פרו אנה

אופקית

New member
היי שירקו

תראי,אני מבינה מה שאת אומרת אבל שוב אני עדיין מאמינה שלא כל בחורה שתיכנס לפורומים של פרו אנה תושפע מהם,יש בימינו פרו אנה בכל מקום:בפירסומות,בטלוויזיה בכל חור,אז לא בצורה כלכך מוקצנת אבל זה קיים,קיים בכל מקום,הדרך היחידית להילחם בפרו אנה זה על ידי הקניית ידע ,ידע על למה אנורקסיה היא מחלה כלכך נוראית,מה אנורקסיה עושה לגוף,מה קורה לנפש כשחולים,ידע של שפיות מול הידע שפרו אנה מציעה,ידע זה כוח,אבל אי אפשר לבטל זכויות דמוקרטיות על בסיס של זה לא מתיישב עם המחשבה שלנו,גם לבנות שנמצאות שם יש מקום וגם לאתרים עצמם,בעבר הייתי ממש נדג האתרים האלו כיום אני לא מתנגדת להם,דיברת על ניאו נאצים,זכור לי שרצו לתרגם את "מיין קאמף" של היטלר לעיברית,ולא אישרו את זה,יצאה מהדורה אחת שהיתה מוגבלת ואחרכך הורידה אותה מהמדפים,וכיום כל פעם שהדיון על באם לתרגם את הספר או לא,עולה הרוחות סוערות וגועשות,בעוד שבנים רבים ובנות רבות להורים נאציים טוענים עד היום שלאחר שקראו את הספר,הבינו עד כמה מעוותת היתה תפישתו של היטלר ושגוייה,מנאציים הם הפכו ללא נאציים,אין זה אומר שהן הפכו לידידי ישראל אבל הם לא היו נאציים כבר,אולי דווקא בגלל זה כן יש לתת לפרו אנה מקום!

Aisha

New member
אני קראתי את הדיונים כאן

ובפורום השני. לדעתי יש להגביל את האתרים האלה בגיל (בחו'ל גיל החוקי הוא 21 זה הגיל שמותר לשתות אלכוהול). לדעתי גיל 14 או אפילו 18 הוא צעיר מידי לאתרים מסוג זה שבוע טוב אני

לוּבּה

New member
אבל זה לא עוזר.. להיפך...

אם מישהו בן 15 נגיד נכנס לאתר מסויים ולפני הכניסה כתוב "הכניסה מותרת מגיל 21 ומעלה" זה לא מגביל אותו מלהיכנס, זה רק מודיע לו שזה לא מתאים לגילו. אז הוא כן ייכנס, דווקא בגלל שכתוב שאסור לו. ככה זה.

push

New member
חחח

ותעמידי שוטר וירטואלי בכניסה שיבדוק תעודות זהות? נו באמת. נראה לך שמישהו יתייחס לזה? אם רשום עכשיו על כל אתר שהוא פרו שאסור להכנס מתחת לגיל 21 אז אני לא אכנס כי אין לי עוד 21? איפה את חיה? [ואגב אלכוהול קניתי שהייתי בת 14 והמון סתםש תדעי שגם עם זה אין כ"כ הרבה בעייה.]

ronrooon

New member
בזה את צודקת-אין טעם להגבלות

כי אף אחד לא מתרשם מהם. וצר לי עלייך באמת שאת מוצאת מפלט באנורקסיה שכבר בגיל 14 התחלת לשתות

push

New member
חה.

זה נשמע כמו סרט דרמה כזה בהולמרק. "מוצאת מפלט באנורקסיה שכבר בגיל 14 התחלת לשתות" חבל שזה רק מחצית מהסרט. חה.

Aisha

New member
השלב הראשון במלחמה לדעתי

זה לא לתת למחלה הזו שמות חיבה א-נ-ה = אנורקסיה לא מגיע למחלה הזו שום שם חיבה וגם לא לבולימיה (מיה) אל תיתנו למחלה הזו הבטים אנושיים.

push

New member
תעשי את מה את רואה לנכון.וכך גם אני

המחלה בשבילך היא דבר שונה מאשר היא בשבילי.

Aisha

New member
אולי אם לא תיתני למחלה הזו

שם חיבה את תהיה בתחילת הדרך להחלים. את יודעת שאני הייתי בגילך (אני בת 30) לא היה כזה דבר א-נ-ה אלה אנורקסיה וגם לא מיה אלה בולימיה. מאיפה באים כל שמות החיבה האלה ל מ-ח-ל-ה כל כל קשה

push

New member
רדי ממני.בסדר?

אני קראתי לבולימיה-מיה.שהייתי בולימית. ואני קוראת לאנורקסיה-אנה. כן זה חולני. כן אני דפוקה. אבל בבקשה ממך,יש לי כבר פסיכולוגית!אני לא זקוקה לעוד אחת.

Lalinka

New member
אני לא חושבת שזה רלוונטי

(סליחה שנדחפת). בלי שום קשר למקרים פרטיים. לא מעניינים אותי מקרים פרטיים. זה שלפרואנה יש השפעה חיובית עליך זה נהדר. להגיד מי שרוצה להבריא תבריא זה קל כשמדובר בשפעת. זה לא ככה כשמדובר במחלה שחלק גדול מהחולי הוא בכושר השיפוט. גם מי שרוצה להתאבד יתאבד, גם אם בעצם הוא לא רוצה להתאבד אבל יש לו בלגן בפנים שהוא עוד לא הצליח להתמודד איתו. אז נרים ידיים? אז נגיד שכל מתאבד עושה לנו חשק לצאת מהדיכאון ולחיות? לא יודעת מה לגבייך. אני לא. ואגב, רוב המתאבדים, אם אנחנו כבר באנלוגיה הזו, לא באמת רוצים למות. הם רוצים עזרה. הם כותבים הודעות בפורומים. הם מדברים. הם מתריעים. זה מזכיר לך משהו? אני מקוה שכן. לכל דיעה יש במה, אבל לפחות מהנסיון שלי בפורומים, כגולשת וכמנהלת, אני יכולה לומר לך בודאות די גדולה שכל פורום רשאי, ומשתמש ברשות, להציב גבולות, ביניהם מחסום שפה, פרסום, קישורים לאתרים מסוימים, וכן- אפילו סוג של תכנים. ולא, זו לא דיקטטורה, זו צרכנות לכל דבר. יש בנות שזה מדרדר אותן, אבל מי שרוצה להבריא תבריא? את מודעת ממש כמוני לזה שיש שלב שבו קשה מאוד להבריא, ועוד יותר קשה לרצות. דמוקרטיה היא הזכות שלך לומר מה שיש לך לומר, אבל דמוקרטיה היא לא אנרכיה, ולכן זכותך להכנס לכל אתר, אבל זכותו של בעל פורטל למנוע ממך לפרסם אותו; זכותך החוקית להתבטא אבל חובתו החוקית של הממסד היא לדאוג שאת לא פוגעת בזכויות של אנשים אחרים כשאת משתמשת בשלך. ואתרי פרו אנה הם פגיעה בהרבה חירויות שחוקי יסוד מצוים עליהן. הלואי ששכחת, אופקית, איך זה כאן למטה, כשאפילו לא רוצים לרצות, וכמה ארוך התהליך. אבל זה לא משחרר אותך מהמוסריות שדרושה כדי לא לאפשר לאנורקסיה להיות זרם פוליטי, רק כי היא מתבטאת בהשפעה חזקה על כוח הרצון ועל כושר השיפוט.

למעלה