כדאי לך להחליט מהר
כי יש צורך במספר חיסונים שיש לבצע כמה שבועות לפני . לדתי שווה לנסוע לפרו גם אם זה לחודש . אם יש לך מספיק אמצעים הייתי ממליצה מאד לא לבזבז זמן על נסיעות ארוכות באוטובוסים אלא לטוס . בשל הסיבה הזו העלות תצא גבוהה יותר. בגדול פרו היא מדינה יחסית זולה למדינות אחרות בדרום אמריקה , אפשר לחיות שם בסדר עם 500 דולר לחודש באכסניות לא יותר מדי מגעילות.. אבל שוב , בגלל שזמנך קצר והנסיעות / טיסות מרובות עיף לקחת אקסטרא. אני מקווה שחוץ מזה קראת קצת על וראית שבאמת המקום מעניין אותך , על מה שהייתי ממליצה : מלימה להצפין להוארז ( 5 שעות ) ולהיות שם שבוע וחצי בערך ( המקום גבוה - יש להסתגל לגובה לפני טיולים באזור ) משם אם אפשר לטוס לאזור פיסקו - נזקה שקרובות יחסית אחת לשניה ( מספר שעות ) , בפיסקו אפשר להשאר לילה ולמחרת לקחת טור של סירה לראות כלבי ים ופינגווינים באוקיינוס ומשם להמשיך לנזקה ולטוס מעל לקווים. כמובן שכלום מזה לא חובה , אני פשוט מאד נהנתי שם. מנזקה אפשר לקחת אוטובוס לילה לארקיפה ( תחסכי את השינה שם ) , לטייל קצת בעיר ולנסוע לקולקה קניון לצפות בקונדורים . כדאי לבוק לפני כמובן שהם נמצאים שם בתקופה הזו . עד כאן בסביבות שבועיים פלוס. מארקיפה טיסה לקוסקו , להיות שם שבוע + , לנסוע ברכבת למאצ'ו פיצ'ו , לטייל מסביב בפיסק וסיגסוואמן ובכלל בעיר המדליקה . לקחת טיסה ללימה ולהיות שם במספר הימים שנותרו. זה מה שאני הייתי עושה , יש לקחת את זה כמובן בערבון מוגבל .