פסיכים על כל הראש

נו, נסכים שלא להסכים

בבתי הכנסת שבהם הייתי מתפלל (בתקופה שעוד חטאתי בזה), אם לא היה לך מקום שמור בימים הנוראים, היית מין הסתם נדחק לעמוד מחוץ לבית הכנסת במקום שבו בקושי (אם בכלל) אפשר לשמוע את שליח הציבור.

אדם "קבוע" צריך, לפי דעתי, לקבל עדיפות על מזדמנים במוסדות כאלו. אני בהחלט בעד שיהיו מקומות נוספים לחלכאים ונדכאים, אבל לא על חשבון הקבועים. ומאחר ובמרבית בתי הכנסת, כנראה שאין בעיית צפיפות בימי חול, זו גם לא אמורה להיות בעיה.
 

gbguy

New member
אין ספק שאדם קבוע צריך לקבל עדיפות.

ונניח שיש מצב סיטואציה שיש אדם זקן/חולה/עיוור/חירש/אילם או כל אדם עם בעיה כלשהי, אתה לא תתן לו מקום?

כל ה"פלוצרים" למיניהם, היהודים הקדושים שאוכלים חזיר, מדברים בכל לשון הרע, חווים את סדום ועומרה, וביום אחד רוצים להתפלל, שיעמדו!
זוהי דעתי בחברה הישראלית, והיא לא קשורה לתגובה הראשונית שלי. התוגבה מתייחסת שיש חוסר סדר בעניין של בתי כנסת, בכך שמוכרים כסא פנוי בסכום כסף. כאן הבעיה. כאשר יהיה סדר, ויקבעו מי ישב ביום הכיפורים ומי לא ישב בצורה צודקת ולפי ההלכה התורתית (ולא לפי הלכת הרבנים שרוצים כסף), המצב יהיה טוב יותר.
 

cwen

New member
אבל בהודעה שלך לא דיברת על זקנים וחולים

דיברת על "כל אזרח משלם מסים". זה כולל גם אנשים צעירים ובריאים שבאים לבית הכנסת פעמיים בשנה, ולפי דבריך, חייבים לדאוג להם למקום ישיבה.
 

Sophalin

New member
כמובן בתלות במקום פנוי

גם לבית ספר או בית חולים לא ידחפו אותך בכוח אם אין מקום (אלא אם מדובר במקרה חירום אבל נעזוב מצבים פתלוגיים)
 

gbguy

New member
אדם שמשלם מיסים צריך לקבל את שירותי הדת

שירותי הדת הוא מקבל ביום הכיפורים בחינם. אם בישיבה או בעמידה. מדוע אדם שרוצה לכפר על חטאיו, צריך לשלם עבור כיסא בשבילו, אם הוא לא נותן לעיניים/חולים/עיוורים/חרשים או כל אדם עם בעיה כלשהי? מדוע יש מכירת כסאות.
אתן לך דוגמה: אני משריין לעצמי מיטה בבית החולים שקרוב לביתי, במקרה שאפצע. מדוע אני אשריין? אני מתכוון לפצוע את עצמי? אין אנשים אחרים שצריכים את אותה מיטה?
 

לאונידס

Active member
אם אזרח מממן את בית הכנסת מהמיסים שלו

אם הוא רוצה לבקר בבית הכנסת למה לא מגיע לו מקום כמו לכל אחד אחר?
או באנלוגיה אחרת:
בנסיעה בתחבורה ציבורית יש עדיפות למי שנוסע באופן קבוע?
מי שמגיע ראשון לתור מתיישב ונוסע.
 

cwen

New member
בגלל זה ניתן לשמור מקום מראש בתשלום

כמו שלפעמים ברכבת או באוטובוס אפשר לקנות כרטיס עם מקום שמור מראש.
 

לאונידס

Active member
כן, אבל לא נותנים את הזכות לכלל האזרחים

ברכבת מי שרוצה מקום שמור קונה.
כל הקודם זוכה.

בבית כנסת המצב ממש לא כזה.

אין לי בעיה אם מועדון חברים כלשהו כמו קאונטרי קלאב נותן עדיפות או בלעדיות לחברים, בתנאי שמשלם המיסים לא מממן את המועדון הזה בכסף או שווה כסף (קרקעות או הנחות ופטורים ממיסים ואגרות למשל).
 

לאונידס

Active member
כולל ויתור על פטור מארנונה?

וויתור על פטור מארנונה לאולם האירועים שצמוד לבית הכנסת?
ותשלום מלא על הקרקע במקום קבלתה בחינם או כמעט חינם?
ושאר שווי כסף?
אם ככה אז לצורך הדיון כרגע אין לי בעיה, שיתנו בלעדיות/עדיפות לחברים במועדון הזה.

אני חושב שכדאי יותר להתמקד ב 95% האחרים.
 

gbguy

New member
מבחינה תיאורטית אתה צודקת, מבחינה מוסרית אתה

טועה.

אדם שהחליט שהוא חטא, קבע על דעת עצמו אם זה נכון או לא נכון. אותו אדם החליט לצום ביום כיפור, ולהתנהג כראוי (לא חרידי חלילה, אלא כבן אדם). האם אותו אדם שיראה אדם עם מגבלות כזו או אחרת יגיד לעצמו שיוותר על כסאו למען אדם אחר? לא. לכן לפי דעתי צריכים שתהיה סדר מסוים לגבי כסאות, כמו שבאוטובוס יש.
אדם שמכבד את המתפללים, והוא רוצה רק להגיד לבית הכנסת פעמיים בשנה, למה הוא צריך לשבת? כי זה יום מיוחד? לא יכול לכבד את המתפללים שמבחינתם זוהי עבודת קודש? חייבים לעשות דווקא? כן, חייבם לעשות דווקא.
 

לאונידס

Active member
מבחינה מוסרית אתה טועה

אתה מניח שאתה מרכז העולם ואם אדם רוצה ללכת לבית כנסת זה רק בשביל לעשות לך דווקא.
נקודת המבט שלך שגויה בעליל.
 

gbguy

New member
צודק. אני חושב שאני במרכז העולם

ובגלל זה עדיף שביום כיפור ישרינו מקומות ע"פ סכום מסוים. אדם זקן שאין לו כסף, יעמוד כל התפילה כי כל חייו הוא עבד קשה, ובכל מקרה אין לו כסף.
 

לאונידס

Active member
מנסה לשנות את הנושא?


חושב שרוצים להכנס לבית כנסת כדי לעשות לך דווקא, ואני מצטט אותך:
"לא יכול לכבד את המתפללים שמבחינתם זוהי עבודת קודש? חייבים לעשות דווקא? כן, חייבם לעשות דווקא."

עכשיו פתאום נזכרת בזקנים עניים למרות שהם עבדו קשה
 

gbguy

New member
אז לא הבנת אותי נכון

מהתחלה צריכים לתת מקומות לאנשים בעלי מגבולויות אם היו או לא היו בבית הכנסת כל השנה, זוהי מצווה.
אדם שהחליט שהוא רוצה לחפר על חטאיו, והוא יודע שהוא הולך להגיע רק ליום כיפור לבית הכנסת, למה הוא צריך לשבת?
אני אדם חילוני, שלא רוצה להגיע להיות במקום הזה, כי לי אין מה לעשות, אבל אני לא מבין מדוע אדם שרוצה לחטוא, לא יתן את כבודו לאנשים שמגיעים כל הזמן?
מבחינתי שאני אגיע לאוטובוס, אראה שהאוטובוס מלא, ואגיד לאיזה בחור "קום, אני רוצה לשבת, עכשיו ומיד!"
 

לאונידס

Active member
אני בסך הכל מצטט אותך

אז אולי לא התנסחת נכון?
אני לא מבין למה אתה מעדיף אדם שחוטא ובא קבוע לבית כנסת על אדם שחוטא ולא מגיע באופן קבוע לבית הכנסת.

המצאת איזה מכשיר "חוטאומטר" שמודד כמה בדיוק כל אדם חטא וכמה קילומטראז' תפילות הוא צבר באותו בית כנסת ובהתאם אתה מחלק את מקומות הישיבה?
 

gbguy

New member
שכנעת אותי.

אבל עדין אני חושב שצריך להגביל את מספר הכסאות לאנשים מוגבלים ולאנשים מבוגרים
 

the ror

New member
אולי הגיע הזמן לעשות הבהרה מסויימת.

אף זקן/חלש/עני לא הולך להצטרך לעמוד בתפילות כל היום כיפור בגלל מכירת המקומות האלה.
תמיד יש מקומות שמוקצים גם לאורחים ובכל מקרה, מדובר בכתבה על מקומות שנמכרים במחירים כאלה רק כי הם מקורבים לאישים כלשהם.
מהבתי כנסיות שאני מכיר(וזה לא מעט) הם ברובם בתי כנסיות פרטיים וגם אם יש מכירת מקומות אז אלו מקומות ספציפיים ובטוח שלא כל המקומות והם מיועדים למתפללים הקבועים. מה גם, שאם יש מצב של צפיפות ומחסור במקומות אז ילדים/נערים עוברים לכיסאות מפלסטיק/מתקפלים וברור שיפנו את מקומם למבוגרים.
 

Sophalin

New member
ונחזור על זה פעם עשירית

זה לא חוקי למכור מקומות בבית כנסת כאילו זו הופעה של מדונה...
גם לא בית כנסת פרטי.

ובית כנסת ברבים זה בתי כנסת ולא בתי כנסיות
בדיוק כמו שבית ספר ברבים זה בתי ספר ולא בתי ספרים - הריבוי אינו משתקף בנסמך...
 

the ror

New member
לא אמרת שהבעיה עם בתי כנסת (תודה על התיקון)

פרטיים זה שאז זה מוגדר כתרומה ויש העלמת מס?
כי אם אותם מכירות נעשות עם חשבוניות ויש הצהרות ותשלום מס בהתאם אז למה זה לא חוקי?
 
למעלה