פרוו

DAHUJI

New member
באסה... מצטער לשמוע. לפחות היה לה אותך שניסית לדאוג לה באמת.

YanivOrion

New member
האם כלב שעבר חיסונים יהיה מוגן מהנגיף בבית?

אני שואל את השאלה כי הגורה שלי לפני שהיא גילתה סימני מחלה הייתה בבית של אבא שלי ששם יש כלב מחוסן בן 4 והיא שתתה מכלי המים שלו.
והוא הקיא קצת ושילשל ביומיים האחרונים.
אבא שלי היה אצל הוטרינר והוא אמר לו שיש סבירות שהוירוס השפיע עליו אבל שהוא בכל זאת מוגן והגוף שלו אמיד מפניו.
האם יכול באמת להיות שהוא לא מוגן?
האם יכול להיות שהוא חטף את הוירוס גם כן??
והאם בטוח להביא בעתיד כלב חדש על אף שהוא יהיה מחוסן??
אני כבר ממש לא יודע מה לעשות! פשוט מגיפה מסריחה!

DAHUJI

New member
קודם כל זו לא "מגיפה". זה נגיף.

כלב שעבר חיסונים אמור להכיל בדמו נוגדים ספציפיים כנגד נגיף ה- Parvovirus וזיכרון חיסוני מפניו.
ובכל אופן, אמורים כל שנה לחסן את הכלב במשולשת ובחיסון נגד כלבת.
אם כבר "מגיפה"... אז ה- FIV הוא הרבה יותר גרוע (מקבילו של ה- HIV בחתולים) ולמזלנו הרב עדיין לא זוהה נגיף ה- CIV (מקבילו של ה- HIV בכלבים), אבל אני מניח שזה רק עניין של זמן שהנגיף הנ"ל יעבור מוטציה אקראית ויתנחל בכלבים

אני לא יודע לגבי ההקאות והשלשולים של הכלב המבוגר שאצל אבא שלך... באמת שעדיף לקחת אותו לווטרינר ולבדוק לעומק מה נסגר אם זה ממשיך יותר מיומיים-שלושה, אלא אם כן ברקע יש שינוי משמעותי שיכול להסביר את ההקאות-שילשולים כמו שינוי של מזון, אכילה של צואת כלב/חתול בפארק, נגע של פרעושים/קרציות או כל שינוי משמעותי אחר שאתה יכול לחשוב עליו וכו'... רשמת שלקחתם אותו לווטרינר (כל הכבוד!) ולכן, אפשר לסמוך לבינתיים על האומדן שלו לגבי ההשפעה המחודשת של הנגיף (הדבקה חוזרת וחשיפה לנגיף מהגורה = טיטר-כמות גבוה של הנגיף בכלב המחוסן עקב חשיפה אליו = חשיפה חולפת שהכלב אמור להיות עמיד לה).

אני לא רואה שום בעיה להביא בעתיד כלב חדש תוך שמירה קפדנית על עניין החיסונים והחשיפה לכלבים מחוסנים אחרים, הצואה שלהם ולאדמה (נגיף הפרוו יכול להישאר באדמה במשך עשרות שנים).
ולגבי העניין שאתה לא ממש יודע מה לעשות - לקבל בהכנעה את עולם הטבע והחוליים שבו ואת הפטירה המצערת של הגורה שהבאת
זה משהו שקורה וזה לאו דווקא "באשמתך" אז אל תאשים את עצמך. ניסית את מה שיכולת, פעלת כראוי והיית אחראי מספיק לגבי הבריאות שלה. זה מקרה מצער בפני עצמו ומשהו שבהחלט יכול להתרחש ובהחלט התרחש לרבים מהאנשים שמאמצים גור לא מחוסן שנדבק בפרווירוס (רבים מהם מחלימים, ורבים אחרים לא).
תן לעצמך קצת זמן להתאושש ולהתאבל ותמשיך הלאה חביבי... מצטער בשבילך על ההתנסות המאוד מאוד לא נעימה ובשביל הגורה...

למעלה