פעם.....................

F a d i

New member
חחחחחחחחחח לא הייתי ברודוס

כך שאין לי שמץ למי אתה מתכוון...
אבל בן אדם כמוהו מגיע לו יותר מזה....

amnonos

New member
Osso Varoun Ta Sidera

אני כרגע מקשיב לשיר - איך מתאים לי עוד מוסיקה יוונית. מכיר את אללה ?

amnonos

New member
alla

נגן עוד אלוהי (השם מחייב) אלג'יראי חי לו באמצע הסהרה, נגר במקצועו, התגלה במקרה ומופיע כיום לעתים רחוקות בפריז.

amnonos

New member
תמצא את הדיסק alla du fondou

אם אני לא טועה בכתיב. ותזהר לא להשתכר

F a d i

New member
מבוזוקי אני משתכר בקלות....

על אחת כמה וכמה מעוד... כל האחריות עליך ידידי..
תודגה על ההמלצה...

amnonos

New member
ברודוס יש חוף

בדרך בין רודוס ללינדוס שנקרא חוף אנתוני קווין... לא רחוק משם יורדים מהכביש לכפר דייגים שנקרא xaraki ובו מסעדת דגים נפלאה - לא זולה - בשם argos. יושבת על שפיץ שבולט לתוך מפרץ הדייגים - מזכירה לי את מסעדת אבו כריסטו בעכו מילדותי.

F a d i

New member
ובכן צדקת...האיש שבתמונה הוא לא

אחר מ"אלכסיס זורבס"...האיש שעליו כתב "ניקוס קאזאנצאקיס" את "חייו ומעלליו של אלכסיס זורבס" ונעשה סרט בשם "זורבה היווני" (שאת דמותו גילם "אנטוני קווין" ובבימוי "מיכאל קוקויאניס")...וכמובן ריקוד הסירטאקי הידוע שהלחין "מיקיס תאודוראקיס".. האיש שהפך לאגדה ובשבילי הוא דרך חיים... יותר פרטים-אם תרצו- אתן לכם מחר... אמנונוס ידידי...ניצחת..עדיין לא זיהיתי את האיש בתמונה הראשונה שלך.. יש לי כמה השערות אבל אני צריך לבדוק אותן קודם.. לילה טוב...

amnonos

New member
קזנצידיס -כמובן

מחבר זורבה היווני . ועכשיו תסביר לי - מי האיש - לא ידעתי שהיה מישהו אמיתי. חשדתי כי הדמיון לאנתוני קווין הוא גדול.

Yasoo

New member
אמנון, Nikos Kazantzakis אכן אמיתי

זהו סופר יווני חיי בין השנים 1883 - 1957 צרפתי לך כאן לינק (בטח כבר מצאת אבל שיהיה) יש גם שלושה סרטים שנעשו על פי הספרים שכתב, אחד מהם הוא "זורבה הייוני"

orna44

New member
ידעתי ופחדתי להגיד

כי לא תארתי לעצמי שהאיש באמת היה קיים (זורבה). לפני כשנה הייתי בכרתים ולקחתי איתי את הספר (לקרוא פעם שניה) כדי לקבל השראה. ספר מדהים. איזה איש. נכון שלפי הספר מדובר במזרח כרתים? (כי הסרט צולם בחניה).

amnonos

New member
אגב, עוד לא סיפרת על האיש האמיתי

עליו או בהשראתו נכתב הסיפור . אנחנו מחכים, גאוניסט!

F a d i

New member
בבקשה תשובה "גאוניסטית"../images/Emo8.gif

אמנונוס...מה אתה אומר?! (לא הרבה מידע...אבל...בכל זאת...מקווה שעניתי על מבוקשך) (שימו לב לקישורים שמופיעים מתחת לחתימה שלי...!) The two surviving grandchildren of the real Zorba the Greek, on whom the central character of Nikos Kazantzakis's eponymous book was based, and for decades a symbol of the indomitable Greek spirit, will receive Greek citizenship on Friday night at a special ceremony in Thessaloniki. Anna Gaiger and Vangelis Yiantas, the children of Zorbas' youngest daughter, Katerina, live in Belgrade and have been trying for some time receive Greek citizenship. George Zorbas provided the role model for Kazantzakis's character of Alexis Zorbas. Zorbas was born in 1878 in Kozani and, after wandering the Balkans and the world, settled in Skopje, where he died in 1942 . The character was immortalised by actor Anthony Quinn in the 1963 film directed by Michael Cacoyiannis and co-starring Alan Bates and Irene Pappas. ציטוט שני: 1917. Because of the need for even low-grade coal during the war, Kazantzakis engages a workman named George Zorbas and attempts to mine lignite in the Peloponnesus. This experience, combined with the 1915 scheme for harvesting wood, develops much later into the novel Life and Times of Alexis Zorbas (Zorba the Greek). ואחרון חביב...דף נחמד כתוב אנגלית ויוונית במקביל...למי שקורא יוונית זה כיף.. לילה טוב....

למעלה