פקטורים
היום חשבתי על זה, במיוחד אחרי המבחן הגרוע שהיה לי בדינמיקה. כאילו, נותנים לך מבחן קשה. אוקי בסדר. רוצים שתהיה רמה מסוימת של הסטודנטים. אבל אם ככה - אז למה נותנים פקטור מתקן? לאן אני חותר בעצם?
כאילו - לומדים במהלך הסמסטר - יש כאלה שיותר - כאלה שפחות, עושים שיעורי בית, משקיעים, נותנים לך בוחן אמצע סביר, אולי שניים, אבל בשביל מה המשחק הזה בסוף הסמסטר? מה הרעיון שלכם לעזאזל?!? דווקא להכשיל? דווקא להפיל על דקויות?!?! תנו מבחן נורמלי - תראו אם אני יודע את החומר, ואל תשחקו משחקים של ילדים! אח"כ כשהממוצע נמוך מדי בשביל המרצה, הוא נותן פקטור כי הוא לא יכול להגיש לדיקן הפקולטה ממוצע שלילי (או נמוך מדי - אפילו עובר). בעצם מה עשית? הורדת את הרמה של הקורס - ואת דרישת הידע של הסטודנט! זאת אומרת - שבמקום שהסטודנט ידע לפתור 55% מהמבחן - עכשיו צריך לדעת רק 45% לדוגמא. בעצם - ירית לעצמך ברגל - לא? אז בשביל מה הרעיון המטומטם הזה? למי זה עוזר? איזו מטרה זה משרת? ובנוסף - תמיד יהיו את הסטודנטים החכמים האלה (לאו דווקא עתודאים), שלא משנה מה - ואיזה קורס תיתן להם ואיזה מבחן קורע- הם יצאו, יבכו שהיה קשה, ובסוף ינגבו את הדמעות עם ה-90 - 95 שלהם. ככה שבעצם הרעיון במתן של מבחן קשה מדי, הוא להפיל את "מעמד הביניים" וזה לא פוגע בחזקים.הרי אם החלשים בכל מקרים נדפקים, והחזקים בכל מקרה שומרים על מקומם, אז למה לעזאזל גם אנחנו (אני כחלק ממעמד הביניים של הציונים - אלה שתמיד נמצאים בלמעלה של פעמון גאוס) צריכים ליפול משם???
היום חשבתי על זה, במיוחד אחרי המבחן הגרוע שהיה לי בדינמיקה. כאילו, נותנים לך מבחן קשה. אוקי בסדר. רוצים שתהיה רמה מסוימת של הסטודנטים. אבל אם ככה - אז למה נותנים פקטור מתקן? לאן אני חותר בעצם?