שבת בבוקר פרוג יפה
רציתי לדחות את ההצבעה שלי לסוף השבוע אבל אני לא בטוח שיהיה לי זמן, אז אני אשאיר לי כמה הצבעות לסוף, בכל מקרה הנה הרשימה שלי: The Moody Blues-Days of Future Passed פרוג ב 1967?, כנראה שכן, המודי בלוז בסך הכל המשיכו את הקו של שאר הלהקות בשיא העידן הפסיכדלי, ורצו לשבור את הקו הרגיל של שיר פופ, יצא להם אלבום קונספט מושלם (לפחות מבחינת הקונספציה שלו), הלחנים המורכבים, הקו המנחה העובר כחוט השני לאורך האלבום כולו, וההשפעות הקלאסיות (איזה השפעות זה אלבום קלאסי עם גיטרות) מזכים לדעתי את האלבום הזה בכינוי אלבום הפרוג הראשון, מעבר לחשיבות ההיסטורית שלו, זה גם אחלה אלבום, ואציין רק את Nights in White Satin ואת FOREVER AFTERNOON... כמיצגים של האלבום הזה. האלבום מחולק לשעות היום, הוא מתחיל בהנץ החמה, עובר לשחר וממשיך לבוקר, ואז מגיע הצהרים אחה"צ והערב, המוסיקה המופלאה מלווה בקרינות מרגשת, יש מי שיגיד שזה אלבום מתקתק מידי, אז שיגיד... King Crimson- In the Court of the Crimson King כן כן, הפתעה גדולה, איזו התחלה למלך הארגמן, פריפ והחברה שלו, רק הפתיח המופלא: 21st Century Schizoid Man מזכה אותו במקום של כבוד בהיכל התהילה, שלא לדבר על רגעים מדהימים בדרך כמו Moonchild המופלא, וגם I Talk to the Wind המצויין, אפשר לראות באלבום הזה את כל מה שיבוא אח"כ בתור הפרוג הקלאסי, אלבום מופת לא פחות, החל מהעטיפה ועד אחרון הצלילים, הכל בדיוק במקום. pink floyd- Atom Heart Mother לא ידעתי אם להכניס את האלבום הזה לכאן או לא, בסך הכל הוא לא פרוג של ממש, הצד השני הוא פסיכדליה של ממש, אבל, הצד הראשון (פעם היו לתקליטים...) הוא מהיצירות היותר מעניינות ששמעתי, אולי לא מוסיקאלית אבל הצליל שפינק פלוייד מוצאים מעצמם שם, והשילוב המעולה של התזמורת הקלאסית יחד עם הקלידים של רייט, הגיטרה של גילמור והתופים של מייסון הוא פשוט יצרת אומנות, עוד אלבום ענק בדרך ליצרת הצליל של הפינק פלוייד ובדרך לעיצוב הרוק הפסיכדלי כז'אנר עצמאי הנפרד מהפסיכדליה. גמרנו עם אלבומי היסוד, ועכשיו לאלבומי החובה: camel- the snow goose כתבתי פה פעם ביקרת לאלבום ההופעה בו מופיעה היצרה הזו, ואני מתקשה להגיד את כמה כיפי מצד אחד ומורכב ומעניין מהצד האלבום הזה, הקסם שלו הוא בכך שילד בן 4 יכול להנות ממנו בדיוק כמו פרופ' למוסיקולוגיה יש בו אווירה שובת לב, שנותנת לאוזן הבילתי מורגלת ביצרות מורכבות להתעלם מהקטעים היותר מורכבים שלו, פשוט ענק, מעיין מבוא למוסיקה יחד עם קורס למתקדמים באותו אלבום. Emerson, Lake & Palmer- Trilogy האלבום הרביעי והמוקפד ביותר של שלישית הענק של הפרוג, האלבום הזה היה בסך הכל עוד אחד בשרשרת ההצלחות המדהימה שלהם בשנות השביעים, אבל איזו חוליה בשרשרת, עם From the beginning בלדה מקסימה של לייק (עם עוד עיבוד מוקפד של פאלמר וקלידים מקסימים של קית אמרסון), שמופיע לייד יצירות מדהימות כמו From the Beginning, Abaddon's Bolero ויצרת הנושא Trilogy, ללא ספק אחד מהגדולים של ה T Rex של עולם הרוק המתקדם. genesis- selling england by the pound קשה קצת להאמין היום, אבל כל האלבומים שהזכרתי למעלה היו להיטי ענק פעם, להקות אמרסון לייק ופלאמר, קאמל וקינג קרימזון מכרו תקליטים באותו קצב שקריסטינה אגילרה מתפשטת לקליפ של MTV, ג'נסיס מאידך לא ממש זכתה ללהיטים שכאלה, לפחות לא בהתחלה, האלבום הזה הוא תחילת הפריצה של ג'נסיס לצמרת, הוא התחיל סדרה של אלבומי מופת שהתחיל עם The Lamb המעולה ונגמר עם פרישתו של פיטר גבריאל ב 79. selling england מציג את האצילים של הרוק המתקדם בשיאם, הגיטרה של האקט מעול נשמעה טוב יותר, ראת'פורד נותן באסים שלא מהעולם הזה, קולינס מדהים בתופים וגבריאלגדול שחקני התאטרון של עולם הרוק מפליא בשירה ומילים שנלקחו היישר מהאודיסאה, פשוט מופת. זה הכל לעכשיו, ההמשך יבוא