פעם שלישית גלידה?

RoieL

New member
פעם שלישית גלידה?

אתמול נקרע לי מיתר E גבוה. החלפתי את המיתר והוא נקרע (חשוב להחליף שכבר החלפתי את כולם והחמישה האחרים מתפקדים כמו גדולים), קניתי עוד מיתר ופעם שלישית- הוא שוב נקרע לי. בפעם הראשונה ניגנתי על מיתרים אחרים, בפעם השניה כיוונתי סובבתי את הטיונר כדי שהוא ימתח, מיד אחרי ההחלפה. בפעם השלישית כיוונתי את מיתר 3 או 2 והוא פשוט נקרע בלי שנגעתי בו. בכל הפעמים זה קרה ממש ליד הטיונר. מה לדעתכם הבעיה?

תזכיר לי איזה גיטרה יש לך...

האם אתה מותח את המיתר אחרי הכיוון הראשוני? איך אתה מנסה לכוון?

ran 15

New member
הגיטורה שלו זו סטראט אמריקאית אם אני לא טועה.

RoieL

New member
אמריקן דלוקס

הטיונרים הם ננעלים של שכלר. אחרי שאני נועל את המיתר אני מסובב את הטיונר עד שהמיתר מתהדק, "מנער" אותו כמה פעמים, מסובב עוד קצת את הטיונר (עדין יוצא משהו כמו טון וחצי מתחת לצליל הרצוי), וממשיך למיתר הבא. כשאני גומר עם כל המיתרים אני מכוון ומותח שוב את כולם. פה יצא שהמיתר לא החזיק מעמד יותר מכמה שניות בודדות.

yehuda kotton

New member
כמה אפשרויות

אפשרות ראשונה מטומטמת אבל בכל זאת - גיטרה מכוונת גבוה מדי והמיתרים מתוחים מדי. תוודא עם טיונר. אמרת ליד הטיונרים, זה יכול להיות פינה חדה בנאט או ב string retainers או אפילו פינה חדה בטיונר. איפה נראה שנקרע?

RoieL

New member
ממש ליד הטיונר

אני חושד שיש בעיה עם הנועל של הראשון כי לא נשארו "שאריות" מיתר בתוך הטיונר, הוא פשוט יצא החוצה. וידאתי עם טיונר, ה- E היה ב C#.

yehuda kotton

New member
עוד רעיון

שמעתי שלפעמים במפתחות ננעלים של ספרצל יש מצב שהנעילה לא נסגרת ישר ואז יש חופש למיתר להשתחרר או להשתפשף ולהקרע. ייתכן שיש את זה גם בשאלר. תנסה להתקין מיתר בצורה הרגילה עם ליפופים ואז אם אין בעיה אז סימן שהבעיה בנעילה בטיונר. אז הפתרון יהיה להחליף בין הטיונרים, לדוגמא להחליף את הטיונר של המיתר השליש עם זה של הראשון. זה כמובן בתנאי שהטיונרים הם באותו גובה (לא staggered height).

Kfitzi

New member
אין מצב שהטיונר שלך במקרה מכוון

במקום ל 440... ל..... 460? 480? 7930? נשמע לי מאוד מאוד מוזר שמיתר בלי מתח כמעט יקרע... אם הוא טון וחצי אחורה והוא נקרע - יש כאן משהו מסריח... אולי תנסה לבדוק את הכיוון של שאר המיתרים בהשוואה לקלידים שלך? אולי יש בעיה בטיונר? אם לא... קח את הגיטרה לאיש מקצוע.

RoieL

New member
ישבתי אח"כ עם טיונר וכיוונתי

(אתר המיתר הראשון השלישי
) ל- E, עברתי לשני, עברתי לשלישי ואז הוא נקרע. המורה שלי הציע שאולי בחור של הטיונר המיתר שפשף את המתכת והיא התחדדה, אבל אם זה היה קורה היה צריך להשאר לי מיתר מהצד השני של הטיונר. טוב, תודה לכולם בכל מקרה, נקפיץ אותה היום לאנשי מקצוע.

RoieL

New member
זה לא ממש ילך

כי כל עוד המיתר לא נעול אני מתאר לעצמי שהוא פשוט ישתחרר מהטיונר כשאני אכוון. אני לא מלפף וקושר את המיתרים, אני נועל וחותך את השאר.

van halen

New member
לך לבעל מקצוע כמה שיותר מהר

בינתיים אתה לא יכול לנגן וחבל על הכאב לב הזה.

RoieL

New member
נכון

הבוקר אני מקפיץ את זה למורה שלי שיעיף מבט ואם זה לא ילך אז אני אסע לסטאפיסט, רציתי לדעת אם מישהו מכם יוכל לעזור לי לפתור את זה לפני שאני אסע. תודה בכל מקרה.

Katarzis

New member
תחתוך את המיתר רק אחרי שהוא מכוון

וכשאתה חותך תוודא שזה לא כל כך צמוד לטיונר.

Octavarium

New member
אני לא חושב שזו הבעיה

אני אישית חותך אותו כשאני משאיר בקושי מילימטר, לא מכוון לפני, לא מלפף בכלל וזה מחזיק חודש חודשיים לדעתי הנעילה חדה פשוט

RoieL

New member
ככה אני מחליף

אני משאיר קצת מיתר גם אחרי הטיונר וגם בין הטיונר לגשר, אני נועל ומכוון ואז חותך. פה כמו שכתבתי, בפעם השלישית כיוונתי אותו ואח"כ בלי שנגעתי בו הוא פשוט השתחרר.

למעלה