין. אולי גם האמריקאים הם בעצם אנטי-ישראלים, אבל קולם לא נשמע כי התקשורת שם נשלטת ע"י היהודים? זה מסביר כמה דברים*. * "הפרוטוקולים של זקני ציון" למשל.

shellyland

New member
אירופה, לא העולם.

לאמריקאים יש אינטרס לחזק אותנו. זה הכל. אתה מאמין שלפני ה-11 בספטמבר התגובה שלהם היתה דומה?

shellyland

New member
וכן האמריקאים

עושים עכשיו דברים דומים (אם לא גרועים יותר) וגם הם לא יכולים להרשות לעצמם להיות ביקורתיים מדי כלפינו.

mucool2

New member
גם האירופאים

ואני לא מדבר על מלחמת העולם השנייה אלא על עבר הרבה יותר קרוב. גם לפני ניין-אילבן וגם לפני המעורבות בעיראק ארה"ב תמכה בישראל (או לפחות לא הייתה ביקורתית יתר על המידה בדומה לאירופה). מאוד קל למצוא פגמים באהדה של ארה"ב לישראל, אבל מהיכרותי את החומר אני מאמין שהאהדה הזאת לא מבוססת רק על אינטרסים וחישובים קרים (ולנו דווקא אין נפט). למה כל כך קשה לנו להאמין שיש אהדה לישראל שמבוססת על ערכים משותפים? ולא רק בארה"ב.

למעלה