פרוג-רוק, ופוליטיקה?

היי, ב"גברים בחלל"

לאזרחים יש זכות להצביע, כל עוד הם שירתו שירות מלא בצבא, על פי העיקרון של "רק אם היית בצבא אתה יודע להחליט החלטות קשות".

RedCherry

New member
יש לי רעיון!

אולי נשתמש בתוכנית טלוויזיה כדי להכתיב את השלטון שלנו! האמת שזה עיקרון די אידיוטי...

למה?

מרבית ה"צמרת" הפוליטית הינה צבאית בהגדרתה, ואתה בוודאי שלא יכול לומר שהרפובליקת הבננות שלנו לא מתפקדת היטב.

RedCherry

New member
נו...

תראה את הצמרת הפוליטית שלנו? חבורה של מפגרים. רפובליקת בננות... כן... אה... בטח, מצב מושלם...למה לא...

epitaph

New member
"גברים בחלל" זה לא ספר פאשיסטי...

תוציא את זה מהראש, היינליין מדבר בעיקר על הקטע של זכויות מול חובות, בקטע הנאמר, אתה חייב למלא שירות של שנתיים ואז אתה רשאי להפוך לאזרח, כמות האזרחים היא מועטה אבל הם כביכול יותר אכפתיים לנעשה בשלטון בגלל שהם תרמו מעבר לתושב. זהו לא ספר שדוגל במלחמה או בציות מוחלט לשליט אחד. בכל מקרה, ספר מעולה, הסרט רק הורס את הרעיון מאחורי הספר.

kurush

New member
דווקא בכלל לא קראתי אותו

התייחסתי לספרים אחרים שלו כגון "גר בארץ נכריה"

ספר שכולו הרצאה אחת גדולה

הספר הזה לא מספר סיפור, ואין בו עלילה. הוא מניפסט על "איך החיים צריכים להיות על פי היינלין", רק שלא כמו בסיפור מד"ב אחרים, הוא שכח לבנות סיפור אחרי שהוא רקם את העולם, וחבל. אבל כן, הסרט הזה הוא בערך העיבוד הכי חופשי לספר שאי פעם נעשה בהיסטוריה. חוץ משמות, אין קשר, ולפעמים אפילו השם נכון, אבל המין של הדמות לא נכון! מזל שהיה את סדרת האנימציה בתלת מימד, זה היה מגניב.

epitaph

New member
אבל איזו הרצאה...

מאוד מרתקת לדעתי, הסכמתי עם הרבה ממה שהוא חושב. אגב, יש שם גם סצינות קרב שמסופרות טוב.

סצינות הקרב

לא מתוארות כסצינות קרב, אלא כמדריך לחייל בעת המלחמה. שזו גם דרך לתאר סצנת קרב, אני מניח. הוא כמעט שיכנע אותי בכמה מקומות, אבל בסה"כ הוא מדבר על חברה מאוד נוקשה שאם אתה עושה בה טעות אתה לא מקבל הזדמנות שנייה.

epitaph

New member
למה אין הזדמנות שנייה?

יש דברים שבהם לא נותנים הזדמנות שנייה ויש כאלה שכן, לא נראה לי שמלקות זה סוף החיים אם כי זה בוודאי מאוד מאוד כואב.

Slim Jim

New member
חבל שנפתח פה דיון כזה...

במקום שזה יהיה פורום שדן סביב הרוק המתקדם, פתחתם אשכול שכבר לא בנושא הקשר בין פרוג לבין דיעות פוליטיות, אלא ויכוח פוליטי אחד גדול!

המממ, ממש לא

אף אחד כמעט לא הביע את דעתו על פוליטיקה באמת. הויכוח הוא, כרגיל וכמו תמיד, על סמנטיקה.

epitaph

New member
תן לשמוע מוזיקה...

עזוב אותי מפוליטיקה... (כבר נפלתי במלכודת הזאת בפורום רוק פעם אחת)

למעלה