פרוו

YanivOrion

New member
פרוו

אהלן חברים!
אני חדש פה .
אימצתי כלבה מעורבת (רועה גרמני ורועה אוסטרלי) ביום שלישי בשבוע שעבר.
הכלבה הייתה עם אחים שלה במשק של סוסים והם היו תוצאה של הריון לא רצוי לפחות בשביל בעל המשק והוא רצה להפטר מהם כמה שיותר מהר.
הגורה הגיעה אליי בת כחודשיים וקצת ומיותר לציין שהיא לא הייתה מחוסנת.
ביום שני האחרון שמתי לב שהיא לא אוכלת, משלשלת ושהיא בדכאון. לקחתי אותה לוטרינר, עשו לה בדיקת דם ולא מצאו משהו מיוחד.
בערב כבר החלטתי שאני לוקח אותה לחוות דעת בבית ברל ושהם מצאו אצלה פרוו על ידי בדיקה בצואה.
אמרו לנו שהבאנו אותה בשלב מאוד מוקדם של המחלה שזה נדיר. המחלה התפרצה אצלה בערך יומיים אחר כך באופן חריף וכרגע היא קיבלה פלאזמה וספירת הדם של מאוד מאוד נמוכה. היא נראת רע מאוד. הדבר הזה שובר לי את הלב. אין לי בעיה להשקיע את כל הכסף שצריך כדי שהיא תקבל את הטיפול הטוב ביותר כי זאת האחריות שלי וחוץ מזה שהספקתי להתאהב בה. מה שרציתי ז\ה לשמוע על עוד מקרים כאלו עם נימה אופטימית שמעט תעודד אותי כי כרגע היא בשיא המחלה.
תודה

KallaGLP

New member
מצער מאוד.

אמנם לא מכירה סיפורי פרוו (לא לטוב ולא לרע), אך מחזיקה את כל האצבעות לבשורות טובות במהרה.

sivi1964

New member
מחזיקה לה אצבעות!!!!

יכולה לנסות לעודד אותך,אצלי יש כלבונת בשם זיוי.
היא נזרקה להסגר בגיל 4 חודשים ללא חיסונים ויצאה מייד בתום עשרת הימים הקבועים בחוק אבל זה כבר היה מאוחר מידי...בלילה שהגיעה אלי כבר הקיאה...
הייתה חולה בפרוו, זה היה נורא,אבל היא שרדה והבריאה לחלוטין.
היו בערך 10 ימים קשים,התחיל בהקאות ואחרי זה שילשולים נוראיים,קיבלה טיפול תומך,עירויים,אנטיביוטיקה.
מקווה שהגורה שלך תהייה גם היא בצד הזה של הסטטיסטיקה.
נשמע שהגילוי המוקדם,והטיפול שמקבלת הם לטובתה!
תמשיך לעדכן,הלוואי שיהיו לה כוחות לנצח את הסיוט הזה.
בתמונות זיוי חולה,וכמובן אחרי....בריאה לגמרי!

sivi1964

New member
כאן היא כבר אחרי

היום היא בדיוק שנה אצלי,היצור הכי שמח והכי מתוק בעולם!!!

DAHUJI

New member
זכתה בך ואת בה... איזו נסיכה מהממת! מבט כזה אינטילגנטי.

דגלמנגה

New member
ככל שהגור בוגר יותר, הגזע גדול יותר והגילוי מוקדם יותר -

הסיכויים להחלמה גדולים יותר. כך אמרה לי הווטרינרית יונית דורון, כשהזעקתי אותה להציל את ג'יני, שפלטה פרץ של שלשול דמי, ב-4 לפנות בוקר (הכלבה חולה ולא ישנה, אז גם אני ער ועל המשמר). עוד אמרה לי, שיש מצבים שבהם משלוח חיסונים עלול להיות פגום, או שהוירוס עבר מוטציה ואז אין תועלת בחיסון.

כלבתך מתערובת גזעים סביב ה"גדול" והבאת אותה לזיהוי וודאי ולטיפול, בשלב מוקדם של המחלה. הסיכויים שלה להחלים טובים, וזאת מבלי להביא בחשבון את גילה הצעיר. אני מבין את הרגשתך ומחזיק לך אצבעות שהיא תחלים-תחלים-תחלים.

ג'יני שלי (מלינואה מעורב בקולי) חטפה את הפרוו-וירוס אחרי כל החיסונים. איש לא הזהיר אותי מפני רחרוח וליקוק ברחוב, בכלל, ובאזור רב-כלבי מובהק כשכונת בית הכרם בירושלים, בפרט. המודעות לכך, איך לאמר, היתה די אפסית באותם ימים.

אם רצית סימן היכר, אז כאשר לצואה יש ריח כשל קיא (מיצי מרה) - זה אומר שכל מערכת העיכול (מהקיבה ועד פי הטבעת) - מושבתת. מחלת הפרוו מתבטאת בכיבים לאורך כל המעי. אין עיכול מזון ואין ספיגת נוזלים. המוות מגיע מהתייבשות יותר מכל דבר אחר. אחד הסימנים להתייבשות, הוא איבוד הגמישות של העור. תפוס את עור העורף, משוך אותו בעדינות למעלה ושחרר. במצבי התייבשות הוא אינו ממהר לצנוח חזרה למקומו. אם הוא נשאר לעמוד כקפל בולט, ההתייבשות במצב מתקדם. אצל ג'יני נשאר כל העור המשוך לעמוד זקוף, כחייל על המשמר.

לגבי הבדיקה שלא העלתה דבר - תנוח דעתך, גם את כלבתי בדק (בשלבי ההקאות והשלשולים הבלתי דמיים) הוטרינר העירוני דאז, של ירושלים (ד"ר פולק) ומבלי להתייחס כלל, לדוגמת הצואה שהבאתי, רשם לה תרופה נגד בחילות והקאות. סנדלרים יש בכל מקום, גם בתחום הרפואה.

ג'יני בלתה 5 ימים בבית החולים הזעיר של ד"ר דורון, בשכונת ניות, כשהיא מחוברת לאינפוזיה עם אנטיביוטיקה, שוכבת ע"ג חולצות ספורט לא מכובסות שלי (בנוסף למצע הרשמי) ואני מבקר אצלה מדי יום, יושב כמה שעות מדבר אליה ומלטף אותה ומוסיף או מחליף חולצות ספורט. הגברת הווטרינרית הצהירה, שאני היחיד, לאורך הקריירה שלה, שנכנס עם הפציינט לתוך הכלוב
. אה...טוב, היא לא יכלה לצאת אלי, אז אני נכנסתי אליה, מה פה כל כך מפתיע?

כששוחררה הביתה, כשהיא עונדת "אבז'ור" (צוורון אליזבתני) לתפארת, כדי שלא תכרסם את מקום כניסת האינפוזיה, קיבלתי הוראות ברורות: איזה מזון להכין - בשר מבושל עם העצמות וירקות מותרים וללא שום תבלינים, איך להכין - הבשר ללא העור, עם ראשי העצמות הרכים והסחוס ומעט מהירקות, טחון היטב עם נוזלי הבישול (למעשה "גרבר" תוצרת בית), לחלק את המנה היומית ל-3-4 ארוחות ולעקוב אחר היציאות; מידת-רכות ותכיפות, סביב היממה וביחס לשעות ההאכלה. לא לעכב יציאות לצרכים ולאפשר, למשך שעות העבודה, בימים הקרובים, נסיגה ליציאות ע"ג עיתונים בבית.

ג'יני החלימה לחלוטין והאריכה ימים עד גיל 16 וחצי.
היא נמה את שנת העולמים שלה בפינה מוצלת בחצר ביתי.

YanivOrion

New member
לצערי הרב הכלבה נפטרה אתמול בלילה

אני מרגיש כלכך אשם שזה קרה לה. כי מהמקום שלקחתי אותה היו עוד גןרים והבנתי שהם בסדר. אולי זה קרה לה אצלי. אבל אף אחד לא הזהיר אותי שמספיק שדריכת כף רגל של גור במקום נגוע יכול להוביל לכך. ממש שבור עליה שהייתה צריכה לסבול ככה. פשוט חוסר צדק ....

shmickey

New member
אל תאשים את עצמך..

עשית כל מה שיכולת, עשית מעל ומעבר ממה שרוב האוכלוסיה היתה עושה במצב כזה.
מצטערת מאוד לשמוע על הגורה

מקווה שכשיגיע הזמן המתאים תוכל לפתוח את הבית והלב לחבר/ה חדשים

KallaGLP

New member
אוי, משתתפת בצערך!

אבל בשום פנים ואופן זו לא אשמתך. אתה עשית מעל ומעבר עבורה. למצער, לא הכל בשליטתנו.

דגלמנגה

New member
לבי אתך, יניב, זה קשה, קשה מאוד.

עם זאת, פעלת במהירות ובנחישות רבות יותר מכל שהכרתי. אל נא תחמיר עם עצמך יתר על המידה. קח בחשבון, שאם בעל הכלבה היה להוט להיפטר מהגורים, סביר להניח שלא השקיע במזון איכותי, בנוסף לאי חיסונם וגידולם בחצר סוסים, ומנע פיתוח חסינות גופנית. גם בקרב בני האדם, החלשים בגופם (ילדים וזקנים) הם הפגיעים ביותר למחלות.
יעבור זמן ואתה תגיע להשלמה ותיפתח מחדש לאמץ אל חייך כלב, כי כלב זה קודם כל בשביל הנשמה והבסיס שתיארת הוא טוב וחזק. אל תיעלם לנו. קריאה וצ'יטוט, עם משפחת בעלי החיות בפורום, הם חלק מהריפוי, מהקהיית הכאב.

YanivOrion

New member
תודה רבה על העידוד

ממש מעודד אותי התגובות של כולכם תודה רבה באמת ! אנשים טובים

שירן ל11

New member
עצוב מאד,אלו החיים

אני לא חושבת שאתה אשם, אם כבר אתה הענקת לה הרבה חום ואהבה וטיפול מסור.
העולם מלא בצרות ומחלות... :(
אם תרצה לקחת עוד גור, שים לב שפרוו שורד בבית עד חצי שנה, לכן כדאי לחכות או לקחת כלב בוגר ומחוסן ולהיוועץ בוטרינר.

YanivOrion

New member
האמת שאני בידיוק במעבר דירה.

אבל האם הנגיף נדבק גם לנעליים או לרהיטים או משהו כזה?

shmickey

New member
אל תשכח ליידע את בעל הבית/הדיירים החדשים

למקרה וירצו להביא כלבים..

קרמיט524

New member
אל תאשים את עצמך

הכלבה הייתה מוקפת באהבה וקיבלה ממך טיפול מסור ואוהב. עשית כל מה שיכולת. כמו שכבר כתבו לפני: לפעמים זה פשוט לא בשליטה שלנו.
מקווה שבקרוב תוכל למצוא זמן לאהוב כלב אחר. הם כולם נהדרים, נשמות טובות שזקוקות לאהבה, הטיפול והאכפתיות שלנו.

משתתפת בצערך הגורה היתה יפיפיה ואכן אל תצאשים את עצמך

פרוו זאת מחלה נוראית .אתה חייב להיות חזק ונזכור אותה לטוב.מסכוננת עם חוסר מזל ,יכול להיות אחרת ....

תתעודד

נורית של פינקי

למעלה