פסיכים על כל הראש

לאונידס

Active member
מכיוון שלפי אמונתם אלוהים סנג'ר של אדמורים

ורבנים שונים, ומכיוון שלפי אמונתם אלוהים עלול להעניש אותם בעונשים איומים ונוראים (למרות שהוא מאוד אוהב אותם...) הרי שהגיוני לתת כמה מאות או אלפי שקלים לאדמורים והרבנים האלה.

כמו שבשרשור קודם הראו לנו שיש רבים כאלה שמאמינים שאלוהים הוא שפוט של אמנון יצחק ואם אמנון יצחק מחליט לסנג'ר את אלוהים כדי להחיות תינוק אז אלוהים צריך להענות.
לא היית נותן כמה מאות או אלפי שקלים כדי להציל את התינוק שלך? כסף קטן.

Markup

New member
התשלום כנגד חשבונית?

the ror

New member
ממש סקופ שתרומות לבתי כנסת מגיעות גם דרך

"מכירת מקומות"...
הרי ברור שהכספים האלה מגיעים לבתי הכנסת ולא לאותם רבנים ואדמורים.
עצוב שזה מה שוויינט צריך לעשות כדי ליצור כתבה שתראה "מעניינת".
זה שאנשים מתנהגים לרבנים ואדמורים כאילו הם בעצמם אלוהים זה גם עצוב(שלא לדבר על בעייתי) אבל אני לא רואה בעייתיות ב"מכירת המקומות" האלה למי שזה עושה לו טוב...

Sophalin

New member
ברור? למי זה ברור?

לאותם רבנים שגרים באחוזות פאר? לאותם אדמו"רים שחיים חיי נוחות ובזבוז?

מקבל שחלק הולך לתרומות שווא לבתי כנסת - הרי זה חלק מאורח החיים אך רוב הכסף הולך לאדמו"ר ולעושי דברו הקרובים... (אלא אם תוכיח אחרת)

the ror

New member
לאנשים שיודעים איך בתי כנסת מתנהלים.

לכל בית כנסת יש גזבר והכספים שמגיעים לבתי כנסת מתרומות הולכים אליו עם קבלות לתורמים. גם אם אותו רב/אדמור הוא הגזבר וגם אם הוא מושחת כמו שאתה מציג אותו, לא כזה פשוט למעול בכספי תרומות של אנשים כשיש קבלות לרישום של התרומות ועל מה כל תרומה.
זה משהו אחד לתהות איך אותם רבנים ואדמורים יכולים לחיות חיי נוחות ובזבוז(לאותם אלה שאכן זה המצב), ודבר אחר לפזר השמצות חסרות בסיס.
שים לב שאת האמירה בלי ההוכחה אתה זה שאמרת(רוב הכסף הולך לאדמו"ר ולעושי דברו הקרובים)...

Sophalin

New member
מה עניין שמיטה להר סיני?

לא מדובר בתורמים. מדובר באנשים שמשלמים על מקום ישיבה ליד אישיות ציבורית.

the ror

New member
המקומות הם בבתי כנסיות, ולבתי כנסיות הכסף

מגיע מהתורמים, אם הגזברים מנצלים את הנוכחות של אותם אישים כדי לגייס כספים כי יש אנשים שמוכנים לשלם עבור זה(שכאמור כבר אמרתי שלדעתי זה עצוב) אז שיהיה לבתי הכנסיות וגם לתורמים לבריאות.
כך שבסופו של דבר מה שמשנה הוא לאן הולכים הכספים ומה שציינתי הוא שזה לא הולך לאותם אישים כמו שניסית לציין.

the ror

New member
על איזה חוק?

כאמור ניתנים קבלות על התרומות. ולא דורשים תשלום על כך, אם זה לא היה ברור יש מכירה מסודרת. לא מכריחים אף אחד לקנות/לשלם בניגוד לרצונו.
ואולי אני טועה, אבל עניין בתי תפילה ודת בחינם זה כשמדובר בבתי תפילה ציבוריים. יש בתי כנסת פרטיים שמיועדים לציבור מסויים.
הגיוני לי מאוד שאותם בתי כנסת הם בבעלות פרטית ולכן הגיוני שיחולו עליהם דברים שקהל המתפללים החליט עליהם, כגון סידור מקומות.

Sophalin

New member
תגובה

שלא מדובר בתרומה. אם הם מוציאים חשבונית מס שנרשמת כתרומה הרי שמדובר בחשבונית שפטורה ממיסים מסויימים.
מאחר והם מקבלים שירות עבור ה"תרומה" הרי שלא מדובר בתרומה - ואז יש העלמת מס.

אם הטענה היא שלא מדובר בתרומה אזי מדובר במכירת מקומות בבית כנסת. על אף שאני מוכן לקבל שבבית כנסת יהיה מקום מסודר לאישיות פוליטית זו או אחרת ומספר מקומות ישיבה לידה לפמליתה של אותה אישיות, מכירת מקומות בבית הכנסת - אינה חוקית.

the ror

New member
הבנתי.

מעניין יהיה באמת לברר את העניין, יתכן שפשוט אכן משלמים את אותם מיסים על ה"תרומות" האלה, או אולי עניין קבלת השרות עבור התרומה לא ברור.
אשאל בהזדמנות.

someboddy

New member
מי שמרמה את חוקיו של יהוה

בעיה בשבילו לרמות חוקים של בשר ודם?

לאונידס

Active member
הסקופ הוא מה גורם לאנשים לשלם אלפי שקלים

תמורת מקום ישיבה אחד והרבה פחות תמורת מקום ישיבה אחר, בהנחה ששני המקומות קרובים באותה מידה לארון הקודש או לש״צ.
ונכון, עבודת אלילים אובות קמעות לחשים וידעונים בעיקר אצל הציבור החרדי איננה ממש סקופ

the ror

New member
לצערנו זה לא סוד שיש אנשים שמוכנים לשלם עבור

מראית עין ו/או כבוד. כך שזה שגם בתי כנסיות מנצלות את זה לא כזה סקופ בעיני.
אז מה אם בכל מקום תמצא את זה, העיקר שכשמדובר בדברים שקשורים בדת אז זה יוכל ליצור כותרות מעניינות.

the ror

New member
נו, אז?

המניע הוא קירבה לאישים מסויימים. אני רואה בזה עניין של כבוד או מראית עין.
בכל מקרה, למה זה משנה לענייננו?

לאונידס

Active member
כדי שישפיעו עליו מזכויותיהם – ואולי כך יזכה ב

כדי שישפיעו עליו מזכויותיהם – ואולי כך יזכה בדין
זה מה שרשום בכתבה.
אתה אולי חושב אחרת? זכותך. אבל למה להתעלם?

the ror

New member
מאותה הסיבה שמלכתחילה אני לא לוקח כתבה כזו

ברצינות.
כשוויינט כותבים דברים כאלה כאילו הם יודעים שזה המצב הנורמטיבי בבתי כנסת אז זה לא עניין של חושב אחרת אלא של יודע אחרת.
שים לב שכותב הכתבה ידע להזהר ולכתוב גם "יש מי" כי ברור אפילו לו שהוא לא מתאר את האדם הרגיל בבתי כנסת.
אגב, אכן יש עניין להתקרב לאנשים שתוכל ללמוד מהם דברים טובים אבל זה כדי שתלמד לעצמך להתנהג טוב יותר וע"י כך אולי "תזכה בדין" אבל זה לא קשור לעניין מכירת המקומות כמו שוויינט הציג אותו.

לאונידס

Active member
אז גם אני יודע דבר או שניים

ואני מכיר עבודת אלילים נרחבת מול רבנים ולא כתופעה אקזוטית.
אני לא טוען שהאפציה שאתה מציג בהכרח שגויה, אבל אני לא מקבל את העמדה האומרת שכל האופציות שאתה לא אוהב שגויות.

למעלה