פסק זמן

פסק זמן

מה ההגיון בקריינות באנגלית למוצר כ"כ ישראלי של חברה כמו עלית שכ"כ מזוהה עם הישראליות?

בעיקר פלצנות

או חוסר יכולת של הקופירייטר לאתגר את עצמו ולהביא טקסט מושלם ונכון בעברית.

גת וייס

New member
תופעה

מה לעשות שניחוח חו"לי עושה את זה היום יותר לצרכנים. זה נותן את התחושה שפסק זמן זה חטיף ברמה בינלאומית. רואים את התופעה הזו, אגב, בענפים רבים: כולנו יודעים שמתאים לי זו רשת ישראלית, ובכל זאת הם שינו את השם ל-ML גם כיתן הפכו ל-Golf&co ערוצי זהב, מתב ותבל הפכו ל-HOT וכן הלאה.

מי קבע?

שניחוח חו"לי עושה את זה לצרכנים? ואם כן - המימוש היחידי של המסקנה המדוברת הוא בשימוש באנגלית?? הרי פסק זמן הוא חטיף ישראלי עם ניחוח ישראלי, והוא כנראה בדיוק מקום אחרי במבה ברשימה המדומיינת של "המוצרים הכי ישראלים שיש". אז למה אנגלית? הצרכנים רוצים ניחוח חו"לי? אולי הם רוצים לקבל אותו דווקא בארט מושקע, שלא נאמר אהההממ - במחשבה ואינסייטים קצת יותר מושקעים כמו בחו"ל לא?

johny_abola

New member
כן, זה עושה את זה לישראלים. זה לא חדש

מעבר לדוגמאות של גת, הרי שיש דוגמאות יותר מוקצנות, למותגים ישראלים שמלכתחילה נתנו לעצמם שמות באנגלית, וחלק ניכר מהצרכנים שלהם אפילו לא יודעים שהם מיוצרים בארץ וחושבים שזו תוצרת חו"ל - crema, careline וכדומה.

לדעתי הדוגמאות וההשוואה

של גת עם הוט ומתאים לי היא לא נכונה יש הבדל בין מותג אופנה לבין חטיף שוקולד

מעבר לזה שנותן פיל חו"לי למוצר

הבריאה בעברית לוקחת למקום יותר דוסי ופחות מאגניב.

a day in a life

New member
בכל זאת זה פסק זמן

הרי לא שינו את השם של המוצר (לא קוראים לו פתאום time out) ולכן זה לא ממש דומה למקרים של HOT ואחרים. אומנם גם בעבר לקחו את פסק זמן למקומות רחוקים על פני הגלובוס אבל הפעם לקחו את זה (לדעתי) קצת רחוק מידי. יש משהו נחמד בישראליות של פסק זמן שהופכת אותו למושך יותר בעיני. אני הייתי לוקח את זה למקום אחר לגמרי ומנסה דווקא לחבר את זה למשהו ישראלי יותר ואולי אפילו נוסטלגי

עופר 123

New member
לפני שנה וחצי...

כתבתי את הפוסט הזה על קמפיין אחר של שטראוס-עלית - המילקי. כם הפעם הוא מתאים, בשינויים הקלים
לכב` עופרה שטראוס יו"ר חברת שטראוס-עלית שלום עופרה, אחד השירים היותר זכורים של מאיר אריאל הוא, כמובן, "טרמינל לומינלט" ("טרמינל, ז`ה טם, איי לאב יו טרמינל, בלה מיה"...). יש שורה באמצע השיר - "וכל האינטרקונטיננטליה מדגדגת לי כאן וכאן וכאן". אחח, איזה שיר נפלא, שנות ה-80 הנהדרות. הוא בהחלט מייצג כמה שנים אחורה, אז מה שדגדג לנו כאן וכאן וכאן היה "חוצלארץ" בכלל ואמריקה בפרט. זה היה מין סוג של אסקפיזם, כי הרי באמריקה תמיד יותר טוב (חוץ מהעובדה שבסופו של דבר כולם עובדים שם בסבלות ובמכירות בדוכנים של צעצועים וטיפוח ציפורניים, אבל ניחא). פעם היו שנים שכדי להיות אופנתי, כדי להיות קוסמופוליטי, כדי להיות על המפה, היה צריך להיראות קצת במראה של חו"ל. נו, מזל שעברו אי אילו ימים וניתן לחזור להתגאות בארצנו הקטנטונת ובתרבותה. לפני כמה ימים גיליתי שכנראה מישהו שמע ברדיו את השיר ורוצה לדגדג אותנו כאן וכאן וכאן עם האינטרקונטיננטליה. בצידי הדרכים הופיעו שלטי פרסומת למוצר הנמכר ביותר בארץ - מילקי - עם דוגמנית שאצבעה בפיה (מלקקת את הקצפת?) על רקע אחוזה מסתורית. הכיתוב היה באנגלית, שפת קודשנו מדורי דורות - "There is only one". הפרסומת בטלוויזיה מציגה פארודיה על סרטי אימה אמריקניים עבשים. מה אומר ומה אדבר, אינטרקונטיננטליה. שנאת זרים היא ממני והלאה, והלוואי והיינו מאמצים כמה מהערכים הנכונים של העולם המערבי. אבל עופרה, דחילק, למכור לנו מוצר ישראלי שרץ פה כבר 20 שנה, בכסות אמריקאית ועוד עם כיתוב באנגלית זה קצת, ותסלחי לי על האינטרקונטיננטיליות - פאסה. זה קצת מביך לראות איך חברה ישראלית שורשית שהתחילה ממחלבה קטנה בנהריה, מוכרת לנו את המזטים שלה עם חיילים ואת החומוס עם שבת של כדורגל, אבל לא מצליחה לצאת בקמפיין ישראלי בעברית. עם רווחים של 56 מיליון ש"ח ברבעון האחרון, היה אפשר להוציא עוד כמה גרושים על קופירייטרים שספיקינג היברו. עופרה, תרימי טלפון למחלקת השיווק ותבקשי שיעשו משהו עם ה-There is only one". בכל זאת, האינטרקונטיננטליה כבר יצאה לנו מכאן ומכאן ומכאן. עופר

אולי מספיק להאשים את הקופירייטר

הוא רק השליח. חו"ל זה הכי ישראלי שיש. חו"ל זה יוקרה. פטתי, אבל זה מה יש..

TIC

New member
מה ההגיון?

מי אמר שיש? בדיוק אותו ההגיון של לקחת מותג כמו בורגראנץ' שהדבר האחרון שנותר לו בחיים זה מעט חסד נעורים, לו הוא זוכה מצד אלו שזוכרים שהוא היה כאן הראשון. הוא היה כאן, עם הניחוח האמריקאי והמבט הציוני בעיניים שאומר: "אני כאן, אתכם. גם כשמקדונלד'ס, וונדי'ס וברגר קינג חוששים מהחרם הערבי ולא מעזים להכנס לישראל." יש נכסים שטעות לוותר עליהם. ישראליות, למשל (כשמדובר ב"ישראליות טובה", כמובן, ולא כזו שכולנו יוצאים כנגדה). "יש לנו רעיון מגניב - מתישהו יגיע הלקוח שישתכנע שזה הרעיון בשבילו ויחריב את הנכסים היחידים שלו. העיקר שאנחנו נביא אותה ביציאה בת-זונה עם ארט מנצח" (אגב, ח"ח לארט - אחלה פיל של פורנו 70's - בדקתי שלושה סרטים רק כדי לוודא שאני זוכר נכון
). גג הסיום אפילו מסגיר את הקשר החלש. אפילו יוצרי הקמפיין מבינים שאין קייס לקונספט ומנסים להביא אותה בהפוך על הפוך - מה הקשר לסרט גרמני? יש בוואריה. פששש... טיעון פצצה. הרי מי מאנשי הקריאאיטיב הצעירים לא השתעשע ברעיון של להביא ללקוח קונספט פורנו לסרט? למרבה מזלם של המותגים המטופלים היה באיזור מבוגר אחראי שאמר, בדרכו הנעימה, שהסרטון אולי יביא קקטוס, אבל גם ינקנק לקוח, ושאם העבודה חשובה לכם, כדאי שתתחילו לחשוב כמו אנשי שיווק, ולא כמו אימבצילים. רגע, על מה דיברנו? הא, כן - פסק זמן.
כל נסיון לקחת את המותג לכיוון שאינו ישראלי הוא בעיני טעות. שוקולדים תוצרת חוץ יש ימבה - בשבילי כולם פחות או יותר אותו הדבר. פסק זמן בשבילי תמיד יהיה רק אחד. אבל מצד שני, אולי אני מדבר שטויות. TIC.

אתה מתייחס למוצר שיש מאחוריו קבלות

גם ב"פסק זמן" וגם ב"בורגר ראנץ'". בסופו של דבר, כשמדובר בסוסיתא, הישראליות תעמוד לרועץ. הלא, מלבד ניחוח החו"ל האיכותי כביכול, חלק בלתי נפרד מהישראליות, (עוד משנות ה-70 כשלא כולם יכלו להרשות לעצמם להביא טובלרון למשפחה) היא להיכסף (ולהיחשף) לחו"ל. זאת ועוד: להיות מותג ישראלי שמצליח באנגלית בכלל הופך את כל העניין לתחושת גאווה מטופשת כאילו כל אחד מאיתנו אחראי על ההצלחה שלו. זה בעניין פסק זמן. האסטרטגיה של בורגר קצת נשענת על תובנת ישראליות אחרת: סרטי קאלט שהחבר'ה מריצים עליהם קטעים. אין ישראלי שלו מנסה לעשות לחבר'ה שלו חיקויים דביליים מסרטים אינפנטיליים. (בלי להתייחס ל"מבצע סבתא". זה סרט גאוני.) איך בעצם נקשרו שני הנושאים פתאום? תאמין לי טיק, אתה מפזר לנו פה את הריכוז... תנמיך את הווליום, לא נעים מהשכנים.

למעלה