פרויקט מאתגר

kalmanovich

New member
פרויקט מאתגר

יש לי פרויקט ואני אשמח אם אוכל לקבל עזרה. המשימה היא לבנות איזה גוף בעל מסה שינוע למרחק של כעשרה מטר, כאשר הוא יניע מסה גדולה ככל שניתן. מקור האנרגיה היחידי הוא נר שיהיה דלוק מספר דקות, ולאחר זמן זה יכובה הנר והגוף יוכל להתחיל לנוע. אשמח לקבל כל רעיון. תודה.

niv1990

New member
הגוף יכול לנוע בזמן שהנר דולק?

כמה מסה את רוצה להסיע? למסה מאוד קטנה אתה יכול לנסות משהו כמו קיטור בכיוון הנגדי לאיפה שאתה רוצה לנוע שידחוף את הגוף. אם הנר מאוד גדול אפשר לחשוב על טורבינה :) אבל נר נשמע לי חלש מדי בשביל זה...

kalmanovich

New member
הסבר נוסף

זהו נר שבת רגיל שידלוק 5 דקות. בסוף ה-5 דקות הנר יכובה ורק אז הגוף יהיה רשאי לנוע. חשוב שהנר יהיה מקור האנרגיה היחידי ולכן לא ניתן להשתמש באנרגיה פוטנציאלית ולא בשום מקור אנרגיה אחר.

ailag

New member
אולי הנר ישרוף חבל?

שמחזיק משהו עם אנרגיה פוטנציאלית גבוהה.. ואז השאר כבר הרבה יותר פשוט.

Vlad5

New member
אפשר אולי עם קולה

קח בקבוק קולה וכוון אותו ב45 מעלות. קח חבילה של MENTOS. תחבר לקולה איזה מסה שאתה רוצה. עכשיו, תדאג לכך שהנר באמת ישרוף איזה חבל או משהו, ככה שבסופו של דבר כל המנטוס ייפול לבקבוק.... ואז אמור להיות בום יפה, והקולה תטוס לה הרחק הרחק - יחד עם המסה שחיברת.

ק ה ל ת

New member
פתרון אפשרי

חשב בערך כמה אנרגיה תוכל להפיק מהנר, בהתאם קח מיכל בהתאם ומלא אותו בנוזל שיעבור פאזה מהחום של הנר אם הוא יהיה בלחץ אטמוספרי. אחרי שהנר גמר לחמם את המיכל, יפתח נקב קטן במיכל שיאפשר לנוזל להפוך לגז ולצאת החוצה תוך שהוא דוחף את המיכל לכיוון ההפוך.

prefect

New member
מה לגבי מכונת קיטור פשוטה?

נשמע כמו פתרון מתבקש

UST

New member
אני זוכר שראיתי הרצאה על

משהו שהוא מורכב משני מוליכים למחצה שכאשר הם מתחממים הם נותנים הפרש פוטנציאל ואז אולי אפשר לאגור את זה באיזשהו מצבר שאח"כ יפעיל מנוע חשמלי

ק ה ל ת

New member
אני חושב שאתה טועה

מכונה שמנצלת טמפ' ולא הפרש טמפ' מפירה את החוק השני של התרמודינמיקה. לצורך העניין היה אפשר לבנות אחת כזו שפועלת בטמפ' החדר, היא היתה מפיקה אנרגיה שימושית על חשבון חום מהסביבה, תוך הורדת האנטרופיה בעולם. אולי התכוונת לצימוד חומני (מחובר גם לסביבה) ? אם כן אני בספק אם אפשר להפיק מזה כמות סבירה של אנרגיה.

UST

New member
אני לא חולק על דעתך

כי אני לא יודע בדיוק מה היה שם כי ראיתי את זה די מרחוק והמרצה אמר משהו על שני מוליכים למחצה שצמודים. ואין לי מושג מה זה צימוד חומני. אודה לך אם תסביר לי מה זה.

ק ה ל ת

New member
קישור

זו תופעה דומה למה שתיארת, רק שצריך להחזיק את המוליכים בטמפ' שונות. מצורף קישור שמסביר.

maverick88

New member
גם אני ראיתי את זה

אני הייתי שם איזה כמה תאים פוטואלקטרים ואת המערכת הזאת עם מוליכים למחצה. אם אפשר לשנות את הנר קצת אז אפשר לעשות שידלוק יותר זמן ...

למעלה