פקקים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
הוא משעשע אותי אז אני מאכיל אותו. יש לך בעיה?

רק לך מותר להיות טרול? אני נהנה לראות אותו עושה מעצמו צחוק כמו שאני לפעמים נהנה לראות אותך עושה מעצמך צחוק.
&nbsp
שניכם אנשים לא הכי חכמים בעולם, וזה אתנכתא קומית נחמדה לשחק איתכם.

the lone gunmen

New member
אני במקומך לא היתי מדבר על "אנשים לא חכמים"... ממש לא...

אתה מודע לזה שהוא שאל אותי למה אני ממשיך להאכיל אותך ולא להיפך, נכון?
רק מוודא...

vinney

Well-known member
וודאי, גם בו אני נהנה לשחק מדי פעם

אבל אתה דוגמא ומופת לטרול הכי לא מוצלח בעולם

the lone gunmen

New member
אני לא חושב שאתה משחק באף אחד - אתה חי באיזו אשליה

שאתה חכם.
אתה ממש לא עושה רושם כזה.

the lone gunmen

New member
כי הוא השפיל את עצמו

הוא לא העלה שום טיעון ענייני או עקבי ועכשיו הוא מנסה להיתלות בכל מיני דיוקים במילים שלי כדי לנסות להרגיש טוב עם עצמו.

מה אכפת לך?... אני נהנה להתווכח עם קומוניסטים, זה תמיד ניצחון קל...

vinney

Well-known member
אתה רוצה להגיד שאתה מרוצה מהשירות של בזק? באמת?

קוראים לך ביבי במקרה?
&nbsp
מה עם דואר? ההפרטה הייתה הצלחה מסחררת, נכון? אני שולח חבילות לארץ - מגיעות לארץ תוך יומיים, לוקח שבועיים לדואר ישראל להביא לבית. בארה"ב הדואר ממשלתי אגב, לא מופרט. עובד נהדר (אם כי בחובות, ואפשר לדון הרבה על למה).
&nbsp
לגבי תחבורה ציבורית - עכשיו החברות פרטיות, ואתה עדיין לא מרוצה. יש גם מוניות שירות - עדיין אנשים בוחרים לקחת אוטובוס. כנראה שהתחרות כן עובדת. נכון זה לא מושלם, אבל זה לא בגלל הסיבסוד של המדינה. למרות, אולי.
&nbsp
אני לא סוציאליסט, ולהגיד "עובדה" על שקר לא עושה את השקר לעובדה.
&nbsp
ועל זה שאתה מביא את הונג קונג וסינגפור כדוגמא לחוסר רגולציה אני אומר - פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח. לך תירק מסטיק ברחוב בסינגפור, נראה אותך. היית שם בכלל? קשקשן.

the lone gunmen

New member
איזה חלק מ"שירות של ימי הביניים" לא היה מובן?

לא. אני לא מרוצה מבזק.
רק היום התנתקתי מהאינטרנט שלהם בגלל שהשירות שלהם פח.
כרגע יש רק הוט ובזק כתשתית, אז הם מרשים לעצמם. ברגע שעוד חברות ייכנסו לשוק, השירות ישתפר.
אגב, במגזר של הספקיות, השירות נהדר - בגלל שיש הרבה כאלה אז יש תחרות.

הדואר לא הופרט - שוב, אתה מביא מיקור חוץ כדוגמא להפרטה.
אם מחר אני רוצה לפתוח חברת דואר משלי - אני לא יכול בגלל הרגולציה.
זו לא הפרטה!
מה מסובך כ"כ להבין?

החברות לא פרטיות - שוב, מיקור חוץ. נתנו לכמה חברות בודדות זיכיון ומנעו מכל השאר.
זו לא הפרטה אם לא פותחים את השוק לתחרות!
איפה בדיוק אתה מתקשה?

אתה לא סוציאליסט - אתה נשמע יותר כמו קומוניסט, למען האמת.

לירוק מסטיק זה לא רגולציה - זה סתם חוק מטופש.
אם תרצה להקים שם חברת אוטובוסים - זה ייקח לך בערך שעה וחצי ואף אחד לא יגיד לך איך לנהל אותה.
איזה קשקשן.

vinney

Well-known member
אתה לא יכול לפתוח חברת דואר? למה?

יש מלא חברות שליחויות בארץ. לא רק DHL או FEDEX - חברות שליחויות ישראליות פרופר. למה אתה אומר שאתה לא יכול לפתוח חברת דואר? יכול גם יכול.
&nbsp
כנ״ל חברות הסעות - תמיד היו פה חברות הסעות.
&nbsp
לגבי סינגפור, ידעת שאתה צריך רשיון מיוחד שם כדי לקנות רכב? לא לנהוג - לקנות. ידעת על זה?

the lone gunmen

New member
אולי די עם לשחק אותה ראש קטן? אי אפשר לפתוח בארץ דואר

אפשר לפתוח חברת שליחויות - אבל לא דואר.
למה? כי מי שהחליט את זה הוא אדם כמוך שחושב שהוא יודע יותר טוב מכולם מה הם רוצים או צריכים והוא אסר.
רגולציה במיטבה.

חברת הסעות היא לא חברת אוטובוסים.
שוב, למה?
כי אנשים כמוך החליטו על זה ודפקו את כולנו.

אתה שוב מדבר על חוקים שאני לא יודע למה הם נחקקו בסינגפור - אני כן יודע שהכל שם בערך מופרט ואתה יכול להקים שם איזה עסק שאתה רוצה במינימום זמן.

vinney

Well-known member
מה ההבדל בין ״דואר״ ל״חברת שליחויות״?

חוץ ממותג ״דואר״ והצבי, מה עוד מבדיל?
&nbsp
הא, אני אגיד לך מה: חובת שירות לכלל אוכלוסיה.
&nbsp
חברת משלוח פרטית היא לא ״דואר״ כי היא לא מחויבת לספק שירות קבוע וסדיר בכל שטחי הכיסוי. זה ההבדל היחיד.
&nbsp
כנ״ל חברת הסעות/אוטובוסים - ההבדל בין ״תחבורה ציבורית״ ל״תחבורה פרטית״ הוא חובת הספקת שירות קבוע וסדיר בכל שטחי הכיסוי. אין שום בעיה שתקים חברת אוטובוסים, אבל אם אתה רוצה קו מוגדר תועיל בטובך לעמוד בתנאים. רוצה לספק שירות לאנשים שמשלמים לך ישירות - ספק. בדיוק כמו שחברות תעופה עושות מלא כסף מצ׳רטרים ולא טיסות סדירות.

the lone gunmen

New member
שליחת מכתבים אישיים.

אי אפשר. אסור.
למה? בגלל אנשים כמוך.

אתה חושב שאפשר? בבקשה, תקים.
אני אשמח לראות אותך חוטף כתב אישום..

כנ"ל לגבי אוטובוסים - אתה לא יכול להפעיל קן קבוע בין תחנות. החרדים ניסו את זה ושילמו.

אתה פשוט כותב מחוסר ידע.
זה הכל.

vinney

Well-known member
מה זאת אומרת אסור? מה אסור?

שלחתי וקיבלתי מכתבים שלא בדואר, על מה אתה מדבר אסור? לא חטפתי שום כתב אישום לא אני ולא השליחים.

אני אצטט מהקישור שאתה עצמך הבאת: "כדי להקים גוף שמשמש כ"דואר", יש לקבל רישיון מהמדינה. בעבר רק למדינה היה מותר לטפל בדואר על ידי גוף שנקרא "רשות הדואר", אבל היום יכולים גם אנשים או גופים פרטיים להתחרות ברשות הדואר, אם ירצו בכך. אם ירצה גוף פרטי כלשהו להתחרות ברשות הדואר ולספק גם הוא שירותי דואר, עליו לפנות למדינה ולבקש ממנה רישיון לשמש כרשות דואר. רק מי שיקבל רישיון יוכל להיות רשות דואר פרטית ולהתחרות ברשות הדואר הממשלתית."

החרדים ניסו להפעיל אוטובוס פרטי תוך שימוש בתחנות ציבוריות, וזה אכן אסור. תבנה תחנות משלך וסע אם אתה רוצה. כמובן, צריך לקבל אישורי בניה וכו', אבל עוד לא העלת טיעונים נגד אישורי בניה ותכנוני ערים, אז בוא נשמע מה דעתך על זה.

the lone gunmen

New member
אסור זה אומר שתעמוד לדין.

רק חברות יכולות להשתמש בחברות פרטיות מסוימות שקיבלו זיכיון. לא אנשים פרטיים.

אתה צריך רישיון כדי להתחרות בדואר - נכון לעכשיו, אף אחד לא קיבל רישיון כזה.

החרדים לא רצו להשתמש בתחנות קיימות. הם עוצרים ברחוב - הם לא צריכים תחנות.
זה לא משנה - עדיין, זה אסור.

אגב, אישורי בניה ותיכנוני ערים זה אחד הדברים הכי נוראיים במדינה הזאת.
למה אתה חושב שמחירי הדירות כ"כ יקרים?
כי לקבל כאן אישור לבניה זה אחד הדברים הכי קשים בעולם. יכול לקחת עשר שנים כדי להרים פרוייקט - וגם זה, אם משחדים את הפקיד הנכון. (עו"ד כלשהו סיפר לי שהוא היה עד לאנשים שמגיעים לרשות המקרקעין עם מזוודות של מזומנים).

אז כן, קנה לך שטח ותעשה עליו מה שאתה רוצה - זה לא עניינה של המדינה.

vinney

Well-known member
כאמור זה פשוט לא נכון, אין לי מושג מאיפה הבאת את זה.

שלחתי בתור בן אדם פרטי מכתבים שלא דרך הדואר.

vinney

Well-known member
כמה שונים

"אביב שליחויות" או משהו כזה, לא זוכר, איזה משהו קטן בירושלים, FEDEX, גם DHL שלחתי פעם.
&nbsp
קיבלתי דרך FEDEX וUPS וכמה שליחים פרטיים יותר מפעם אחת.

למעלה