פקקים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

the lone gunmen

New member
אין שום בעיה מעשית - יש בעיה רגולטורית. אסור לפי חוק

אתה מנסה לעוות את מה שאני כותב - אתה חושב שאני לא שם לב?

אתה מנסה לדייק בכל מילה שאני כותב או לעוות את מה שאני כותב כדי לגרום לזה להישמע אחרת מהמשמעות המקורית שלהם.

יודע מי עושה את זה?
מי שיודע שהוא מבזה את עצמו ומנסה בכל זאת "לגרד הישג" בויכוח שבו הוא קיבל בראש.

vinney

Well-known member
אין שום בעיה רגלולטורית, ולא אסור על פי חוק.

נסעתי בהסעות פרטיות, אחד מהמעסיקים הקודמים שלי הפעיל מערך שלם. אף אחד לא מנע מהם ולא עצר אותם.
&nbsp
אתה הבאת דוגמא של אנשים שבאופן פרטי הפעילו קו שאמור להיות ציבורי ועצרו אותם. בצדק.

the lone gunmen

New member
רק שזה אסור על פי חוק...

ברגע שתפרסם לוח זמנים ותרצה רישיון עסק (עוד רגולציה) - אתה תקבל כתב אישום.

בבקשה בבקשה בבקשה - תנסה.
תעדכן אותי מתי יהיה הדיון, סבבה?

ואין דבר כזה "קו שאמור להיות ציבורי". יש קו 400 מירושלים לבני ברק.
אני רוצה להקים קו 401 משלי, פרטי עם לו"ז שייצא מחניון פרטי בירושלים לחניון פרטי בבני ברק.
אסור.
אתה חושב שזה מותר?
אז בבקשה תעשה את זה. בא נראה אותך...

vinney

Well-known member
ברור. אתה רוצה לספק שירות לציבור הכללי - תעמוד בכללים.

אתה רוצה להקים קו 401 משלך - תעמוד בבדיוק אותם התנאים כמו כל אחד אחר שרוצה להקים קו 401.
&nbsp
אם לעומת זאת ישיבת הרבי X בבני ברק רוצה לקבל הסעות קבועות לישיבת הרבי Y במאה שערים וחזרה - לא צריך שום רשיון. כל יום בבוקר יתייצב אוטובוס, כל יום בערב יתייצב אוטובוס. אני יודע, כי נסעתי בכאלה.

the lone gunmen

New member
למה? שכל אחד יקים קו 401 ושהטוב והזול ביותר ינצח

אני לא רוצה להפעיל הסעה חד פעמית עבור אנשים ספציפיים - אני רוצה להפעיל קו אוטובוס.
אתה חושב שאתה יכול לעשות זאת יותר טוב ממני? תקים קו משלך, תתחרה בי ושיהיה לך בהצלחה.

למה צריכים כללים?

vinney

Well-known member
באה המדינה אמרה "קו 401 משמעו כך וכך"

רוצה להקים קו 401? תעשה כך וכך.
&nbsp
לא רוצה לעשות כך וכך? אל תעשה. מישהו מכריח אותך? תמצא עיסוק אחר.
&nbsp
אבל אם אתה רוצה להקים קו 401 ולא רוצה לעשות כך וכך - הבעיה היא לא עם המדינה, הבעיה היא איתך. אם אתה לא מסוגל להקים עסק - אל תקים, אל תאשים אחרים בכשלונות שלך.

the lone gunmen

New member
וזו הבעיה. למה המדינה צריכה להתערב?

הבעיה היא עם אנשים כמוך שרוצים לשלוט לאחרים בחיים.
לרוב האנשים הכי פחות מוכשרים בחברה רוצים לשלוט באנשים אחרים כיוון שזה מספק להם סוג של הגנה. (ע"ע ההסתדרות).

אני מסוגל להקים עסק - המדינה לא מוכנה שאני אקים אותו בגלל קומוניסטים כמוך.

vinney

Well-known member
כי האזרחים רוצים, זה למה.

האזרחים רוצים לדעת שכשמישהו פותח "חברת דואר" הם יוכלו להיות בטוחים שהחברה הזאת תקבל ותעביר מכתבים לכל מקום בארץ ובעולם בזמן סביר. שבכל חור במדינה יהיה דוור של החברה הזאת שיביא מכתבים שנשלחים מכל חור אחר במדינה. שבכל חור בבעולם יהיה דוור שיביא מכתבים שאנשים שלחו דרך חברה הזאת, והחברה הזאת תביא מכתבים שנשלחו מכל חור בעולם אל האנשים האלה.
&nbsp
האזרחים רוצים שכשמישהו אומר שהוא מפעיל קו 401 - הוא יפעיל קו אוטובוסים ברמת אבזור ובטיחות, עם נגישות, במחיר סביר, בתדירות סבירה, ועם עצירות בכל אותם המקומות בהם רשום שקו 401 אמור לעצור, ושכל אחד שמשלם באמצעי תשלום שיש לכולם יכול לעלות על הקו הזה ולשבת בכל מקום באוטובוס בו הוא (או היא, אפרופו חרדים) רוצה.
&nbsp
והאזרחים גם רוצים לדעת שאם אתה לא מספק את הדברים האלה - לא תוכל לעבוד עליהם, ולשקר להם, ולהגיד שאתה "חברת דואר, אבל לא דרומה מבאר שבע כי זה לא משתלם", או שאתה "קו 401, אבל יש פה גבר דתי באוטובוס אז שנשים יסעו באוטובוס אחר".

the lone gunmen

New member
לא. הם לא רוצים. אתה אולי רוצה - האזרחים לא

וגם אם יש כאלה שכן, יקימו לעצמם רגולטור פרטי. איזה מכון תקנים מצ'וקמק וישלמו כפול על שירות גרוע יותר.

אתה לא מדבר בשם ה"אזרחים".

כל לקוח יפנה לחברה שאת השירות שלה הוא רוצה לפי טיב השירות והמחיר - בדיוק כמו בכל מוצר אחר.
אין לאף אזרח זכות לכפות שום דבר על עסק פרטי - לא אוהב את העסק? פנה למישהו אחר.

רכב שעולה על הכביש עובר טסט. כל שאר הפרמטרים - האזרח ישקול ויחליט לאיזו חברה הוא רוצה לפנות.

חושב שאין עסק שמספק תמורה נאותה עבור המחיר? נפלא. תקים חברה ושבור את השוק.

אם אני לא מספק את מה שהתחייבת לו - זו הונאה ואפשר לתבוע תביעת נזיקין.
פשוט.

מי לעזאזל אתה חושב שאתה שתגיד למישהו איך לנהל את העסק הפרטי שלו?
מאיפה אדם מביא את החוצפה הזאת?

vinney

Well-known member
זה אולי יאכזב אותך, אבל אני גם אזרח

"יקימו לעצמם רגולטור פרטי" - כבר הקימו. קוראים לזה "המדינה".

the lone gunmen

New member
אתקן: רגולטור וולונטרי. בסדר?

מי שרוצה שישלם לו ויהנה משירותיו ומי שלא, לא.
בלי לכפות על אחרים את הרגולוציות המיותרות שעולות לאנשים בינוניים בראש שנועדו רק לספק להם ביטחון תעסוקתי.

vinney

Well-known member
זה וולונטרי.

מי שלא רוצה - יקח מונית. הנה - פתרתי לך את הבעיה.

vinney

Well-known member
תקנה אוטובוס, אם אתה רוצה. לא ענייני.

רוצה להסיע אחרים - תעמוד בתנאים, כמו כולם.
&nbsp
&nbsp
טוב, מיצינו, אני אעזוב אותך לנפשך, אחרת עוד אהפוך אותך לאלכהליסט לגמרי... מסכן, מה עשיתי לך

the lone gunmen

New member
מי שואל אותך באילו תנאים לעמוד?

זהו? עכשיו אתה באמת שם את הזנב בין הרגליים ובורח?

ברוך שפטרנו...

vinney

Well-known member
אותי? אף אחד. אתה רוצה שאענה או שאתה מדבר עם עצמך?

the lone gunmen

New member
אתה מייצג כאן את הרגולטור שאתה כ"כ אוהב...

וואו, אין גבול לטמטום שלך.

BravoMan

Active member
אז לא מפריע לך שאני אפתח חברת אוטובוסים

ואדאג שהאוטובוסים האלה יעצרו בכל מיני מקומות בבני ברק, ויעמדו שם, בעודם מונעים והנהג בפנים, ויחסמו את המקומות האלה לחברת המהדרין האהובה עליך, נכון?
&nbsp
הרי ללא רגולציה ממשלתית, אני בעצם לא עושה שום דבר פסול.
לא טוב לך, תמצא מקומות אחרים להחנות את האוטובוסים שלך בהם.
&nbsp
ומה אם האוטובוסים שלי כן ייסעו, וישימו עליהם מספר 401 כמו האוטובוסים שלך, יתנו לכל הגברים החרדים לעלות, ואז בדרך יאספו כמה רקדניות אקזוטיות ממקום מוסכם מראש?
&nbsp
הרי אני עסק פרטי ואתה לא יכול לדרוש ממני שום דבר, אין רגולציה, ובשום מקום על האוטובוס לא התחייבתי לא לאסוף רקדניות אקזוטיות!
אז אתה גם לא יכול לתבוע אותי נזיקין!
&nbsp
הכל נפלא כשאין רגולציה

למעלה