פסקל רבותי פסקל...

צבתות

New member
קומפיילר חדיש לפסקל?

מישהו מכיר קומפיילר בסביבת עבודה ווינדוסית, ולא ב-Dos?

מנצלת באותו נושא

אני תלמידה ולומדת כרגע 3 יחידות.... בעיה קטנה שיש לי שאני לא מבינה את החומר!!! המורה לא מסבירה ולא אכפת לה שחצי כיתה לא מבינה.... אם מישהו כאן יוכל לעזור לי במערכים..... כי אני לא יכולה לפרוש בגלל ההורים המגעילים שלי!! בתודה אנה

איך בונים מערך את המבנה אני יודעת

אבל כל קטע של המינימום, מקסימום אם יש במערך 70 תאים 1 - 37 עולים ב - 5 וכל השאר ב - 65 מצידי... אני לא יודעת לעשות את זה

צבתות

New member
תוכלי להבהיר את השאלה מעט?

מה הכוונה למינימום ולמקסימום? יש 70 תאים. 1-37 עולים ב-5... מה הכוונה עולים? הערך שלהם? האינדקס שלהם? אם לא קשה, לתאר קצת במילים ברורות את השאלה (מסבירים לאט, מבינים מהר).

אני לומדת בכיתה יא'

3 יחידות.... לא מבינה את הנושא מההתחלה תהיתי אולי תוכלו להסביר ל מהבסיס..... מה זה מערך.... באופן כללי

צבתות

New member
מערך הוא סוג של מבנה נתונים...

תחשבי על מערך כטבלה של נתונים. הטבלה מכילה בתוכנה נתונים מסוג מסויים. למשל, מערך יכול להכיל בתוכו מספרים. המספרים יכולים להיות טבעיים (כלומר, 1, 2, 3 והלאה), ויכולים להיות ממשיים (כלומר עם נקודה עשרונית, כמו 3.14). מערך יכול להכיל נתונים שהם מחרוזות, תווים, וכול סוג של נתונים שרק תרצי. הגודל של מערך נקבע כשמגדירים משתנה שהוא מערך. למשל, את רוצה לבנות מערך שיכיל את כל הציונים של המבחנים שלך. תקראי למערך בשם Grades. הגודל שלו הוא נגיד 15, כמספר הבחינות שעשית. אם את רוצה להגיע לציון שלך בבחינה מספר 2, אז תגשי לתא מספר 2 במערך בצורה הזו -
Grades[2]​
זהו מערך רגיל, שיש לו רק אורך. יש מערך כפול, שיש לו אורך ורוחב. למשל, אם את רוצה טבלה של לוח הכפל, את רוצה טבלה בגודל 10 על 10. אפשר לבנות מערך של מערך של מערך וכו'... אבל אני חושב שעד לפה הרמה שישאלו אותך בבגרות.

למעלה