פקולטות לפיסיקה

פקולטות לפיסיקה

שלום, אני מתעניין בלימודי פיסיקה וחשבתי להירשם ללימודים בשנה הבאה. לפי דעתכם ונסיונכם, באילו אוניברסיטאות הפקולטות הטובות ביותר? האם הפקולטה באוניברסיטה העברית נחשבת לטובה? ובטכניון? תודה רבה למשיבים.

johngalt2

New member
אני יכול לתת רושם ראשוני על הפקולטה בטכניון

אמנם אני כותב פה רק חסרון, אבל מדובר במשהו שמאוד בולט לעין מהרגע שמגיעים: בגלל שכל הסטודנטים בטכניון, פחות או יותר, לומדים פיזיקה ברמה זו או אחרת, יוצא שהפקולטה צריכה לתת המון קורסי שירות לפקולטות שאינן קשורות בכלל לפיזיקה, וזה בא על חשבון הפיזיקאים - כמות המשאבים מוגבלת והיא מתפזרת על מספר גדול מאוד של סטודנטים. לדוגמא: הקורס שאני לוקח עכשיו, פיזיקה 1מ', הוא הקורס שהפיזיקאים לוקחים, אבל אני בכלל לוקח אותו בתור (זמנית) סטודנט מהנדסה ביו-רפואית, וגם הנדסת חשמל ומדמ"ח (?) איתנו. אין לי ספק שזה פוגע בפיזיקאים, מכיוון שהם אמורים ללמוד אותו בקבוצות קטנות, עם יותר שעות תרגול והרצאה ויותר העמקה בחומר. עם זאת, אני חושב שבהמשך זה משתפר: את פיזיקה 2ממ' לוקחים רק הנדסת חשמל והפיזיקאים, ואת קוונטים 1 ואילך לוקחים כבר רק תלמידי פיזיקה מן המניין. אבל אני מציג רק את הצד הפחות טוב - בסה"כ רמת הלימודים גבוהה מאוד, למוסד יש שם מצויין, וחוץ מזה הבניין ממש יפה וחדש
... אגב, זה בטח יעניין אותך מאוד: http://www.che.org.il/template/default.asp?maincat=7&catID=52&PageId=215

למעלה