פקקים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
אתה ירדת מהפסים לגמרי...

"יש יותר דתיים שהולכים בלי כיפה מחילונים עם כיפה." - אז עכשיו אתה פשוט ממציא לעצמך מי דתי ומי חילוני? ההוא לא חושב כמוך, אז הוא סתם חילוני עם כיפה, וההיא שמה מסכימה איתך - אז היא דתיה בלי כיפה? תגיד, מה עובר עלייך?
&nbsp
"יש הרבה מאוד בוגרי ישיבות בהיי טק. יש חברות תכנה שלמות שמבוססת על חרדים וחרדיות. " - כן, חברות "עבדים" שעושות הכשרה בסיסית למשימה בסיסית וכל תפקידם לבצע את המשימה הזאת. דוגמא מצויינת לשמירת האוכלוסיה של העבדים.
&nbsp
נראה את כל אותם האנשים מנסים להתקבל לחברות הייטק תחרותיות ולדרוש משכורת "הייטק" ולא גרושים שהם מקבלים ב"חברות" האלה.
&nbsp
אני לא מרגיש חרא עם עצמי, אני מאוד מרוצה מהחיים שלי. אני מאוד נהנה לראות אותך מתפתל וסובל בשרשור הזה בזמן שכולם מראים לך פעם אחר פעם כמה שאתה מפסידן, לוזר, טיפש.
&nbsp
שמע, אפילו בראוומן, שבדרך כלל יסכים עם כל מי שלא מסכים איתי רק כדי לא להסכים איתי, נכנס בך. זה חתיכת הישג! אתה הצלחת להביע דעות כאלה, שאפילו בראוומן נאלץ להסכים איתי! זה לא קורה בפורום הזה הרבה

the lone gunmen

New member
שוב, זה שאתה מטומטם, לא אומר שום דבר עלי...

כן, רוב אזרחי מדינת ישראל אוכלים כשר. רובם המוחלט מאמינים ביהדות לפי כל הסקרים, עושים קידוש ביום שישי וצמים ביום כיפור.

יש חברות ויש חברות. אין עבדים בחברות בשוק הפרטי - יש רק עובדים.
מי שלא טוב לא, עובר מקום עבודה.
והם לא מרוויחים גרושים - הם מרוויחים יפה ומקבלים משרות מאוד נוחות מבחינת שעות.

חלקם אגב, עוברים לפיתוח תכנה בחברות אחרות אחרי שהם צוברים ניסיון במידה והם מוכנים לעבוד במקומות מעורבים.

אתה כן מרגיש חרא עם עצמך - או שאתה עוצם עיניים מאוד חזק.
העולם התקדם ואתה נשארת קומוניסט, חשוך ובימי הביניים.

רק אל תבכה, חמוד, טוב?
אז מה אם אתה המיץ של הזבל של האנושות כיום?

בראבו מן ואתה שני מטומטמים. הוא "קומוניסט גאה" בהגדרתו, שזה אומר מטומטם ברמות הקשות ביותר.
כמוך.

לא לחינם הלך הזרזיר אצל הקומוניסט.

BravoMan

Active member
לא יודע אם אתה מודע לזה, אני מניח שלא,

אבל יש לא מעט חרדים לשעבר שהתארגנו לתביעה ייצוגית נגד המדינה על כך שפגעה בהם כשמנעה מהם לימודי ליבה ע"י כניעה לרבנים.
&nbsp
התביעה לא כ"כ הצליחה למיטב זכרוני, אבל נקודה ברורה.
&nbsp
בהתחשב בכל הדברים המנותקים מהמציאות שכתבת ל-vinney, ברור לי שאתה טרול מהמעלה הראשונה, והדיון אתך חסר תועלת, אבל רציתי בכל זאת לציין את העובדה הזו.
&nbsp
@vinney - לרוב, אנחנו חלוקים רק בענייני בטחון, כי מה לעשות, זו העמדה היחידה בערך שבה אני ימני קיצוני.
&nbsp
שקלתי להיכנס לדיון הזה עם הרשמים שיש לי ממתכנתים דתיים וחרדים רבים שעבדתי לצידם, אבל חבל לי להעליב אנשים שאני עובד ועבדתי איתם...

the lone gunmen

New member
תמיד יש בכיינים שלא אוהבים את הבחירות שההורים שלהם עשו

פסיכולוגים עושים מזה הרבה מאוד כסף.

התביעה גולגלה מכל המדרגות ובצדק - וזו בדיוק הנקודה.
מה היית אומר אם חוזר בתשובה היה תובע את ההורים שלו שלא העניקו לו חינוך תורני ולכן הם העמדת נחיתות כדי ללמוד דיינות?
שוב, טמטום וצביעות - המאפיינים הרגילים של קומוניסטים.

אם קומוניסט מוצהר כותב שאני מנותק מהמציאות, זו מחמאה - בהתחשב בהיסטוריה המדממת של מחלת הנפש הקומוניסטית.

הבנתי ששניכם פחות או יותר אותו הדבר. לרגע אפילו חשבתי שאתם אותו אדם עם שני ניקים שונים.

אל תדאג, דעתך לא באמת חשובה בעיני, אז לא נראה שהפסדתי משהו חשוב.

שרעבי100

New member
לא יודע באיזה חילונים נתקלת

הרוב המוחץ של החילונים יודע קרוא וכתוב - עובדה.
החילוני הממוצע יודע הרבה יותר חשבון ואנגלית מהחרדי הממוצע - עובדה.
אני מבין שלדעתך ״החילונים מחנכים את הילדים שלהם לבורות״ אבל הרוב המוחץ של העולם הנאור יחלוק עליך ויטען שדווקא החרדים הם שעושים זאת.
בהייטק ממש אין יותר חרדים משיעורם היחסי באוכלוסיה - ממש ממש ממש לא!
הטענות שלך כ״כ הזויות שנותר לי רק להניח שאתה על סמים או משהו. האם אתה מחסידי ברסלב?

the lone gunmen

New member
בהרבה מאוד. יותר ממספר הדתיים שאתה נתקלת בהם

והרבה יותר ממספר החרדים שאי פעם ראית אפילו מרחוק.

הרוב המוחץ של החילונים הם עילגים. אני אפילו לא מדבר על קריאה וכתיבה - בדיבור הם חבורה של עילגים.
החילוני הממוצע לא יודע אנגלית ומאוד לא חזק בחשבון.
ההבדל בין חילוני ממוצע לחרדי ממוצע באנגלית ובחשבון הוא זניח אם קיים בכלל.

אני לא יודע מי זה "העולם הנאור". אתה בעיני, לא נציגו של "העולם הנאור".
בהייטק יש יותר דתיים משיעורם באוכלוסיה - אני לא כתבתי את זה על חרדים, אבל יותר נח לך להתווכח עם איש קש.
אגב, תודה על הדוגמא לחילוני שלא יודע לקרוא...

(למרות, שאני לא בטוח שהאחוז של החרדים בתחום נמוך או נמוך בהרבה משיעורם באוכלוסיה, מה גם, שהוא כל הזמן גדל).

הטענות שלך כ"כ הזויות שנותר לי רק להניח שאתה על סמים - אתה תל אביבי במקרה?

BravoMan

Active member
אוקיי, אז מכתבה אחת מ-2011 שאומרת שיש מקור עלום

שטוען שיש 1200 חיילים שמצובים בצורה לא נכונה בבסיס ספציפי אחד, אתה הגעת למסקנה שרוב החיילים בצבא לא נחוצים?
&nbsp
וללה, שברת אותי עם ההיגיון הבלתי מנוצח שלך!
&nbsp
את החרדים מחנכים מגיל 0 שרבנים מייצגים את אלוהים, ומי שלא שומע להם יקבל עונש הן משמיים, והן מכל הסובבים לו עלי אדמות.
&nbsp
שום דבר שילד חילוני שיראה בטלוויזיה או באינטרנט לא משתווה לזה.
מה גם, שילד חילוני חשוף למגוון דעות, בעוד שילד חרדי מנותק בכוונה מהעולם!
&nbsp
וכשבודדים במגזר החרדי בכל זאת מעזים להפר את דבר הרבנים, ולמשל חלילה להתגייס לצבא, זורקים עליהם אבנים וחיתולים מלוכלכים, מנדים אותם מהקהילה, ואף היית כתבה על אם שהתאבדה כי חרדים הפרידו אותה (בהוראת רבנים כמובן) מילדים שלה.
ולא, זה לא היה בגלל שהיא פגעה בילדים חלילה - זה בגלל שהיא לא שמעה לרבנים.
&nbsp
החרדים משתמשים במערכת הפוליטית?
לא ממש!
זוכר את המפלגה שנשים חרדיות רצו להקים? הן חטפו על זה בראש. הרב שנתן להם אישור אפילו פחד להזדהות!
&nbsp
כתבת אפשהו (השרשור ענק, קשה לעקוב), ש-"חוק לא דמוקרטי" זו שטות.
אז אני שואל אותך: מותר לכנסת לחוקק כל חוק?
למשל, חוק שאומר שלחרדי אסור לכהן כחבר כנסת?
זה יהיה חוק דמוקרטי אם הוא יעבור שלוש קריאות?
&nbsp
מה עם חוק שאומר שמהיום והלאה תפקיד ראש הממשלה יעבור בירושה במקום שמפלגה עם הכי הרבה מנדטים תמנה כזה?
כל עוד יש מספיק חכ"ים שהצביעו בעד, החוק הזה בסדר גמור, ודמוקרטי לגמרי, נכון?
&nbsp
אגב, אם החרדים עושים דברים דמוקרטיים, למה הם לא מנסים להשיג פתור מגיוס לכל מי שלא רוצה, אלא רק לעצמם?
גם ככה הם בטוחים שלא צריך צבא ולימוד התורה שלהם יגנו על כולנו, אז למה הם לא מנסים להשיג חוק שלא יעצבן את כל שאר אזרחי המדינה ויציג את החרדים באור רע?

the lone gunmen

New member
נראה לי שהמקור העלום הוא דובר צה"ל...

לא צריך גם שמישהו יגיד את זה - כל מי שהיה בצבא, יודע את זה.

את החילונים מלמדים שגדעון לוי הוא יציר האנושות הנשגב ביותר בעולם ואין לערער אחריו.

שום דבר שיגידו לילד חרדי לא ישתווה להסתרת המידע שהורים חילונים מסתירים מילדיהם.
מה גם שילד חרדי נחשף למגוון דעות וילד חילוני עובר שטיפת מח מגיל אפס.
יש הרבה יותר זרמים חרדים מסוגים של חילונים.

וכשחילוני תל אביבי מעז להפר את הבון-טון, הוא הופך למצורע ומנודה בקרב חבריו לשעבר - כמו אברי גלעד ועירית לינור.

בינתיים, מי שמפריד יותר ילדים מההורים שלהם הוא בית המשפט החילוני. האוכלוסיה בסיכון הכי גבוה להתאבדויות הם אבות גרושים.
מי עומד על הרגליים האחוריות כדי למנוע את תיקון העוול הזה?
הח"כיות של מרצ.

חרדיות שרוצות להקים מפלגה - יכולות. מן הסתם הקהילה שלהם לא תראה אותן יותר כחלק מהקהילה שלהם.
בדיוק כמו שאם אברי גלעד יקים מפלגת ימין, התל אביבים ישנאו אותו אפילו יותר.

מותר לכנסת לחוקק כל חוק. כן.
אם היתה לנו חוקה, הם היו כפופים לה, אבל אין במדינת ישראל חוקה.
יש חוקי יסוד ואהרון ברק החליט לפרש את החוקים הללו ולתת להם משקל של חוקה - למרות שאפילו הסגן שלו, מישאל חשין, חלק עליו בנושא.
מעבר לעובדה שכמחצית מחברי הכנסת כלל לא היו במליאה כשחוקי היסוד עברו במחטף מתועד.

קח בחשבון שיהיה אפשר להעביר חוק באותה מידה ששמאלן לא יכול להיבחר.
צריכים לסמוך על הכללים שנבחרי הציבור קבעו.
אגב, בית המשפט העליון לא הקשיב לחוק ואיפשר לבל"ד לרוץ.

אתה חושב שחוק שמעביר את ראשות הממשלה מאב לבן יכול לעבור? אני לא.
כלומר, בבית המשפט העליון זה פחות או יותר המצב, אבל אני לא רואה חוק כזה עובר.

החרדים דואגים לעצמם.
כחלון דואג למצביעים שלו.
לפיד דואג למצביעים שלו.
בנט - טוב, בנט לא דואג לאף אחד...
כל פוליטיקאי דואג למצביעים שלו.
השיטה הפרלמנטרית דפוקה, מה לעשות?

שרעבי100

New member
סתם לידע כללי

התעלמת פה מירידת ערך שזה בממוצע 5-10k לשנה לרכב בישראל.
התעלמת גם מטיפולי שגרה , צמיגים, מצבר וכו.
בפועל העלות המינימלית של רכב בישראל היא כנראה 14k בשנה ואני "מפסיד עליך" פה.
רכב משפחתי ממוצע שנוסע באופן ממוצע עולה כנראה 25k לשנה וצפונה מזה.

user32

Well-known member
מנהל
מה שאני עושה

אני גר קרוב לתחנת רכבת ובדרך כלל לוקח עבודות שיש להם נגישות טובה לרכבת.
במקרה שאין, אני מוודא שיש אפשרות לעבודה מהבית בבקרים (יוצא ב11:00 ומגיע ב11:30 אחרי הפקקים) וכן אפשרות מדי פעם לעבוד מהבית באופן מלא. בהרבה מקומות מאפשרים יום-יומיים בשבוע מהבית ואז כל העניין הרבה יותר נסבל.

bismark1

New member
לנסות לעבור ל-X אחוז משרה מהבית

בסבב האחרון שלי התנאי שלי לעבודב בת"א היה שהחברה במרחק הליכה מהרכבת ושנותנים לי לעבוד יומיים בשבוע מהבית אחרת אין מה לדבר. אם זה לא אפשרי אז אולי לחשוב על פיתרון לינה ללילה בשבוע בת"א? אגב, אם מה שמעצבן אותך זה בעיקר הנהיגה ופחות הזמן המבוזבז אז אולי לנסות להתארגן על קארפול עם מישהו שעובד באזור בחלק מהזמן.

מזכיר לי מישהו שעבד איתי פעם וגר רחוק מהעבודה שכמה פעמים לא היה לו כוח לנסיעה הביתה אז הוא נשאר לישון באוטו במגרש חניה. מצד שני, זה לא היה הדבר היחיד המוזר אצלו...

אני מבין אותך לגמרי
אני עובד במקום שנמצא בסך הכל כ 15 ק"מ מהבית שלי, ולוקח בבוקר לעבור את המרחק הזה כשעה ורבע. אין שום אלטרנטיבות תחבורה ציבורית סבירות (מבחינתי שני אוטובוסים ורכבת בכל כיוון זה לא נחשב אלטרנטיבה, מה גם שזה לוקח יותר זמן ויש שביתות כל יומיים).
&nbsp
מה עושים? לומדים לחיות עם זה. פעם לא יכלתי לסבול תוכניות דיבורים ברדיו, שמעתי רק מוזיקה. היום זה התהפך, למדתי לשמוע פודקאסטים, יש מגוון דברים מעניינים. מתרגלים לנסיעות, זה הופך להיות חלק משגרת היום.
&nbsp
אין לי כוונה להחליף מקום מגורים (ילדים בביה"ס וכו'), ומקום עבודה אני אולי אחליף יום אחד כשיתאפשר לי, אבל המקומות הטובים נמצאים במקומות שהגישה אליהם פקוקה באותה מידה (ת"א, הרצליה פיתוח, וכו'), כך שאני לא צופה שיפור. דחיתי לאחרונה הצעה לעבור לעבודה בקריית גת, למרות שמבחינת זמן נטו, דרך כביש 6 יקח לי בערך אותו זמן, אבל המרחק בכל זאת הרתיע אותי. במקום הנוכחי בכל זאת יש ימים או שעות שבהם זה לוקח רק חצי שעה, בעוד שבקריית גת שעה ורבע יהיה המינימום, לא המקרה הגרוע ביותר.

אולי לשדרג את הרכב?

יכול להיות שיהיה לך שווה להשקיע בשיפור חוויית הנסיעה כדי להפוך את זה ליותר נסבל.
המינימום זה כמו שדסלוק הציע: פודקאסטים. יש הרבה פודקאסטים מעניינים.
מעבר לזה, אולי שווה לקנות רכב יותר ״מפנק״. זה כנראה יגרום להוצאות גדולות יותר, אבל אולי זה שווה את ההשקעה.
האם דו גלגלי (קטנוע/אופנוע) בא בחשבון?

choo

Active member
יש כמה כלים שאפשר להשתמש בהם בצורות שונות ושילובים שונים:

&nbsp
א. הורדת היקף משרה. את כבר מכירה כיצד זה פועל, לפי תאורייך בעבר.
&nbsp
ב. עבודה חלקית מהבית. לפחות יום קבוע בשבוע מהבית (לטעמי - עדיף שלישי. זה חותך את השבוע הארוך לשני "שבועות" קצרים למדי).
&nbsp
ג. היסט שעות משמעותי מהנורמה. למה להגיע למשרד בעשר, אם אפשר להגיע אליו באחת עשרה או אפילו שתיים עשרה? מרגילים אנשים לקבוע את הישיבות לשעות שבאמצע, עובדים בהיסט שעות ביחס לשעות העומס, והמצב נוח בהרבה. זה נותן גם זמן בסוף היום שאפשר לעבוד בשקט בלי הרעש הרגיל של יום העבודה.
&nbsp
ד. אם עבודה מהבית לא מתאימה לך - אפשר לשכנע את מקום העבודה שישכור עבורך "משרד" בחלל משותף כלשהו שקרוב למקום מגורייך ליום-יומיים בשבוע.
&nbsp
ה. אפשר בחלק מהימים לשלב נסיעה בתחבורה ציבורית, גם אם צריך ליסוע קרוב לחצי שעה עד אליה. כשלא נוהגים, וכשלא מצפים "להגיע בהקדם האפשרי" - לפעמים זה יכול לעבוד.
&nbsp
ולבסוף - מעבר מקום מגורים או עבודה על סמך "או-טו-טו הוא יהיה נגיש" זה הימור שלפעמים נכשל. לגבי "אי אפשר לעבור" - מאוד תלוי למה "אי אפשר". לפעמים אפשר להשכיר את המקום הנוכחי למישהו אחר, ולשכור מקום אחר נגיש/קרוב יותר לעבודה.

jgut

New member
אחת המגבלות שלי

וזה ישמע לחלוטין כמו "צרות בהייטק", זה שיש לי סוסים. זה כמו ילדים, קשה להעביר אותם דירה, הם צריכים לאכול בשעות מסויימות והם לא מתאימים לתל אביב. מושבים במרכז הם מחוץ לתקציב שלי.
&nbsp
אני משלבת נסיעה ברכבת כשמתאפשר לי (כלומר הפקק לרכבת קטן מהפקק לעבודה), זה עדיין מצריך נסיעה בכביש 6.
לגבי עבודה מהבית אתייחס בהודעה נפרדת כי כמה אנשים העלו אותה.

Grosseto

New member
אם נמשיך בקו של choo

אולי תשכנעי את הבוס להפוך את המשרד ל horse friendly ?
&nbsp
כך תוכלי גם לעבוד וגם להשגיח על הסוסים

N i X

New member
remote

ב-2018 - אני לא חושב שאנחנו צריכים להשלים עם המצב.
&nbsp
אם תחום העיסוק שלך הוא תוכנה,
תמצאי מעסיק שמוכן שתעבדי לפחות כמה ימים מהבית.
&nbsp
יש חברות שכל המודל העסקה שלהן הוא מבוזר, למשל:
Automattic ( גילוי נאות, זה המעסיק שלי )
GitLab
&nbsp
ובישראל:
Mixtiles
Welldone software
&nbsp
ככל שיותר ויותר אנשים יחפשו ויתעקשו על זה, הצע החברות שמאפשרות
לעבוד מהבית יגדל. ( זה עדיף מלבכות בדה מרקר שקשה לגייס והמשכורות גבוהות )
&nbsp
בהצלחה!
&nbsp

למעלה