"פרוייקט בן-יהודה"

Idan91

New member
אוי, פורטל התנ"ך הזה ../images/Emo187.gif

אדיר. ציטטתי ממנו כמה וכמה פרשנויות. רש"י הזה נהדר, מפרש בדיוק כמוני..

freedom rider

New member
נו

ואת כבר התנדבת להקליד עבור פרוייקט בן-יהודה? ודרך אגב, הפרוייקט ואביו הרוחני (אסף ברטוב) הוצעו כמועמדים לפרס ישראל!!!!

בר בי רב

New member
פרס ישראל?? לא הגזמנו?

הכוונה אומנם טוב מאוד, אך בפועל כמות הטקטטים באתר מינימלית, ומעקב מראה שרוב החלקים שכפיתוח אינם זזים לשום מקום מזה חודשים רבים..

freedom rider

New member
הגזמנו?

אני לא הגזמתי, וגם אתה לא. בסך הכל מדובר במועמדות, ואני מניח שהשנה הוא לא יזכה. ובכל אופן: מאחורי האתר הזה עומד אדם אחד, שיחד עם עוד קומץ מתנדבים (פחות מעשרה) עושים כמיטב יכולתם ובזמנם החפשי למען קידום האתר. אני יודע שאחורי הקלעים דברים שם אכן זזים. ואם אתה לא מרוצה מקצב הפיתוח - אתה מוזמן לתרום. אתה יכול להתנדב להקליד טקסטים, או אולי לרכוש עבור האתר סורק ו/או תכנת OCR שיכולה לפענח טקסט עברי מנוקד. בקשר לכמות הטקסטים - יש ענייני זכויות יוצרים, וקח בחשבון שזכויות היוצרים עומדות לכותב וליורשיו במשך 70 שנה אחרי מותו. האם אתה זוכר מתי ביאליק הלך לעולמו? טשרניחובסקי? רחל? אלתרמן? מתי יהיה ניתן להעלות לאתר את כתבי עגנון? יונה וולך? עמוס עוז? שמעון אדף? אנחנו חיים בשנת 2003, ומשמעות הדבר כי לא ניתן להעלות לאתר כל מילה שכותבה היה חי בשנת 1933. זה, מה לעשות, רוב הספרות העברית.

בר בי רב

New member
ומה על טקסטים בלתי מנוקדים?

יש המון כאלה, של כותבים שנפטרו עד שנת 33', ובכל זאת הכמות באתר מזערית וכך גם קצת ההתקדמות, שמעיד הן על שימוש בשיטת ההקלדה המסורבלת והן בעבודה בפועל של הרבה פחות מעשרה אנשים. אל תטעה בי - גם כך אני מעריך מאוד את היוזמה, אבל להציעה לפרס ישראל יהיה פשוט מגוחך במצבה הנוכחי. פרס ישראל מקבלים אנשים על מפעלי חיים, על עבודות של שנים ארוכות יום וליל - לא חבורת אנשים שבמשך שנתיים מקלידה מדי פעם כמה עמודים.

freedom rider

New member
אני לא חושב שאני טועה בך

אני חושב שאתה תוקפני, מגלה חוסר-פרגון ברמה שגובלת באטימות, ובסך הכל אכול קנאה. האמת, גם אני מקנא באסף על הישגיו, אבל אני שופע הערכה לו ולפועלו, וחושב שעצם העלאת המועמדות היא צורה של הערכה. אני לא קראתי את המאמר של ד"ר דרור בורשטיין ב"כל העיר" - בו הועלה רעיון המועמדות. אתה מוזמן לגשת ולקרוא את המאמר, ואחר כך, אם עדיין תחשוב שהמועמדות לא ראויה, אתה מוזמן לפנות אל ד"ר בורשטיין אישית, או באופן ציבורי על ידי מכתב למערכת, או בכל דרך אחרת, ולהשמיע בנימוס את דעתך המנומקת. אבל, אתה בחרת בדרך הקלה - לתקוף את השליח המבשר.

האטי

New member
תגובה מפורטת מצוות הפרוייקט

הבהרה: ד"ר דרור בורשטיין, החוקר ספרות עברית באוניברסיטה העברית המליץ על אסף ברטוב *באופן לא רשמי* כמועמד לפרס ישראל מעל דפי העיתון. אסף אינו מועמד רשמי לקבלת הפרס. יחד עם זאת, אין כל ספק שהוא יזם והקים מפעל חשוב לשימור הספרות העברית, ורבים, ביניהם אני, סבורים שהוא אכן ראוי לקבל את הפרס, בין אם השנה ובין אם במועד מאוחר יותר. חשוב לי להבהיר, כמי שמכירה היטב את אסף, שפעילותו אינה נעשית בכדי לזכות בפרס זה או אחר, אלא מתוך רצון כן לשמר את הספרות העברית למען הדורות הבאים. ואשר לביקורת שהשמעת: אסף ברטוב וכן פעילים רבים אחרים משקיעים את מיטב מרצם וזמנם לפרוייקט. כל כתבי ביאליק הוקלדו וממתינים עד לשנה הבאה, בה יחלפו בדיוק 70 שנה מיום מותו. כתבים *רבים* נוספים נמצאים בשלבי הקלדה ועריכה ויועלו לאתר בתקופה הקרובה. חשוב לזכור שהפרויקט הוא פרויקט התנדבותי. לפרויקט אין כל תקציב ממשלתי או אחר, ומרבית המתנדבים הם אנשים העובדים במשרות מלאות או לומדים לימודים אקדמיים, כך שזמנם הפנוי מועט. אף על-פי כן, האתר כולל כמות מרשימה של כתבים והוא ממשיך להתפתח כל הזמן. הבחירה בשיטת ההקלדה "המסורבלת" לדבריך של הפרוייקט נובעת מרצון לספק טקסט שניתן יהיה לבצע עליו חיפוש (בניגוד לתמונות סרוקות). כידוע, אחת ממטרותיו המוצהרות של הפרויקט היא לשמש כלי עזר ללימוד ולמחקר הספרות העברית. מסד נתונים הנטול יכולת חיפוש יהיה כמעט חסר תועלת בהקשר זה. אשר לשימוש בתוכנות OCR - הוא בעייתי לטקסט מנוקד וכרוך בהוצאות כספיות גדולות. במקום להתנדב ולנסות לקדם את הפרויקט, אתה בוחר שלא לפרגן וחבל.

בר בי רב

New member
אבל אתם כן טועים בי!

ראו, היום הוכרז על אהרן מגד כזוכה בפרס ישראל, לאחר שכתב 35 ספרים במשך 60 שנות עבודה - כל שאני אומר הוא שהפרוייקט עוד לא הגיע לסדר הגודל הזה, ולכן אין זה ראוי להכלילו לעת עתה בהצעות מועמדות לפרס ישראל. לעניין איחזור הספרים - ראשית, לעניות דעתי יש מקום לשקול מחדש את ההחלטה להקליד באופן בלעדי - אל תכחדו העובדה שכיום לא ניתן לבצע חיפוש בספרים מודפסים, ואין שום פחיתות כבוד בהופעתם כסרוקים, כפי שנעשה במאגרים רבים וטובים ברשת האינטרנט, ובכללם מאגרים לימודיים מובהקים. דומני שנגישות הציבור לספרות עברית קלאסית כמות שהיא, בלי תוספות כמו אפשרות החיפוש, יש בה מן הדחיפות הראויה. מכיוון שאין כלל מקום להשוואה בין מהירות סריקה למהירות הקלדה, הרי שאין סיבה שהן תבואנה אחת על חשבון השנייה - בשלב הראשון ניתן במהירות להעלות כמות עצומה של טקסטים מנוקדים סרוקים לאתר במקביל לעבודת ההקלדה העברית של הטקסטים המנוקדים, שהיא אמנם מייגעת ואיטית במיוחד. מכל מקום, חלק ניכר מהספרות העברית אינו מנוקד, ובכלל זה רובם המוחלט של הטקסטים שהוקלדו עד כה והועלו לאתר הפרוייקט - כך שכאן אין כל סיבה שלא לסרוק אותו ולהשתמש בתוכנות זיהוי תווים אופטי הקיימות בשוק ופועלות היטב על טקסטים עבריים. שימו לב דווקא שאין זה מן הנמנע שהתנדבות הציבור לסריקת טקסטים ושימוש בתוכנות מתאימות תהיה מרובה הרבה יותר מהקלדת טקסטים, משום שהאחרונה כרוכה בעבודה פיזית ממושכת. לסיכום, נראה כי שימוש בטכנולוגיות המתקדמות של סריקה וזיהוי תווים אופטי יזניקו את המיזם קדימה, אל עבר המאה ה-21.

האטי

New member
תוכנות סריקה

כאמור, תוכנות לסריקה הן יקרות ולפרויקט אין כל תקציב כרגע, אנחנו מתכוונים לפנות בתקופה הקרובה לחברות המייצרות תוכנות לסריקת טקסט בעברית בתקווה לקבל מהן תוכנות לשימוש הפרויקט. שחר רדין עורכת, פרויקט בן-יהודה

shellyland

New member
איפה נרשמים?

מה צריך לעשות בשביל להתנדב לעזור לכם להקליד? כמה עולה התוכנה לה אתם זקוקים? חשבתם על אפשרויות לגיוס תרומות עבור העניין? אולי אפשר להתגייס לטובת העניין ובכוחות משותפים לנסות לארגן איזו התרמה?

האטי

New member
כיצד ניתן לסייע לפרויקט

אתר הפרויקט כולל דף הסברים למתנדבים. להודעה זו מצורפים קישורים לדף הסברים זה, לדף השאלות הנפוצות על אודות הפרויקט וכן לפרויקט עצמו. כמו כן, ניתן ליצור קשר עם עורכי הפרויקט באמצעות שליחת דוא"ל לכתובת [email protected] פרט לכך, הפרויקט מפעיל רשימת דיוור ובה מפורטים עדכונים שונים הנוגעים לפרויקט. ניתן להצטרף לרשימת דיוור זו באמצעות שליחת דוא"ל לכתובת [email protected] בנוגע לגיוס כספים - בטרם הגיע הפרויקט למידה מסוימת של בשלות, לא היה טעם לפנות לגופים רשמיים כגון משרד החינוך. כעת משהפרויקט צובר תאוצה והוא כולל כמות ראשונית מכובדת של יצירות, אנו מתכוונים לפנות למספר גופים בהקשר זה. שחר רדין, עורכת, פרויקט בן-יהודה

בר בי רב

New member
מה על תוכנות בלתי-חוקיות?

ממילא הפרוייקט לא נועד למטרות רווח. מכל מקום, כדאי גם שתחפשו מתנדבים עם תוכנות חוקיות וסורקים בביתם (או במקום עבודתם) כשם שאתם מחפשים מתנדבים להקלדה - נחזיק לכם אצבעות.

האטי

New member
הדבר נוגד את עקרונותינו

צוות הפרויקט מתנגד לשימוש בתוכנות בלתי-חוקיות. אנחנו מתכוונים לעשות את מירב המאמצים כדי לקבל את התוכנות באמצעים חוקיים, בין אם כתרומה מהחברות עצמן, או על-ידי גיוס כספים לפרויקט. שחר רדין, עורכת, פרויקט בן-יהודה.

בר בי רב

New member
בדקתי מחירים וזה בלוף אחד גדול!!

באמתף ראו למשל את המחיר הזה - 1000 ש"ח לסורק ותוכנת זיהוי תוים בעברית - עכשיו את מבינה למה זה מגוחך להציע לפרס ישראל פרוייקט שיוזמיו אינם מוכנים להשקיע בו אפילו 1000 ש"ח, 10 מתנדבים לא מסוגלים להוציא כל אחד 100 ש"ח שבעזרתם הם יוכלו לסרוק ספר תוך שעתיים? זה פשוט לא רציני. זה רק מראה עד כמה הפרוייקט הזה לא רצינית. בקישור הזה יש תוכנה במחיר 650 ש"ח - זה פשוט מגוחך לכנות פרוייקט שאין לו מאות שקלים בקופה רציני.

shellyland

New member
התוכנות האלה מזהות גם ניקוד עברי?

כי אם כן, באמת לא בעייה לגייס 1000 ש"ח (וגם מחיר כפול מזה לא בעייה לגייס). אני מוכנה להיות התורמת הראשונה, כי קראתי את הדרישות להתנדבות בהקלדה, ועם הדיסלקציות שלי זה לא ילך...

בר בי רב

New member
לא

כבר אמרתי, רובם המוחלט של הטקסטים שהוקלדו עד כה בפרוייקט אינם מנוקדים, וכמות ניכרת (ואני מדבר בלשון המעטה) מספרות התחייה העברית אינה מנוקדת. באשר לטקסים מנוקדים, אני מניח שגם תוכנות זיהוי עם דיוק של 80% יאיצו פי כמה את קצב הפיתוח, כך שמבחינת שעות עבודה הן משתלמות גם אם הן עולות כמה אלפי שקלים. בכל זאת, הבלוף שדברתי עליו אינו בקשר לחשיבות הפרוייקט אלא לנסיון להציגו כדבר גדול מימדים - כרגע מדובר בפרוייקט קטנטן נחמד וראוי להערכה, אך לא יותר. זה בסדר שאנשים לא יהיו מוכנים להשקיע כמה מאות שקלים בפרוייקט ההתנדבותי שלהם - רק שלא יצפו לקבל בהערכה יותר ממה שהם מוכנים להשקיע.

freedom rider

New member
"כמה אלפי שקלים"....

כמה אתה תורם, איש קטן ומרגיז שלא מסוגל להוציא מלה טובה אחת מהפה?

למעלה