פרוייקט חדש.

פרוייקט חדש.

שלום לכל המקצוענים , שוב אני פונה אליכם , ומקווה שתעזרו לי שוב. יש לי קיר פנימי בבית , עם חלון למטבח , מתחת לחלון אני רוצה לעשות סט מדפים מגבס ולא מעץ, הגובה הוא בערך 1.3 מטר והאורך הוא 2 מטר בערך. אין לי נסיון אפילו קטן עם עבודה בגבס , האם אני נכנס לבור עמוק מידי , או שקל לעבוד עם גבס (מציין שיש לי חוש טכני וידיים טובות) ? מה זול יותר (להזכירכם יש מיתון , שעליי לא דילג) גבס או לקנות ספרייה מעץ וזהו ? יש לי דגש על עובי המדפים שיהיה בערך 10 ס"מ כמו עובי של גבס. ואחרון חביב ....במידה והמלצתם על גבס , האם אני יכול כאן ללמוד מכם איך לעבוד עם הגבס ? ממש תודה לכל אחד שיעזור לי. רציתי להוסיף שוב - שפשוט נהדר שיש פורום כזה , מאז שאני כאן , אתם לא יודעים לאיזה הוצאות אני נכנס כי יש לי את הידע.
להתראות לכם.

למה לא לעשות מעץ? א. זה תמיד יותר יפה(לדעתי כמובן). ב. גם על מדפי הגבס תצטרך לשים חיפוי. ג. ואם יש לך ידיים כפי שאתה טוען ,אז עץ זה הכי פשוט. מתכננים את השידה. בוחרים את סוג העץ הרצוי לפי ההשקעה הכספית . קונים עץ / חותכים אצל נגר מרכיבים ויש לך שידה ,בלי יותר מידי השקעה של לימוד עבודה עם גבס. ואם תצטרך עזרה ,תמיד תוכל לשאול.

תודה , אבל....

נראה לי - ואני מדגיש שרק נראה לי ...שבגלל שאני רוצה מדפים שכל מדף הוא בערך 6 ס"מ , למעשה כל חלק במדפים המתוכננים הוא בעובי של 6 ס"מ אז זה בטח הרבה יותר יקר. תקן אותי אם אני טועה. תודה.

ed99

New member
המדפים לא חייבים להיות מעץ מלא

אתה מקבע לקיר קורות עץ 5 על 5 ומעל ומתחת אתה מחבר לוח עץ דק יותר (דיקט אולי) כלומר משטחי העץ מחוברים לקורות העץ. בצד הקידמי אתה מכסה את הפתח ואתה מקבל מדף עבה וחלול (גם קל יותר). מציינת שאני לא מומחית אבל ראיתי בBBC PRIME שמשתמשים בשיטה זו די הרבה.

נכון מאוד זאת אחת השיטות. לא ציינת מראש מה הדרישות שלך ,אבל קיבלת תשובה איך לעשות מדף עבה. ולא צריך להשתמש בדיקט .MDF בעובי 8 ממ יהיה מעולה.

תשובה.

חובב , התכוונתי לשש סנטימטר לא מלימטר , שזה ממש עבה , יחסית לעץ. בקשר למידות , שבוע הבא המצא זמן ואתן לכם את המידות ושרטוט. תודה.

גם אני לא השיטה : לוח עובי 8 ממ קורה 4 על 4 סמ לוח עובי 8 ממ סהכ מגיע ל 6 סמ ? בכל אופן תעלה שרטוט כשתוכל.

miromiro

New member
יותר מזה-גם לא חובה לסגור את החלק -

התחתון, לדוגמא- אם רוצים מדף ברוחב 10 ס"מ, אפשר לעשות אותו ברוחב של 8 ( או פחות ) ולהוסיף בכל צד לייסט בעובי 1 ס"מ וברוחב 6 . שיף טוב וצביעה יעלימו את פס ההדבקה, ובגובה שציינת אף אחד לא יראה שאין כלום מתחת, יפה פשוט וזול. בהצלחה.

לפני הכל: מה יהיה השימוש בהם?

לכורה, מדפים בוארך 2 מטר קלים למיצוע מגבס ( לא חייבים 10 ס"מ - "רהיטים" עושים בעובי 6 ס"מ, עדיין נותן הרגשה שדבר מסיבי, אבל לא עבה מדי) - השאילה חשובה מכל: מה את רוצה לשים לשם? לפי הפונקציה אפשר לתכנן את החלוקה, גוונים ועוד...

למעלה