פרו אנה

אופקית

New member
פרו אנה

אני חייבת לכתוב כאן מה דעתי בנושא בגלל ההשפעה שהיתה לפורומים של פרו אנה עליי,אני חושבת שאין לשלול את קיומם של אתרי פרו אנה,צריך להבין שהפורומים האלו קיימים בשמות בדויים,במקומות שהם לא רק מ ס ן והם נפוצים מאוד,הפורומים האלו הם סכנה לכל מי שרוצה להחלים ולכל מי שרוצה לחלות,אבל לפעמים צריך לתת לגיטימציה גם למה שנראה בעיננו כמפלצתי,כשהייתי אנורקטית אישפזו אותי בבית חולים,ב3 ליתר דיוק,ומה אני אומר לכן?בכל האישפוזים הבנות שהיו איתי מאושפזות ניסו ללמד אותי פי אלף יותר ממה שאי פעם אתר פרו אנה יוכל או יכול להכיל,כשהייתי מאושפזת כמו שנכנסתי בעבר לאתרים אלו,לא היתה להם השפעה עליי,להיפך היום בו נחשפתי לפרו אנה לראשונה היה היום בו התחלתי לאכול נורמלי,ומאז עליתי בשמקל,אני אפילו לא פעם אחת הידרדרתי לאחור וכל זה בלי שום טיפול פסיכולוגי,המונח הפסיכולוגי להשפעתם של אתרי הפרו עליי הוא:הצפה,כשמציפים אדם שמכור למשהו בתמונות,מידע,וכו" בזמן קצר מתוך מטרה להבריא אותו,אז לא ידעתי שזה מה שייקרה אבל בשטח זה מה שקרה,אפשר לומר צורה מעוותת שזה מה שהציל אותי,חלק ממה שהציל אותי,נכנסתי לפרו-אנה ןראיתי עד כמה מגעילה ומלוכלכת המחלה הזו,האנורקסיה הזו,האתר שם לי מראה מול העיניים והמראה אמרה:את רואה זאת את!איכסה! נכון יש בנות שזה מדרדר אותן,אבל מי שרוצה לחלות תחלה,מי שרוצה להבריא תבריא,ושום אתר ושום מערך של אתרים,פרו אנה פרו מיה,פרו אמה לא יוכל למנוע את זה ממנה,יש להגן על זכויות הדמוקרטיה במדינה הזו יוצר מידי אנשים חושבים שהם ,הם יודעים הכי טוב,מה צודק ומה לא,איפה נמתח הקו?היום זה פרו אנה מחר פורום פוליטיקה,לכל דעה לכל מחלה,לכל התמכרות יש במה,וזה לא כמו לתת אקדח ביד לחולות,כי מי שחולה מכירה את כל הטריקים וכל ההצגות,יש בנות שלא הכירו את האתרים ובגלל דיבור כזה בפורום עליהם נחשפו לקונספט שיש כאלו אתרים,בנות אלו עכשיו הצטרפו לשם,אז מה עשינו בעצם? סתם חומר למחשבה

behappy

New member
היי אופקית..

אני מבינה מאד את מה שאמרת אך יש לי קצת הסתייגויות. כשבנות,שאינן חולות עדיין,אך יש להן בעית משקל <מדומה או אמיתית>,נכנסות לאתרי פרו אנה-הן עשויות להידרדר מאד בקלות.האתרים האלה מאוד מהללים את המחלה ואת התופעות הנגזרות ממנה.הבנות שנכנסות לשם בלי שהגיעו לאשפוזים או אפילו בלי להגיע למצבים קריטיים מוקסמות מאוד.בעבור בנות אחרות זה יכול להוות חיזוק ודרבון להמשיך במחלה,אפילו רק מעצם העובדה שקיימת חברת אנשים הנמצאת במצב שלהן,ותומכת בו. גם אני באה ממקום של הפרעת אכילה-הייתי חולה באנורקסיה במשך שנים ארוכות מחיי.גם אני אושפזתי ולמדתי את כל הטריקים והשטויות,גם אני הייתי חלק מחברת בנות מאושפזות ש"עלתה" על כל אתר פרו אנה וירטואלי. אבל רוב האנשים באוכלוסיה לא מגיעים למצבים כאלה עדיין,תודה לאל. ישנן בנות צעירות רבות מאוד הגולשות באינטרנט ועבורן אנורקסיה היא מלה קסומה ומבטיחה.ואת זה אני כותבת בצער ענקי ובכאב גדול,אבל מתוך נסיון ורק נסיון. אתר פרו אנה הוא חומר תעמולתי מסוכן.אני לא רוצה להקצין,אבל יש באינטרנט גם אתרים ניאו נאציים...אז אולי אנשים מסוימים יכולים להכנס ולומר-אוי,איכס,אלה אנחנו,טוב,נשנה את עמדתנו,אבל תמיד יהיו אלה הנמצאים בעמדת חולשה,מרירות או מצוקה,ויאמצו כל מיני עקרונות המובאים באופן משכנע למדי,למרות שהמציאות רחוקה מכך ביותר. קיצור,לדעתי אין מקום לאתרי פרו אנה. אבל יש מקום לכל אחת מהמשתתפות שם. צביון הפורום הזה,כמו כל פורום,אינו תלוי רק במשתתפיו המסוימים.גולשים ומשתתפים באים והולכים,אך המהות נשארת.זו הדינמיקה,אופי הדיונים והעקרונות עליהם מושתת הפורום. בנוסף,פורום הדוגל בבריאות ואיזון כדרך חיים יכול לסייע לכל אחד.לא משנה מי הוא ובאיזה עוד פורומים הוא גולש. אולי יש פה בנות שגולשות באתרי פרו אנה.בסדר. עצם זה שהן כאן מראה על הרצון שלהן להחלים.לדעתי רצון כזה קיים בכל אחד מבני האדם באשר הם.ולכן,לחסום או להוקיע משתתפות מסוימות רק בגלל סיבה כזו-נראה לי פשוט לחסום להן אפשרויות לקבלת עזרה. אוהבת את כולם פה ושבוע נפלא שיהיה, שיר

push

New member
שיר

קודם כל האתרים האלו מכילים אזהרה לפני הכניסה אליהם. ברור לכל מי שנכנס לשם מה יהו התכנים. כל אחד עושה באיזה שלב בחיים את הבחירות שלו,את בחרת להחלים ואני מעריכה אותך אין סוף על כך,אני בוחרת להיות פרואנה.למה לשלול ממני את הזכות הזו?למה לסגור לי פורום שאני מוצאת בו מקלט,שאני מקבלת בו תמיכה? אני לא מעודדת אף אחת לאנורקסיה,אני כן בעד חופש הבחירה. תאמיני לי אני לא צדה ילדות בנות 14 ומוכרת להן את אנה.אני לא כזו. מי שנמצא בקהילה הזו נמצא מבחירה,הוא אימץ לעצמו את אורח החיים הזה בדיוק כמו שבנות אחרות כאן אימצו לעצמם את אורח החיים שמאפיין את הפורום הזה. זו זכות שאי אפשר לשלול מכל אדם,אי אפשר לשלול ממני. ובתכלס שיר-אי אפשר גם לסגור כל אתר שהוא פרו,תמיד יקומו עליו שניים אחרים.

behappy

New member
סתם שאלה...

אז למה את כאן?ובהפרעות? לא בשביל לנסות להחלים? עכשיו,אפאחד לא שלל ממך את הזכות לעשות מה שבראש שלך...רוצה לחלות-בבקשה..והנט הוא אכן מקום חופשי לשלל הדעות בעולם.לי אישית קשה עם אתרי פרו אנה בגלל כל מה שעברתי אבל שיהיה.תמיד יקומו אתרים כאלה ואחרים ובכך את צודקת. תמיד גם יקומו אתרים אנטישמיים.נכון.זו לא סיבה לצדד בכך.אבל לא תראי הרבה לינקים לאתרים כאלה בעברית,ולא תראי עידוד כלשהו להכנס לאתרים כאלה באתרים דמוקרטיים.נכון? לדעתי באותה מידה צריך כמה שפחות לחשוף ולהקים אתרים הדוגלים בחולי ובהתאבדות תוך הרס עצמי. אני לא מתיימרת לקבוע איזה סוג אתרים לגיטימי ואיזה לא.לדעתי,יש צורך להסתיר אתרים כאלה ככל האפשר.המסרים המובאים בהם מהווים סכנה יותר מאמצעי תקשורת אחרים.בפורום וירטואלי ישנו אלמנט של תקשורת בינאישית שגורם למסרים לעבור בצורה משכנעת יותר ויחד עם זאת הוא מופץ לקהל הרחב.כח השכנוע של מסרים כאלה הוא גדול מאוד. חוץ מזה,חוזרת ואומרת שלדעתי יש מקום לכל אחד ממשתתפי פורומי פרו אנה או לא משנה איזה-גם כאן.אני רק תוהה-למה את גם פה וגם שם...

behappy

New member
לכל מי שנמצאת כאן,והיא גם פרו..

ולא שאני חושבת שזה לא לגיטימי.להיות גם כאן וגם שם. אני פשוט רוצה לדעת למה.

אופקית

New member
אז זה לא אליי

משום מה אחרי שהחלמתי אני כבר לא מוצאת עניין באתרים אלו

push

New member
.

פרו אנה כמו שכתבו כבר קיים בכל מקום.את חושבת שלעלעל בקטלוגים של פוקס או קסטרו זה לא טריגר?את חושבת שזה לא מציף אותי באין ספור מחשבות? אני מאמינה בחופש הבחירה-אי אפשר לשלול את הזכות הזו מאף אדם.מי שמאמין בפרו אנה,נוהג על פי האורח חיים הזה-אלו החיים שלי אני אעשה בהם מה שאני רואה לנכון. למה אני גם כאן וגם שם? כי אני לא מפסיקה לריב עם עצמי וזה הביטוי הכי טוב לכך. לא מאחלת לאף אחד לשכב ב5 בבוקר במיטה ולהתפתל בכאב[ולא פיזי] שאנה מושכת לכיוון אחד והחלמה לכיוון אחר.

behappy

New member
תראי.

זה בדיוק מה שניסיתי להעביר:פורומים הם דרך הרבה יותר משכנעת ויעילה להעברת מסרים מסוימים. קטלוגים יכולים להיות טריגר.נכון.אבל דרך קטלוג או פרסומת אין מגע אישי עם בנות כאלה,אין חיזוק מילולי וישיר של הרעבה עצמית ע"י בנות שרכשת כחברותייך לפורום,ובקיצור-המסרים אמנם מועברים אבל לא באותה אפקטיביות כמו בפורומים. מאחלת לך שיבוא יום ותוכלי להתנתק מאתרי פרו אנה,למרות שזה קשה,ויודעת את זה מנסיון.ניתקתי קשר עם בנות שהיו קרובות אלי מאוד בחיים הלא וירטואליים בגלל שהקשר בינינו היה אשכרה פורום פרו אנה ,רק במציאות. וחיבוק ענקי,כי אני מעריכה אותך מאוד ואת כל המאמצים שלך<וגם את הכתיבה שלך:))> שיר

push

New member
זה לא נכון שיר.

זו צביעות.החברה משדרת שרזה זה יפה,כל מי שיש לו מעט שומן מרגיש את עצמו לא מספיק שווה.אין חיזוק ישיר של הרעבה יש חיזוק עקיף. מי שנכנסת לפורום של פרואנה יודעת בדיוק למה לצפות. כמו מי שנכנס לאתר סקס עם פרונו קשה[ואגב למה לא להגביל אתרים כאלה?] תאמיני לי שפורום שהוא פרואנה הוא מעבר לטיפים,עצות ועידוד הרעבה. הוא תומך ומחבק ונותן מקלט ומפלט להרבה בנות. וזה מה שאני מוצאת שם.כרגע אולי באיזה שלב אני כן אוכל להשתחרר מזה,אני כן אוכל לפקוח את העיניים. כרגע אני רוצה להתמסר לאנה.כמה שזה נשמע חולני ורע. ואם מיכל תעמוד על כך שאני אעזוב את הפורום-אני אעזוב. אין לי שום רצון לדרדר בנות אחרות לאנורקסיה או בולימיה. קבלי חיבוק בחזרה עם הרבה הערכה גם אלייך.

אופקית

New member
פושית...

את מרגישה שרק שם יש לך את התמיכה שאת צריכה?אין דרך לתת לך אותה לי קשר לפורומים הללו?

אופקית

New member
פושיתית שלי...

איך אפשר לתת לך את התמיכה בלי שתיצטרכי ללכת למקומות כאלו?

push

New member
אופקשלי

תודה..שאת מנסה לעזור,ולחדור מבעד לכל הכיסוי הזה של החולי. מצטערת שאני לא יכולה לקבל את היד שאת מושיטה לי.

אופקית

New member
והרי ברור...

שאני אנסה הרי את ראויה לכך,אני רואה שמעבר לחומה יש אדם מופלא וקסום...אני אנסה עד שתיקחי את היד:)

behappy

New member
הלוואי שתוכלי..

ובינתיים, טוב שאת גם כאן.טוב שאת רואה שאפשר אחרת.גם אם את לא מוכנה כרגע להיות חלק מזה. חיבוק ענק.

push

New member
למה לא מיה?

הייתי מיה שנה+. יש בה איזו כניעה.-לדעתי!- אנה היא הרבה יותר טהורה. -לדעתי!- אבל אני אפסיק עכשיו. כי משום מה יש לי הרגשה שזה ימחק.

למעלה