"פרוייקט בן-יהודה"

בר בי רב

New member
שימי לב שהוצאתי כמה מלים טובות על

הפרוייקט בכל הודעה והודעה שלי בדיון זה. הקפדתי להדגיש בכל פעם מחדש שאני מעריך את הפרוייקט, כך שהערתך חסר יסוד.

freedom rider

New member
ואני לעומת זאת בדקתי...

אני לעומת זאת בדקתי את הכרטיס האישי שלך בתפוז, וראיתי שציינת כי אתה בחור ישיבה. טוב, אז אולי אתה לא באמת בחור ישיבה, אבל המנטליות שלך היא בהחלט כזו: שמישהו יוציא כסף מהכיס, שמישהו יעשה, שמישהו יעבוד. אתה רק תעמוד מהצד, תסתכל ותעביר ביקורת ותדרוש מאחרים מה שאתה אפילו לא מדמיין את עצמך עושה, וכמובן תשמיץ ותימנע מכל שמץ של פרגון, פן תיפגע בריאותך, חס וחלילה.

hillelg

New member
זה היה לא יפה.

בכלל לא. וגם בר בי רב, הסגנון וצורת הדיבור שלך נראים ממש לא טוב. לא כך צריך צורבא מרבנן להתנהג. (יכול להיות שכך גם אני נראיתי בהתחלה, ואולי אפילו עכשיו. הביקורת היא גם על עצמי.)

hillelg

New member
הזכיר לי משהו

...וימלא המן חמה. ויבז בעיניו לשלח יד במרדכי לבדו, כי הגידו לו את עם מרדכי... לא השוויתי אותך חס ושלום להמן. אבל שמת לב שאפילו אתה בתת מודע ציטטת את מגילת אסתר. מדרך ההכללה ההמנית אנו צריכים לברוח.

Idan91

New member
ועכשיו? ../images/Emo187.gif

אתה עדיין מסכים אתו?

shellyland

New member
אמן ../images/Emo141.gif

בסוף הלל-בלי-יוד ואתה תהיו החברים הכי טובים בפורום.

תמיהה

וממתי מעניקים את פרס ישראל למי שמוכן להשקיע את כמות הכספים הרבה ביותר למען המדינה? זה קריטריון חדש לפרס? יש כמות מוקצבת של דמי הרשמה שכל אדם צריך לשלם בטרם יהיה ראוי לזכות בו? האם פרס ישראל הוא לדעתך פרס על יזמות עסקית? ומה לגבי אנשי אקדמיה שזכו בפרס על מחקר שביצעו, כחלק מעבודתם עליה קיבלו משכורת?! לפי הגישה שלך, הם אינם ראויים לקבל את הפרס מכיוון שלא רק שלא תרמו מכספם למען המחקר אלא שומו שמיים, קיבלו עבורה תשלום! והזמן היקר והשעות הרבות שהמתנדבים משקיעים ללא כל תמורה, הוא חסר ערך בעינייך? הביקורת שלך חסרת כל ביסוס ועולה ממנה ריח באוש של קנאה.

hillelg

New member
אני דווקא מזכיר עם בר בי רב

לא עם צורת הדיבור, שראוי היה לענ"ד שתמותן. זה פרוייקט מאוד מאוד חשוב, אבל צעיר. גם אמנים צעירים ומבריקים לא מקבלים פרס ישראל. אבל זה לא חשוב. באמת מגיע יישר כוח לכל העוסקים במלאכה.

hillelg

New member
מזכיר=מסכים.

ורק עם נושא הראוּיוּת לפרס ישראל. לא עם נושא חשיבותו והרצינות בהשקעה בו.

קריטריונים רשמיים לקבלת פרס ישראל

מתוך האתר הרשמי של משרד המדע התרבות והספורט: "פרס ישראל הפרס מיועד ל: אזרחי/ת ישראלי/ת שגילו הצטיינות מיוחדת, מצוינות ופריצת דרך בתחום הספרות וחקר הספרות." למרבה הפלא, הם שכחו לציין את דמי ההרשמה בסך 100 שקלים. תוכל לטעון שפרויקט בן-יהודה לא מהווה פריצת דרך בתחום הספרות וחקר הספרות, וזו תהיה דעתך האישית מול דיעותיהם של אנשים אחרים, הבקיאים ממך בתחום. אבל להעביר ביקורת על כמות ההשקעה *הכספית* של אנשי הפרויקט?! נו, באמת.

freedom rider

New member
שאלות הבהרה

האם מתוך הניסוח הנ"ל ניתן להבין כי ניתן להעניק את הפרס גם לקבוצות המונות 10 אנשים או פחות? האם יש הגבלה על גיל מינימלי של הזוכה? האם, במקרה הספרות, יש קריטריון כמותי לכמות המלים הכתובות/מוקלדות או גודל הדיסק הנדרשים מהמועמד?

תשובות

הפרס מוענק אך ורק למועמדים בעלי סורקים ותוכנות סריקה שנרכשו מכספו האישי של המועמד. יש לצרף תצלום של החשבונית בעת הגשת המועמדות.

kritzit

New member
זו לא חכמה לקטול

מתוך היכרות עם הפרוייקט מראשיתו, ועצם היותי אחת המתנדבות שמשקיעה מזמני הפנוי המועט, לטובת הקלדת טקסטים למען הכלל, אני חושבת שאתה עושה עוול רציני למקימי הפרוייקט ולמתנדבים הלוקחים חלק בו. לגבי הטיעונים שהעלית: 1) זה לא סכום כ"כ פעוט, כשמדובר בהוצאת כספים מאנשים פרטיים. כאמור, זוהי יוזמה פרטית שלא עומד מאחוריה (כרגע) שום ארגון או קרן מימון כלשהי. 2) על מנת להשתמש בתוכנת הסריקה שאתה מציע, יש לרכוש מספר רשיונות לתוכנה על מנת שיותר מאדם אחד יוכלו לטפל בטקסטים. כך, שלא מדובר בהוצאה של 1000 ש"ח בלבד. 3) אני חושבת שזו לא חכמה להסתכל על עבודה קשה ומושקעת של אנשים, ולהעביר ביקורת קטלנית, בתור מישהו מהצד שלא לוקח חלק בפעילות הזאת, וכנראה לא מבין לעומק במה מדובר. זהו פרוייקט מבורך שישרת המוני אנשים, ויש לברך על יוזמות כאלו. הילה מתנדבת בפרוייקט בן-יהודה

nutmeg

New member
ואני לוקחת בשתי ידיים

את רעיון ההתנדבות להקלדה לכיתת המחשבים היכן שאני עובדת. למה להתאמן בהקלדה על סתם טקסטים אם אפשר תוך כדי למידה גם לתרום? אני משוכנעת שיהיו מטופלים רבים שישמחו לתרום מזמנם לפרוייקט גם בלי קשר לאימוני הקלדה. יופי!

למעלה