פעילות בנושא שמות

angel10

New member
לדפנה שלום, ברוכה הבאה לפורום שלנו

תודה על החומרים המעניינים נשמח מאוד אם תוכלי לספר על עצמך, האם את גננת?

רק על עצמי לספר לא ידעתי

שלום לכולן. למעשה אני "מסתובבת" בפורם מפעם לפעם כדי ללמוד מכן מה מטריד גננות, מה הן אוהבות, מה קל, קשה... וככה לשדרג את הרצאותי. הפעם עניתי כי השאלה של עיניתי האחת נגעה בנקודה מאד חשובה לדעתי. אני מרצה לדרכי הוראה בכלל ודרכי הוראה בחשבון בפרט. מדריכה במסגרת המתי"א גם בגנים וגם בבתי ספר. ומורה-מאבחנת לילדים עם ליקויי למידה. תמיד שמחה לעזור למי שמעוניין אם אני רק יכולה. זהו בערך להשתמע דפנה

angel10

New member
דפנה, תודה רבה על המידע הנהדר

אם תוכלי לתת לנו מידי פעם רעיונות להפעלת הילדים בגן בתחום המתמטיקה זה יהיה נפלא! אני זקוקה לרעיונות להפעלה בתחום בקבוצות קטנות (5-6 ילדים) והן במליאה. ושאלה נוספת: היכן רוכשים את לבני הדיג'י ואת חוברת ההדרכה ומה המחירים? האם יש עזרים נוספים שהיית ממליצה לרכוש? (עבור גן לגילאי 4-6) שמחה שאצ איתנו כאן ענת

לבני דיג'י - רכישה

ענת שלום! לגבי שאלת הרכישה - ניצן לרכוש אותן בחברת "תילתן" הן היבואן של הערכה. הערכה נמכרת כרגע רק דרכם בגלל העלות הגבוהה יחסית. הלפון שלהם: 08-9207133 המחיר נע בין 30 ש"ח עבור במדריך למורה ועד אין סוף. ערכה שלמה לגן עולה בסביבות 1200 ש"ח. אני יודעת שזה נשמע יקר אבל זה שווה כל גרוש. עדיף אלף מונים על מליון קשקושים אחרים שממילא קימים כבר בכל הגנים. הערכה היא גם משחק ומכילה בתוכה אביזרים לעבודה בקבוצה של 6 ילדים. יחד עם זאת הערכה המובנת אינה מחייבת. הגננות שאני עובדת איתן, בגלל קשיי נזילות, רוכשות אותה בחלקים וזה בסדר גמור. אם משהי מעוניינת בעזרה ברכישה שתכתוב לי באזיה גן מדובר (גילאים, כמות ילדים, תקציב) ואני אעזור לה לקנות את החלקים הרלוונטיים עבורה. משחק נעים דפנה

יעל של 4

New member
איך גננת בגן עירייה יכולה להרשות

לעצמה קנייה בסכומים כאלו ? התקציבים כל כך זעומים... יעל

יכולה גם יכולה!!!

יעל שלום יש מספםר דרכים לכך שגננות בגן עריה תרכושנה לבני דיג'י: 1. יוזמה ורצון "לדחוף" קדימה. בעיר שבה אני גרה מספר גנות נגשו למחלקת החינוך הפעילו לחץ והעריה רכשה כמעט לכל הגנים את לבני הדיג'י (וגם לבית ספר אחד)הגננות שלא קנו להן פשוט לא היו מעורבות. - צריך ליזום. (אני יודעת על מספר מקומות בארץ שהדבר קרה בין אם ביוזמנת גננות ובין אם ביוזמת מחלקת החינוך) 2. יש גננות שפנו לאגודות שונות כמו ליונס, קרן קרב, פקאקט... 3. יש גננות שבקשו מההורים במקום שטויות לסוף שנה - לבני דיג'י. כמובן לא ערכה שלמה. אבל אם באספת הורים ראשונה מסבירים להורים את הרציונל, ומבקשים מהם בימי הולדת, חגים... להביא חלקים מהערכה עד סוף השנה יש ערכה שלמה ובדרך יש כלים לעבודה שניתן להתקדם איתם. 4. התארגנויות של ועד הורים. 5. מתקציב הרכישה הרגיל קונים בכל שנה חלק מהערכה. 6. שילוב של מספר דרכים מהנ"ל יחד. כי הכל זה עינין של רצון יזמה ויצירתיות בהצלחה דפנה

בחינוך הרגיל

נכון לגבי החינוך הרגיל. החינוך המיוחד לא קיבל לצערי. חלק מהגננותשלכם נפגשו איתי להשתלמות קצרה בשנה שעברה.

miritoz

New member
לא

עברתי את ההשתלמויות אצל יוכי (לצערי, לא זוכרת את שם משפחתה)וברוריה כהן. מעבר לזה חני למברג הדריכה אותי בגן (לפני שנתיים). מירית

ניסנמה

New member
מסכימה עם על מילה שלך, דפנה!

אספר לכם סיפור של סינדרלה. לפני כשנתיים הגננת המקבילה שלי קיבלה את הערכה דרך "פאקט" ולא ידעה מה לעשות איתה. הערכה בטעות הגיעה בהתחלה אלי לגן. גם אני אז לא ידעתי עם מה אוכלים את זה, אז גלשתי "לגן ברשת" והורדתי חומר על הערכה, למדתי בבית, התלהבתי וכאשר הייתי מוכנה לעבוד עם הילדים התברר לנו שהערכה היא לא שלי והייתי צריכה להעביר אותה לגן המקביל. ההאכזבה הייתה כל כך גדולה! שבוע לפני כן ביקרה אצלי בגן מדריכת מדעים והייתה מופתעת מהידע שהפגנתי בנושא לבני דיג'י. אך, כמו שאמרתי, נשארתי בלי ערכה. אבל כבר התאהבתי בה והמלצתי לכל מי שרק התעניין לרכוש אותה. הדבקתי גם את המנהלת שלי, והיא היתה מוכנה לרכוש את הערכה גם לגן שלי. ואז התקשרה אלי המדריכה ואמרה לי שהיא דיברה עם רכזת מדעים ארצית, ויש לי ערכה. אחרי כמה ימים הלבנים כבר היו בגן שלי ואני עובדת איתם במהלך כל השנה ולא מפסיקה להתרשם עד כמה הם ממחישים לילדים את המבנה העשרוני של המספר ועד כמה הרעיון של הקופסאות הוא פשוט וגאוני. לכן, אני ממליצה לכן בחום להצטרף למועדון ולרכוש את הערכה באחת הדרכים שציינה כאן דפנה. אנו רוכשות כל כך משחקים שנשחקים עם השנים! כאן מדובר במוצר איכותי ומה שהכי חשוב - מאוד חכם! בדוק!

נפלא

אני שמחה שאני לא לבד בעיניין הזה. ואת צודקת הכלי איכותי ונשמר לשנים רבות! דפנה

למעלה