פעילויות לפר"ח

פעילויות לפר"ח

אז אוטוטו מתחילים הסטודנטים את פר"ח, ויש כאלה שאולי כבר התחילו... אז אני בין אלה שעושה זאת פעם ראשונה, ולא התחלתי עדיין... ואשמח לשמוע על רעיונות לפעילויות להיכרות או בכלל... תודה...

מי קהל היעד?

האם מדובר בקבוצה או בילד? מה הגיל? מה הכיוון הכללי שיש לך? זה בן או בת?

היי! הייתה לי היום מפגש ראשון אצל הילד

ובתכלס הכנתי כרטיסים שרציתי שעליהם כל אחד מאיתנו ירשום שאלות שהוא רוצה לשאול את האחר ואז להחזיק את הקלפים וכל אחד בתורו מושך קלף עם שאלה מהשני. אבל זה לא התאים לילד כי הוא מתקשה קצת בכתיבה וקריאה והרבה יותר קל לו לדבר. אז פשוט נתתי לו לדבר ובעיקר הקשבתי לכל הסיפורים שלו ומה שהוא רצה לספר לי. הבאתי לו גם מתנה קטנה בשביל ההתחלה ודי הצלחתי איתה... נראה לי. לפחות מהתגובה שלו. כל מקרה אני נהניתי, ואם זה ימשיך ככה כל השנה אז בכלל נהדר.

elena20

New member
גם אני הייתי היום במפגש ראשון!! והיה לי

ממש כייף הילדה פשוט מקסימה! שאלה אם יש לי חבר, אמרתי לה שכן, אז היא עשתה פרצוף חמוץ ואמרה "שונאת בנים!!"
שיחקנו בבובות, והיינו בגן שעשועים, היה ממש נחמד.

elena20

New member
את יכולה לפנות לרכזת פר"ח והיא תתן לך

מלא ראיונות, או תפנה לאתרים שיש שם כל מיני משחקים וחידונים.

הנה הרבה רעיונות.....

גם אני עושה פר"ח ומצאתי כל מיני רעיונות ודברים שיכולים לעזור:
שרשור מפורום סטודנטים (בתפוז) - יש במהלך השרשור שלושה קבצים עם הרבה רעיונות מעולים.
פורום אומנות שימושית לילדים - מנהלת הפורום מעלה כל שבת סדנא מצולמת של יצירה כלשהי לילדים. יש שם מלא רעיונות! זה נמצא במאמרים ----> פרוייקט השבת של תהילה (lorli).. אבל הקישור ששמתי פה הוא ישר לשם.. חוץ מזה את יכולה גם לשוטט קצת במאמרים ובקישורים של הפורום הזה ולהגיע לעוד דברים, כמובן אם בא לך על הכיוון של יצירה.
אתר הלול - בסרגל העליון ביותר יש אופציה של "מבלים" ואז יש כל מיני אפשרויות - יצירה, משחקים והפעלות וכו', גם פה יש מלא רעיונות. תיכף אני אעלה עוד הודעה עם רעיונות..

עוד קצת רעיונות + שאלה אליכם..

קצת רעיונות לפר"ח מפורום סטודנטים בכיפה
שרשור מפורום אומנות שימושית - הרבה קישורים לאתרים שיש בהם רעיונות לפעילויות יצירה יש לי עוד הרבה אתרים ושרשורים עם רעיונות ליצירה אבל אני לא רוצה להציף סתם - אז אם אתם רוצים תגידו... בכיף... ועכשיו שאלה: יש לי היום את הפגישה בראשונה עם הילדה, היא בכיתה ה'. ראיתי רעיון בעלון של פר"ח לעשות "תעודת זהות" -(כל אחת מאיתנו עושה ת.ז.) ולרשום שם דברים כמו "קוראים לי X כי.." "החיה האהובה עלי היא.." וכו' ואז לקשט וכאלה.. ובסוף אני נותנת לה את שלי והיא את שלה וזה נשאר אצלינו. זה נראה לי ממש נחמד - לדעתכם זה מתאים לילדה בכיתה ה'??

elena20

New member
תלוי באופי של הילד, אני ניסיתי לעשות את זה

אתמול עם הילדה (גם מפגש ראשון) והיא הייתה לגמרי משועממת מזה.

ChilD SouL

New member
כן.

עשיתי את זה שנה שעברה עם הילד שהיה לי והוא היה בכיתה ו'. השנה עשיתי את זה עם הילד שלי שהוא בכיתה ד' - הלך מצויין.

LadyWolf

New member
קפסולת זמן שפותחים בסוף השנה

וכותבים בה ציפיות וחששות ומה שבא מתאים גם לילדים קטנים, כי הם יכולים לצייר במקום ככה מגדירים "חוזה עבודה"- גבולות, ציפיות וכו' וגם משהו מגניב שמלווה לאורך השנה

mcookie

New member
גם אני אשמח לשמוע עוד רעיונות

עוד מעט מתחילה, ומאד חוששת :)

למעלה