פרוייקט מילואים

ל א

New member
פרוייקט מילואים

לכל מי שתהה לאן נעלמתי ומה עשיתי.

ל א

New member
"האיש שצפה ברכבות"- ז'ורז' סימנון

רבות דובר בספר הזה בפורום, אז אני אדלג בקלילות על תקציר העלילה. בספר הזה יש את המרכיב האולטימטיבי לגרום לי להעריך אותו ואת כותבו: יש דמות, הגיבור במקרה זה, שתפקידה לירוק בפרצופה של הציביליזציה. כל זאת, בידיעה שאף אחד לא מת מיריקה בפרצופו, בוודאי לא ציביליזציה, ולכל דבר, החל בדעה וכלה במעשה (יריקה בפרצוף למשל) יש מחיר שאי אפשר להתחמק מלשלמו. ועדיין, נראה שלפעמים עדיף לשלם את מלוא המחיר מאשר לשלם מחירים אחרים על דעות או מעשים אחרים. הכוונה כאן היא כמובן לגילוי של פופינחה שכסות המהוגנות והבטחון הכלכלי של חייו מתמוטטת וכל המאורעות שמתרחשים בעקבות הגילוי הנ"ל. הספר מרתק, משעשע, נוגע ללב ומומלץ ביותר. בנוסף, הסופר נמנע מהטפות ארכניות על הזיוף שבבורגנות ודברים מרתיעים מהסוג הזה ונמנע מלשאת חן בעיני הקורא או סתם להיות "קול". 9 בסולם ריכטר.

Ayelet S

New member
נו, נו, כשאמרתי שאני בעמדת מיעוט

פה בפורום בחוסר התלהבותי והתפעלותי הטוטאלית מהספר הזה, ידעתי בדיוק על מה אני מדברבת.....

דוסטו

New member
AS, הנה עוד מיעוט מצטרף

לא מבין מה ההתפעלות מסמניון. לדעתי totally over rated

Ayelet S

New member
גם לדעתי. ובעיניי, אין הבדל משמעותי

בין "האיש שצפה ברכבות" לבין "האיש הקטן מארחנגלסק" (לאור טיעונים חוזרים ונשנים לפיהם השני עולה בכמה מונים על הראשון). לא הבחנתי בכך. ולאור כל זה, החלטתי שאסתפק בהחלט בהיכרות זאת עם סימנון ואוותר על "מדרגות הברזל" שאף הוא זכה לשבחים מקיר לקיר. ודוסטו - לכבוד ולעונג לי לקבל אותך בקרב המיעוט.

ל א

New member
"החברה הפתוחה בסכנה-

משבר הקפיטליזם הגלובלי" - ג'ורג' סורוס ג'ורג' סורוס מתריע מפני הסכנה שבהחדרת עקרונות הקפיטליזם הגלובלי אל תחומי חיים אחרים, המוסר או הפוליטיקה למשל - תהליך שמתרחש ב- 20-25 שנה האחרונות וסופו הרס לא רק של החברה, גם של הכלכלה. נשמע הגיוני. הקפיטליזם באמת הפך כאן לדת ונחמד להיזכר לפעמים שיש גם דעות אחרות, ועוד כאלה שלא רואות פתרון בהשמדת כל הסדר החברתי והכלכלי שקיים או סתם בשריפת איזה סניף של מקדונלדס. הייתי יכול להמליץ על הספר הזה, במיוחד למאמינים האדוקים שבינינו- קצת דברי כפירה לא יזיקו, במיוחד כשאלה באים מפיו של אחד מאושיות הקפיטליזם הגלובלי ולא מפי איזה נמושה סוציאליסטית שממילא אף אחד לא היה טורח להקשיב לה במקומותינו, לא כל שכן לקחת את דבריה ברצינות, אלא שמי שנוטל עליו את המשימה - קריאת הספר- צריך לחצות יותר ממאתיים עמודים של תיאוריות הלקוחות מהפילוסופיה של המדע והמוסר, כלכלה, יחסים בינלאומיים והרבה ג'יבריש שלקוח מהז'רגון של שוקי ההון והמימון ומעט מאוד דוגמאות והסברים שיבהירו את כוונת המחבר, וכל זאת, כדי לטעון טענה שהיא די מובנת מאליה בסה"כ ופתרונה מאוד לא ישים כרגע, יהיה הפתרון אשר יהיה. זה היה משפט קצר. בכל אופן, אלה הנתונים היבשים, תחלטיו בעצמכם אם המאמץ משתלם.

ל א

New member
"סיפורו של מר זומר"- פטריק זיסקינד

מעין אגדה, לא ממש לילדים אבל גם לא ממש לא לילדים. המעין אגדה מספרת את סיפורו של מר זומר, התמהוני של הכפר, כפי שהוא משתקף בעיניו של ילד המתגורר באותו כפר. כעקרון, אני לא כל כך אוהב ספרי ילדים ובמיוחד לא אגדות, אבל במילואים אני מוכן לנסות הכל
, מה גם שמדובר בספרון קצר ולא תובעני. אז באמת, חוץ משני קטעים מטלטלים בעוצמתם, לא מצאיתי הרבה עניין בספר, אבל אני מרוצה. לא הייתי ממליץ לכם להתאמץ לחפש את הספר, אבל אם הוא נופל לידיכם, הקדישו לו חצי שעה מזמנכם, הוא שווה את זה. 7 בסולם ריכטר.

y u k a

New member
לא מסכימה בקשר לזומר

מר זומר הוא אחד הספרים החביבים עלי ביותר, הוא מצחיק ועצוב באותו הזמן, מבט תמים שקולט את המציאות כפי שהיא, ללא אשליות וייפוים ההכרחיים ברגיל לניהול חיים נורמאלים. גם הציורים יפהפיים.

Ayelet S

New member
../images/Emo51.gif ובמקרה הוא נפל לידי. אז -

בעקבות דברייך - אני אתן לו צ'אנס. אבל - כל זה רק אחרי שאקרא את "הבושם" של אותו זיסקינד דנן, שהתאזרח אף הוא על מדף הספרייה שלי.

ל א

New member
"אומללות ראויה לרומן"- שמעון צימר

נטשתי את הספר די מהר.אני לא בא לטעון שהוא ספר גרוע במיוחד, אבל יש בו משהו מאווירת העליבות הישראלית הסתמית שקשה לי לאפיין במילים, אבל היא מצליחה להבריח אותי תמיד מספרים, סרטים ומוזיקה ישראלית. טוב, אפשר להחליט שאני פשוט סנוב מניאק, אם זה נשמע לכם יותר הגיוני. בנוסף, הספר כתוב במין זרם תודעה ארוך ומפותל, עוד עניין מרתיע עבורי. כמו שריוונדל אומרת, אני לא מצליח לעקוב אפילו אחרי זרם התודעה של siv30, אז אתם רוצים שאני אעקוב אחרי זו של שמעון צימר? והערה לאלה שמבינים רק מה שהם רוצים להבין: אני לא פוסל את כל הספרות העברית (עוד תראו), רק את אלה שמשדרים את האווירה ההיא.

ל א

New member
"האחות הקטנה"- ריימונד צ'נדלר

נדמה לי שאף סופר לא מצליח להצחיק אותי כמו ריימונד צ'נדלר. הספר עמוס בהומור שחור במיטבו, דיאלוגים שנונים, דמויות ביזאריות לחלוטין אך אמינות איכשהו וסצינות סוריאליסטיות. פשוט תענוג. צ'נדלר חזק גם בענייני יריקות בפרצוף (ע"ע ז'ורז' סימנון). החולשה של הספר, (ושל שאר הספרים של צ'נדלר, אם כבר נדרשנו לסוגיה) היא העלילה הדי שגרתית. צ'נדלר כותב ספרי מתח די שגרתיים ודי דומים אחד לשני ופענוח העלילה נעשה הרבה בזכות האינטואיציה של הגיבור הקבוע של צ'נדלר, פיליפ מארלו, ופחות באמצעים לוגיים. השלם אמנם פחות מחלקיו, אבל כל חלק - מלמיליאן. 8 בסולם ריכטר.

Ungareska

New member
אם אתה בענייני יריקות בפרצוף

אז "תוף הפח" הוא בהחלט יריקה איכותית. רק שצריך לצלוח 500 ומשהו עמודים לא קלים.

ל א

New member
קראתי

אכן ספר מוצלח, אבל עם נטיה קלה לרצות את הקורא.

ל א

New member
"חלום בסיציליה"- לאונרדו שאשה

הספר מחולק לשני סיפורים: 1. מועצת מצרים הספר מתרחש בסיציליה קצת אחרי המהפכה הצרפתית. רעיונות המהפכה מטפטפים לסיציליה, אנשי ההאליטות החדשות- בורגנים ומשכילים זוטרים נטולי יחוס ומשרה מכניסה- מעוניינים לנצל את הרעיונות הללו לתועלתם, אנשי האליטות הישנות- אצילים ואנשי כנסיה רמי דרג - מ-פ-ח-ד-י-ם. עד כאן זה נשמע כמו עוד נאום של ביבי בימיו הגדולים. אבל לא. מדובר בסיפור מצוין על תרמית רבת השראה של כומר זוטר ושאפתן שמאיימת על מעמד האצולה בסיציליה. הספר מתמקד בהתנהלות הדמויות מאחורי הקלעים, הארס שהן שופכות אחת על השניה, ההלשנות והרכילויות, טובות ההנאה, מלחמות הכבוד, אינטרסים חבויים וגלויים, ואת הכל מתאר הסופר בסרקסטיות סלחנית. 9 בסולם ריכטר. 2. קנדידו או חלום בסיציליה שאשה מנסה את כוחו בכתיבת סיפור נוסח "קנדיד" של וולטר (ספר שאני מאוד אוהב, אגב). סיפור הרבה פחות מוצלח מקודמו, כפי שמעיד הנחתום על עיסתו בסוף הספר: "ניסיתי להשתמש בנוסחה ההיא, אבל את המהירות ההיא ואת הקלות ההיא אין למצוא עוד, גם לא אצלי, שמעולם לא שעממתי את הקורא ... כבדה היא תקופתנו, כבדה מאוד." אני לא יודע אם תקופתנו אשמה או שאשה עצמו, אבל יש משהו כבד וחסר חן בסיפור הזה. הוא מתרחש בסיציליה לאחר מלחמת העולם השניה ומתאר את ילדותו והתבגרותו של קנדידו על רקע מאבקים הפוליטיים והאידאולוגיים של התקופה. וכמו תמיד, כשבני אדם ורעיונות פותחים שולחן, הרשעות הגרוטסקיות לא מאחרות להצטרף. 6 בסולם ריכטר.

ל א

New member
"צריך סוף לסיפור אהבה"- סביון ליברכ

ט את הספר הזה עדיין לא הספקתי לסיים, לכן לא ארחיב עליו את הדיבור בינתיים (אתם מוזמנים, כמובן). ספר של סיפורים קצרים חכמים ומרגשים ואני מאוד נהנה. עוד בהמשך (אם יהיה לי כוח אחרי המרתון הזה). כאן נסתיימו שידורינו. ליל מנוחה ושבת שלום.

למעלה