פרוצדורת בנייה

• פותח הנושא dadi1
  • פורסם בתאריך

dadi1

New member
פרוצדורת בנייה

אני רוצה לבנות בית על חצי מגרש של ההורים שלי ואין לי כל כך מושג מה סדר הפעולות. אמרו לי ללכת קודם למודד על מנת שהוא יוציא תוכנית חלוקה למגרש- פניתי אליו והוא טען שקודם כל אני צריך אדריכל שיתכנן לי את הבית ורק אח"כ לפנות אליו מאחר ותוכניות המדידה תקפות רק לחצי שנה ולא כדאי שעד שאני אוציא תוכנית לבית תוכניות המדידה כבר לא יהיו בתוקף. תגידו לי אתם- מה נכון? איך האדריכל יוכל לתכנן בית אם אין לו את הנתונים מהמודד בנוגע לגודל השטח ולא למבנה הטופוגרפי של הקרקע שאצלנו הוא מאוד משופע. תודה רבה

R o n D

New member
שאלה שנייה בתוך יומיים

כמובן שקודם אתה צריך לפנות לאדריכל. הוא יבדוק את התב"ע במקום, יגיד לך מה האפשרויות לבנייה וידריך אותך בצעדים הבאים. כשיהיה צורך במודד, האדריכל כבר יגיד לך וגם ינחה את המודד. בחירת אדריכל זאת כבר תורה בפני עצמה.

dadi1

New member
עוד כמה דברים קטנים אם אפשר (-:

תודה על תגובתך. ברצוני לשאול עוד: 1. האם כדאי להזמין הערכת שווי מוקדמת מהמינהל משמאי שלהם לצורך פיצול המגרש? מה היתרון בהזמנה מוקדמת זו והאם לא בכל מקרה אני אמור להזמין את שמאי המינהל על מנת שאוכל לדעת כמה לשלם עבור החלק היחסי של המגרש שברצוני לחלק. 2. מבירור שעשיתי במינהל אומרים שעבור חלוקת מגרש יש צורך לשלם 31 אחוז מערך הקרקע ואילו במועצה המקומית טוענים שזה 51 אחוז- האם יש תשלום נוסף עבור המועצה המקומית מעבר למינהל?אם לא- איך זה יכול להיות? 3. האם ידוע לך אם ניתן להפחית את התשלום עבור המינהל? האם יש ועדת חריגים- או האם ידוע לך על מבצע של המינהל בקרוב להפחתת התשלום הזה. אני מקווה שלא התייאשת באמצע תודה רבה

R o n D

New member
המלצתי

המלצתי להפנות שאלות אלה לפורום נדלן בתפוז. אני ורוב חברי הפורום הזה בקיאים יותר בבנייה מאשר בנוהלי ממ"י.

dadi1

New member
טוב- אז... שאלת בניה

גג רעפים או גג שטוח- מה כדאי יותר- יתרונות מול חסרונות. תודה

R o n D

New member
שאלה שאלתית

קודם תבדקי את התב"ע. כי לרוב זה מוכתב בתב"ע ואין שיקול דעת. מעבר לזה, בגג רעפים "מרוויחים" חלל שנוצר מתחת לגג שלא נקרא קומה וחלקו לא משלמים ארנונה. מעבר לזה זה רק עניין של טעם אישי. באקלים של הארץ ובשיטות הבנייה הקיימות אם מקפידים על ביצוע איכותי אין חשיבות פרקטית לצורת הגג.

למעלה