פעולת צבי הנינג'ה...

lupeta

New member
פעולת צבי הנינג'ה...

שלום, אפשר לומר שאני די חדשה פה... קוראים לי אֲנִי (שם מוזר, אה?) ואני מדריכה בשבט אביב בהנהגת ת"א. בכל מקרה, אני צריכה עזרה קטנה: אני כותבת פעולה על צבי הנינג'ה ונתקעתי קצת, אז אם תוכלו לעזור לי אני מאוד אשמח:) ותהנו במחנקי"ם!

YogevLevi

New member
אממממ

ראיתי שמות יותר מוזרים מזה...... ואם תתני לנו קצת רקע כמו ערכים, מטרות ושיקוף מצב של החניכים אז נוכל לעזור לך......

lupeta

New member
:)

בעיקרון זה לא לפעולה אחת.. זה הנושא שאני רוצה לעשות לחניכות שלי על המחנה קיץ, אז כרגע אני עוד לא צריכה לכתוב ערכים מטרות וכאלה. אני פשוט צריכה שיהיו לי כל מיני רעיונות כדי לחבר ביחד פעולה, וקצת נתקעתי כי אני לא מכירה כ"כ את צבי הנינג'ה...

YogevLevi

New member
לא הבנתי >_<"

את צריכה לבנות פעולה אבל בלי ערכים כרגע ?! מה הנושא שלכם למחנה? ולמה את בוחרת נושא שאת לא יודעת עליו הרבה

lupeta

New member
...

כרגע אני עוד לא צריכה לבנות פעולה... צבי הנינג'ה זה הנושא שאני רוצה לעשות את המחנה לחניכות שלי. כל מדריך בוחר נושא כדי להעביר עליו פעולות וצ'ופרים. הנושא השבטי הוא- שבט אביב-הסיפור שאינו נגמר. וברגע שאני אתחיל לבנות את הפעולות, בטח שיהיו ערכים ומטרות! תראה, אני לא ממש בקיאה בנושא הזה, אבל חשבתי שזה יהיה נחמד לשות לחניכות שלי עליו, היות ואת הטיולים האחרים עשיתי על כמה מסרטי דיסני...

YogevLevi

New member
לא יודע מה איתך אבל....

צבי הנינג'ה יותר מתקשר לי לבנים.....לא נראה לי שהבנות שלך יהנו ממנו....... וכשבונים פעולה קודם בוחרים ערכים ומטרות...אני לא יכול להביא לך רעיונות למטודות סתם ככה בלי לדעת מה את הולכת להעביר...

Amberit

New member
עשו טובה..

היא מתכוונת לרעיונות כללים.. כל פעם שמישהו מבקש עזרה ברעיונות לפעולה אתם אומרים לו "תן שיקוף מצב בלה בלה בלה ערכים בלה בלה בלה" ולא עוזרים לו, אלא רק מנסים להראות כמה שאתם מדריכים טובים שכותבים פעולות עפ"י הערכים... אז תתפלאו אבל יכול להיות מערך עם נושא אחד אבל עם אלף ערכים, זה שאצלכם בשבט זה לא ככה לא אומר כלום.. ותתפלאו, אבל בכל משחק שקיים יש ערך, אם זה חברות ורעות, קידום מציונות,וכו' וכו' וכו', ופעולה לא חייבת להיות על ערך ספציפי אחד... כן גם ב3 מקלות יש ערך! במיוחד כשלוקחים משחק כמו 3 מקלות ומשפצים אותו ע"פ צורכי הפעולה.. הקיצר אם את רוצה רעיונות אז אפשר נגיד בסוף הפעולה להכין פיצות (מן סמל של צבי הנינג'ה שהם כל החיים היו אוכלים פיצות), אפשר לעשות משימה על כל דמות. נניח דונטלו היה הגאון שם, אז שתהיה איזה סוג של טריוויה, לליאונרדו היה פחד גבהים אז אפשר לעשות משהו צופי לבנות סולם ולהגיע לאנשהו משחק פתיחה לפעולה יכול להיות "ערבי ערבי איזה צבע.." כי לכל צב נינג'ה יש צבע אחר... אם את רוצה מידע חפשי בויקיפדיה

Amberit

New member
וזה סתם פעולה מעפנה בדקה.. אפשר להגיע

עם צבי הנינג'ה לפעולה בתזונה

cohen shir

New member
את צודקת אבל עדיין....

זאת לא דרך עבודה טובה ומקובלת. המטרה היא להעביר תהליך מסויים. ותהליך בלי תכנון תהליך לא עובר כמו שצריך.

YogevLevi

New member
ברור שאפשר לזרוק סתם משחקים.....

אבל היא לא אומרת כלום....איזה כיתה היא מדריכה? חניכים היפראקטיביים או כאלו שאוהבים לשבת? קצת פרטים בהחלט יעזרו

Amberit

New member
אז זהו

שנגיד הרעינוות שזרקתי, לא התכוונתי בטרויוויה שהיא תושיב אותם במעגל, אלא תעשה טריוויה לפי החניכים שלה, אם הם היפראקטיבים אז שתהיה טריוויה על מרוץ שליחים שיש באמצע מסלול מכשולים.. אבל היא ביקשה רעיונות יותר כללים. ברור שאם יש לה חניכים היפראקטיבים היא לא תעביר להם את משחק השקט, ובגלל זה אפשר לזרוק רעיונות, היא תסנן מה שהיא רוצה ותשנה מה שהיא רוצה, אבל זה החלק הקל

בכריתוש

New member
אחוות רפאל עד המוות ! ../images/Emo3.gif

חח האחוות שלנו על שמות צבי הנינג'ה! סוריי אבל אני עוד לא מגריכה לא כ"כ יכולה לעזור.. אבל היית בפורום סנדות לא?

cohen shir

New member
כנסי.../images/Emo140.gif מאוד מאוד חשוב.

שכותבים פעולה או מערך זה הולך בשלבים. ככה לפחות אצלנו.
שלב א'. קודם כל עושים שיקוף מצב: נקודות לשימור נקודות לשיפור מטרות דרכיי ישום
שלב ב'. מוצאים 2-3 מטרות נגזרות מהשיקוף מצב.
שלב ג'. בוחרים נושא וגוזרים מתוכו תתי נושאים לפעולות וערכים!!!!!!!
שלב ד'. מוציאים 2-3 מטרות נגזרות מהנושא ומהערכים.
שלב ה'. שלב האלוהים השלב החשוב ביותר, מרכיבים מטרת על אחת!!!! שהיא שילוב של המטרות משלב ב' והמטרות משלב ד'.
שלב ו'. תהליך בנקודות. את המטרה המפוצצת שיצאה לנו במטרת על מחלקים לשלבים שעוברים במערך או בפעולה. מחלקים את התהליך שאנחנו רוצים להעביר בנקודות.
שלב ז'. כותבים את הפעולה על פי הערכים, המטרות והנושא שהוא בעצם רק כלי להעברת הערכים והמטרות שלנו כמדריכים. בהצלחה.
אם את צריכה יותר עזרה אני תמיד פה. ובכלליות, מסנג'ר ואיסיקיו. [email protected] 221790970

lupeta

New member
..

אני מצטערת אם זה ישמע קצת עצבני, אבל תאמיני לי שאני יודעת איך כותבים פעולה. לא לא חינם אני מדריכה כבר עשרה חודשים. אם זה לא היה מובן כל הקטע הזה אני ממש מצטערת. מה שביקשתי זה לא תוכן לפעולה, אלא רעיונות כלליים כמו שנכתב פה באחת התגובות. אז ככה: אני מדריכה קבוצה של בנות, כיתה ה'. למחנה הן יוצאות 4 או חמש, מתוך שבע. הן לא היפראקטיביות, אבל הן אוהבות משחקי ספורט. יש להן את כל הקטע של המעמדות והמקובלות, וזה משהו שאני מאוד רוצה לשנות אצלן. הן חברותיות, ולפעמים הם יכולות לעשות מה שבא להן בראש, כמו לברוח לי וללכת למדריכה הקודמת שלהן. אבל תכל'ס הן בנות טובות. (זה מספיק?).

srugit

New member
חחח עליתם עליה קצת!

בסך הכל הילדה ביקשה מידע על צבי הנינג'ה כי היא לא ממש מכירה! הנה דף מידע מויקיפדיה! תהני!
*אם את רוצה העברתי בכיתה י' מערך של יומצופה ואם אני לא טועה הוא היה על צבי הנינג'ה, אם את רוצה רעיונות תבקשי!* בהצלחה, נועם!

lupeta

New member
תודה:)

אני אשמח מאוד לראות את זה:) אתה יכול לשלוח לי את זה לאימיל בבקשה? [email protected] או לאייסיקיו: 282592255

srugit

New member
זה לא ממש על המחשב שלי כרגע...

אבל אם זה ממש דחוף לך אני יכולה לנסות להשיג את זה מהצוות שלי!

למעלה