פקקים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

BravoMan

Active member
לא הבנתי עם מה בדיוק אתה מתווכח פה...

כתבתי לך לפני רגע שמי שבוחר לא לעבוד, מצידי גם שיגווע ברעב.

משורה

Member
אני מאוד מנסה לדייק במילים. לכן כתבתי "להפחית" ילודה

לא להגביל ילודה ובטח לא לעצור ילודה. רק להפחית ילודה במטרה להעביר את האוכלוסיה ממצב של גידול מתמיד למספר יציב.
&nbsp
לשם כך יש להציב יעד של 2.1 ילדים לאשה בממוצע במקום 3.1. כלומר בערך ילד אחד פחות למשפחה בממוצע. ממוצע אומר שלמשפחות מסויימות יהיו שני ילדים ואפילו שלושה פחות. הרי לא הגיוני לצפות ממשפחה שרוצה בסך הכל ילד אחד לוותר עליו. מצד שני לא הגיוני בעיני שבמשפחות רבות יש 7 ילדים ומעלה.
&nbsp
יש עוד דרכים להפחית ילודה מלבד חוקי הגבלה.
בתור התחלה אפשר להפסיק לעודד ילודה: להפסיק לחלק מענקי לידה. לשנות את מבנה קצבאות הילדים (או לבטל אותן לגמרי). להפסיק מימון של טיפולי פוריות לאנשים שכבר יש להם ילד אחד. למיטב ידיעתי אין אף מדינה מערבית שמעניקה טיפולי פוריות חינם אחרי הילד הראשון אפילו שרובן עם מצוקת ילודה.
&nbsp
במקביל אפשר להקים מערך הסברה. בעבר הסברה עזרה מאוד בכמה תחומים (שמירה על פרחים מוגנים, חיסכון במים, הקפדה על חגורות בטיחות, מחזור בקבוקים). כשאנשים מבינים את המשמעות והחשיבות הרבה מהם משתפים פעולה מרצונם.
&nbsp
בלי עצירת הגידול באוכלוסיה (שים לב: עצירת הגידול, לא הילודה!) אף אחד מהפתרונות שהצעת לא יוכל לעבוד.
הגברת התפלה ומחזור לא יפתרו את בעיית המים כי לוקח זמן לבנות את התשתיות המתאימות. ואז יוצא שעד שמקימים מתקן התפלה שיכול לספק מים למיליון איש בינתיים האוכלוסיה גדלה בשני מיליון.
מאותה סיבה בנייה חדשנית (מה שזה לא יהיה) לא תפתור את בעיית הדיור כי לוקח זמן לבנות. ועד שבונים 100 יחידות דיור מסתבר שיש 150 משפחות שזקוקות להן. למעשה זאת בדיוק הבעיה בשוק הדיור: קצב הבנייה אינו מדביק ואינו יכול להדביק את קצב העלייה בביקוש לדירות.
אוכלוסיה שגדלה בקצב אקספוננציאלי זקוקה לבנייה שגדלה בקצב אקספוננציאלי וזה פשוט בלתי אפשרי.
&nbsp
לכן כל הפתרונות שלך טובים ונכונים רק בתנאי שמספר האנשים באוכלוסיה נשאר פחות או יותר יציב. אמנם יידרשו לא מעט שנים להדביק את הפער בתשתיות (מתקני התפלה, יחידות דיור, כבישים) אך לפחות היעד יהיה ראלי והמגמה תהיה חיובית.
&nbsp
אפשר להתווכח הרבה על הפתרונות אבל זה כבר עניין משני.
קודם כל צריך להכיר בעובדה שקצב גידול מעריכי נגמר באסון וחובה לרסן אותו.

שרעבי100

New member
חידה נחמדה - הקשר שלה לדמוגרפיית ישראל - קלוש

אוכלוסיית ישראל צפויה להיות 15M בשנת 2048.
היכולת שלנו לחזות את מצב התעבורה, את מצב שוק העבודה, את מצב הרפואה ואפילו את המספר הזה 15M תושבים, לא מאוד גבוהה ולכן הדיון בעייתי.
בעיני יש מספיק בעיות לפתור בהווה ובעתיד הקרוב.

משורה

Member
אתה צודק בנוגע לשוק העבודה

בכל יתר העניינים הכתובת על הקיר באותיות ענק זוהרות.
למרבה הצער בני אדם ניחנו ביכולת מופלאה להדחיק כל תובנה שמצריכה מהם לחשב מסלול מחדש.

h a j b i

New member
אנחנו אפילו לא קרובים לפיצוץ אוכלוסין

בערים גדולות בשטח דומה לגוש דן יש אוכלוסיה גדולה פי 2,3 ואף 4 ממה שיש לנו

h a j b i

New member
לא ממש, אנחנו עדיין מדברים על כמה עשרות שנים

בשביל להגיע בגוש דן לצפיפות שדומה לערים גדולות וצפופות בעולם.

משורה

Member
שזה בערך שנייה במונחים של חידק

כיוון שצפיפות האוכלוסייה בעוד כמה עשרות שנים היא פועל יוצא של קצב הילודה היום.
אז אם לא רוצים להגיע למצב של הונג קונג וערים דומות צריך כבר עכשיו להוריד את שיעור הפוריות.

the lone gunmen

New member
הפתרון הרבה יותר פשוט: שהמדינה תפסיק להתערב.

מי שרוצה לפתוח חברת תחבורה ציבורית, שיעשה את זה. בלי רגולציה ובלי הגבלות. (וכמובן, בלי סבסוד).
מספר האוטובוסים בכל מסלול יהיה אופטימלי בתוך מספר שבועות.

בנוסף, להפסיק עם השטות הזאת שאוסרת את אובר, carpool וכו' רק בגלל שזה "יפגע בנהגי המוניות".
עם כל הכבוד לנהגי המוניות, קדמו להם נהגי העגלות שכבר נעלמו ומחלקי החלב השכונתיים. יש מקצועות שצריכים לעבור מן העולם בדרך טבעית עם התפתחות הטכנולוגיה ואי אפשר לעכב ולהתעלל במדינה שלמה בגלל זה.

ברגע שהמדינה תפסיק להתערב, אני בטוח שהרבה מאוד אנשים יוותרו על הרכב הפרטי שלהם. (במיוחד אנשים צעירים שהיו שמחים להיפטר מהעלויות הכרוכות ברכשית ואחזקת רכב אם רק היתה להם אופציה נורמלית אחרת).

vinney

Well-known member
מי זה "המדינה"?

ה"מדינה" פועלת לטובת האנשים שהיא מייצגת. וזה לא אתה. זה אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם רכב, ולא יכולים להרשות לעצמם תחבורה ציבורית "בלי סיבסוד".
&nbsp
כשאנשים כמוך יהיו רוב - תוכל לממש את הרעיונות שלך. עד אז - המדינה דואגת למי שהמדינה מייצגת. יש לך בעיה עם זה? תחליף מדינה.

the lone gunmen

New member
רשויות המדינה. לפרט גם את המשרדים השונים שמעורבים בזה?

נכון לעכשיו, המדינה דופקת את רוב האזרחים - כולל אלה שלא יכולים להרשות לעצמם רכב (כי גם הם תקועים בפקקים).

אנשים כמוני הם רוב - עובדה שכמעט כולם מצליחים למצוא דרך לממן לעצמם רכב ולפעמים אפילו שנים.

המדינה דואגת למי שיש לו לובי חזק כמו "אגד" או נהגי המדינות.

לא, זה לא מתאים לי - אבל אני לא אחליף מדינה - אני אחליף את האפסים שמנהלים אותה.

the lone gunmen

New member
וסתם לידע כללי

במדינת ישראל, יש כ-2 מליון בתי אב ויותר מ-3.2 מליון רכבים על הכביש.

כלומר, ברוב בתי האב, יש רכב אחד לפחות. אחזקה של רכב מסתכמת ב-7000 שקלים לפחות לשנה. (1000 שקלים טסט, 3000 ביטוח, ונניח שעוד 3000 דלק לפי חישוב של 250 שקלים בחודש - וזה לא ריאלי, אבל אני מפסיד עליך).

גם אם אין סבסוד, 7000 שקלים בשנה (ושוב, בפועל זה יותר קרוב ל-10,000 ואפילו יותר עם תיקונים, טיפולים וכו') - זה סכום שיכול להספיק להרבה מאוד נסיעות בתחבורה ציבורית גם ללא סבסוד של המדינה.

אז רב אזרחי המדינה הם כן כמוני. הפוליטיקאים פשוט נכנעים ללחצים של קבוצות לחץ כמו נהגי המוניות וחברות התחבורה הציבורית שלא רוצות תחרות.
זה הכל.

אתה גר בארה"ב, נכון? יש לכם שם אובר.
נסיעה באובר באמת יותר יקרה משמעותית מנסיעה באוטובוס של חברה פרטית?

vinney

Well-known member
7000 שקל יכולים להספיק להרבה מאוד נסיעות בתחבורה ציבורית

אבל אין תחבורה ציבורית בשבת, אז חייבים רכב אם רוצים להגיע לים, לא?
&nbsp
הבעיה היא לא הנהגים של אגד, הבעיה היא שלשון המזניים של כל ממשלה בישראל זאת מפלגה חרדית שלא מאפשרת שום קדמה. הרבה מהרכבים האלה שאתה מתלונן עליהם קיימים כי לאנשים אין איך לצאת מהבית בשבת וחג, ואם כבר יש רכב - אז נוסעים ברכב.
&nbsp
לגבי אובר... הנסיעה באובר בהחלט הרבה יותר יקרה מנסיעה בתחבורה ציבורית. רק שפה המצב של התחבורה הציבורית עוד יותר גרוע. אני אישית לא משתמש באובר בכלל, והשתמשתי אולי איזה פעמיים בליפט בחיי. רק מה שאתה לא מדבר עליו הוא שהדרישות מנהגי אובר/ליפט בארה"ב לא שונות מהותית מהדרישות מנהגי מוניות. אלה כבר מזמן לא אנשים שהיה להם זמן פנוי אז מסיעים אותך באוטו, אובר וליפט הופכות הלכה למעשה להיות חברות מוניות. אז למה שלא יהיו תחת אותם תנאים ועם אותן דרישות? אין סיבה. למה, אם תקרה תאונה כשאתה באוטו של נהג אובר יהיה לך פחות כואב? לא. אז שיהיה אותו ביטוח, אותן דרישות לרישיון מסחרי, ואותה אכיפה, למה לא?

the lone gunmen

New member
כפי שכתבתי: בלי רגולציות.

איסור על נסיעה בשבת זו רגולציה. גם איסור על שימוש באובר בשבת.

המפלגות החרדיות מתנגדות לתחבורה ציבורית בשבת כיוון שהן "ציבוריות" והדתיים לא מעוניינים לממן חילול שבת יותר משהחילונים רוצים לממן ישיבות (או יותר משרוב הציבור רוצה לממן "תרבות").
זה המצב.

אם המדינה לא תתערב - על כל המשתמע מכך, הכל ייפתר.

אם זה מה שקרה לאובר, אז זה מאוד עצוב אבל למיטב הבנתי, זה קרה בגלל כל מיני תביעות של נהגים שרצו שהמדינה תתערב בנושא (כמו הפרשות לפנסיה וכו') - והם הרסו לכל השאר.

אני מדבר על *בלי רגולציות*. כמו כל בעל מקצוע אחר שלא צריך רגולציה.
אני עבדתי כפיסיקאי עם חומרים רדיו אקטיביים - ולא הייתי צריך רישיון - אז למה נהג צריך רישיון מיוחד כדי להסיע אנשים?
זה אבסורד.

vinney

Well-known member
אני בטוח שאתה חושב שאתה הכי חזק

אבל אתה לא. תזהר, לא תשרוד בג'ונגל.
&nbsp
מה שקרה לאובר לא קרה בגלל נהגים, אלא בגלל נוסעים. אחד הוכה, אחרת נאנסה, כשהתחיל הגשם העלו מחירים פי 10, וכו' וכד'.
&nbsp
החלום הרטוב של ליברנטים הוא לחיות במערות ולצוד ממותות, אבל העולם התקדם מאז. רגולציות נולדו מתוך צורך להגן על החלש ולעשות סדר בשוק, עצם רגולציה זה לא דבר רע. יתר (או מחסור) ברגולציות זה דבר רע.

the lone gunmen

New member
ואף מהג מונית מעולם לא רצח או אנס?

היה אצלי עכשיו בבית טכנאי של חברת אינטרנט - לא היה לו רישיון מיוחד והוא לא עבר בדיקת רקע כלשהו - והוא נכנס לבתים של אנשים!!

החלום של ליברטנים הוא שאנשים ייקחו אחריות על החיים שלהם ועל הבחירות שלהם ושלא יפילו אותה על אנשים אחרים בניגוד לרצונם - זה הכל.

רגולציות נועדו כדי לצ'פר מקורבים.

vinney

Well-known member
בסדר, בסדר, שמענו אותכם

אני לא מבין מה אתה עושה בארץ, אמרת שיש לך אזרחות אמריקאית, לא? סע לאמריקה, לך תגור באיזה חור בקנזס ותהנה מאפס רגולציות.
&nbsp
הא, קנזס פשטה רגל...
&nbsp
טוב, ווירג'יניה מערבית? רק תזהר לא לשתות שם מים.
&nbsp
איכשהו כשאנשים כמוך מגיעים לאשכרה שלטון - הרעיונות פתאום מפסיקים לעבוד. כן, גם נהגי מוניות אנסו. אבל סיכוי שנהג מונית עם רשיון יהיה גם רוצח סדרתי בדרך כלל יותר נמוך כי עושים בדיקות רקע לפני מתן רשיון. אם אתה מרגיש בטוח מספיק להכנס למכונית של איזה פלוני או אלמוני בלי אפילו לדעת אם המכונית עצמה גנובה או לא - שיהיה לך בהרבה הצלחה בחיים.
&nbsp
רוב האנשים לא כמוך, רוב האנשים רוצים איזשהי דרך ברורה לדעת שמי שמגיע אליהם הבייתה להתקין כבלים לא היה בכלא על אונס או גניבות לפני כן. אני לא יודע אם אתה מודע לזה, אבל בארה"ב עושים תחקירי רקע לכל האנשים האלה, ולא רק לאנשים האלה. כשמגיע טכנאי כבלים אליי הבייתה - אני יודע שהוא לא פושע. טוב, לפחות עוד לא נתפס. כשמגיע אליי קבלן לעשות תיקונים - אני יודע שיש לו הכשרה מינימלית וביטוח עצמי. כשמגיע אליי נהג להסיע אותי לשדה התעופה - אני יודע שיש לו ביטוח נורמלי ומישהו בדק לאוטו את הבלמים.
&nbsp
לך לא איכפת מכל אלה? אני מצטער להגיד לך - אתה במיעוט זעום של אנשים ממש ממש מוזרים שהולכים מכות עם השכנים שלהם על ערימות זבל. אתה במיעוט כל כך זניח שבארץ, למשל, אין אף חבר כנסת אחד שאפילו יעלה על הדעת לתמוך בפומבי בהצעות ההזויות שלך. אתה במיעוט כל כך חסר חשיבות שאפשר לזלזל לחלוטין בך ובדעותייך - ולאף אחד (חוץ ממך, אבל כאמור אתה לא חשוב) לא יהיה איכפת.

the lone gunmen

New member
בסדר, בסדר, שמענו אותך...

אני מנסה קודם לתקן כאן את הבעיות במקום לברוח מהן.

אולי ניסע לונצואלה... אה, הממשלה שם מעודדת לאכול ארנבות כי אין שם אוכל.
אני מעדיף לעבור לטקסס, אם כבר... מה יש לך להגיד על טקסס?

איכשהו, ככל שרעיונות ליברטנים מתקבלים יותר, המדינות פורחות יותר וככל שמדינה סוציאליסטית יותר, המצב שם יותר גרוע עבור כולם - אבל בעיקר עבור החלשים בחברה.

הסיכוי שמישהו בכלל יהיה רוצח סדרתי הוא מאוד מאוד נמוך ואני רוצה לראות את המחקר שמראה סטטיסטית שיש פחות סיכוי שנהג מונית יהיה רוצח סידרתי.
קדימה. אני מחכה.

רוב האנשים כמוני - רק שבישראל, עוברים כאן שטיפת מח מגיל צעיר כי עוד לא יצאנו מהתפיסה של מפא"י.
אני לא יודע מה עושים בארה"ב לגבי טכנאים, אבל בארץ, הם לא צריכים רישיון ומעולם לא נתקלתי באדם ששאל את החברה שאליה הוא מנוי על עברו הפלילי של הטכנאי.

אני יודע שלנהג של אובר יש ביטוח ובלמים כי הוא קיבל ציון גבוה ממשתמשים אחרים.

אכפת לי מהבטיחות שלי - אבל המדינה היא לא הכתובת לבטיחות בנושאים הללו. היא עושה עבודה גרועה במחיר הגבוה ביותר האפשרי.

אני ברוב גדול של אנשים ועובדה שבונים נמלים פרטיים, מפריטים את הפקת והולכת החשמל, הפריטו את שוק התקשורת... לאט לאט, עושים פה דברים יפים.
גם אובר ייכנס וגם את התחבורה הציבורית יפריטו - כבר הכניסו חברות חדשות לשוק שלא היו לפני עשור ועם הזמן זה יופרט לחלוטין.
למה? כי אנשים כמוני הם הרוב. אמנם יש קשיים - בעיקר של ההסתדרות שמאיימת להשבית את המשק על יומיים (עוד סיבה להפריט הכל) - אבל זה מתקדם.

אני יכול לספק לך רשימה של חברי כנסת ממפלגת השלטון שתומכים בדעות שלי.

תאכל את הלב...

BravoMan

Active member
חברות חדשות בתחבורה ציבורית?

כמו סיטיפס שמפעילה את הרכבת הקלה בירושלים, ועושה קופה על גב נוסעים ע"י זה שפקחים שלה מתנהגים כמו שודדים במערב הפרוע?
&nbsp
שאתחיל לחפש את כל הכתבות שבכו שם על המצב?

the lone gunmen

New member
מטרופולין, מכיר? היא לא היתה לפני עשור וחצי.

יש עוד חברות - גדולות יותר וגדולות פחות.

הבעיה עם סיטיפס היא הזו לא הפרטה, אלא מיקור חוץ.
ברגע שאין אפשרות לתחרות - אז זו לא הפרטה.

אם המדינה היתה נותנת ל-3 או 4 חברות זכיונות על הפעלת קוים (ונותנת לאותן חברות לפתור את כל נושא התזמון בינן לבין עצמן כמו ילדים גדולים), אז השירות של סיטיפס היה הרבה יותר אדיב.
אני מבטיח לך.

זוכר איך היה השירות של אורנג' וסלקום לפני שפתחו את שוק הסלולר לתחרות?
שוק חופשי ותחרות מביאים להורדת מחירים ושיפור במוצר ובשירותים.

למעלה