והסבר קטן לגבי "השם כי נפוץ בבריטניה"
כשבודקים נתונים כמו "מה השם הכי נפוץ", צריך לקחת בחשבון מה רמת המגוון בשמות.
אם כל המוסלמים היו קוראים לילד שלהם מוחמד, וכל הלא-מוסלמים היו קוראים לילד שלהם בוב, והשם הנפוץ ביותר היה מוחמד, אז זה היה נתון משמעותי. אבל זה כמובן לא המצב.
במדינות דוברות אנגלית בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית ברמת המגוון של שמות. בעבר אחוז גבוה מאוד מהילדים היה מקבל את השמות הנפוצים ביותר. כיום, אחוז הילדים שמקבל שמות שנמצאים, נניח, ברשימת 10-20 השמות הנפוצים ביותר הרבה יותר נמוך, כי הורים נותנים מגוון הרבה יותר גדול של שמות, ולכן עבור כל שם שהוא יש אחוז מאוד קטן מהאוכלוסיה שמחזיק בו.
ככל הנראה (אני סתם משערת) שבקרב האוכלוסיה המוסלמית בבריטניה, יש פחות גיוון בשמות, ובמיוחד שמוחמד הוא שם שניתן לאחוז די גבוה מהילדים המוסלמים. בהתחשב בשני הנתונים הללו, המוסלמים לא צריכים להיות אחוז במיוחד גבוה מהאוכלוסיה כדי שמוחמד יהיה השם הנפוץ ביותר.
ניקח את הסטטיסטיקה שציינתי למעלה - 4% מאוכלוסיית בריטניה מוסלמית.
עכשיו, בואי נגיד (רק לשם ההסבר) שבקרב ה-96% שאינם מוסלמים, יש 50 שמות נפוצים, והשמות הללו מתחלקים שווה בשווה (אני יודעת שזה לא המצב, אבל אני מנסה להדגים נקודה). זה אומר שבכל שם שהוא (לא משנה איזה) מחזיקים קצת פחות מ-2 אחוזים מהאוכלוסיה.
עכשיו, בואי נניח שבקרב המוסלמים יש הרבה פחות מגוון בשמות, ולכן כ-50% מהבנים המוסלמים נקראים מוחמד, בעוד ש-50% נקראים משהו אחר. הנה, כבר הגעת למצב שבו 2% מהאוכלוסיה (50% מהמוסלמים) נקראים מוחמד, בעוד שקצת פחות מ-2% נקראים בכל שם שאינו מוחמד. והנה, הפלא ופלא, מוחמד הוא השם הנפוץ ביותר.
כמובן שהנתונים בדוגמה הזו מומצאים, אבל אני מביאה אותם כהסבר פשוט ללמה "השם הנפוץ ביותר" הוא לא מדד לכלום.