פעמי עתידים !

StasikD

New member
כתבתי את מה שאני יודע בוודאות.

בכל מקרה, כנראה שהמסלול הזה לא מתאים למישהו עם בגרויות ושאיפות כאלו.

kozakish

New member
איך הצלחת??

פסיכומטרי של 530 עם בגרויות 115, זה באמת מרשים. יש רק בן אדם אחד שאני מכיר אישית שיש לו ממוצע בגרויות כזה. רגע, רגע.. 115 זה לפי טכניון או את"א?

GuitaRoN

New member
אמממ הצלחתי כי לא למדתי בכלל

לפסיכומטרי ולמען האמת גם לבגרויות לא הכי השקעתי, אבל בבגרויות היה לי הרבה יותר קל (יותר זמן לשאלות, לא רציך להיות מרוכז לאורך זמן וללמוד מילים משעממות) וגם אני בלהקה והייתה לנו הופעה גדולה חודש לפני הפסיכומטרי בקיצור המון סיבות שבהן לא הצלחתי. לגבי הממוצע לא זוכר בדיוק זה בערך 115 אני אחשב שוב באתרים הנ"ל ... מה שכן, אין לי בגרות פחות מ92 !

טלד

New member
מאיפה הבאת את כל המידע הזה

רצוי שתאסוף את כל המידע הרלוונטי לפני שאתה מחליט החלטות. א. כמו שכבר כתבו לך כאן, לא צריך 10 יח' מחשבים ע"מ להיות תוכניתן. ב. התפקידים בצה"ל הם תפקידי טכנאי - כלומר תחזוקה של מערכות. למיטב ידיעתי, הנדסאי תוכנה לא משובצים כתוכניתנים (לפחות לא כברירת מחדל) וחלקם הגדול משרתים בתפקידים לא מקצועיים (מידע ישן מאד, ייתכן וזה כבר השתנה). ג. לפי מה שאתה מתאר יש לך בגרות טובה מאד, כזאת שתאפשר לך בבוא העת ללמוד באוניברסיטה אמיתית. שים לב שלא טרחו להגיד לך שהאפשרות להשלים בהמשך לתואר מהנדס נכונה רק עבור מכללות. אני יודע בוודאות שבטכניון/אונ' ת"א תעודת הנדסאי חוסכת לך סמסטר אחד בלבד של לימודים. ד. תברר טוב טוב מי מחליט אם אתה נשאר בקבע - הצבא או אתה. יכול להיות שכלל לא תרצה להיות בקבע, ובכל זאת תאלץ להיות בקבע.

GuitaRoN

New member
אוקיי ככה :

לגבי תוכניתן, אני פרופיל 97 כמו שציינתי ולכן אני יכול עלשות זאת רק במסגרת עתודאי טכ"ם שמצריך מגמת מחשבים (5 יח"ל לא מספיקות) והבחור אמר לי שהקבע הוא אם הצבא מעוניין וגם אני מעוניין... אבל שוב זה מה שהאחראי על הפרוייקט אמר לי .... אני לא יודע... כנ"ל לגבי שאר הפרטים ...

טלד

New member
קבע

למיטב ידיעתי אתה מתחייב לקבע, והצבע יכול להשאיר אותך בין אם תרצה ובין אם לא. אני לא יודע מי זה הבחור, ומי זה האחראי על הפרוייקט, אבל הייתי ממליץ לך לברר טוב טוב על מה אתה הולך לחתום (כלומר, לבקש את החוזה ולקרא אותו)

חייסוס

New member
רגע רגע

אם בשביל להשאיר אותך לקבע דרושה הסכמה גם מצד שלטונות הצבא וגם מצדך, אז למה להחתים אותך על משהו כיום? הרי זה בדיוק כמו לכל חייל אחר, שאם בסוף השירות שלו הצבא והוא רוצים - הוא חותם על הקבע. משהו אומר לי שהחתימה שתדרש לחתום היום תהווה את ההסכמה שלך כי אתה רוצה בשירות קבע, ואז בתום החובה הצבא יחליט לבדו אם להשאיר אותך או לא. ככה זה פועל, אגב, בכל התכניות שדורשות חתימה לקבע מראש - קבע ראשוני. לפחות התכניות שעליהן שמעתי: עתודה, תלפיות, ממר"מ, חובלים, טייס וכו'

StasikD

New member
לגבי הקבע-

זה בדר"כ מה שאומרים וקורה אצל מי שבעתודה טכנולוגית (אני חושב שהתוכנית לא חורגת כל כך מהתנאים בעתודה טכנולוגית רגילה), אבל יש מקומות בהם הצבא רוצה מספיק שתישאר, רוצה כל כך שזה לא מאוד משנה שאתה לא.

GuitaRoN

New member
אוקיי חבר'ה, כנסו לסיפור המלא :)

דבר ראשון, תודה הבהרתם לי כמה דברים חשובים ואני שמח מאוד :) דבר שני, אצלי זה הולך ככה, הייתי בתכנון על עתודה אקדמאית ... אבל בגלל שהפסיכומטרי לא הלך לי משו כמו שציינתי קודם (530) וגם אמרו לי 3 שנים קבע יכולות להיות ממש לא לטובתך קיצר בסוף ירדתי מהקטע...עכשיו, אני פרופיל 97 וקב"א סבירה אני מניח (זימונים לשחקים, לצוות אויר וכו') ודי מאוחר גיליתי שנאי מחויב ללכת לקרבי, אני תמים, לא ידעתי את זה מראש D: בקיצור דיברתי עם הרבה אנשים והבנתי שאין אפשרות לא ללכת לקרבי ככה אלא אם כן זאת עתודה ... ואז דיברתי עם עתודאי טכ"O שסיפר לי שהוא תוכניתן שזה מעניין וכו' וכו' עד שהגעתי לתוכנית הזאת בסופו של דבר... (כלומר, כול המסלול הזה שאני עושה הוא למען השירות הצבאי ולא משו אחר כעקרון..) ולגבי העתיד, כן השאיפה והרצון שלי היא בהחלט להשיג תואר ואף תואר שני לפחות, באוניברסיטה ! אז לפי הדברים שאתם אומרים?? התוכנית הזאת לא ממש מתאימה לי ? כי זה לא יתן לי כלום אם אני אעשה צבא וגם י"ג וי"ג, אסיים את השירות בערך בגיל 23 ורק אז אתחיל ללמוד לתואר שני מה שיקח לי עוד 3-4 שנים .. וכול מה שעשיתי עד עכשיו רק יתן לי למעשה איזה שעתיים פחות בשבוע (אם בכלל חחח) כבר עדיף לעשות צבא עד גיל 21 ואז אפשר לסיים תואר ראשון בגיל 25 במקום 27 :\ בקיצור, חזרנו לנקודת ההתחלה...אבל אלו הן למעשה כול ההתלבטויות שלי D: אם למישהו יש המלצות, עצות וכו' וכו' אני מאוד אשמח לשמוע :)

לי זה נראה

שאתה מוכן להתפשר על 'פעמי עתידים' או כל תוכנית אחרת, גם אם תהיה גרועה, רק בגלל שאתה לא רוצה ללכת לקרבי. אני חושב שאם כבר יש לך בגרות גבוהה וכנראה שגם פוטנציאל לפסיכו' יותר גבוה מזה שיש לך, אין שום סיבה שתלך ללמוד במכללה ועוד תוסיף לזה שנות קבע שאתה לא כל כך רוצה לעשות. כל מה שנותר לך לעשות הוא ללכת להוריד פרופיל ולהתגייס לתפקיד מעניין שאליו תשובץ בלי שום מחוייבות לקבע או דברים נוספים, זה לא אומר שלא תעשה קבע, אבל אז זו תהיה החלטה שלך ולא של אף אחד אחר שחייב אותך. חוץ מזה, להוריד פרופיל זה לא בושה, אנחנו צריכים בחזית אנשים עם בטחון ועם רצון לשרת, לא כל אחד כזה ולא כולם חייבים להיות כאלה(!)- תוכל לתרום למדינה גם בדרכים אחרות.

חייסוס

New member
להוריד פרופיל זו לא בושה

מי אתה שתקבע מי לחזית ומי לעורף, ומי יותר מועיל איפה? אם מישהו לא רוצה להשרת בקרבי הוא יכול להוריד פרופיל. הבושה פה היא לא בהורדת הפרופיל, היא בזה שהוא לא רוצה ללכת לקרבי. אז אם כבר הוא שלם עם עצמו שהוא לא רוצה קרבי, אין פה שום אלמנט של בושה בדרך שבה הוא עושה את זה.

GuitaRoN

New member
הי היי !!

אני לא חושב שזאת בושה לא להיות מעוניין בשירות קרבי אחי... תאמין לי אם ישימו אותי תוכניתן בצבא אני מבטיח לך ב100% שאני אבצע את התפקיד בצורה הרבה אבל הרבה יותר איכותית ומועילה מאשר אם ישימו אותי בשירות קרבי... אני מכיר בצורך לשרת בצה"ל ובצורך בלוחמים, אבל אני די נרתע מהשירות הקרבי (למרות שאם לא תהיה לי אפשרות לתפקיד אחר שהוא שווה משהו אני אלך לקרבי ולא אכנס לתפקיד שלא מועיל לאף אחד) ואני מקווה לעשות משהו בצבא שיצריך ממני יכולות שבהן אני יותר טוב מאנשים אחרים (Aזה לא ממש יכולות שנראות בשירות קרבי) !!!!

חייסוס

New member
אה, זה בסדר. אני לא עתודאי קרבי...

פשוט אמרתי שאין בושה בהורדת הפרופיל עצמה. אם אתה מרגיש טוב עם עצמך כשאתה לא הולך לקרבי (ואתה מרגיש טוב) אז אין בושה בלנסות להוריד פרופיל.

לא קבעתי.

אני עדיין חושב שמי שלא רוצה ללכת לקרבי, מכל סיבה שהיא, לא צריך ללכת. היית רוצה חיילים בחזית המלחמה עם חוסר מוטיבציה, פחדים מוגברים, וכו'? אז נכון שהצבא לא מצהיר-'מי שלא רוצה לקרבי שלא ילך, ניתן להגיע ללשכת גיוס ולקבל הורדה מיידית בפרופיל', אבל בשטח זה מה שקורה-מי שלא רוצה ללכת לקרבי-וזכותו המלאה היא(למרות שלעיתים הסיבות הן סיבות לא מוסריות שאיתן אני לא מסכים, אך עדיין..) לא ללכת לקרבי, ניתן להוריד פרופיל בלי שום בעיה. יכול להיות שלא פירשתי את ההודעות שלו נכון, אבל ממה שזה נראה לי הוא מברר על התוכניות הספציפיות הללו, רק משום שהם 'דרך עוקפת קרבי', ואני אומר לו-אל תלך על דרך עוקפת, הורד פרופיל, ובחר בתפקיד שבו תהיה יותר מרוצה, ותוכל יותר לתרום, מתוך רצון אמיתי ולא מסתם תפקיד שהגעת עליו כי הוא היה סוג של דרך-עוקפת-חוקית.

GuitaRoN

New member
אתה גם צודק באיך שהבנת אותי :)

אבל להוריד פרופיל וזה בלאגן אחד גדול גם לא תהליך קל, והגיוס שלי בנובמר אז אני לא יודע אם עדין יהיו זימונים לתפקידים מענינים במידה ואני אוריד פרופיל ...

תקשיב שניה...

אתה יודע איזה תואר אתה רוצה ? אתה יודע אם אתה רוצה ללמוד במסגרת עתודה אקדמאית ? אם ענית על התשובות האלה כן, אז תנסה לברר אם אתה זכאי למכינה על חשבון עתידים... ככה שנה הבאה תוכל לנסות שוב... דרך אגב, משמועות לא מעטות ששמעתי בוגרי מכינות של עתידים מדלגים על שלב המיון הפסיכומטרי או לפחות מקבלים הקלות משמעותיות בנושא... רוב בוגרי המכינות מתקבלים למקצועות שבחרו, ואל תטעה לא מדובר במקצועות קיקיוניים כמו הנדסת פיתות במכללת בית לחם... אבל שוב פעם, אתה צריך להיות ממש ממש בטוח אם אתה רוצה ללכת לעתודה או לא משום שמכינה משמעה דחית תחילת הלימודים בשנה, טירונות בגיל 20 (אתה יכול לנסות להתחיל עם המ"כית) כולם קטנים ממך וכולם גדולים ממך ועוד לא מעט חסרונות רגילים של מסלול עתודה (ויש לא מעט !!!) דרך אגב, אני ממש ממש קצת משוחד כי התקופה של המכינה הייתה בהחלט אחת התקופות היותר כיפיות בחיים שלי בזכות החברה שהכרתי שם ובכלל כל החוויה...

למעלה