פקקים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

the lone gunmen

New member
אני ממש לא חושב שאתה מטומטם - אני משוכנע בזה לחלוטין

קומוניסטים הם מטומטמים בהגדרה.

ילד חילוני לא יודע מי היו המלכים של הממלכה העתיקה שלו - כל ילד אנגלי יודע, כל ילד איטלקי יודע - אבל תשאל ילד חילוני מה היה שאול המלך, ולא יהיה לו מושג.

ילדים חרדים גם יודעים יותר על הקמת המדינה מילד חילוני - כולל פרטים שחילונים אוהבים להשמיט מהסיפור.

אני לא מסכים עם החוק הזה של בנט. ההורים צריכים להחליט מי ייכנס בשערי בית הספר של ילדיהם ורק הם!
מנהלים עושים מה שנראה להם שההורים רוצים. אין להם באמת דרך לוודא את זה עם כל הורי בתי הספר.

רוב החילונים שפגשתי לא ידעו שום דבר על דתיים. נאדה.
לפעמים הייתי פשוט נדהם מהבורות. בד"כ, למעשה.

לך ושכנע את כל החילונים להיות נאורים כמוך - אתאיסטים, קומוניסטים ואולי גם כאן, תצליחו לרצוח את כל ה"מתנגדים" שלכם כמו בתקופות היפות של סטאלין, מאו ועכשיו בונצואלה... אני מניח שאתאיסטים דווקא היו שמחים לכפות על החרדים לאכול ארנבות...

אני דווקא חושב שזה יפה שאנשים משמרים משהו מהמסורת שלהם. אני בטוח שגם אתה מתפעל כשאתה רואה מוסלמי מתחיל להתפלל על השטיח שלו למרות שהוא לפעמים שותה יין.

נ.ב.
אתה קורא לזה סיפורי מעשיות רק בגלל שאין לך בחירה חופשית ואתה חייב לקרוא לזה כך...

אתה מוזמן ללכת לגלות בכל שלב מבחינתי. באמת.
שמעתי שונצואלה מדהימה בתקופה הזאת של השנה...

שרעבי100

New member
אתה פשוט לא מבין מה זו אינדוקטרינציה

יש אינסוף מידע בעולם שאני לא חושף את הילדים שלי אליו.
לשיטתך אני עושה להם אינדוקטרינציה נגד נצרות, נגד האיסלאם, נגד היהדות, נגד בודהיזם ועוד עשרות אלפי דברים שהם לא נחשפים אליהם.

האם יש לך מושג מה זה בכלל אינדוקטרינציה?

the lone gunmen

New member
במדינת ישראל, לא לחשוף אותם למסורת של העם שלהם

להיסטוריה, לגיאוגרפיה וכו' - כן, זו אינדוקטורינציה.

יש לי מושג - וזה מה שאתה עושה לילדך.

vinney

Well-known member
המם.... שמעת על חוק חינוך חובה? תוכניות ליבה?

אביר הדה-רגולציה שכמוך אמור להתנגד לכפיה שכזאת. אם ההורים לא רוצים שהילד ילמד תנ״ך בכיתה - אתה אמור לזעוק על כך שזאת זכותם, לא?

מה פתאום אתה עכשיו טוען שיש לך זכות כלשהי להגיד לאחרים איך לחנך את ילדיהם ולמה לחשוף אותם?

בעצם, אתה מתנגד לכל אלה. רק כשזה נוגע לחרדים. להם מותר

the lone gunmen

New member
שמת לב שכתבתי שיש להפריט את מערכת החינוך?

הממ....

זו לגמרי זכותם של הורים חילונים להעביר את ילדיהם אינדוקטרינציה. לחלוטין.

אני כתבתי הכל ברמה הרעיונית - אתה טענת שהחרדים מעבירים את הילדים שלהם אנידוקטרינציה ואני פשוט הסברתי לך שהחילונים עושים בדיוק את אותו הדבר, רק בצורה הרבה יותר חמורה.
זה הכל.

דעתי היא כמובן שיש להפריט לחלוטין את מערכת החינוך אבל אני מוכן להתפשר על שיטת הואוצ'רים בתור הרע במיעוטו.

vinney

Well-known member
אז סתרת את עצמך בעוד משהו, אז מה?

אתה טענת שחילונים עוברים אינדוקטרינציה וכדוגמא הבאת מערכת חינוך. הראתי לך שזה עושה אותך שקרן וצבוע.
&nbsp
אז במקום אחר כתבת שטות אחרת שסותרת את הדברים שאתה עצמך אמרת, אז מה? זה לא שם אותך באור יותר טוב, אם במקרה חשבת, להיפך. מה זה "להפריט" מערכת חינוך? זה בעצם אומר שמי שיכול להרשות לעצמו - יקבל חינוך טוב, ומי שלא - ישאר לנצח בעבדות של עבודות כפיים וחוסר השכלה.
&nbsp
אתה יודע איפה זה קיים? במדינה האהובה עלייך - ארצות הברית. הרפובליקנים, כמו החרדים בארץ, דואגים טוב טוב לקבע את הציבור העבדים שלהם, סליחה - המצביעים שלהם, בעולם סגור עם אפס ידע ואפס השכלה. רק פרופגנדה. זה מה שאתה רוצה? כן, ברור שזה מה שאתה רוצה. כי אתה אחד מהם.

the lone gunmen

New member
זה שאתה מטומטם שמתקשה בקריאה - לא אומר שסתרתי את עצמי

חילונים עוברים אינדוקטרינציה במערכת החינוך ובבתים שלהם.
למשל, אתה מעביר את ילדיך שטיפת מח אוטו-אנטישמית וקומוניסטית.
לא כתבתי בשום מקום שזו לא זכותך לדפוק לילדים שלך את החיים כי כנראה שאתה הורה גרוע - כמו כל הטרולים.

להפריט זה אומר בדיוק את זה - כל אחד ישלח את ילדיו להתחנך לפי רצונו ויכולותו.
זה מה שהוגן.

מי שמקבע את ציבור העבדים שלהם הם קומוניסטים כמוך. הם תמיד רוצים עבדים.
אפס ידע עם יכולת קריאה וכתיבה של גרביל.
זה מה שאתה - אפס, אוטואנטישמי, חסר השכלה כללית, קומוניסט נבער שרוצה להחריב את מדינת ישראל ואת כל העולם המערבי החופשי שדוגל בחירות.

vinney

Well-known member
אתה טענת כמה טענות לא נכונות.

חילונים עוברים אינדוקטרינציה במערכת החינוך? אולי, אבל לא כזאת שאתה טוען. אני, למשל, בתור ילד חילוני, נחשפתי להרבה יותר מדי חינוך "דתי" כמו שיעורי תנ"ך, חגיגות כל מיני חגים הזויים, תפילות בהזדמנויות שונות ומשונות - הרבה יותר ממה שאי פעם רציתי או שההורים שלי רצו.
&nbsp
לגבי קללות שלך - אני לא יודע אפילו למה אתה מתכוון עם "שטיפת מח אוטו-אנטישמית וקומוניסטית". גם אתה לא יודע. אין לך מושג, אתה רק צועק וצורח, כי אתה כנראה חושב שיש לך את האמת שכולם צריכים להשתחוות בפניה ועובדות לא צריכות להפריע לך. אתה מאמין שאתה צודק, והאמונה הזאת בצדקת דרכך גורמת לך להרגיש יותר נעלה משאר העולם.
&nbsp
אבל במציאות - אתה אדם קטן וחסר חשיבות, חסר כל יכולת להשפיע על העולם, וזה מפריע לך וגורם לך להתפרץ על כולם פה. אתה מתרכז בלנסות להעליב אנשים, להשפיל אותם, קורא להם בשמות גנאי - כאתה יודע שאתה לוזר, מפסידן, אתה לא באמת מסוגל לשכנע מישהו. כל טענה שלך שניסית לבסס נסתרה, כל נתון שהבאת התברר כהמצאה, כל הסיפורים שסיפרת מעולם לא קרו, ואתה מוצא את עצמך בסופו של דבר מקלל את כולם כ"קומוניסטים" או "אוטואנטישמים" כשאתה בעצם מתכוון להגיד "לא מאמינים לי" ו"כולם נגדי".
&nbsp
כן, לא מאימנים לך. כן, כולם נגדך.
&nbsp
כי אתה לוזר.

שרעבי100

New member
בורים?

בורים בהיסטוריה - איזו היסטוריה? אתה מודע לעובדה שהתנך אינו ספר היסטוריה נכון???
ילדים חילוניים עושים בגרות בתנך, בגרות בהיסטוריה ובגרות בתעי.
ילד חרדי, ובכן...הוא לומד מתמטיקה ואנגלית ברמה של כתה ג ועוצר בערך שם (כדי לכלוא אותו ולמנוע ממנו להתפתח).
אבל העיקר שאנחנו הבורים.

the lone gunmen

New member
אתה מודע לזה שמצאו המון ראיות ארכיאולוגיות

מתקופת מלכי ישראל ויהודה??? מתקופת בית ראשון!
שמות בעברית!
חותמות עם שמות של אנשים שהופיעו בתנ"ך, מגילות קומראן ועוד ועוד... כן, זו היסטוריה.

ילדים חילונים לומדים את "מלחמות היהודים" של יוספוס פלביוס? אתה יודע, ההוא שחי לפני יותר מ-2000 שנים!

ילדים חילונים לומדים 2 פרקים מכל דבר במקרה הטוב. הרבה פחות מהרמה של ילד חרדי במתמטיקה, אנגלית או כל דבר אחר.

כן, אתם הבורים.

vinney

Well-known member
אני קראתי את מלחמות היהודים כשהייתי בבית ספר.

רמה של ילד חרדי במתמטיקנה או אנגלית זה לא סף גבוה במיוחד. יצא לי לעבוד עם ״יוצאים בשאלה״ שלא מסוגלים להתקדם בחיים כי לא לימדו אותם כלום חוץ מגמרא. אני בטוח לחלוטין שבוגר מערכת חינוך ממלכתית ממוצע לוקח בוגר ישיבה ממוצע בהליכה בכל המקצועות המדעיים וההומניים.
&nbsp
נכון, אתה צודק, האינדוקטרינציה הדתית לא הכי חזקה בחינוך הממלכתי. מזל שכך. אם היית אדם ישר, ולא שקרן צבוע, היית אומר שאין בכלל לכפות לימודי דת על אנשים שהדת הזאת לא מעניינת אותם. מי שרוצה - שיקח מקצועות בחירה בדת. מי שלא רוצה - שלא יקח. הכפיה הדתית על ילדים חילוניים זה פשע חמור שכל ליברטני כמוך היה אמור לשבות רעב עליו, רק שאתה לא ליברטני - אתה שקרן צבוע.

the lone gunmen

New member
ואני לא. זה לא היה בחומר לבגרות. אולי קראת להנאתך.

לימוד\אי לימוד מתמטיקה או אנגלית הם לא אינדוקטרינציה. (אתה יודע מה זה אינדוקטרינציה?...).
יצא לי לעבוד עם תיכוניסטים חילונים - הם לא ידעו קרוא וכתוב.
הרבה מהחילונים שאני נתקל בהם כותבים עם שגיאות מביכות.
מעולם לא נתקלתי בחרדי שלא ידע קרוא וכתוב בצורה מושלמת.

אם היית אדם ישר ולא שקרן וצבוע - לא היית מאשים אותי במשהו שמעולם לא אמרתי. אמרתי במפורש שאני רוצה להפריט לחלוטין את מערכת החינוך.
רק שאתה לא אדם ישר - אתה שקרן וצבוע ואתה מעדיף להתווכם עם אנשי קש במקום עם האדם האמיתי שמפרק את הטיעונים שלך לגורמים.

vinney

Well-known member
אני נתקלתי בחרדים שלא יודעים חשבון או מילה באנגלית

אז מה שהם יודעים לכתוב בצורה מושלמת?
&nbsp
אתה אמרת: "ילדים חילונים לומדים 2 פרקים מכל דבר במקרה הטוב" - מי שאל אותך מה אני צריך ללמד את הילדים שלי? מה זה עניינך כמה פרקים מסיפורי מעשיות האהובים עלייך הם קוראים? למה אתה דוחף את האף?
&nbsp
הא, כי אתה לוזר.
&nbsp
אתה מביא לי את דתיים כדוגמא למשהו, אלה אנשים שחיים כל חייהם עם ספר הוראות צמוד, הם לא דוגמא לכלום. כלים ריקים, אפס מחשבה עצמית, רובוטים אטומים חסרי רגש. זאת הדוגמא שלך למשהו? אז הם יודעים לכתוב בצורה מושלמת - וואלה יופי. רובוט עושה פעולות רובוטיות בצורה מושלמת - ומזה אתה מתלהב? תיכף תגיד לי שהם יודעים בעל פה את כל הגמרא בתור דוגמא למשהו. למי איכפת?

the lone gunmen

New member
רוב החילונים שנתקלתי בהם גם לא ידעו חשבון או אנגלית

והם גם לא יודעים בד"כ קרוא וכתוב בעברית.

אני לא רוצה לחנך את הילדים שלך - שיגדלו להיות קומוניסטים אוטו-אנטישמיים בהתאם לרצון שלך. הם הילדים שלך.
אני רק ציינתי את העובדה שהחילונים מחנכים את הילדים שלהם לבורות.

למה? אתה ספציפית - מטומטם ולוזר.

כמה חבל שבכל מקום שתבדוק בקדמת הטכנלוגיה - מהייטק ועד פרסי נובל, אתה תגלה שדתיים בכלל ויהודים דתיים בפרט מככבים הרבה יותר מאשר האחוז שלהם באוכלוסיה.

עכשיו תמשיך להתבאס בשקט.

vinney

Well-known member
אתה כנראה חי במעגל חברתי מאוד מאוד מצומצם

לא מפתיע, כמובן, לאור אישיותך.
&nbsp
ברמת המקרו, לעומת זאת, יש סטטיסטיקות עם מדדים מוגדרים ונתונים ידועים. רוב בוגרי מערכת החינוך הממכלתית נבחנים בבחינות אחידות (אולי שמעת עליהן? בחינות בגרות), ורוב התלמידים במערכת האקדמית נבחנים בבחינות אחידות גם הם (אולי שמעת על פסיכומטרי?), והמדדים האלה מראים שרוב האוכלוסיה החילונית, ואלה שלמדו בחינוך הממכלתי דתי, דווקא כן יודעים חשבון, ורמה סבירה כלשהי של אנגלית. חלקם אף יותר מסבירה ולא רק אנגלית (בבית ספר שלי, למשל, לימדו צרפתית וערבית נוסף לאנגלית).
&nbsp
אני לא רוצה לחנך ילדים של אף אחד. רוצה שהילדים שלך יקראו גמרא בכל רגע פנוי? זכותך כהורה. אבל המדינה חייבת לדאוג שגם הילדים של ההורים הכי גרועים יוכלו לקבל חינוך סביר והשכלה בסיסית. וכן, זה אומר שעל אפך ועל חמתך, הילדים ילמדו חשבון, מדעים, היסטוריה, וכד'. למה? כי גם אם אתה טיפש, הילדים שלך לא צריכים להיות בעונש בגלל חוסר יכולת שלך להבדיל בין ימינך לשמאלך.
&nbsp
ולכן, מדינה כופה על ההורים את חוק חינוך חובה, כדי שלא יקרה מצב שאתה דורש - שהורה טיפש כמוך שרוצה שהילדים שלו לא יהיו יותר חכמים ממנו יגביל את היכולת של הילדים שלו להפרנס ולהתפתח ויכריח אותם להיות נטל על החברה.
&nbsp
עכשיו תמשיך להיות לוזר בשקט ולשנוא אתה עולם שלא נותן לך להכריח את הילדים שלך להיות לוזרים כמוך.
&nbsp
באסה לך.

the lone gunmen

New member
אני חי ללא ספק במעגל חברתי גדול משלך

אתה בטח לא מכיר אף אחד מחוץ לבועה הקומוניסטית שלך. לא מפתיע.
אני גם מניח שאף אחד שמכיר אותך לא סובל אותך.

ברמה הסטטיסטית, כל אחד בוחן מה שהוא רוצה לבחון.
בסופו של דבר, מי שמחליט מי טוב או לא, הוא השוק החופשי - ושם כאמור, במקומות התעסוקה, מבחינת אחוז באוכלוסיה, הדתיים לא רואים את החילונים ממטר.

המדינה לא צריכה להכריח אף אחד ללמד את הילדים שלו כלום.
אתה רוצה לכפות על ילדים של אחרים מה ללמוד כי אתה חושב שאתה צודק.
נחש מה?
כל אחד חושב שהוא צודק - אז גם זכותם באותה מידה בדיוק, לכפות על הילדים שלך מה ללמוד.
אתה לא יותר טוב או מיוחד מכולם - אם כבר, אז בדיוק להיפך - אם אתה רוצה לכפות על אחרים, אז אחרים יכפו עליך.
באסה, אבל אלה החיים.

זה שאתה קומוניסט מטומטם שרוצה שהילדים שלו יהיו אנטישמיים כמוהו ויתבאסו שהיטלר לא סיים את העבודה - זו בעיה שלך.

לכן, המדינה לא צריכה לכפות שום דבר ונראה כרגע שבקרוב מאוד נעבור לשיטת הואוצ'ירם על אפך ועל חמתך ובינתיים, החרדים ילמדו מה שהם רוצים ואם זה לא מוצא חן בעיניך - אז מעולה.
כי אתה חרא של בנאדם. אתה מטומטם. אני לא מוצא שום דבר טוב כדי להצדיק את עצם קיומך מלבד דוגמא שלילית לאיך אדם לא צריך להיות.

עכשיו, לך תבכה על זה שהעם היהודי עדיין קיים.

באסה לך.

vinney

Well-known member
על מה אתה מדבר?

"במקומות התעסוקה, מבחינת אחוז באוכלוסיה, הדתיים לא רואים את החילונים ממטר" - מי אלה הדתיים האלה? כי אתה מבלבל בין חינוך דתי (ישיבות) לבין חינוך חילוני (שגם מתבצע במערכת הממלכתית דתית). רוב הדתיים בהייטק למדו בחינוך ממלכתי-דתי. שים לב לממלכתי. כמו שאמרתי - יש מעט מאוד בוגרי ישיבות, ואלה שישנם - ישנם על אף שהם בוגרי ישיבות, לא בגלל.
&nbsp
אתה יכול לקרוא לי "קומוניסט" מפה עד מחרתיים, זה לא יקרב את השטויות שלך למציאות בשום צורה.
&nbsp
לגבי שיטת הוואוצ'רים - שמעתי על הצעה כזאת פה בארה"ב, בתור דרך לקבע חוסר השכלה באוכלוסיות חלשות. אבל אפילו בארה"ב רוב האנשים מבינים שהפרדת מעמדות וחסימת אופציות בפני אנשים רק בגלל שהם נולדו בשכונה הלא נכונה - זה מתכון בטוח לכשלון.
&nbsp
בארץ? לא יקרה. זה אפילו לא מועלה כהצעה.
&nbsp
אין לי מושג מאיפה אתה מביא את השטויות האלה. אולי כדאי שתחזור לארה"ב? תרגיש יותר טוב עם עצמך כשתצטרף לשאר הנאו נאצים תומכי טראמפ. אלה שצועקים ש"יהודים לא יחליפו אותם" בזמן שאני מרוויח הון תועפות מלהחליף אותם.

the lone gunmen

New member
על המציאות שטופחת על פניך

יש ישיבות ויש ישבות.
הדתיים ממלאים את הטופ של הטופ למרות הזלזול שלך.

אתה קומוניסט. תתמודד.

יש מדינות בארה"ב ובמדינות סקנדינביה לשיטת הואוצ'רים והתוצאות מעולות.
תאכל את הלב ותתבאס בשקט.

זה כבר מועלה כהצעה.

אני חושב שאתה מתבלבל - אתה הניאו נאצי, לא אני. אתה אנטישמי.

vinney

Well-known member
ולגבי דתיים בהייטק - אל תסתכל על מה שקורה בארץ.

בארץ אנשים שמים כיפה על הראש כי זה משתלם להם. אנשים עם כיפה על הראש מקבלים בארץ יחס מיוחד. ראינו אפילו בפורום הזה איך הדתיים מתגאים בזה שהם יכולים לכפות את כל רצונם על כל אחד אחר. אנשים רוצים להרגיש חזקים, אנשים רוצים להיות חלק מהקבולה השולטת - ולכן אתה רואה "דתיים" ששמים כיפה רק כדי להיות שייכים לקבוצה הנכונה.
&nbsp
אבל זה לא מעיד מאומה על איכות ההשכלה הדתית. אתה לא תראה הרבה בוגרי ישיבות בהייטק. למעשה - מעט מאוד שישנם עבדו מאוד קשה להשלים את הידע החסר. הישיבות לא מכינות אנשים לעולם עצמאי, ישישבות מכינות אנשים לעולם של גניבה וגזל.
&nbsp
לגבי הסטטיסטיקה של פרסי נובל - מכיוון שהנתונים גלויים וידועים, אני אתעלם מהשטות שהמצאת כדי להרגיש טוב יותר עם עצמך. לא איכפת לי שאתה מרגיש חרא עם עצמך, אחרי הכל - אתה לוזר. אם אתה צריך להמציא עובדות "אלטרנטיביות" כדי להצדיק את חייך העלובים והמסכנים - שיהיה לך לבריאות. או שלא, שתחנק, לא איכפת לי. בעיה שלך, לוזר.

the lone gunmen

New member
אני מסתכל דווקא בארץ

יש יותר דתיים שהולכים בלי כיפה מחילונים עם כיפה.
אתה, זה שרוצה לכפות את העמדות האוטואנטישמיות שלו ולשטוף את מוחם של כל הילדים לפי השקפת עולמו - מדבר על כפיה??

מי אתה בכלל? אפס מאופס.

יש הרבה מאוד בוגרי ישיבות בהיי טק. יש חברות תכנה שלמות שמבוססת על חרדים וחרדיות.

אין מה לעשות - מספרים זה מספרים.
פרסי נובל זה פרסי נובל.
מספר הזוכים וההשקפות הדתיות שלהם ידועות.

זה שאתה מרגיש חרא עם עצמך, זה בגלל שזה מה שאתה.
אתה צריך לחיות עם זה.
לי לא אכפת.

למעלה