פרדוכס החמור.

מולוקו

New member
פרדוכס החמור.

חמורו של ברודיאן שלא אכל שלושה ימים, מגיע לצומת. מימינו במרחק של 100 מטר מחכה ערימת שחת. משמאלו 100 מטר מחכה ערימת שחת זהה. לאן יפנה החמור ?

ruby stone

New member
החמור זו חייה "טיפשה" לכן היא לא

תפנה לשום ערימת שחת אלא.(במקרה הטוב) כעבור כמה שעות אולי?? החמור יבחין בשתי הערימות- האם יפנה שמאלה? האם יפנה ימינה? זה עניין של אימפולס רגעי, החמור-יבחר את הערימה אשר יבחר (אין לדעת) החמור לא יכול לעמוד באותה התרחשות של משה בתנ"ך- עם ערימת הגחלים הבוערים מול ערימת האבנים היקרות.. שבעצם ,פה אלוהים ככח עיליון למעשה כיוון אותו" או שהכל בדיה ..

ל נ צ ח

New member
חמור שאוכל קש: ../images/Emo163.gif ../images/Emo8.gif

סטטוס קוו 11/6/2000 7:57 חמורו של המשיח [email protected] ----------------------- טוב, אז כבר מזמן אמרו שלי שכל הפוליטיקאים שקרנים. גם מזמן אמרו לי שיבואו ימות המשיח. אמרו לי תאמין – והאמנתי. אמרו לי בוא – ובאתי. תיקרא &#; קראתי. תלמד &# ; למדתי. תעלה &# ; עליתי. נשק &# ; נישקתי. תגיד אמן. אמרתי. ואז, בבית הספר גם למדתי מילה חדשה אחת; "סטטוס קוו". זו מילה כזו &#; סטטוס קוו. מין סטטוס שכזה. מצב. מצב קוו. מצב של לקוות. מצב של לקוות שהמצב לא ישתנה. ואז, הלכתי לצבא. וזה היה מצב של לקוות. אחר כך, התחלתי לעבוד, במצב של לקוות. כל הזמן קיויתי. קיויתי לראות את המשכורת שלי שלמה ויפה. אבל כל חודש מחדש, גיליתי כי משהו חסר בה. המון שעות של עבודה קשה חסרות בה. הלכו להן לאיבוד. ושאלתי איפה הכסף? ואמרו לי "תחפש". אז גם חיפשתי. חיפשתי בעיתונים, חיפשתי בספרים, קצת בטלויזיה, קצת ברדיו, דרך כל מיני אנשים שדיברתי איתם. ומצאתי! מצאתי אותו יום אחד, כשנסעתי לתומי בדרך לירושלים, ואיזו וולו ענקית, בצבע זהוב, חתכה אותי. זקן, כובע כזה שחור ופלאפון ביד. ואז, כשנסעתי ברחבי בני ברק, ראיתי המון המון בנינים כאלה גדולים ומפוארים משיש. ושאלתי מה אלו, אז אמרו לי "בתי ספר". - בתי ספר? - של חרדים. - חרדים למה? - חרדים ממך! יום אחד קניתי ספר, אדום כזה, ואיך שפתחתי אותו הוא קרא לי "חמור!". ביום אחר, מישהו דחף לי קלטת של רבי באיזו צומת, ואיך ששמתי PLAY, הוא צעק לי "חמור!". ובכל מקום, העיתונים קראו לי "חמור", הטלויזיה צחקה "חמור!", "חמור! חמור! חמור! חמור! חמור!!!". ויש עוד כל כך הרבה חמורים מסביבי. "חמור". כששרו לי "החמור הקטן" כשהייתי בן שנתיים, בכיתי איתו. מאז שבגיל 4 שמו לי את הפרק הזה בפינוקיו, שהוא הופך לחמור, יש לי סיוטים. שהאוזניים גדלות לי, זנב מתנופף לו מאחורי, ואני אוכל רק קש. השיר הזה, פינוקיו, כל זו הייתה קונספירציה, שנתרגל, שנכיר את העולם. חמורים. אז כן. זה התממש. אני חמור. אני חמור שאוכל קש, שמקבל מכות משוט זועם מידו של המשיח. אני חמורו של המשיח בכבודו ובעצמו. וזה נכון. אני סוחב אותו על גבי עכשיו, כשעדר מאחוריו, מתכונן כילק לכבוש את הארץ. אני סחבתי אותו כשבחרתי את כל האנשים האלו לכנסת, שישמרו את הסטטוס קוו, אבל הם נרדמו בשמירה ונתגלו כפושעים. רובם גונבים, אונסים, מועלים, מקבלים ונותנים שוחד. כולם חמורים המביאים את התוהו ובוהו. את הגוג ומגוג. חמורי התוהו ובוהו. אלו אנו. תוהו ובוהו בסטטוס קוו. ומתוך זה– יגיע המשיח. הוא מחכה בסיבוב. מה שעדיין לא מובן לי, זה, שאם איזה רבי נוסע לו בוולוו כל כך מפוארת, איך זה שהמשיח מקבל רק חמור. אני חושב שמגיעה לו לפחות ג'גואר, או רולס רויס. אחרת, מה כל הכסף שלנו שווה? -----------------------

מולוקו

New member
נצח, אם זה יהיה חמורו של משיח

הרי הוא עלול להתעכב, בגלל הפרדוכס. ומה אז ?

ל נ צ ח

New member
הוא מסמל את האדם שמאכילים אותו קש

לא החמור ולא המשיח מתעכבים. לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים, כל דבר בעתו ידידי, כל דבר בעתו. החמור כמנהגו ימשיך לתהות באם לבחור בקש שמחכה לו אם בשמאל או אם בימין, ב"אם" וב"אילו" ב"אוליי" וביכול להיות ש.." ימשיך החמור לאכול קש בלהתלבט כמנהגו בקשר לאמת והשקר על האחת האמת ימשיך לתהות על החיים ועל המוות וכך עד שהתעורר עד שהתפכח מבורותו בעת ההתגלות. התגלות האלוהים בעולם במשיחו משיח-הדוניי.
ל נ צ ח

ל נ צ ח

New member
כולם נמשל לחמורו של המשיח ../images/Emo8.gif

כולל חמורו של ברודיאן המסמל הדילמה או פרדוקס או תהייה או השד יודע מה בו האדם תקוע. לא רק בתנ"ך, כמעט ובכל היצירות בהן החכמה ,ישנם אחד או יותר מאחד משל וגלוי או מוסתר שם הנמשל. כך בחמורו של ברודיאן.

ל נ צ ח

New member
כולם החמורים נבראו למענו ../images/Emo88.gif

העולם והחיים, נברא למענו, הגלוי והנסתר נברא למענו כוווווווווווווווווווולם נבראו למענו בצורה ישירה או עקיפה הם כולם עומדים לרשותו ולכן כן! החמורים עומדים לרשותו
ל נ צ ח

מולוקו

New member
יפים דבריך,

האם החמור יעמוד במקום רק מסיבת היותו טיפש, או שמה יש סיבה נוספת.

אני לא מאמין בהגדרות

אדרבה, די ברור לי שהן בלתי אפשריות. אני יכול רק לתאר, פחות או יותר, איך אני תופס מושג. דילמה עוסקת בקבלת החלטה לגבי פעולה מסויימת. וזה המקרה שתיארת, החמור אינו יודע כיצד לפעול. אבל היות והצגת את הסיפור כפרדוקס - מן הסתם יש בכוחך להסביר מדוע זה פרדוקס.

מולוקו

New member
יפה, ההבדל בין דילמה לפרדוכס

הוא כדלקמן. דילמה - ברירה, בחירה בין שני דברים מתנגדים. פרדוכס - מיונית: פרדוכסוס. דיעה שהיא בניגוד למקובל. אמירה סותרת. מכאן אתה מבין מדוע זה לא דילמה.

למעלה