פסילת מקצוע..

somebody1212

New member
פסילת מקצוע..

איך? מי? מו? מה? עברתי קורס והכל..עכשיו אם אני לא מעוניינת לשרת בתפקיד הזה אפילו אם זה אומר להיות פקידה, יש לי זכות לוותר על התפקיד נכון? איך כל התהליך הזה הולך וכמה זמן זה לוקח?

idos2

New member
לא, אין לך זכות.

פסילת מקצוע תתבצע על רקע אי התאמה לתפקיד (רפואית/מקצועית/"משמעתית").

somebody1212

New member
טוב אבל

אם אני לא רוצה להיות שם מן הסתם אני לא יעשה את התפקיד שלי כראוי... ואיך עושים את זה בעיקרון?..

idos2

New member
זה שלא תעשה את התפקיד כראוי

לא בהכרח יוביל לתוצאה המבוקשת, יותר סביר שזה יוביל לעונשים. בהצלחה בכל אופן.

idos2

New member
כמו שאמרתי מקודם

פסילת מקצוע זה לא משהו שהחייל יוזם.

atypique

New member
למה לא?

אפשרי שיחה עם מפקד, שלישה ומ"ג מנהלה, שתוביל לפסילת מקצוע (באישור מפקד, שיוביל פסל"מ על רקע מקצועי).

somebody1212

New member
רגע רגע

אפשר פירוש לכל זה? ומה אומרים למפקד? שרוצים לפסול מקצוע..אבל למה? מה הסיבה הכי מוצדקת כדי שיאשרו את זה?

idos2

New member
זה תמיד אפשרי

אבל גם כאן היוזם של הפסל"מ הוא המפקד, לא החייל. החייל הוא רק הגורם. מיותר לציין שאפשר גם 1000 שיחות, לא תמיד זה יעזור...

atypique

New member
צודק...

ואפשר גם לציין הליך של פסל"מ על סעיף רפואי, או סעיף נפשי שגורמים בעקיפין או במישרין לפסל"מ.

renegade21

New member
טופס 55

שינוי שיבוץ,מקצוע,בקשה לקורס תגישי ותראי מה יהיה...

gilad86

New member
פסילת מקצוע

יש כמה דרכים לפסול מקצוע 1-להוריד פרופיל ל-45 נפשי דרך קב"ן 2-סיבה רפואית כלשהי/פטור רפואי כלשהו שבגללו את לא יכולה לבצע את התפקיד 3-מה שאני עשיתי לא רפואי ולא נפשי...אבל זה תהליך ארוך וקשה ולא תמיד הוא מצליח...תיכנסי למפקד בסיס שלך או לדרגה הכי גבוהה בבסיס, אמור להיות נוהל של "דלת פתוחה" פעם בחודש ופשוט תגידי לו שאת לא יכולה להיות במקצוע הזה ותתני לו סיבות, אני בכיתי למפקד בסיס שלי ולמי שמעליו אולי איזה 4-5 פעמים וזה עוד בלי כל הבלאגן עם השלישות והמפקד הישיר פשוט אמרתי להם שרע לי בבסיס רע לי בתפקיד ואם לא יפסלו לי מקצוע אני יחשוב על לצאת מהצבא למרות שאני לא רוצה והראתי להם שאני חייל רציני ובסוף הם המליצו לי על פסילת מקצוע...אם יש לך עוד שאלות בקשר לזה אני פה

somebody1212

New member
ומה קורה אחרי שממליצים?

כמה זמן לקח לך בפועל לצאת משם ולאן הגעת? חזרה לבקום?

gilad86

New member
זה לקח כמה חודשים טובים

למרות ששמעתי גם על מקרים שבפחות... לפי מה שראיתי זה הולך ככה-ככל שתעשי יותר בעיות ובלאגן זה ילך יותר מהר גם לא בדיוק רצו לתת לי לעזוב את הבסיס...כל מי ששמעתי עליו שפסלו לו את המקצוע גם אוטומטית יצא מהבסיס שלו אבל אותי השאירו שם בתור עובד כללי ובחודש האחרון שלי הייתי עובד רס"ר, מתי שראיתי שפסלו לי את המקצוע אבל השאירו אותי בבסיס עוד באותו יום הגשתי ט.55 ואחרי חודש-חודשיים אישרו לי אותו. מהבסיס שלך את אמורה לצאת לשיבוץ מחדש באותו חיל(אני הייתי שייך לאלר"ם) אז החזירו אותי לאלר"ם בתל שומר ומשם שיבצו אותי מחדש

LG4

New member
איזה בולשיט רץ פה...

ככה, פסילת מקצוע, את רשאית לפסול מקצוע מתי שאת רוצה!!!!!!!!! בתפקיד שלי זה לוקח כמה חודשים טובים, עושים וועדה וזה גם הרבה תלוי לאן את שייכת ומה תפקידך, מה התפקיד שלך? ודבר אחרון, לא צריך להגיש טופס 55!!!!!! זה בהחלט לא קשור לת"ש!!! דברי עם המפקד שלך איך מתחילים את התהליך, אף אחד לא ישאיר אותך בתפקיד שאת לא רוצה, במיוחד אם זה תפקיד חשוב. ובקשר לשטויות שרצות פה על טופס 55, ברגע שאת עושה קורס בצבא הסיכויים שהצבא ישקיע בך עוד קורס הם אפסיים- וכמו שאמרתי פסילת מקצוע לא עוברת דרך 55 ובטח שבטח לא דרך ת"ש.

idos2

New member
אתה חי בסרט

יש מקומות שלא רק שישאירו את החייל בתפקיד, אלא אפילו ישפטו אותו על כל פיפס קטן שהוא יעשה לא כמו שצריך עד שהוא יתחיל "לרצות" להיות בתפקיד.

somebody1212

New member
אני מנהלת רשת..

והתפקיד דיי חשוב איפה שאני נמצאת כי אני היחידה שם בתפקיד הזה.. לא ממש איכפת לי שלא ייתנו לי עוד קורס..מצידי להיות פקידה

somebody1212

New member
כן בטח

אחרי שאני אסבול חצי שנה בתפקיד.. ועוד לחתום קבע ? אין מצב!

למעלה