פעמי עתידים !

GuitaRoN

New member
פעמי עתידים !

שלום אנשים, מישהו כאן שמע על התוכנית ?? זה בעיקרון למידה של י"ג+י"ד למהנדס שבמהלכן צוברים 64 נקודות לתואר ראשון ... ואז עושים שירות של 3 שנים ולאחר מכן אם זה קבע או אם זה לא ניתן להשלים בערך בשנה וחצי לתואר מהנדס... רציתי לדעת, מה אופי השירות של מי שנמצא בתוכנית ?? כי אני מנסה להתקבל אליה... אילו תפיקים בצה"ל עושים ?? ומה התנאים ?? תודה רבה !!! נ.ב במהלך הי"ג י"ד לומדים אלקטורניקה או תוכנה...

StasikD

New member
שים לב שמשלימים לתואר מהנדס,

והנקודות שצוברים- רק במכללת בראודה (אני מקווה שלא טעיתי במכללה). בכל מקרה- זה נחמד, אבל למרות שאומרים שהיא כמו כל אוניברסיטה, הרושם שנוצר הוא שתואר אוניברסיטאי שווה יותר משל מכללה. אני חושב שאופי השירות בתוכנית הוא כמו של עתודה טכנולוגית י"ג-י"ד, אין תפקיד מסוג יחיד אליו יכולים לשבץ אותך, כנ"ל בתנאים. מאמר על עתודה טכנולוגית: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=159&a=7541&c=928&sc=0&ssc=0 עוד דברים אפשר למצוא באמצעות חיפוש בגוגל על "עתודה טכנולוגית".

GuitaRoN

New member
אוקיי תודה, מה ז"א במכללת בראודה ??

לא הבנתי ... כאילו אני אגיד ככה. הממוצע בגרויות שלי הוא בסביבות ה115 ציונים די גבוהים עם 5 יח"ל פיזיקה, מחשבים, מתמטיקה ואנגלית .... אבל הפסיכומטרי שלי (עקב עצלנות מרובה וחוסר מתן חשיבות לדבר) הוא 530 ... ורציתי להתקבל להיות תוכניתן בצבא, שזה כעיקרון עתדוה טכנולוגית, אבל אני לא ממש יכול לעשות זא.. (צריך 10 יח"ל מחשבים...) אז הציעו לי את התוכנית הזאת שאמרו לי שהיא די חביבה... אז אני אבדוק את הקישור ואקרא...ו...את הנקודות האלה אני לא אוכל להשלים באוניברסיטה רגילה לתואר ראשון??? כלומר אני אצטרך הכול מההתחלה.... ??

חייסוס

New member
זהירות הנפצה

אלא אם כן שינו את זה לאחרונה, אז קורס תכניתנים (ממר"מ) בהחלט לא מחייב 10 יח"ל מחשבים.

GuitaRoN

New member
אני פרופיל 97 .... בשביל להיות

תוכניתן אני חייב לעשות עתודאי טכ"ם (מה שמחייב מגמת מחשבים) ו.. כתוב במסמך של המסלול: "• בתכנית לימודי ההנדסאות ישולבו מקצועות אקדמאיים שיזכו את הלומד בנק' אקדמאיות ויקצרו את משך הלימודים לתואר מהנדס." אתם בטוחים שזה לא תקף לאוניברסיטאות ?? כי זה נשמע שכן..אבל לא יודע...לא מבין ממש את הקטע :) אני מזיכר שהוי לא תוכנית רגילה, היא גם דורשת פסיכמוטרי בניגוד למסלולים החארים של י"ג י"ד שלא דורשים ...

טלד

New member
אה, זה פשוט

הם לא מספרים לך את כל האמת... שים לב שלא כתוב שהנק' זכות תקפות באוניברסיטאות - זאת מסקנה שלך מאיך שהדברים כתובים.

חייסוס

New member
מכללת בראודה

אם תרצה להמשיך לתואר ראשון באוניברסיטה/טכניון, תצטרך להתחיל מהתחלה. באוניברסיטאות, תעודת הנדסאי פוטרת אותך מבערך שלושה קורסים בתואר. לעומת זאת, אם תבחר להמשיך לתואר ראשון באחת המכללות שצוינו פה, תקבל פטורים נרחבים ותוכל לסיים את התואר בכשנתיים.

פעמי עתידים זה לא הנדסאי רגיל...

ממה שזכור לי מהכנס לפני שנתיים,פעמי עתידים מקנה כ-60 נק"ז אקדמאיות ! לא יודע כמה הן תקפות בטכניון, אבל לדעתי יש להן גם שם משקל כי בראודה היא מכללה של הטכניון.

חייסוס

New member
שווה לבדוק, אבל לדעתי זה לא נכון

דעתי מבוססת על זכרון עמום מהודעות שכתבו פה בפורום, שמהימנותן גם כן לא מי-יודע-מה

הייתי מועמד לזה בעבר,

ככה שהמידע הוא אמין... כל התוכנית הזאת היא במטרה ליצור הנדסאים איכותיים יותר, במקום לקחת חברה שסיימו בקושי מגמות טכנולוגיות להיות הנדסאים הם לוקחים חברה שנפלו מעתודה אקדמאית. איך הם עושים את זה ? יוצרים תוכנית לימודים ייחודית למסלול של פעמי עתידים, חלק מהתוכנית הוא צבירה של כ-60 נק"ז (64 על פי מה שנטען) ככה שהשלמת התואר למהנדס תצריך עוד כ-100 נקודות. דרך אגב, תשים לב שאף אחד לא מתחייב לכבד אותן חוץ מהמכללות בהן למדת ! אבל כמו שאמרתי, ניתן להניח כי בטכניון למשל יכבדו חלק ניכר מהנקודות כי בראודה היא שלוחה של הטכניון, בקשר לסמי שמעון, אין לי מושג מי יכבד אותן... ועוד משהו קטן, שאלת אם אפשר להשלים 100 נק"ז (מה שנשאר בשביל המהנדס) בשנה וחצי, אז לדעתי זה דיי קשה אם לא בלתי אפשרי... בשנה וחצי עושים בערך 60 נקודות... אז סביר להניח שיקח לך שנתיים וחצי בערך... אם אתה רוצה את דעתי על התוכנית אז לדעתי היא לא הכי כדאית, כי לא משנה איך תסתכל על זה, מדובר בתוכנית נסיונית, היא קיימת רק שנתיים, אם אני לא טועה במידה ותתקבל אתה תהיה המחזור השלישי... מה שאומר שאנשים רק יכנסו לסדיר, לך תדע מה יהיה ארבע/חמש שנים אחרי שתסיים... אולי בכלל תרצה לעשות תואר אחר ? הרי הנדסאי אלקטרוניקה או מכטרוניקה או לא יודע מה יציעו לך (אני חושב הוסיפו תוכנה, לא ?) לא יוכל להשלים לתואר של הנדסאי תעשיה וניהול למשל עם הנקודות זכות שצבר והוא יצטרך להתחיל מחדש...

GuitaRoN

New member
בדיוק!! קראו את התגובה שלי למעלה

גם הבחור אמר לי שזה מקנה 64 נק' לתואר מהנדס (תואר שמצריך 160) ! וזהו בהחלט מסלול שונה מהי"ג י"S הנדסאי רגיל (כמו שציינתי למעלה בתגובה)

טלד

New member
פראיירים לא מתים

כבר היה על זה פעם שירשור... Danielovich אמר שם דבר חוכמה (כנראה בפעם הראשונה בחייו). תעשה טובה לעצמך, תשאל את אלה שמשכנעים אותך באופן מפורש לגבי פטור שתקבל בטכניון/אוניברסיטאות ותראה מה הם יענו לך. אל תשכח שמי שנותן את הפטור הן האוניברסיטאות, אני ממליץ לך לפני שאתה נרשם לברר באוניברסיטאות כמה פטור תקבל כבוגר המסלול. ציוני הבגרות שלך יאפשרו לך להתקבל לאוניברסיטה טובה, חבל שתבזבז את הזמן שלך ותלמד בבראודה (שהיא אגב, לא שלוחה של הטכניון)

yoamash

New member
מסכים, + הערה

בשונה מיתר המסלולים של הנדסאים, פעמי עתידים כוללת לימוד של לימודי הנדסה המקנים נקודות זכות אקדמיות, כך שבוגר התכנית הוא הנדסאי עם חצי תואר מהנדס. אני מניח שיש לו יותר מסמסטר אחד של פטורים, אבל כפי שציין טלד - צריך לבדוק מה ההיקף המדוייק של נקודות הזכות האקדמיות הנלמדות בתכנית, ובאיזו מידה הן מוכרות במוסדות אקדמיים אחרים כמ והטכניון או אונ' ת"א. יתרון נוסף של התכנית - התחייבות לקבע קצר יחסית (כפועל יוצא של המסלול - מדובר על הפסקה בלימודים לתואר מהנדס). מצד שני, זה אומר שמחתו את הפסקת הלימודים למקסימום, והגמישות של לקחת חופש אחרי הצבא ולפני המשך הלימודים, כדי לעבוד או לטייל - מוגבלת. בקיצור - לבדוק מה התנאים להפסקת לימודים, ומה ההכרה האקדמית בנקודות הזכות הנלמדות.

משהו שלא הבנתי...

אתה אומר שבראודה זה לא שלוחה של הטכניון (ואני נוטה להאמין לך) אז מה זה כל הלוקשים האלה שמוכרים לסטודנטים (רגילים, פשוטי העם) בבראודה ש"המרצים זה כמו בטכניון" ו"המבחנים זה כמו בטכניון" יש באמת אמת בדבר ?

טלד

New member
מה רצית שיגידו

אנחנו מכללה מעפנה אבל אם לא בזין שלך להתאמץ כדי להתקבל לטכניון, וחוץ מזה אתה רוצה לימודים קל"ב - בוא אלינו. זה לא שאין מרצים מהטכניון שמלמדים שם חלק מהמקצועות, ותוכנית הלימודים שם נראתה לי בפעם היחידה שראיתי אותה מושפעת מאד מזאת של הטכניון. אבל מכאן ללהגיד שהם "כמו הטכניון" המרחק גדול מאד. היו בפורום המון דיונים בנושא תחפש בחיפוש "בראודה" ותתקל באיזה מאה שירשורים.

StasikD

New member
שים לב.

כאן יש את הפרטים הרשמיים: http://www.atidim.org/pamei.asp הפעימה השנייה היא שנה וחצי- רק במכללה. לא באוניברסיטה רגילה. אני לא סגור אם רשימת שלושת המכללות שם היא רק לפעימה הראשונה של י"ג-י"ג, או גם המקומות בהם ניתן להשלים. לגבי מכללת בראודה אני בטוח ששם אפשר להשלים. אני לא חושב שי"ג-י"ד, או להיות טכנאי באופן כללי זה רע. לא כולם צריכים או יכולים להיות מהנדסים ומנהלים, ויש מקום טוב גם לטכנאים. הם יכולים להרוויח יפה, ויש עכשיו הרבה בעיות כשאנשים הפסיקו ללכת למסלולי טכנאי. אבל, אתה לא שומע הרבה סיפורים על אנשים שמרוצים מהשיבוץ שהם מקבלים כטכנאי בצבא. פגשתי אחד ששובץ בפיתוח נחשק בחמ"ן, אחר שעובד על פרוייקט באלתא, אבל בעיקר כאלו שלא מרוצים. חבר אחר הוא טכנאי קרונות-מז"לטים בח"א, בחור טוב, משרת בצורה רצינית, אבל אם ישאירו אותו לקבע כמו שמתכננים- יעשה הכל כדי לברוח משם. למה? כי כשהוא חתם על החוזה בבי"ס הצבאי שלו, אף אחד לא הבין כמה ארוכות הן ה"שנים" האלו שאולי ידרשו ממך לקבע. לגבי ההשלמה לתואר באוניברסיטה, אל תדאג, אתה לא מאבד את הנקודות שצברת. בדוק בידיעונים השונים, כמו של את"א: http://www.eng.tau.ac.il/students/yedion/ כדי לקבל תואר מהנדס בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, אתה צריך 188 שעות. בתור הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה יהיה לך פטור מהקורסים: הפטור יינתן על סמך ציון ממוצע 80 לפחות בבחינות הגמר הממשלתיות (לא כולל פרוייקט). 0512.2503 מבוא להנדסת חשמל (5 שעות) 0512.3561 מערכות לוגיות ספרתיות(4) 0512.3513 מעגלים אלקטרוניים אנלוגיים(6) 0512.3514 מעגלים אלקטרוניים ספרתיים(4) 0512.3591 מעבדה באלקטרוניקה 1 (4) 0512.3592 מעבדה באלקטרוניקה 2 (4) 0512.3593 מעבדה באלקטרוניקה 3 (4) 0512.4000 פרוייקט(4) שזה סה"כ 35 שעות, כלומר חסכת לעצמך בממוצע סמסטר וחצי (כשלושת רבעי שנה) מתוך השמונה. אני די בטוח שזה גם יקל לך את שאר הלימודים, לעומת שאר הסטודנטים. אז זה לא שנתיים וחצי כמו במכללת בראודה, אבל זה בכל זאת יתרון חשוב. השאלה היא אם שווה לך ללמוד בי"ג וי"ד בשביל היתרון הזה.

חייסוס

New member
אבל הבחור רוצה להיות מהנדס!

אז יופי שבפורום מרשים לאנשים גם לא להיות מהנדסים, אבל אתה יודע.. מי שהולך לפעמי עתידים, ועוד מדבר על זה שהוא היה רוצה ללמוד באוני' אבל אין לו את הפיסכומטרי הדרוש - וואלה, רוצה להיות מהנדס. לגבי הפטורים, אני חושב שהכי משמעותי מביניהם הוא הפרוייקט. הלוואי עלי.

למעלה