פעימה אלקטרומגנטית

• פותח הנושא ASHY
  • פורסם בתאריך

ASHY

New member
פעימה אלקטרומגנטית

היי אנשים. תוכלו להסביר לי איך פועלת פצצה אלקטרומגנטית (EMP)? הבנתי שהיא משחררת בבת אחת פרץ גדול של אלקטרונים לאוויר, ושהם בתורם גורמים למעגלים חשמליים להתנודד חזק יותר ולהישרף. אבל איך זה יכול להיות שהאלקטרונים מתאימים לכל תדרי התהודה של המעגלים החשמליים? ולמה לשחרר אותם בבת אחת? יכול להיות שאני בכלל לא בכיוון?

אחמס1

New member
אני מוסיף תהייה משלי

אלקטרונים לא אמורים להתקדם באוויר למרחק גדול בכלל. קרינת בתא, שהיא למעשה אלקטרונים בעלי אנרגיות גבוהות מאוד, היא בקושי חדירה לפי הידוע לי. מה גם, שאם הפצצה שיחררה אלקטרונים, צריך להיות באיזשהו מקום אחר בעולם עודף מטען חיובי, וזה מעלה תהיות מה קורה עם זה. קצת קשה לי להאמין שזה עובד ע"י שיחרוו אלקטרונים, אבל איך זה בדיוק עובד יכול להיות שלא נדע במשך עוד הרבה שנים.

People

New member
פעימה אלקטרומגנטית

כשמה כן היא - השתנות קיצונית (חדה מאוד) של שדה אלקטרומגנטי במרחב-זמן. ולא קרן של אלקטרונים או משהו כזה. פעימה אלקטרומגנטית => זרימה חזקה בכל מכשיר מתכתי (השראות) => חימום ג'ול => התכה של מתכות (בעיקר חיבורים קטנים של שבבים וכו' - עדיין ההספק לא מרשים במיוחד) => הפסקת פעילות של שבבים. איך יוצרים?! לדוגמה פיצוץ פצצת אטום משחררת פולס קיצוני מספיק.

ASHY

New member
נחמד ביותר

עכשיו, אני מניח שחימום ג'ול הכוונה להספק חום שמתפתח במעגל, נכון? (P=VI( וכו ועל אותו רעיון של השראות באמצעות גל אלקטרומגנטי עובד הקליטה ברדיו, נכון?

למעלה