פרגמנט מסיפור

דייהטסו

New member
פרגמנט מסיפור

גבירץ ישן בחדר השומרים העתיק של שנלר, על מיטה צבאית מברזל וסדין משומן שמתחנן לכביסה. שנתו נטולת חלומות. הקורא בוודאי שמח שנחסכו ממנו לעת עתה חלומות נוספים, ומצפה לאיזו התקדמות בסיפור ואפילו כבר כועס, כי הסכין אולי עם זמן הסיפור המדלג אחד לפנים, שניים לאחור, סקובידו; אבל מאס כבר בסטיות צדדיות, בתיאור מקומות, בחלומות ובמחשבות. תן לנו כמו בסיפור נורמלי, אירועים של ממש, פשעים, לידות, פטירות, התפתחויות ביחסים בין בני אנוש, כי כך בנויים החיים האנושיים. אבל אני, מה אני יודע על חיים אנושיים מחוץ לי? העולם שבפנים כפי שנשקף בחלומות נראה לי אמיתי יותר מזה שבחוץ. תצללו פעם מתחת למים ותראו שאחרי כמה רגעים של שקט העולם בחוץ הופך לאשליה אופטית מעוותת צורה. או סעו לאגרה, רג'סטאן. במקום להיכנע לזרם ההמונים ולהיכנס אל הטאג' מהל, חפשו את סלים (נער מבריק אגב, אם כי אנאלפבית מרוב דלות ), ואת ריקשת האופניים שלו. בקשו ממנו לרכוב אל צידו השני של הנהר. אם תצליחו להתגבר בעזרת רכיבתו המאומצת וחוזק ידיכם על הילדים הצוענים שוכני האוהלים שאוחזים בריקשה, ואולי לזרוק אחריהם כמה מטבעות, תוכלו לחנות על גדת הנהר. ושם, צפו בטאג' דרך השתקפותו הצלולה להדהים בנהר לעת ערב. אם תצליחו להירגע משטף האירועים, ולהתבונן רגע אחת התבוננות אמיתית; לתת להם, סופסוף, לכל הזרמים התת-קרקעיים של היופי, לבקוע - אזי תדעו, גם בלי להזדקק לאנגלית המצוינת של סלים, שהטאג' שכאן בתוך הנהר, ענק אבל קרוב ואינטימי, שלם וצלול ומבריק וקריר לרוח הערב, מקרין בעדינות, בגרסת השיש, את צבעי הערב, אדום כתום וורוד, למרות אי אלו ריצודים, הוא מוחשי לגמרי, אמיתי יותר מתאומו שורץ התיירים שעומד ממול, בחלל האוויר.

נתנאל184

New member
להביא לפה פרוזה.

זה מעניין, אני קראתי את וזה לא רע, אתה כותב היטיב אבל לא יודע לא תפס אותי, לא יודע מה לומר חוץ שמבחינה טכנית הטקסט כתוב טוב, ואני מאו שקראו בבלוג שלך ומאוד אהבו, נראה שהקטע הזה לא משתווה ליצירות יותר " רציניות" שלך, לא ממש קלטתי מה זה ועל מה זה לא התחברתי ממש.

niva99

New member
סיקרנת...

אמנם מדובר בפרגמנט קצר מתוך סיפור.
אך הצלחתי להתחבר לחוויה של סיפור בתוך סיפור - תודות למספר הכל יודע.
מחד מחנה "שנלר" בי-ם והופ קפיצה ואנחנו בהודו.
לא סתם בהודו אלא במבנה דמוי טאג' מאהאל.
אהבתי את הכתיבה האסוציאטיבית והקולחת אשר מצליחה להנגיש לקורא מראות, קולות וריחות מארץ זרה / ממציאות אחרת.

אתה רשאי להשתמש בטקסט הנ"ל בעטיפתו האחורית של סיפרך

niva99

New member
כמובן

שהצעתי נכתבה בהומור (עצמי)...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

דייהטסו

New member
פרגמנט נוסף

למחרת התעורר עם השחרית לקול מקהלת הציפורים שעל הברוש. התבונן ממושכות במרים הישנה לצדו. ניסה להביא עצמו לאמונה שאכן היא כאן, שיערותיה על הכרית שלו, והיא כולה בטווח יד מלטפת. מתוך טשטוש הבוקר של מי שאינו מורגל בקימה מוקדמת, ראה אותה, והיא כולה קורנת זהב. לא הייתם מתפלאים שכך ראה אותה, אילו הכרתם את גבירץ מילדות. תארו לעצמכם ילד קצת חולמני, שמתעקש תמיד על דרכו שלו, עוד בגיל הגן, אדיש כמעט למציאות שמחוץ לעצמו. והוא צופה בטלוויזיה ב"חלוצי החלל" ונופל בקסם סדרת ההנפשה היפנית ובמיוחד בקסמיה של הנסיכה טרליינה, חזקה, מסתורית, זהובת שיער, בעלת עיניים ענקיות מעבר לכל שיעור, מוקפת הילה זהובה. ומדמיין שהבניין שבונים מולו, היכן שעמד מפעל תרופות נטוש בתוך שדה סתווניות, נוסק מעלה מעלה, ובראשו כותרת כדורית עצומה , ועל גגה עומדים שניהם, בשיער מתנפנף, נוכח היקום כולו. אבל אין בגן של ציונה שום נסיכה טרליינה אלא ליאת אחת, אז הוא מחליט שיתחתן אתה. אלא שאינו מספר זאת לאף אחד. השנה מסתיימת והיא נוסעת לשליחות. רק אז הוא נופל בלשונו ומספר דווקא ליורם אחיו הגדול. ומה שסיפר צוטט מאז פעמים רבות במשפחה והיה ללעג ושנינה "יורם, מה אעשה, ליאת נוסעת לחו"ל, עם מי אני אתחתן?". תארו לעצמכם שהוא מגיע לחטיבת הביניים, מוקף בטון לא מטוייח, משועמם עד היסוד, נטול חברים. קורא שר הטבעות לטולקין ומתאהב שוב במלכה החזקה, המכשפת, זהובת השיער, גלדריאל. ופתאום אותה נסיכה זהובה מתגשמת לפניו בדמות בשר ודם, דמותה של מרים. והנה גם עכשיו, כשהוא מתבונן בה ישנה, כל מה שהוא רואה לפניו הוא כתם של אור, של טוב מוחלט, ללא מתום, כתם של זהב. ואף שהוא צמוד אליה כבר שנתיים וראה אותה בכל פרטיה הלא מושלמים וגם צדדיה הסתמיים והחשוכים, עדיין רק כך הוא מסוגל להתבונן בה.

דייהטסו

New member
פרגמנט שלישי ואחרון להפעם

מקץ שלושה ימים טלפן אליה. הסכימה שיבוא. בלב הולם נסע לביתה, אל שכונת העולים המוזנחת. עולי מרוקו ברחו ממנה ובאו עולי רוסיה של שנות השבעים וכבר צוברים גם הם חסכונות ובורחים מהשכונה ומחליפים אותם עולי רוסיה של שנות התשעים ובמהרה יברחו גם הם כאיש אחד ויתחלפו בעולי אתיופיה. ובינתיים קיץ כחורף הילדים משוטטים חסרי מעש מסביב למתנ"ס והמבוגרים יושבים בקבוצות קטנות על הספסלים מול הכביש, שותקים יותר ממשוחחים. אוטובוס אגד אחרון מיילל בכביש הריק, גבירץ עולה במדרגות. בחדר המדרגות עומד ריח התמיד של מרק כרוב רוסי. מצלצל בפעמון. אמה פותחת לו בלי דברים מלבד שלום חרישי, במבטה הוא מנחש האשמה כלפיו, מקווה למצוא שם גם קמצוץ אהדה. והנה הוא נכנס, וריח העובש עולה באפו, והחלונות סגורים כתמיד, לא נותנים לריח הכבד הזדמנות לפוג. מבעד הווילון מתאבך אור הנאון ומציף את הדירה בשברי כוכבים כתומים. והמרצפת מתנדנדת כתמיד במטבח, וסשה, האב החורג, עומד שם במכנסיים קצרים, עיניו כבויות, לוקח דבר מה מהמקרר. אבל כל אלה טובים בעיניו. כי הנה היא, יוצאת מן המקלחת, בחלוק הלבן וריח הסבון המוכר והטוב כל כך, ואושר מחודש פושט בו למראיה, והוא כמעט כמתעלף לפניה. אבל החום שקרן תמיד ממנה אליו התחלף בצינה ומבוכה. מה דיברו ביניהם, לא חשוב, אינו זוכר כבר. רק את תחושת האהבה המכבידה את הגוף מעורבת ביאוש והחידלון. שכבו. נגע בגופה כמו זאת הפעם האחרונה, להשאיר צריבת זיכרון. ולפני שהלך אמרה לו "אז ככה זה מרגיש, מין בלי אהבה". וכל פצעיו נפתחו מחדש והתהום נפערה לרגליו והוא ידע שהעלבון הזה, יהיה מה שיהיה, יישאר עומד בגרונו לשארית חייו.

נתנאל184

New member
ובוא תנסה להסביר לנו פשוטי העם מה אתה מנסה לעשות?

כי זה לצערי לא נראה לי כמו סיפור, זה כתוב טוב אבל לא מבין תפאונטה...

נתי אנסה להסביר .

הסופר כותב כאן תמונות סוריאליסטיות.
או שאתה קולט מבין או לא.
נעבור לציור .אנשים משלמים הון עתק תמורת ציור של פיקסו.
לדעתי הטיפשית זה סתם קישקוש.
מוסיקה. קודאי .ברטוק. נלך יותר רחוק שונברג .המוסיקה שלהם
היא קקופוניה. ואנשים משלמים כסף טוב לשמוע קונצרט שלהם.
אתה רואה או שומע אומנות . מתחבר או לא.
ווידוי. בראשית דרכי בשירה ,שנאתי את נתן אלתרמן. גם בגלל
אישיותו וגם בגלל יחסו אל אישתו לא אהבתי את שיריו.
(הכרתיו אישית היה שכן) רק לאחר שנים התחלתי
להאריך את יצירתוו
צ'י

נתנאל184

New member
כן אתה צודק הכל קשור להתחברות שלך...

לאותו יוצר גם אני לא מאוד הערכתי את אלתרמן היום אני די מכבד אותו, וזה קרה לי עם עוד משוררים, אתה בהחלט צודק יש משוררים שאתה מתלהב ישר וכאלו שלא...

נתנאל184

New member
את זה שהוא יצר תמונה סרואליסטית.

הבנתי ישר אבל אני לא חושב שהוא כתב את זה בצורה טובה בכלל ,אלא מאוד רופפת לא אהבתי בכלל...

דייהטסו

New member
אלו פרגמנטים - קטעים מסיפור

אני מנסה להמשיך את הסיפור שקראת בבלוג, "אל מגדל השעון", שמספר את עלילותיו של חוקר המצ"ח גבירץ, (מחנה שנלר, זוכר?). יש כרגע לא מעט טקסט, כ-12000 מילים, אבל אני תקוע כבר הרבה זמן עם זה, זה רחוק מגמור ואני לא יודע איך לארגן את זה כסיפור אחד קוהרנטי. כסוג של ניסוי, החלטתי לפרסם בפורום שלושה קטעים, פסקאות, שיחסית ניתנות לקריאה באופן עצמאי. מי יודע, אולי אקבל פידבקים שיתרמו לי או לפחות יחדשו אצלי את המוטיווציה לסיים את הסיפור הזה (בינתיים אני עובד גם על סיפורים אחרים). למען האמת, אשמח לפידבקים יותר משמעותיים מ"לא מבין תפואנטה".

נתנאל184

New member
אין לי מה לומר על זה.....

לא מתחבר למה שכתבת וכנראה לא מבין זה לא הסגנון שלי מה אני אעשה?

aiziq

New member
דייהטסו,

אהבתי את כל השלושה. מוצלחים מאד כולם, אתה יוצר דמות מְסַפֵּר מאד משכנעת ומאד מקרבת ואמינה. השפה נהדרת ואחודה והסיפורים עצמם יש בהם כדי לגרות את הקריאה, ללכוד את תשומת לב הקורא ואין בהם כדי להכביד עליו.
&nbsp
אני קורא כעת את הרומן "שירה" של עגנון ושם ישנו מלומד שכותב את ספרו השני, אחרי שספרו הראשון הקנה לו שם ותואר מכובדים- הספר שלו עשוי פתקאות פתקאות, כמו פרגמנטים כאלה שהבאת לכאן- והמלומד צובר פתקאות ולא משלים אותן ( לפי שעה) לכדי יצירה מוגמרת ושלמה. הבזקים ממנו אל הפרגמנטים שלך ריצדו לנגד עיניי בעת הקריאה

הכותב עצמו דייהטסו מתאר בצורה נפלאה את הרגשתי.

הקורא בוודאי שמח שנחסכו ממנו לעת עתה חלומות נוספים, ומצפה לאיזו התקדמות בסיפור ואפילו כבר כועס, כי הסכין אולי עם זמן הסיפור המדלג אחד לפנים, שניים לאחור, סקובידו; אבל מאס כבר בסטיות צדדיות, בתיאור מקומות, בחלומות ובמחשבות. תן לנו כמו בסיפור נורמלי, אירועים של ממש, וכ"ו וכ"ו וכ"ו.
אנחנו (אני ועוד כעשרים אחוז מהאנשים ) קשה לנו
עם תאורים מפורטים שחוזרים על עצמם.
ואני חושב "מה שאינך יכול להגיד במשפט אחד אל תאמר"
שימו לב לכתיבתי .שורה שהיא מעל למספר
מילים . מטרידה.
טוב זה רק אנחנו אל תיקחו זאת ברצינות.
צ'י

נתנאל184

New member
חח יפה.

הקורא בוודאי שמח שנחסכו ממנו לעת עתה חלומות נוספים, ומצפה לאיזו התקדמות בסיפור ואפילו כבר כועס*

דייהטסו

New member
ליגיטימי

הקטע שציטטת מסביר בדיוק את הדילמה. הכתיבה שלי והסיפור הזה בפרט לא מנסים לקלוע לזרם הפופולארי. אדרבה, לאחרונה קראתי ספר עיון שמסביר "איך לכתוב" והפסקה הראשונה שהבאתי עושה כל מה שכתוב שם, רק בדיוק להיפך. מה לעשות, ההשפעות שלי והטעם שלי שונות מהמיינסטרים, וכמו שאמי נהגה לומר, מי שלא רוצה, לא צריך. צי, אני ממליץ לך על "סתיו של פטריאך" של גבריאל גרסיה מרקס - 200 עמודים שהם כולם משפט אחד ארוך. גם אני התקשתי פעם עם תיאורים ארוכים, ואפילו דילגתי עליהם. היום אני קורא ומתענג עליהם, ומבין שהעלילה בספרים היא הרבה פעמים רק הפיתוי שהסופר שם כדי שתקרא את התיאורים האלה. אבל הי, טעם זה עניין של טעם.

נתנאל184

New member
אני מאוד אוהב תיאורים ארוכים.

את זה אני לא אוהב ואני גם מאוד אוהב סגנון מורכב ולא מקובל אבל את זה אני לא אוהב, ואני קורא ספרות מופת בעיקר ודברים משובחים, מה אני אעשה לא מתחבר ומבין גם למה צי לא מתחבר...

דייהטסו

New member
הנה, הודעה נוספת

יש לך הזדמנות נוספת להגיד שאינך אוהב. ובעניין צי ואתה, הגיע הזמן לחתונה ראשונה בפורום

נתנאל184

New member
חח אם הוא היה צעיר או אניהייתי בגילו הייתי עושה איתו מעשים.

שהמרקיז דה סאד לא יכול לתאר, אבל מה לעשות יש גבולות גם לי...

למעלה