פקקים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
כל דואר דרכם הוא רשום.

מה זה דואר רשום בעצם? מכתב שיש עליו בקרה ומעקב, וביטוח מסירה.
&nbsp
למה כל כך קשה לך להאמין?

the lone gunmen

New member
אתה אמרת ששלחת מכתב. לא דואר רשום - מכתב.

אני רוצה לדעת עם איזה חברה.

תודה

vinney

Well-known member
מכתב לא יכול להיות דואר רשום?

לא מבין מה מפריע לך, גודל המעטפה? אין מגבלות על הגודל. אבל כן, הכל רשום - זאת בדיוק הסיבה למה השתמשתי בשירות הזה.

the lone gunmen

New member
בעברית ישראלית מכתב הוא מכתב ודואר רשום הוא דואר רשום

ברוך הבא לישראל.

vinney

Well-known member
אז מה אתה טוען בעצם?

זה בסדר לשלוח מכתב דרך שליח, רק לא לקרוא לזה "דואר"? הסמנטיקה זה מה שמפריע לך?
&nbsp
&nbsp

the lone gunmen

New member
לא. אסור לך להגדיר את עצמך כמספק שירותי דואר.

מותר בלדרות - לא דואר.

אסור לך לשים תיבות דואר או לחלק דואר לתיבות של אנשים.

vinney

Well-known member
ספר את זה לכל מחלקי העיתונים

טוב, שיעממת אותי. פעם הבאה שאני שולח משהו עם שליח אני אתאמץ לא להתפקע מצחוק כשאני קורא לזה "בלדרות" ולא "דואר".

the lone gunmen

New member
עיתון הוא עסק - כבר כתבתי שאת זה אפשר.

אפשר לחלק דואר של עסק מסחרי - לא של אנשים פרטיים.
אני לא מבין - חשבת שאני לא אזכור את מה שאני יודע? שפתאום אני אתבלבל ולא אזכור שכבר כתבתי את זה?
שאאמין ש"שכחת" שכבר כתבתי את זה?
למה אתה ממחזר את השטויות שכבר כתבת?

ביי.
תיזהר לא להסתבך עם הזנב בין הרגליים... אתה עלול ליפול...

vinney

Well-known member
הלכת לאיבוד כבר בין כל השטויות שכתבת...

טוב, אקצר את זה בשבילך, כרגיל:
&nbsp
טענת: אסור להקים דואר. הפרכת בעצמך.
אחרי זה טענת: אסור לשלוח מכתבים שלא דרך דואר. אחרי שהראתי לך שמותר, הסכמת איתי שזה מותר, רק אסור להגיד שזה מכתב. עכשיו אתה טוען שצריך לקרוא לזה "בלדרות".
טענת שאסור להקים חברת אוטובוסים. כמה הודעות אחרי זה טענת שאין שום מניעה להקים חברת אוטובוסים.
טענת שאסרו על דתיים לנהל קו ציבורי בלי אישור, אחרי זה טענת שזה בעצם לא היה קו ציבורי אלא פרטי מחניות של ישיבות, ובאותה הודעה ממש גם כתבת שזה בעצם היה עצירות בשוליים או במפרצים.
טענת שמקימים נמלים פרטיים. הראתי לך שהנמלים שמוקמים לא פרטיים. אז טענת שבעצם לא הבנתי ומילה "פרטי" משמעותה עבורך "ציבורי". בסדר.
עכשיו אתה טוען שאסור לשים דברים בתאי דואר של אנשים ואפשר לעמוד על כך לדין. האסמכתא לכך שהבאת היה אותו דף על חוק הדואר שהפריך שטויות אחרות שלך.
&nbsp
ואני זה שצריך להסתבך עם הזנב?

the lone gunmen

New member
הפעם אקצר בשבילך:

אסור להקים דואר בישראל. זה החוק.

אתה שקרן.
אני לא כתבתי ש"אסור לשלוח מכתבים שלא דרך ישראל" - אלא, אנשים פרטיים לא יכולים לשלוח מכתבים שלא דרך דואר ישראל.
דואר רשום ושירותי בלדרות מוגדרים אחרת.
זה שאתה לא יודע עברית ולוקה בהבנת הנקרא - זו בעיה שלך. לא שלי.

שוב, אתה משקר.
טענתי שאסור להקים חברת אוטובוסים - ואכן אסור.
אתה גררת אותי לדיון האם מבחינה מעשית ניתן להקים חברת אוטובוסים - ואין בעיה כזאת.
מבחינה חוקית-רגולטורית, הדבר אכן.
אני תוהה אם אתה שקרן דמגוג או שאתה באמת כזה טיפש.

אסרו על דתיים להקים קו אוטובוס פרטי. ניסו להקים קו אוטובוס פרטי ואסרו עליהם. זה הכל.
אגד פנו לרגולטור שהוציא צווי מניעה.

מקימים נמלים פרטיים - שוב, אחזור על כך - החופים בארץ הם ציבוריים ולא ניתן טכנית למכור אותם ללא שינוי החוקים הקיימים.
נמל פרטי הוא נמשל שחברה פרטית קיבלה זיכיון להפעיל אותו.

אסור לך להקים חברת דואר שבה תקבל מכתבים מאנשים פרטיים ותשים אותם בתיבות הדואר של אנשים אחרים. נכון.
איפה אתה מתקשה עם זה?

vinney

Well-known member
איך, איך יש לך אומץ?

"אסור להקים דואר בישראל. זה החוק. " - אתה, אתה שמת פה קישור לחוק, שאומר בפירוש מוחלט בדיוק את ההיפך!
&nbsp
"דואר רשום ושירותי בלדרות מוגדרים אחרת" - מי "מגדיר" אותם אחרת? אני קורא למכתב מכתב, לא איכפת לי שאתה בוחר לקרוא לזה "דואר רשום". אני צריך לשלוח מעטפה עם פיסת נייר - אני יכול ללכת לFEDEX ולשלוח אותה. אתה קורא לזה "דואר רשום" - שיהיה לך לבריאות, את המציאות זה לא מעניין. מצדי אני אשלח מכתב עם השכן מלמטה שזה בדיוק בדרך שלו, מה איכפת לי? אתה רוצה להגיד לי שיש חוק שקובע שאסור לי לתת למישהו מעטפה שיעביר אותה למישהו אחר? תראה לי את החוק.
&nbsp
"טענתי שאסור להקים חברת אוטובוסים - ואכן אסור. " - בטח שמותר, יש מלא חברות אוטובוסים בארץ!
&nbsp
"אסרו על דתיים להקים קו אוטובוס פרטי. ניסו להקים קו אוטובוס פרטי ואסרו עליהם. זה הכל.
אגד פנו לרגולטור שהוציא צווי מניעה. " - פה שים פה קישור לסיפור. עד שלא תשים פה קישור לצו המניע אני טוען שאתה המצאת את הסיפור הזה, ולא היו דברים מעולם. אני כן יודע על מקרים בהם אסרו על חברות הסעות פרטיות להשתמש בתחנות אוטובוס ציבוריות, ואני טוען שאתה מדבר על אחד המקרים האלה. בוא, תוכיח שאני טועה.
&nbsp
"מקימים נמלים פרטיים " - איך לא נשברות לך האצבעות להקליד טענה שאתה עצמך סותר במשפט הבא אחריה? איך אתה מעז בכלל לקרוא לי שקרן כשאתה כותב "נמל פרטי הוא נמל [שייך למדינת ישראל ולציבור כולו] שחברה פרטית קיבלה זכיון להפעיל"? אתה הרי במשפט הזה ממש כותב דבר והיפוכו - או שהנמל פרטי, או שהחברה קיבלה זכיון, לא יכול להיות גם וגם!
&nbsp
"אסור לך להקים חברת דואר שבה תקבל מכתבים מאנשים פרטיים ותשים אותם בתיבות הדואר של אנשים אחרים. נכון.
איפה אתה מתקשה עם זה?" - פעמיים אתה סותר את החוק שאתה עצמך הבאת לדיון - באותה ההודעה ממש.
&nbsp
מה אתה חושב, זה שאני בארה"ב עושה אותי אמריקאי? לא. זה שאתה חזור על שקר פעם אחר פעם לא מרשים אותי.

the lone gunmen

New member
אני מבין שעברית שפה קשה...

קרא את החוק - אי אפשר.

מי מגדיר אותם אחרת? הרגולטור. החברים הקומוניסטים שלך.
שאל אותם.

אסור להקים חברה ללא אישור הרגולטור. שוב, אתה מנסה למצוא כל מיני דיוקים כדי לצאת פחות סתום.
יש חברות תחבורה ציבורית בארץ - אבל כולן קיבלו אישור רגולטורי לפעול. זו הכוונה.
אני מתחיל לחשוב שאתה באמת כזה קשה הבנה ושאתה לא עושה את עצמך.

תעשה גוגל ותמצא את הסיפור. אתה לא משלם לי ואני לא עובד בשבילך.

אתה שוב קשה הבנה - מה מכל מה שכתבתי לא הבנת?
איפה הנקודה שבה אתה מתקשה בדיוק?

אני לא סותר את עצמי - אתה מוזמן לצטט את לשון החוק ולהצביע על הנקודה שבה אני סותר את עצמי.

אני חושב שזה שאתה בארה"ב לא עושה אותך שום דבר.

vinney

Well-known member
אז רגע, עכשיו אתה אומר שמותר להקים חברת דואר?

ואו, צריך למסגר את ההודעה הזאת!
&nbsp
כן, צריך לקבל אישור רגולטור. כי יש תנאים שאתה צריך לעמוד בהם ומישהו צריך לבדוק שאתה אכן עומד בהם. הרי אתה עצמך הסברת לי שזה בדיוק מה שמבדיל בין "חברת דואר" ל"חברת שילוח". אז אם אתה רוצה להקים "חברת דואר" ומן הסתם תעמוד בתנאים האלה - מה הבעיה שלך לקבל אישור שאתה עומד בתנאים האלה? ואם אתה לא מתכוון לעמוד בתנאים האלה, הרי אז זה כבר לא "חברת דואר", אלא "חברת שילוח", לפי הגדרה שלך עצמך.
&nbsp
אז על מה אתה מתלונן פה בעצם? שאתה לא יכול לשקר לאנשים וכשאתה אומר שאתה עומד בתנאים מסוימים דורשים ממך להוכיח שאתה באמת עומד בהם? זאת הבעיה שלך?

the lone gunmen

New member
לא. המדינה לא נותנת רשיונות למעט לרשות הדואר.

מה אתה לא מבין?

המדינה לא נותנת לאף גוף רישיון לחלק דואר למעט רשות הדואר. כך היא שומרת על המונופול.

באמת שזה לא קשה קשה להבנה.
אפילו אתה כבר היית אמור להבין את זה עד עכשיו - אושאני מצפה ליותר מדי...

והמדינה לא צריכה להתערב בתנאים שאני מציע - מי שלא רוצה, שיפנה למתחרים.

אני רוצה להקים מבנים קטנים פרטיים על קרקע פרטית ברחבי הארץ כדי שישמשו תיבות דואר.
לאחר מכן אני רוצה לשלם לאנשים שיאספו את המכתבים משם וישימו אותם במען המבוקש.
זה הכל.

המדינה אוסרת עלי לעשות זאת.
היא מחייבת רישיון כדי לבצע זאת מסיבות של שמירת המונופול של רשות הדואר ולכן היא לא נותנת רישיון כזה לאף אחד אחר בהגדרה.

איפה אתה מתקשה?
אתה באמת כ"כ קשה הבנה?

vinney

Well-known member
תראה לי גוף שביקש רשיון ולא קיבל.

"והמדינה לא צריכה להתערב בתנאים שאני מציע - מי שלא רוצה, שיפנה למתחרים. " - המדינה לא מתערבת. תפתח חברת שילוח ושכל מי שרוצה יפנה אלייך.
&nbsp
"המדינה אוסרת עלי לעשות זאת. " - לא, היא לא. היא רק מתנה את זה ברשיון, בעמידה בכללים מסוימים. "איסור" ו"עמידה בתנאים" אלה דברים שונים בתכלית. אני יודע שבתור אמריקאי אתה כנראה לא מדבר עברית כל כך טוב, אחרי הכל - גם שפה חדשה וגם חוסר יכולת ללמוד המאפיין אמריקאים, אבל עדיין....
&nbsp
&nbsp

the lone gunmen

New member
אף גוף לא פונה כי מראש מוגדר שאף אחד לא יקבל

זה חלק מהחוק.
אני לא יכול לפתוח מתחרה - זו בדיוק הנקודה.
איפה היית עד עכשיו?

המדינה לא נותנת רשיונות לשירותי דואר למעט לרשות הדואר.
בלי קשר לעמידה בתנאים.
אני יודע שאתה טיפש אז אני צריך לחזור על זה כבר שש פעמים...

vinney

Well-known member
אז... המדינה לא נותנת רשיונות כי לא מבקשים, נכון?

כן, להקים דואר בפריסה ארצית זה יקר ואף אחד לא רוצה לעשות את זה.
&nbsp
אתה לא יכול לפתוח חברה מתחרה לא כי אסרו עלייך. אתה לא יכול לפתוח חברה מתחרה כי אתה לא מסוגל.
&nbsp
אתה לא יכול להגיד שהמדינה לא נותנת רשיונות בלי קשר לעמידה בתנאים באותה ההודעה בה אתה כותב שאף אחד לא רוצה לעמוד בתנאים מלכתחילה.
&nbsp
אתה אולי רוצה לטעון שהתנאים נוקשים מדי, ואז אפשר לדון על מה בדיוק לדעתך נוקשה מדי, אבל זאת הרי לא הייתה הטענה שלך

the lone gunmen

New member
לא. כי זה החוק. מה לעזאזל אתה לא מבין???

המדינה לא נותנת לאף אחד להקים רשות דואר פרטית כי היא התחייבת בחוק לרשות הדואר שהיא תישאר מונופול בתחום!!!
אין שום תנאי שתוכל לעמוד בו כדי לקבל אישור.
אין אפשרות כזאת!!!
אין דבר כזה!!!

בגלל זה אף אחד אל פונה לבקש רישיון. מראש, מוגדר בחוק שהוא לא יקבל - אז מה הטעם בלבקש?
מה לעזאזל אתה לא מבין?

חוץ מזה. בלי שום קשר למה שנכתב למעלה - אוקי? עברנו משם הלאה... אין שום סיבה שהמדינה תדרוש תנאים כלשהם כדי להקים עסק פרטי.
בטח שלא שירות דואר.
אין סיבה לבקש רישיון בשביל דבר כזה.

שוב, אין קשר בין שני הדברים - שניהם נכונים כשלעצמם ללא תלות ביניהם.
הבנת, חמוד?

vinney

Well-known member
אין שום דבר כזה בחוק.

"היא התחייבת בחוק לרשות הדואר שהיא תישאר מונופול בתחום" - בוא צטט לי את הסעיף בחוק שאומר את זה.

למעלה