פקטורים

kripton

New member
פקטורים

היום חשבתי על זה, במיוחד אחרי המבחן הגרוע שהיה לי בדינמיקה. כאילו, נותנים לך מבחן קשה. אוקי בסדר. רוצים שתהיה רמה מסוימת של הסטודנטים. אבל אם ככה - אז למה נותנים פקטור מתקן? לאן אני חותר בעצם?
כאילו - לומדים במהלך הסמסטר - יש כאלה שיותר - כאלה שפחות, עושים שיעורי בית, משקיעים, נותנים לך בוחן אמצע סביר, אולי שניים, אבל בשביל מה המשחק הזה בסוף הסמסטר? מה הרעיון שלכם לעזאזל?!? דווקא להכשיל? דווקא להפיל על דקויות?!?! תנו מבחן נורמלי - תראו אם אני יודע את החומר, ואל תשחקו משחקים של ילדים! אח"כ כשהממוצע נמוך מדי בשביל המרצה, הוא נותן פקטור כי הוא לא יכול להגיש לדיקן הפקולטה ממוצע שלילי (או נמוך מדי - אפילו עובר). בעצם מה עשית? הורדת את הרמה של הקורס - ואת דרישת הידע של הסטודנט! זאת אומרת - שבמקום שהסטודנט ידע לפתור 55% מהמבחן - עכשיו צריך לדעת רק 45% לדוגמא. בעצם - ירית לעצמך ברגל - לא? אז בשביל מה הרעיון המטומטם הזה? למי זה עוזר? איזו מטרה זה משרת? ובנוסף - תמיד יהיו את הסטודנטים החכמים האלה (לאו דווקא עתודאים), שלא משנה מה - ואיזה קורס תיתן להם ואיזה מבחן קורע- הם יצאו, יבכו שהיה קשה, ובסוף ינגבו את הדמעות עם ה-90 - 95 שלהם. ככה שבעצם הרעיון במתן של מבחן קשה מדי, הוא להפיל את "מעמד הביניים" וזה לא פוגע בחזקים.הרי אם החלשים בכל מקרים נדפקים, והחזקים בכל מקרה שומרים על מקומם, אז למה לעזאזל גם אנחנו (אני כחלק ממעמד הביניים של הציונים - אלה שתמיד נמצאים בלמעלה של פעמון גאוס) צריכים ליפול משם???

© DrorZi

New member
אוף, הצלחת לעצבן אותי כרגע

כאילו לא בגלל ההודעה, אלה בגלל שהזכרת לי כמה דברים מעצבנים. אחרי קורס של 70% נכשלים (
) לא ניתן פאקטור בתירוץ של "התלמידים הפגינו אי בקיאות בחומר" (נראה לכם הגיוני ש 70% הפגינו אי ידיעה
) ואחרי קורסים של 50% כן יש פאקטורים. נסתרים דרכי הפאקטור
ברצינות, לא עליתי על ש-ו-ם כלל לנושא
דרור זי.

זה דוקא מאוד הגיוני....

כשנופלים לך פירורים מעוגה על הרצפה - אתה דוחף אותם מתחת לשטיח כשנופלת לך כל העוגה - אז לא נוגע בה, זז צעד אחורה, ומאשים מישהו אחר שהוא הפיל את העוגה.

nate2000

New member
כיסוי תחת

עד כמה שידוע לי הפקטור ניתן רק כדי לכסות את התחת של המרצים ולהעלות את הממוצע בקורס כדי שהם לא יצטרכו לעוף. אבל זה לא תמיד מצליח, אצלנו העיפו מרצה אחד שנתן פקטור של 12 נקודות.

ettt

New member
אצלנו

ראש המחלקה(שהוא המרצה) נתן 75 נק´ פקטור במבחן אמצע.... זה נועד לכך שהוא יוכל להגיד- "הנה הרמה של המבחנים שלי- וכולם הצליחו- איזה מוצלח אני". כולם עוברים, אבל אחרי שהצליחו אולי 20% מהבחינה, אז בשביל מה?

2_be

New member
אז יש עוד מתוסכלים כמוני?

ובדיוק את כל זה תכננתי לכתוב אתמול אחרי יום שלם של קיטורים בנושא לסביבתי הקרובה
לא רק אתה מתוסכל. בתור סטודנטית שנה שלישית בהנדסה מידי סוף סמסטר (וכן, גם בבחני אמצע סמסטר..) אני תוהה מה המטרה בלתת מבחן שרוב האנשים לא עוברים בו או שהממוצע שואף ל-60 מלמטה. למה שכיתה שלמה תצא ממבחן בהיסטריה? למה קבוצה גדולה של סטודנטים שרובם לא מטומטמים גדולים (בכל זאת עברו את הסכם של התקבלות לפקולטה
) לא תצליח במבחן אחרי שלמדה במשך סמסטר שלם את המקצוע? למה מרצה לא יכול לתכנן מבחן הוגן שתואם את הזמן המוקצב לו? כבר היו לי כמה קורסים נדירים שהמבחן היה הוגן, הזמן הספיק ואפילו היתה התפלגות ציונים הגיונית... אז למה אי אפשר לדאוג שזה יהיה כך בכל הקורסים, בעיקר אחרי שהוכח שזה אפשרי? <2_be שמצאה שזה הזמן המתאים לפרוק את תסכוליה
>

סווינג

New member
מה שאתם אומרים פחות או יותר

זה שבמקום לעשות אפליה מתקנת לשחורים צריך שלא להפלות אותם לרעה מתלכתחילה. *הבזק מסנוור של המובן מאליו* אם הכסת"ח שאתם מדברים עליו יתקן את העוול שנעשה לנו היום בבחינה אז אין לי בעיה איתו.

סווינג

New member
מלכתחילה.

תזכירו לי שלא לפשל דווקא במילים המודגשות. זה מביך.

greywolf

New member
מחשבה מטרידה חלפה במוחי

שיש פקולטות שרוצות לשמור על ממוצע נמוך, האפשרי הדבר? אחרי ארבע שנים במדעי הרוח טרם נתקלתי בפקטור. אתמול דיברתי עם ידידה שהעירה שבמדעי הרוח התפלגות הציונים נורמלית, לעומת האקדמיה למוסיקה (יש לנו שם ידידה משותפת) בה נדיר לקבל ציון נמוך, ולעומת הנדסה באת"א שיש נטייה לממוצע נמוך(?)

ailag

New member
יכול להיות

אצלנו יש התנגדות עקרונית לפיזיקה ומתמטיקה (משולב). מי שלומד פיזיקה ומתמטיקה עובר שטיפת מוח על מנת שיפרוש מהמסלול!

orlyt

New member
עובדות הרבה יותר מטרידות

לא רק שיש פקולטות שרוצות לשמור על ממוצע נמוך... במו עצמי הייתי בקורס שבו היה פקטור שלילי (כן.. פקטור שלילי) כדי לשמור על התפלגות ציונים נורמלית... אתם הבנתם את זה? אנשים קיבלו ציון גבוה והורידו להם אותו כדי לשמור על התפלגות יפה. יחי הבינוניות!

nate2000

New member
לצערינו זה קורה בהרבה קורסים

אצלי במעבדה בכימיה אנליטית הורידו 7 נקודות (!!!!!!!!!!!!!) מהציון רק כדי לאזן. פשוט חוצפה

2_be

New member
אולי...

אבל אם אני לא טועה זה לא רק בהנדסה בת"א אלא גם בהנדסה בטכניון (ותקנו אותי אם אני טועה
)
וכבר זכיתי לשמוע ממרצה שהוא חייב לדאוג לכך שלא לכולם יהיו ציונים גבוהים...

kripton

New member
שמעתי על איזו אגדה אצלנו בטכניון

על מרצה במדעי המחשב, שהגיש לדיקן הפקולטה ממוצע נמוך מדי. הדיקן אמר למרצה שיעשה מה שהוא רוצה - רק בתנאי שהממוצע יעלה. מה עשה אותו מרצה? לקח את כל החברה שנכשלו, נתן להם 54. זהו. הממוצע עלה, מי שעבר - עבר, ומי שנכשל, נשאר נכשל עם הציון ההכי מבאס שבעולם...

princess11

New member
../images/Emo7.gifצרת רבים לא מנחמת

אחרי שאני יושבת בדיכאון ובוכה לכל העולם שאני הולכת להיכשל וזה לא צודק ולמה רוצים להכשיל אותנו בכוח! חשבתי להירגע ולגלוש קצת ומה אני רואה! כולם מתבכינים אבל..... זה לא עוזר.

אחרי המבחן היום, אני מסכים איתך...

אוף, איזה מבחן קשה היה במבוא למדעי המחשב... אני אהיה מרוצה, אם אקבל 70, וספק אם זה יקרה. וכל זה אחרי שעברתי על חוברת המבחנים מהשנים הקודמות, והם היו מאוד קלים, ולא דורשים מאמץ. ואז בא המבחן, עם שאלות מפוצצות, שאין לי מושג מאיפה המרצה הביא אותן. נו מילא, מבחן סוף סימסטר ראשון שלי, ואני אכשל בו... (אלא אם יהיה פקטור
)

בן100

New member
למה מכשילים?

המטרה בסמסטר א' היא - פשוטה ממש לנפות את החלשים! ואתה חלש אם נכשלת. (שהרי תמיד יש כאלו המוציאים מאיות) לסיום, אצטט את ד"ר חן קיסר בשיחה פרטית שערכתי איתו אמר "היום לא הייתי עומד בדרישות קבלה למדעי המחשב" "המבחן אכן ברמה גבוהה משהיה פעם, אבל גם רמת התלמידים עלתה בהרבה"

be_roo

New member
פשוט למדי

המרצים הינם אנשים אקדמיה. הם מרצים לסטודנטים כחלק מחובותיהם לאוניברסיטה המעניקה להם מימון וכלי מחקר. הם מעולם לא עברו הכשרה לא בהוראה, ולא בכתיבת מבחנים. אף אחד לא שלח אותם לעשות כמה קורסים בחינוך. אז הם מלמדים מבלי לדעת איך, כותבים מבחנים מבלי להבין שלמבחן יש מבנה מדעי למדי בהתאם למה שהוא אמור לבדוק. לכן הציונים אינם משקפים את הידע או את כשלון התלמידים והרבה פעמים נאלצים לתת פקטור או להאריך את זמן הבחינה.

למעלה