פסים אישיים

Reign Of Chaos

New member
פסים אישיים../images/Emo26.gif

האם אי פעם יצא לכם לראות\שלא לדבר על להשתתף ברנדורי\כל דבר אחר במסגרת האימון, שגלש לפסים אישיים? אני חשבתי על כך היום איך זה שיש כ"כ הרבה מגע פיזי, והרבה הרבה מגע מילולי, והחלפת דעות בהפסקות מבלי שזה גולש לפסים אישיים? הרי בחבר'ה שלנו, לצערי, אני יודע על המון מקרים כמעט בכל מקום שבמסגרת המקצוע\תחביב קשרים נקרעו עקב בעיות כאלה ודומות.. האם אי פעם חזיתם בדבר כזה?

Reign Of Chaos

New member
כמובן חשוב לציין-

שהפליאה היא לטובה כמובן. השאלה היא סתם מסקרנת אותי, אם פעם בכלל קרה דבר כזה.

Titanium

New member
לעניות דעתי...

....זה בדיוק בזכות הלגיטימיות של המגע הפיזי האלים-לכאורה. יש לי נסיון קצרצר ביותר (באיגרוף תאילנדי) וגם אני זיהיתי והתרשמתי מאוד מהתופעה שאתה מתאר. לדעתי העובדה שיש לאנשים לאן לתעל אגרסיות בצורה בונה/חיובית, היא שמונעת הצטברות של משקעים. שמתי לב שבספורט שבו יש המון חיכוך אבל הוא נחשב "לא-חוקי" כמו כדורגל/כדורסל ניצתים ריבים כל-הזמן.

Reign Of Chaos

New member
בדיוק על כך אני מדבר!

אם ניקח למשל כדורגל, ואיזה שהיא אומנות לחימה אקראית.. בכדורגל יש אמנם הרבה, אבל הרבה פחות מגע פיזי, אך כל מגע שנוצר "דליק" הרבה יותר והסבירות שתתפתח תיגרה היא גדולה בהרבה. האם אלמנט נוסף שמשחק פה הוא אופי האדם? ז"א שהאדם רגוע מלכתחילה הולך לאומניות לחימה ולא לכדורגל. או שבעצם האומנות לחימה עושה את הבן-אדם יותר רגוע?

לא. קשור, לדעתי.

כוונה, זה שם המשחק. כמו אחרים, אף אני התפלאתי על עצם קיום השאלה. לא עלה כלל בדעתי שרנדורי יכול להדרדר לכדי תגרה.

שי רגב

New member
יצא

יצא לי לחוות דבר שכזה. כלומר לא ממש "לי", אלא לזה (ואני זוכר לפחות 2 כאלו) שעבד מולי. אני נשארתי רגוע, הם "נסחפו". זבש"ם.

סתם סקרנות...../images/Emo26.gif

אתה מדבר על מקרים בקבוצה של דני??? |אייקון של אוריארד מופתע| האווירה אצלכם כל-כך רגועה ונטולת אגו....

שי רגב

New member
לא.

לא בקבוצה של דני (בעצם, גם שם נתקלתי בזה פעם אחת, אצל אדם אחד, אבל זה עבר. כנראה שלוקח לאנשים זמן להשתחרר מן האגו... חוץ מזה שלא כולנו נולדנו מושלמים
).

וואלה??.... מזל גדול...../images/Emo26.gif

לא יצא לי להתקל בתופעה. לפחות לא בקבוצה שלנו. נראה לי שאנחנו צרכים להודות על המזל שהקבוצה שלנו נטולת אגו, ושרוח-הלחימה לא באה על-חשבון הרוח-הטובה...

לא רק שלא יצא לי להתקל, אני גם לא

ממש מצליחה לדמיין איך זה יכול לקרות. אני לא בטוחה שהבנתי אפילו למה הכוונה. אולי זה יחודי לאייקידו, אבל יש לי הרגשה שהעבודה בזוגות היא תמיד אקט של חיבה. ראשית אני לא אשתולל עם מישהו שאין לי מלוא האמון בכוונותיו הטובות וביכולתו הטכנית. שנית, מישהו שאני לא אוהבת, אני משתדלת להימנע מלעבוד איתו, ואם יוצא דווקא כן, אז העבודה היא תמיד בעדינות ובזהירות מירביים.

אני מאמין...../images/Emo26.gif

אני יכול לדמיין מצב כזה - תראי, במהלך רנדורי אתה יכול לסמן למישהו מכה לפנים כסטירה למשל... היא יכולה לצאת לך קצת רועשת למשל... ואז יש שתי אפשרויות: * או שתעצור, תגיד "אופס... מצטער.... טעות שלי... אתה בסדר?..." תחייכו ותמשיכו ברנדורי. * או שתמשיך - הוא ירגיש קצת מושפל, קצת פגוע, קצת עצבני, קצת רוצה להחזיר - והעניינים יתחממו...

Hwoarang

New member
מתי שהייתי בג'ודו

בגיל 5-10 היו מדי פעם מכות ודברים כאלה אבל לא ממש הרבה... היום לא יוצא לי להיתקל בזה

פסים אישיים-בהחלט!!!

אני חושב שכל מה שאנחנו עושים בזמן האימון הוא אישי ביותר ובכלל לא כללי. כשעובדים מול בן זוג עובדים גם מול האישיות שלו כיון שהיא חלק בלתי נפרד ממנו.כמו כן גם אנחנו בעצמנו לא יכולים להיות אנשים אחרים בדוג'ו אלא רק מה שאנחנו. לא הייתי רוצה לדמיין מצב שבו אדם שנכנס לדוג'ו משנה את התנהגותו ואת תגובותיו בצורה קיצונית כיון שמשהו בזה ממש לא אמיתי. אבל למרות זאת משהו כן משתנה במהלך האימון ואת אותו המשהו אנחנו לוקחים איתנו גם מחוץ לדוג'ו. לפעמים בדוג'ו כמו בחיים יש מצבים מלחיצים וכל החוכמה היא לדעת להגיב בצורה נכונה גם אם יורדים לפסים אישיים כי בעצם אנחנו רק בני אדם. ועוד דבר שאסור לנו לשכוח שפסים אישיים זה גם יכול להיות חיובי ולא רק שלילי כמו שהצגת את זה. מה שכן חייב להיות תמיד מורה שיודע להפסיק בזמן מצב שנגרר לכיוון השלילי.

קרוקדיל

New member
זה דווקא קיים לצערי

אמנם לא בין המתאמנים אבל תשאל פעם מאמן אחד מה הוא חושב על מאמן אחר....

כשמתאמנים בגישה לפיה אם אתה פוגע

בחבר שלך זו לא טעות שלו אלא חוסר שליטה שלך, קשה ליצור תנאים פסיכולוגים לתגרה, קרי הרגשת איום, השפלה וכו'. מלבד זאת, תפקידו של מורה טוב לצפות מראש מוקדי חיכוך (כמו אימון שמוגדר מראש כאימון 100% כוח עם מיגון - מישהו בטוח יחטוף ובגדול) ולפקח בצורה חכמה. אחרי הכל כולנו בני אדם.

למעלה