פרופיל 97

• פותח הנושא MikeR
  • פורסם בתאריך

sivani

New member
לא מדויק

יכול להיות שגם על הפרופיל 97 יהיו לו סעיפים שלא יורידו את הפרופיל אבל עדיין יחשבו.

linorly

New member
טוב\ אז יכול למנוע../images/Emo108.gif

טייס אם יש סעיף על משקפיים וכאלה...

Reign Of Chaos

New member
המשך לשאלה-

יש לי פרופיל 97 עם סעיף ואני מתמיין לקורס טיס. עצם העובדה שאני מתמיין לטיס בעצם אומרת שאני לא מוגבל לשום תפקיד צה"לי? ז"א שמבחינה רפואית כרגע אני מתאים לכל היחידות בצה"ל כולל ש.13 סיירת מטכ"ל וכל היחידות העל-טבעיות?

m1o2r4

New member
איזה סעיף?

משקפיים לא נראה לי אפשר שייטת אבל אני לא בטוח בכלל

1ca1

New member
טוב זה תלוי

לגבי המשקפיים, לפי מה שאני יודע ש13 לא מקבלים אליהם אנשים עם משקפיים אבל האחרים כן... לגבי ריאות, כל בעיה הכי קטנה באסטמה יעיפו אותך בירפ"א ב (קרה לי), בהמשך ליחידות המובחרות זה תלוי בחומרת המצב, תקבל יום סיירות (97 ללא משקפיים), ואז תראה מה תקבל, כעקרון עושים מבדקי גופניים לאחר הגיבוש (למשל ש13 עושים במר"י), ואז יבדקו אותך לעומק (כולם למשל עושים את הבדיקת נשיפה הזאת של הריאות וכו')

Reign Of Chaos

New member
אתה רציני?

עכשיו חזרתי מירפ"א א' והצהרתי שם על אסתמה, אבל הוספתי שמגיל 11 לא היה לי התקף ואני לא נוטל תרופות ולא כלום.. יכול להיות שבגלל זה אני לא יעבור א שיעיפו אותי על זה בירפ"א ב'??

spider001

New member
יש הרבה דבריפ שקשורים בריאות..

אסטמה למשל (אשר לא קיימת) מחליקים. אבל באגים בריאות אפילו אם הפרופיל לא נפל אלא רק דפקו סעיף אז אפשר בקלות ליפול בירפ"א ב', טייס מצויי במצבי נשימה קשים לעיתים והפאק בריאות עלול לגרום לבעיות קשות במהלך הטיסה בתנאים לא תנאים.. לגביי השייטת, אם תגיע לקורס ותיפול ממנו תכנס ליחידות המובחרות ללא גיבוש=התאמה.

spider001

New member
1CA אתה טועה ובגדול, ידוע לך מה

סטטיסטיקת האסטמה בישראל? רוב האוגלוסיה סובלת או סבלה ממנה, תלוי בחומרמרת ואם היא קיימת ברגע נתון\כמה שנים חלפו מאז התקף\בעיה אחרונה. אם תפקודי הריאות חלקים וטובים ולא היו התקפים ב-5+ שנים אחרונות אין בעיה האסטמה יכולה לעבור עם הזמן.

Reign Of Chaos

New member
הרגעת אותי..

אתה אומר שיש סיכוי קלוש ביותר לעבור את הירפ"אות עם אסתמה משחר ילדותי?

למעלה