פרויקט לוכד הנפש

katann

New member
פרויקט לוכד הנפש

בשנת 1994 כשהייתי עוד ילד, קראתי כתבה על פרויקט שאמור לסתיים אולי בשנת 2025 או 2021 ובפרוייקט הזה בנו שבב מחשב שיכול לאגור 2 טרה של זיכרון. והכל במטרה שיהיה אפשר להעביר אליו את כל הזיכרון של נפש של אנשים מסוימים והכך כביכול לשמר את הנפש שלהם גם לאחר מותם. הדבר התעקב מפני שלא ידעו איך לתרגם את האותות החשמליים של הזיכרון אל תצוגה ממוחשבת שאפשר לראות. עד היום אני מחכה לשמוע על זה אבל לא היתה לי דרך. האם מישהו מכיר משהו כזה או דומה ?

אני בטוח שמתישהו זה אכן יתממש....

רעיונות כאלו קיימים כבר הרבה זמן, למרות שמעולם לא שמעתי על הפרוייקט הספציצי שאתה מדבר עליו, כיום עדיין לא קיימת שום שיטה או אפשרות ליסרוק את כל תכולת המוח של אדם כלשהו ולהעתיקה לתוך מחשב, חקר המוח היתקדם בצעדיי ענק בשנים האחרונות והחוקרים יודעים דברים רבים ומעניינים מאד שלא ידעו פעם על איך פועל המוח ואיזה במוח חלק אחראי על כל דבר, אך בכל מ"מ מרובע של קליפת מוח קיימים מילייאדים רבים של תאי מוח ואין כיום עדיין שום מכשיר שיכול ליסרוק ולדעת מה התכולה של כל אחד מהתאים הרבים כל כך האלו ולדעת לאילו תאים נוספים כל אחד מהם מחובר כדי להרכיב את השרשרת המלאה... אך אני בטוח שדבר כזה יתממש מתישהו בעתיד ואז יוכלו לא רק להעתיק את "תכולתו" של אדם ממקום למקום אלא תהייה גם אפשרות ליקרוא מחשבות של כל אדם באמצעות ציוד מתאים ואף להציג חלומות שאדם חולם על גבי מסך מחשב גדול, האדם הוכיח שאין כמעט דבר שהוא לא יכול לממש, רק תן לו זמן והוא יעשה את זה. משתמש בצלילים

Ekrembo

New member
הגדר נפש.

לדעתי מדובר בסרט מד"ב

Mr Peiser

New member
שום דבר הוא לא מדע בדיוני..

העולם עצמו הוא מדע בדיוני. ותחשוב על זה...

למעלה