פרוייקט רוזי

גור42

New member
פה אני דווקא מסכים איתך

ברור שהמחשבה של "אני אעשה מה שמתחשק לי והכל יסתדר מאליו" זו אשליה.

אני האחרון שהתווכח עם הקביעה הזו. הרי אני תמיד מדבר פה על זה שבן-אדם (עם או בלי קשר לספקטרום) תמיד צריך לקחת אחריות על החיים שלו. על זה שכל אדם הוא הקברניט של הספינה שלו.

אבל לא ממש ברור לי הקשר בין זה לבין קביעה נחרצת של "אספרגר זה לא אטרקטיבי". אני לא חושב שלהגדיר חלק מאוד מהותי מהקיום שלי בתור "משהו לא אטרקטיבי" זה פרודוקטיבי. ואני גם חושב שבכל דבר יש גם טוב וגם רע. החוכמה היא להתמקד בטוב, במקום לחלק לעצמך ציונים עם דברים שממילא אינך יכול לשנות.

ימימה

New member
לא לא לא!

חס וחלילה לא התכוונתי להגיד שעבורי הוא לא אטרקטיבי! לא יכולה להגיד לגבי כל האספים, מן הסתם יש כאלה ואחרים, אבל אין ספק שזה הפרטי שלי הוא מקסים ואין לי שום עניין לשנות בו דבר.
התכוונתי לומר שעבור החברה האספי הספרותי או הקולנועי הוא אטרקטיבי ומתקבל בחיבה ובהבנה, בעוד שלמרבה הצער האספים האמיתיים מתקבלים הרבה פעמים בעולם האמיתי בדחיה ובחוסר הבנה, ע"י אותם אנשים שאוהבים לאהוב את הדמויות הפיקטיביות על המסך...

גור42

New member
נכון. זה מה שנקרא - אוהבים אותנו מרחוק

arana1

New member
זהו שלא רק דמויות פיקטיביות על המסך

אותם אנשים שהכי מוקסמים ואוהבים אוטיסטים יכולים גם הכי לדחות אותם ולגלות כלפיהם חוסר הבנה ואף תחושות ממש קשות
יתכן וגם עובדה זו תורמת לא מעט למה שנחשב כחוסר איזון רגשי וחושי ותנועתי ודבקות נוקשה בסדרים מופרכים
אלא שהדברים האלה נעשים ללא מודעות
או שיותר נכון אלה בדיוק הדברים שהאגו יודע לצנזר כי עם מבשבשים את תחושת שלמותו המדומה
והם אובדים ברעש הגדול של החיים
ולכן אין אליהם התייחסות בכלל
הבעייה שאלה בדיוק הדברים שגם הכי משפיעים על עיצוב הזהות ורווחת האדם

אני יכול להעיד את עצמי בוודאות מוחלטת כמי שהיה רוב חייו נתין של יחסי דחייה משיכה ברמה מטריפה
ומה שמחמיר את הבעייה זה שמראש אוטיסטים הם קורבן לסוג הזה של היחס בגלל שיש במהותם איזה שהוא סוג של יציבות מאוד דינמית ויפה שנעלמת מהסביבה ולכן גם לא זוכה לעידוד וטיפוח בכלל
כל מה שעושים זה "לטפל" בצורה שאין שטחית ממנה בסטיות מההתנהלות הנורמטיבית(שהם בסך הכל היבט שאמור להיות מובן מאליו של הקסם המדובר) ובכיבוי השרפות התכופות שפורצות בגלל שיש משהו שדפוק בצורה מחרידה במצב הבסיסי והמוסכם כתקין ונכון על ידי כולם.

חוץ מזה
בדרך כלל אנשים מעדיפים את הגיבורים שלהם בספרים ובקולנוע,או מתים, ולא במציאות כבני אדם מורכבים שגם דורשים התייחסות
דמות על המסך או בספר לא דורשת ממך כלום ולא צריכה ממך שום התייחסות
היא לא מעמידה אותך בשום במבחן מהותי
קל וזול לאהוב אותה ולצאת אדם טוב

זה שלאספי יש תכונות חיוביות שמעריכי ואוהבי

עוד לא עושה את האספרגר לאטרטקטיבי...אלא בידי מי שלא מוכן להודות בקשיים ובמגבלות שהוא יוצר.
זה שאנשים אוהבים את הדמויות הפיקטיביות שעל המסך זה רק מפני שהן מסתירות את הצד הפחות נעים....
יוצא דופן אול הוא הדמות בסדרה "אלפה" שלא מוצגת בארץ....

גור42

New member
עוד לא נולד בן-אדם שאין לו "קשיים ומגבלות"

אף אחד לא מושלם.

ואתה יודע מה? אני מעדיף את הקשיים והמגבלות של האספרגר, על הקשיים והמגבלות שיש לרוב אלה שנחשבים ל"נורמלים".

אני מעדיף את ה-akwardness החברתי והרגישות החושית המוגזמת ואת הנטייה להיכנס לעומס-יתר מכל מיני סוגים שונים ומשונים, על הנטייה של האדם הממוצע מהרחוב להיות שפוּט של החברה, ועל חוסר היכולת הבסיסי של רוב האנשים לראות מבעד למסך העשן של כל ה"נורמות החברתיות".

חוץ מזה, תסתכל מסביבך. פתח עיתון או מהדורת חדשות בטלוויזיה, ותגיד לי עם יד על הלב: האנשים האלה שנחשבים "נורמלים", נראים לך במצב כל-כך טוב?

arana1

New member
הם במצב טוב

לפחות הרבה יותר טוב מזה של האוטיסט הממוצע
כי לסגולות טרומיות אין שום משמעות בחברה של היום
להפך
זה רק מקשה על הקיום בה
והאדם הממוצע לא מרגיש שהוא שפוט מהחברה אלא שהוא חלק ממנה,החברה זה הוא,הזהות הקבוצתית תואמת לזהותו האישית,לפחות במידה הרבה יותר גדולה מזאת שלך או שלי או של רונן
ולכן הוא גם מרגיש הרבה יותר נח מאיתנו
הרי בין אם תשים מושגים של טוב ורע בצד ובין אם לא תחושת הרווחה האישית,השלמות,נובעת בין היתר אם לא בעיקר מהתאמתך לתבנית הסביבה
כל היתר הרי נחשב לסתם פילוסופיה וחפירות בעיני האדם הממוצע
בדיוק בגלל שאין לו ובו צורך בתשובות עמוקות לקיום
צורך שנפער גם כתוצאה מאי התאמה

בשביל האדם הממוצע הנורמה החברתית אינה מסך עשן אלא המציאות
מציאות שמספקת לו נתיבים זמינים לקיום והתבטאות
אז בוודאי שיש לו הרבה פחות קשיים ומגבלות

מצד שני
לאוטיסט יש נגיעה בדברים שהאדם הממוצע בכלל לא יכול לשער בנפשו
מה שחסר לו זה את המצע החברתי שיאפשר לו לחיות את הנגיעה הזאת במלואה או אפילו בצורה חלקית וסבירה
ומה שחסר לו זה שהצדקן הנורמטיבי יפסיק לדפוק לו כל הזמן את הראש עם השטויות האגוצנטריות והאטומות שלו
ומה שחסר לו זה שהאדם הנורמטיבי יפסיק לכפות עליו את הזיוף והצביעות שלו

גור42

New member
50% גרושין זה מצב טוב? למגרעות האלה יש השלכות

כשבן-אדם הוא שפוט של הנורמות החברתיות השרירותיות של סביבתו, זה מונע ממנו לנהל את חייו בצורה טובה. ולזה, אראנה ידידי, יש השלכות.

וזה שמצבו של הנ"ט ממוצע טוב יותר ממצבו של האוטיסט הממוצע, לא אומר שמצבו של הנ"ט הממוצע כזה מזהיר. רוב בני-האדם בעולם הם די אומללים. הם פשוט ממש ממש טובים בלהסתיר את זה. כי גם זה נורמה חברתית מקובלת - לשחק אותה חזק וכאילו הכל בסדר אצלך, גם כשזה לא.

arana1

New member
גם מאות מיליוני הרוגים זה לא מצב טוב

ועדיין האדם הנורמטיבי השתלב ומשתלב במערכות שחוללו מחוללות את הזוועות האלה בשמחה ובתשוקה ובגאווה
גם פערים חברתיים אין סופיים זה דבר רע
וגם העובדה שכל יום מתים עשרות אלפי ילדים מרעב בזמן שארצות הברית לבדה זורקת לאשפה כמות שיכולה להאכיל את כל העולם וחצי היא לא משהו בכלל
דוגמאות להשלכות המזוויעות של הנורמטיביות יכולות למלא אין סוף ספרים עבי כרס
אז מה ?
עובדה שאנשים משתלבים במערכות האלה ושמחים בהן ומעריצים דווקא את הפסיכופאטים הכי גדולים כאילו שאין מחר
הרי המערכת החברתית לא ירדה עלינו ואלינו מהשמיים
היא ביטוי של המערך הנפשי הממוצע
וככזה היא מתאימה לרוב חלאות העולם

אם אנשים היו באמת אומללים הם היו מפסיקים ליצור את המערכת שמאמללת אותם
הם לא
הם בטוחים שהם משחקים אותה

גור42

New member
אתה יוצא מתוך הנחה שאנשים הם יצורים הגיוניים

ולהנחה הזו, לצערי הרב, אין שום ביסוס במציאות.

רוב האנשים מונעים על-ידי רגשות ולא על-ידי ההגיון. והסגידה המטורפת הזו לנורמה היא אחד הדברים שמונע מרוב האנשים לשנות את העולם שבו הם חיים.

מעבר לזה, יש גם את התחושה של "זה גדול עליי". הגישה שאומרת "איך אני, האדם הקטן, יכול לשנות משהו?". מה גם, שלרוב המכריע של האנשים אין מושג מה הם היו רוצים כתחליף.

כמובן שברגע שבן-אדם מגיע לרמה כלשהי של מודעות ואחריות על חייו, אז הוא מפסיק להתנהג בצורה כל-כך מטופשת. הוא גם מתחיל להבין, שהשינוי הכי מהותי שהוא יכול לבצע זה בחייו שלו.

אבל רמה כזו של מודעות היא נדירה (גם אצל אוטיסטים, אגב). זוהי רמה של בגרות שרוב בני-אדם בימינו לא מגיעים אליה לעולם.

arana1

New member
מה פתאום,לא ברור לי איך אתה מגיע למסקנה הזאת

ואני ממש לא חושב שהבעייה היא שאנשים מעדיפים רגשות על ההגיון
הרבה פעמים הבעייה היא דווקא הפוכה לחלוטין
שאנשים מעדיפים את ההגיון על הרגש
יצור הגיוני זה יצור שיודע לשלב בין ההגיון לרגש
ולפחות בינתיים טרם התגלה יצור כזה

מה שאני חושב וכותב זה שעובדה שלרוב האנשים אין בעייה עם צורת המערכת
ולצורך זה לא משנה אם אנשים הם הגיוניים או לא
המערכת היא ביטוי של הטירוף שלהם
אתה מסתכל על אנשים מלמעלה ואני רואה בעם שותפים שווים ליצירת המציאות שבה הם חיים
לך זה נראה כמו סגידה מטורפת לנורמה אבל אנשים נורמטיבים לא סוגדים לנורמה,
הם בעצמם מהווים את הנורמה,
הם בעצם סוגדים לעצמם אבל כאמור זה חלק מהטירוף האגוצנטרי שמניע את הפסיכוטיות המקובלת כנורמטיביות כיום

arana1

New member
אגב,אחוזי הגירושין מבשרים דווקא טובות

כי הם מעידים שליותר ויותר אנשים נמאס לזייף ולהעמיד פנים כאילו שהכל בסדר

לא אכפת לי מהאנשים הרגילים

אכפת לי מה אני מסוגל לעשות ומה אני עושה.
ואם זה מה שאתה מעדיף כנראה שאין לך ממש ציפיות מעצמך והתאמת את שאיפותיך למה שאתה מסוגל.
אולי כשתגיע לגילי גם תבין מה פספסת בדרך...

arana1

New member
אולי שתגיע לגילי תבין מה פספסת בדרך

אני זקן משניכם אז אם יש טעם בהשלכת נסיונו של האחד על האחר לדעתי ונסיוני גור מתעקש על מה שנכון.
אוטיסטים מפסידים המון דברים בדרך.
בלא מעט מקרים זה בלתי נמנע ,לפחות במבנה החברה הנוכחי.
השאלה על מה להתעקש ועל מה לא היא שאלה הכי פתוחה ולדעתי יש דברים שצריך להתעקש עליהם גם במחירים בלתי נסבלים.
על שחצנות ואלימות לא רצוי להתעקש אבל יש הרבה מאפיינים אוטיסטים שכדאי לשלם תמורתם גם את המחירים המחרידים הנכפים עלינו כיום,ולקוות שהנכונות הזאת תפתח מעט סיכוי לחברה שבה יש מקום גם למאפיינים אוטיסטים.

אני ממש לא בטוח שאתה זקן ממני

והנסיון שלך בכלל לא רלבנטי לחיי לאור מידת ההבנה שיש לך לדעתי....

arana1

New member
אני ללא ספק זקן ממך

פשוט תסתכל בכרטיס המשתמש בתפו"ז ותראה
ואם אתה מציג את הנסיון שלך כרלוונטי לגור,שלא מסכים איתך בהמון דברים, אז אין שום סיבה שלא אציג את שלי כרלוונטי לך
ובכל מקרה זה לא ממש משנה לי אם הוא רלוונטי דווקא לך בדיוק
לדעתי הוא רלוונטי לאוטיסט הג'נרי

ממש לא הבדל מהותי

ולדעתי אני הרבה יותר קרוב לאוטיסט הג'נרי ממך - אם יש בכלל דבר כזה....
ואם תסתכל על חייך בכנות אולי תצליח להבין למה

arana1

New member
מה לא הבדל מהותי ?בין הגיל שלי לשלך ?

לא יודע מה זה הבדל מהותי אבל אני בוודאי זקן ממך ובלא מעט שנים

אולי אם תסביר לי באיזה היבטים אני אמור להתמקד אוכל לנסות להבין את הבסיס לטענתך

דיבור ? יצירת קשרים חברתיים ? החזקת מקום עבודה ? השתלבות בחברה ובמוסדותיה ?
בכל הדברים האלה אני מקבל אפס,
לשמחתי וגאוותי

למעלה