פסקולים

Caraya

New member
פסקולים

אני לא יודע מה אתכם, אבל אצלי מוזיקה זה חלק חשוב מאוד גם בכל סרט או תכנית טלויזיה שאני רואה. בחירה גרועה של שירים ממש יכולה להרוס לי את הסרט, ומצד שני יש סרטים שאני אלך אליהם רק בגלל שיש שם מוזיקה טובה. בד"כ כשמוציאים פסקול לסרט או סדרה זה מוצר די מיותר. לרוב נמצא שם כל מני להיטים נדושים או קטעים אינסטרומנטליים טרחניים מלווים בקטעי סאונד מתוך הסרט. אבל, לעתים רחוקות יש איפשהוא בצוות של ההפקה מישהו עם טעם טוב במיוחד, או שלוקחים מוזיקאי רציני כדי לכתוב לסרט מוזיקה מקורית, ואז יוצא מזה פסקול שבאמת שווה להקשיב לו. דוגמה טובה לפסקול מעולה היא הפסקול של "שבתות וחגים", סדרה מעולה כשלעצמה ששודרה בערוץ 3 לפני כמה שנים. היוצרים של הסדרה פשוט אוהבים מוזיקה ישראלית איכותית, ואנחנו הרווחנו סדרה שכיף לשמוע אותה בדיוק כמו שכיף לראות אותה. הפסקול הוא אלבום כפול ומושקע, ונוכל למצוא בו שירים של ברי סחרוף, רמי פורטיס (שהשתתף בסדרה בעונה הראשונה), מאיר בנאי, אהוד בנאי, נושאי המגבעת, רעש, עמיר לב, פונץ', שלום חנוך, אריק לביא, אחרית הימים, אריק איינשטיין... בקיצור כמעט כל מה שטוב במוזיקה הישראלית נמצא פה. --- מה איתכם? הפסקול של סרט\סדרה חשוב לכם? יש לכם איזה פסקול שאתם רוצים להמליץ עליו?

M e n s R e a

New member
אם כל הפסקולים: הסרט Almost Famous

פרט לכמה שירים של The who ולדזפ, יש שם גם את הסצנה הבלתי נשכחת באוטובוס, עם השיר של אלטון ג'ון

supernova6

New member
המממ אני יודעת!

הפסקול של shaft! לא הכל אבל יש שם כמה דברים נחמדים בהחלט. והפסקול של blues brothers..שאת זה אני מאמינה שרובכם מכירים למרות שאולי זה לא נכנס תחת הקטגוריה שאליה התכוונת.

lihi50

New member
../images/Emo45.gifלאחים בלוז באמת יש פסקול מצויין../images/Emo42.gif

ואפילו ממכר

yotamn9

New member
הטוב הרע והמכוער

לא יודע אם יצא דיסק, אבל יש שם כמה קטעים פשוט מדהימים. ממש מוסיפים לסרט. על הפס קול אחראי אניו מוריקונה שאחראי גם לפס קול של סינמה פראדיסו ועוד כל מיני מערבונים (אני חושב שגם לפס קול של בלתי משוחדים). http://www.youtube.com/watch?v=awskKWzjlhk http://www.youtube.com/watch?v=qQ3u3fTG70Q

movie man

New member
פסקולים :)

ספרות זולה, מלך האריות, מופע הקולנוע של רוקי, שבתות וחגים, הלהקה.....

Anuerysm

New member
אמריקן ביוטי

כלבי אשמורת (כמה שירים יש שם? 2?) וכן כמו שאמרו הטוב הרע והמכוער זה חבל על הזמן, כל כך מתאים לסרט

מנור9

New member
שנים נהניתי השיר Stuck in the Middle With You

בבצוע Steeles Wheels עד שחוויתי את הטראומה שהשיר מלווה את סצינת כריתת האוזניים בכלבי אשמורת

r0cken

New member
"Bill & Ted's Bogus Journey" וגם...

הפסקול של ביל וטד, בגלל סטיב וואי, מגאדת', קיס, ועוד... Vanilla Sky אפילו שאני לא תמיד אוהבת את השירים שם בנפרד, אבל בתור פסקול.. הוא מושלם. מחזות זמר למינהם, כגון the Sounds of Music, ו-Jesus Christ Superstar המעולה!!!

r0cken

New member
מה זה מאיפה... מחנות :)

את הפסקול של הראשון אין לי, אבל את השני היה לחברה שלי וממנה לקחתי. היא קנתה אותו בארץ אם אני לא טועה. מזמן. תמיד אפשר להזמין מחו"ל אם אתה ממש רוצה, או ללכת בדרך הלא חוקית ;)

rockninja

New member
חח את מציגה את זה כאילו זה מינימום לפרוץ

לחנות עם אקדח טעון ולברוח משם עם סטיפה של דיסקים בשקית! :)

r0cken

New member
חחח

מנסיון בפורומים אחרים בתפוז, המנהלים לא רואים בעין יפה את המילים "להוריד מהאינטרנט"... נראה לי מבחינתם עדיף כבר את הגרסה שלך :)

למעלה