פעם אמרו לי פה בפורום

עוד אחת

New member
פעם אמרו לי פה בפורום

שכשאנחנו עצובים האמציות שלנו מתעבות ויוצרות ענני גשם גשמיים ואז יוצאים לנו בצורת דמעות מהעינים ואם לא אז צהובים מהאף. אז חשבתי שאולי אמציות גורמות לנו לעוד תופעות פיזיות בגוף, כי מה זה בכי ונזלת עם לא תופעות פיזיולוגיות רגילות שאפשר לראות בעינים. אבל בכל זאת בכל ספרי הרפואה והמאמרים שקראתי לא אומרים על זה מילה ומתיחסים לגוף כדבר שנקבע על-ידי החומריות בלבד. אולי כמה נשמות היו יוצאות מגופן יותר מאוחר עם כן היו אומרים על זה משהו!

morning star

New member
איזה ספרי רפואה קראת?

ממחקרים שנעשו, בייחוד בשני העשורים האחרונים, התברר כי ישנו קשר בין מצבו הפיזי של האדם למצבו הנפשי. כאשר אדם שרוי בדכאון, המערכת החיסונית שלו נחלשת והוא חשוף למחלות. גם גילו כי שמירת רמת הומור וצחוק מסויימת אצל חולי סרטן יכולה לעזור בהדיפת המחלה - ולכן החלו בפעילויות שיגרמו להם לצחוק ולהנות (ביניהם צפיה בסרטים הומוריסטיים). ממחקר שנעשה לפני כשנתיים ופורסם בעיתון הבינלאומי ``טיים`` (המחקר כעת נמצא בבדיקה חוזרת, הראשון נמשך מספר שנים) נעשה ניסוי. לקחו שלוש קבוצות חולי סרטן בתנאים דומים. את האחת השאירו כקבוצת בקרה - ז``א, שמעבר לטיפול הרגיל לא עשו דבר אחר. השניה - טיפול כרגיל, אך ביקשו שאנשים יתפללו בעבורם על בסיס קבוע (ולא סיפרו לחולים). השלישית - כמו השניה, רק שסיפרו לחולים על כך. התוצאות היו כאלה - אחוז ההחלמה הגבוה ביותר, באופן משמעותי, היה של הקבוצה השלישית. אחריה הקבוצה השניה, עם הפרש קל מהקבוצה הראשונה שהיתה בעלת אחוז ההחלמה הנמוך ביותר. המממ, מעניין, לא? דומני כי הגליון עדיין ברשותי. אחפש אותו ואתן תאריך מדוייק. בטוחני כי ניתן יהיה למצוא אז את הכתבה באתר המגזין. שלך, הנווד.

Tal_Ya_Tal

New member
תודה B-) MS, תקשיבי לו עוד אחת

הוא יודע מה הוא אומר. הנווד שלנו הוא איש מדע רציני ביותר ;-) L&L TALYA

morning star

New member
תודה...

עוד בסוף תגרמו לי להתמכר למחמאות ולאגוטריפים. בתודה, שלך, הנווד

למעלה