פקקים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
אני מצפה מהמדינה לייצר חלופות

בדמות תחבורה ציבורית. כיום זה תפקיד המדינה לטפל בענייני התחבורה הציבורים.
יש בעייתיות בגורמים פרטיים, כי לא בטוח שיהיה להם משתלם לרשת את הפריפריה בצורה מספקת. לפחות כל עוד אין מספיק מסה שלה אנשים בכל אזור. וזה יכול לקחת עוד הרבה שנים.
&nbsp
בהקשר לצפיות שלי, יש לכך כמה סיבות.
יש אנטרס למדינה שאנשים יעברו לפריפריה. במיוחד במצב הדיור הנוכחי.
מי שנוסע בפקקים זה ברובו הציבור העובד. הפקקים האלה עולים הון למשק, בעיקר למשק הפרטי. מסתבר שגם למשק הציבורי כמו בדוגמא ההזויה הבאה:
https://www.themarker.com/career/1.5630546
&nbsp
&nbsp
אני מבינה שאני בבעיה. ככה זה כאני רואה פקקים וראש הממשלה רואה רק מחלפים.

hadooper

New member
זה אולי אינטרס של הממשלה, ממש לא אינטרס של המדינה.

האינטרס של המדינה הוא לפתור את בעיוית הדיור, התשתיות והתחבורה בתוך אזור המרכז בלבד.

hadooper

New member

rj111

New member
אגרת גודש לא תקטין את הכמות של הרכבים שהכביש מעביר

ביחידת זמן. היא פשוט תתעדף ותפרוש את מעבר הרכבים.
כמו כן לא חייבים לתת את האגרה כמס נוסף, אלא כמס חלופי למיסים אחרים.

jgut

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

בכל מקרה אני משלמת הון על כביש 6. ועדיין זה לא פתרון.
אני מצפה לפתרון בדמות רכבת שבה אוכל לסוע ממרחק סביר ממקום מגוריי. פתרון אחר, יכול להיות חניון ענק שבו משאירים את הרכב בכניסה לתל אביב \ גוש דן ונסיעה באוטובוס.
&nbsp

BravoMan

Active member
בגלל זה כתבתי "בערך".

האמת שראיתי חניון כזה גם באזור, וגם פרסום לאחד צמוד לתחנת רכבת יבנה.
&nbsp
אני לא מכיר פתרון טוב לבעיה שהצגת, אבל אולי כדאי לך באמת לחפש אופציות של "חנה וסע" שכן מתאימות לאזור הגאוגרפי שלך.
ייתכן שהן קיימות ופשוט לא ידעת.

הפרבולה

New member
הפתרון שלך לא נראה לי.

להכביד את נטל המס כדי שאנשים לא יכולו לקנות רכב נראה לי די אידיוטי. אולי את העומס בשדה התעופה בזמן חופשות הקיץ נפתור על ידי העלאה דרקונית של מחירי הטיסות ומסי נמל ונמנע מאנשים לנפוש בחו"ל. אולי את בעית הצפיפות בחופי הים בקיץ נפתור על ידי גבית דמי כניסה של 200 שקל מכל אחד שבא לים ?
&nbsp
את בעית הצפיפות בכבישים יש לפתור על ידי פיזור האוכלוסיה ( כולל למעבר לקו הירוק ), במקום זה ממשיכים באיוולת של בנית גורדי שחקים צפופים למגורים בגוש דן (שזה גם סכנה בטחונית) ואנשים נתקעים בפקק כבר ביציאה מהחניה הביתית

hadooper

New member
הכוונה שלך במקום, הדרך שבה אתה בוחר ליישם אותה, גרועה, כרגיל

הנסיון בכל העולם מלמד שהדרך היעילה ביותר לפזר אנשים על פני אזורים נרחבים יותר, הוא דווקא להקטין את הבניה בפריפריה ולהגדילה במרכז, כדי לצופף בכוח כמה שיותר אנשים למיקומים המרכזים, כך שעם הזמן הם יתפרשו באופן טבעי על פני אזורים נרחבים יותר.

הפתרון צריך להיות להפסיק את הבניה בהתנחלויות לחלוטין ולבנות רק במרכז ת"א.

הפרבולה

New member
לא הבנתי איך בניה צפופה במרכז ת"א תקטין בעתיד את הצפיפות

לדעתי יקרה ההיפך ככל שנבנה יותר צפוף במרכז כך יהיה יותר צפוף במרכז, למרות שחלק מהאנשים יברחו משם לפריפריה, אגב גם בפריפריה צפוף ( איזור פתח תיקווה ראש העין, ראשון לציון הרצליה ונתניה ....גם באיזור חיפה יש פקקים רבים )

hadooper

New member
מה שאתה שואף "להבריח" זה לא אנשים, אלא בעלי עסקים.

צריך "להבריח" באופן טבעי את התעסוקה לאזורים הפחות מרכזיים (ועם הזמן גם לפריפריה), וכך גם את המוטיבציה לבנות תשתיות חדשות ומתקדמות יותר באותם אזורים.

ברגע שבעלי החברות יבינו שהעובדים שלהם יהיו פרודיקטיביים אם יניידו סניף מרמת-החייל לעיר כמו מודיעין או חולון, המצב ישתפר אט-אט וגם הם יהפכו להיות מיקומים מרכזיים כמו רמת-החייל ויאזנו את הגודש בכבישים בהתאם.

שרעבי100

New member
בניה מעבר לקו הירוק היא הפתרון לפקקים?

מופרך לחלוטין!
דווקא גורדי השחקים בגוש דן שאתה כ"כ יורד עליהם בצירוף תחבורה ציבורית ראויה הם הפתרון.
הרבה יותר קל ליצור תשתית תח"צ ראויה כשיש צפיפות אוכלוסין.

הפרבולה

New member
כן !

ככל שאתה מפזר אנשים ( כולל מרכזי תעסוקה) ליותר שטח כך הצפיפות יורדת, מעצם ההגדרה של צפיפות ( אנשים ליחידת שטח ). ובאיזור המרכז עתודות הקרע הגדולות הם מעבר לקו הירוק.

שרעבי100

New member
יש בישראל מקום מוגבל

בנוסף, כמות המכוניות לנפש בישראל עדיין נמוכה מבoecd ולכן אני צופה שהמספר יעלה עד שנתיישר.
פתרון לפקקים בצורת פיזור אוכלוסיה ועוד ועוד כבישים בהכרח לא יחזיק מים לטווח ארוך.
בעיני הפתרון חייב להתבסס על תח"צ ובשביל תח"צ אפקטיבי צריך צפיפות אוכלוסיה.
אולי בתור התחלה לתת למעסיקים תמריצים אם הם יושבים על ציר הרכבת או משהו בסגנון.

יבגניי34

New member
"מכוניות לנפש״ זה מדד שלא אומר הרבה. המדדים שאתה רוצה הם

״מכונית לק״מ כביש״ ו״נסועה ממוצעת למכונית״.
ישראל היא מעצמה עולמית בראשון (4x מממוצע oecd) והרבה מעל הממוצע בשני.

גם המדדים האילו לא מספרים את כל הסיפור - אבל הם הרבה יותר רלוונטיים.

הפרבולה

New member
אני לא פוסל פתרונות כמו תח"צ

ולבנות מרכזי תעסוקה על צירי תחבורה, אבל לדעתי צריך גם פיזור אולוסיה ( יחד עם מרכזי תעסוקה ).
&nbsp
בפתח תיקווה למשל בנו עשרות בנינים רבי קומות על שטח קטן , וכל בוקר יש שם פקקים גדולים כבר ביציאה מהחניה הביתית.

למעלה